RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Adriana83 -> RE: Refluks (GER) (5.4.2012 21:20:38)

Prvo cu vam iskopirati post iz druge teme :
Bili na kontroli... Anita dobila 420 gr za mesec dana.Rekla mi da joj postepeno uvodim fantomalt da bi vise dobijala na tezini.Kontrola za mesec dana. Sofia dobila 270 gr za ceo mesec .Njoj je uvela controloc 2x2.5 mg i sukralfat pulvis 4x120 mg(zbog onog izvijanja i plakanja nakon obroka).Sve to pola sata pre obroka.Kontrola za dve nedelje da vidimo kako deluju lekovi.
Za sluz u stolici mi je rekla da jos vise povedem racuna o ishrani jer je to od toga.Od cvrste hrane jos nista jer se boji alergijske reakcije.Da im uvedem jos jedan obrok pirinca i kukuruza.Jos jedan dodatni sat mlacenja pumpicom...
Nikako mi nije jasno kako su tako malo napredovale.One su meni sad zadovoljne,lepo spavaju,stolice su zute a moje mleko je dosta masno(jedva operem flasicu u koju muzem). Priznajem da sam malo umorna od svega ovoga... Necu odustati,borim se i dalje da dojim ali ne sa onim zarom kao na pocetku.Kad sam se porodila radila sam sve da ih dojim jer sam to ZELELA a sada radim sve jer MORAM.Razlika je ogromna...
E sad,da li je neko od vas koristio Controloc i koliku dozu?Posle koliko vremena ste videli poboljsanje?

branki* -> RE: Refluks (GER) (5.4.2012 21:36:23)

adrianA,citala sam i u drugoj temi sta si pisala.ne mogu da ti pomognem za lek,mi nismo nista koristili.samo,eto,da znas da te razumem i da stvarno zelim da malecke vec prevazidju sve to.

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (5.4.2012 23:30:11)

ni ja ne znam nista vezano za taj lek,ali mogu ti reci da je nama fantomalt dosta pomogao,stvarno je spas jer dobijas dosta na kalorijskoj vrednosti ,posebno kada ga dodajes u mleko
ne znam da li ti je rekla koliko smes da dajes?

Jamie -> RE: Refluks (GER) (6.4.2012 13:44:48)

IZVORNA PORUKA: Christabel

Jamie, a sto je taj dr rekao da se sa Aptamilom ne moze otkloniti alergija. Ima i ona Allernova sto piju bebe sa druge jedne teme. Mislim Neocate je stvarno preskup, ne smem ni da pitam koliko je...

I ja sam se razocarala u lekare. Hajd' ovde kod nas nema ni gastro ni alergolog, pa smo zato isli u Bg, a i tamo je bilo te alergija, te ger, pa ipak nije alergija. Na kraju smo otisli i privatno jer mi je stvarno glupo da putujem i idem negde na kontrole a da mi nista korisno ne kazu sem da izmere bebu (sto radim i kuci sama) i otkucaju ono sto sam ispricala o tome kako jede i kakve je stolice imalo moje dete.

Christabel,
Nama je valjda nabolji gastroenterolog za decu u Srbiji rekao da je Neocate jedino mleko koje može da se kupi kod nas, a da je 100%antialergeno jer je na bazi aminokiselina, znači da su mlečni proteini u njemu već razloženi do aminokiselina...košta kao 3 allernove ili kao 4 aptamila ADC [sm=smiley13.gif]
I ja mislim da kod nas nije alergija, testovi nisu rađeni, a znam majke čija su deca imala dokazanu alergiju, beba im se preporodila nakon prve doze Neocatea, mi ga pijemo već 10 dana i ništa, znači klasičan GERD, a mislim da je Dr pre ciljao na alergiju čim je dao Neocate i manju dozu Nexiuma...a mislim da nam treba više Nexiuma i bilo koje mleko....a kod kog Dr u Beogradu ste dolazili privatno?

Christabel -> RE: Refluks (GER) (6.4.2012 18:37:36)

Uh, to je bas skupo. Cula sam i ja da je dobro cak i da je ukusnije od ostalih. A za Aptamil recimo pise da je to hidrolizat surutke sa 10-20% aminokiselina i 80-90% peptida kratkog lanca. A sta te je navelo po ponasanju bebe da posumnjas na alergiju? I koliko je stara tvoja beba?

Moja recimo bas dosta podriguje aptamil ujutro joj dajem to na flasicu. Nisam ranije obracala paznju na to, otkud vise znam smeta li joj nesto iz mleka ili je to samo ger... Sad je opet u fazi neraspolozenja i dernjave i izvijanja. A stolice su nekad zute, nekad zelene od toga.
Skoro smo tek otisli privatno. Kod Perisica. Zao mi je sto nismo odmah isli kod njega onda u februaru ili da sam cekala da zakazemo kod njega u Tirsovoj nego smo samo gubili vreme tamo a na kraju nista pametnija nisam dosla kuci i vec samo tapkala u mestu.

Jamie -> RE: Refluks (GER) (6.4.2012 19:56:28)

Naš bebac ima 5,5 mes, a što se alergije tiče nisam uočila neke specijalne simtome karakteristične za alergiju tipa prolivi, osipi i sl. Jedino što sam uočila je da nemir počinje nakon jela, pa kontam da reaguje na nešto iz hrane. Tako smo i rekli doktoru, a on je na osnovu toga posumnjao na alergiju. Podrigivanje, plakanje, izvijanje, podriguje po više puta i po sat i više nakon jela...ali sve je to valjda karakteristično i za ger, ne znam više.

Verus -> RE: Refluks (GER) (6.4.2012 19:59:41)

Jamie, svi nasi bebci to rade: podrigivanje uvijanje i sl. Mada, primetila sam da se Oliveru sve to umanjilo. On je zaista drugo dete, eto, kombinacijom moje ishrane, leka a ponajvise kiroprakticara. Zaista se kunem u to...

Posto se vracam u Srbiju i imam nameru da nastavim "odrzavanje" terapije za oba deteta (od juce vodim i Helenu zbog infekcija usiju), nasla sam jednog u BG, skolovanog u Kanadi (u Srbiji nema skole za to), tako da planiram da idem tamo, ukoliko ne nadjem nekog dobrog u NS. Naravno, VEOMA je bitno ici kod nekog ko je skolovan za to, a ne samo neko ko praktikuje to jer smatra da je dobro....

draganabo -> RE: Refluks (GER) (6.4.2012 21:43:46)

Moje dve doktorke s prepucavaju preko mene :( De treba ovo, de ne treba. Jedna kaze prioritet vrat i tortikolis, druga kaze dete nema tortikolis, prioritet regulisati ishranu. Nama danas zelena stolica.Kilaza super, nema temperaturu, a eto opet. Strasno sam zabrinuta, posto mi nije ni raspolozena i nemir no spava. Pedijatar- neonatalog uvela dva obroka sa vodom od pirinca. Isto povraca, mozda malo manje, ali to nema veze s tim, ima ona i ovakve i onakve dane. Sestra mi nasla nekog dobrog doktora za refluks u MK i idemo u maju, jer ja vise ne mogu da dozvolim ovo. Beba napreduje, ali niko me ne pita koliko puta dnevno je hranim. Treba sada da probamo kutiju Aptamil confort ili bebelac Fl, da slucajno nije osetljiva na laktozu. Ajde i to cemo da uradimo. Jedva cekam da joj uvedem cvrstu hranu, brojim dane. Jos ako je naucim da misli da je normalno da se jede ovako cesto, napravicu prasence od nje :))).

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (6.4.2012 22:58:02)

IZVORNA PORUKA: Jamie

Nama je valjda nabolji gastroenterolog za decu u Srbiji rekao da je Neocate jedino mleko koje može da se kupi kod nas, a da je 100%antialergeno jer je na bazi aminokiselina, znači da su mlečni proteini u njemu već razloženi do aminokiselina...košta kao 3 allernove ili kao 4 aptamila ADC [sm=smiley13.gif]

A ko je najbolji gastrenterolog u Srbiji???

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (6.4.2012 23:03:56)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Posto se vracam u Srbiju i imam nameru da nastavim "odrzavanje" terapije za oba deteta (od juce vodim i Helenu zbog infekcija usiju), nasla sam jednog u BG, skolovanog u Kanadi (u Srbiji nema skole za to), tako da planiram da idem tamo, u

Mozes li da nam das kontakt, ja sam iz Bg i bas bi je odvela po tvojoj preporuci!!! Znas li da li mozda radi u Sokobanjskoj, meni su rekli da su tamo svi dobri, al nisam sigurna da li su oni fizioterapeuti ili kiroprakticari.

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (6.4.2012 23:15:33)

IZVORNA PORUKA: draganabo

Moje dve doktorke s prepucavaju preko mene :( De treba ovo, de ne treba. Jedna kaze prioritet vrat i tortikolis, druga kaze dete nema tortikolis, prioritet regulisati ishranu. Nama danas zelena stolica.Kilaza super, nema temperaturu, a eto opet. Strasno sam zabrinuta, posto mi nije ni raspolozena i nemir no spava. Pedijatar- neonatalog uvela dva obroka sa vodom od pirinca. Isto povraca, mozda malo manje, ali to nema veze s tim, ima ona i ovakve i onakve dane. Sestra mi nasla nekog dobrog doktora za refluks u MK i idemo u maju, jer ja vise ne mogu da dozvolim ovo. Beba napreduje, ali niko me ne pita koliko puta dnevno je hranim. Treba sada da probamo kutiju Aptamil confort ili bebelac Fl, da slucajno nije osetljiva na laktozu. Ajde i to cemo da uradimo. Jedva cekam da joj uvedem cvrstu hranu, brojim dane. Jos ako je naucim da misli da je normalno da se jede ovako cesto, napravicu prasence od nje :))).

Dragana uradi joj test stolice hromatografija secera u stolici- to ti je jednostavna analiza ali stolica mora biti sveza, znaci dogovoris se da je odmah uzmu na analizu i dobices rezultate da li joj smeta laktoza. Ta analiza kod nas privatno kosta oko 500 din.

Kod probleme sa lekarima sve smo prosle, moras ozbiljno da lupis sakom o sto jer dete se pati. Ti nema sta njoj da objasnjavas lepo kazes hocu uput za gastroenterologa, ako ti neda onda kazes da ona mora da ti potpise da odgovara za zivot deteta! Kasno je kad se nesto desi, veruj mi, a nestrucnost lekara nikada nije bila veca. Kod nas se pojavilo naglo povracanje pa su nas poslali na snimanje UZ da provere da nije stenoza pilorusa(neko mi je to ovde spomenuo), ali na opste iznenadjenje ona je povracala hranu Alernovu AR (pre toga sam primetila da joj smeta kukuruz kad ga ja jedem- sutradan ceo dan povraca) jer ona sadrzi kukuruzni skrob i povracala bi 3 sata dok ne ispovraca i poslednju kap. Kada smo iskljucili tu hranu dete se preporodilo! Gastroenterolog ce ti pomoci, trazi uput i idi dalje!

cimburd -> RE: Refluks (GER) (7.4.2012 9:36:31)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Jamie, svi nasi bebci to rade: podrigivanje uvijanje i sl. Mada, primetila sam da se Oliveru sve to umanjilo. On je zaista drugo dete, eto, kombinacijom moje ishrane, leka a ponajvise kiroprakticara. Zaista se kunem u to...

Posto se vracam u Srbiju i imam nameru da nastavim "odrzavanje" terapije za oba deteta (od juce vodim i Helenu zbog infekcija usiju), nasla sam jednog u BG, skolovanog u Kanadi (u Srbiji nema skole za to), tako da planiram da idem tamo, ukoliko ne nadjem nekog dobrog u NS. Naravno, VEOMA je bitno ici kod nekog ko je skolovan za to, a ne samo neko ko praktikuje to jer smatra da je dobro....

Pozdrav Verus RR,
kao sto si mogla da citas moje postove do sad, mi pijemo vec 7 meseci Nexiumu i jos uvek nista posebno bolje. Posto sam citala ovo za kiroprakticara sto si pisala htela bi da pokusam i to. Malo me je strah posto sam ja sad u fazi kojoj si ti bila "neveni Tom". :) Mi smo isto iz NS pa bi bilo dobro da nas obavestis ako saznas za nekog pouzdanog u NS, a ako ne ici cemo u BG.

Hvala ti unapred i pozdrav!

branki* -> RE: Refluks (GER) (7.4.2012 9:39:33)

cimburd[sm=smiley1.gif],dugo te nisam videla ovde.kako je malecka,kako ide cvrsta hrana,mleko?

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (7.4.2012 12:10:36)

Jel mi može neko reći gde ima da se kupi mleko neocate i koliko košta. I nama je rekao Perišić da to kupimo, mada čisto sumljam da će nam pomoći. Ni moja beba nema nikakve simptome alergije osim što neće mleko (odbila ga je kada je bila bolesna i sada se nastavilo, a prošlo je 10 dana od virusa). Sada ima samo čvrste obroke i mnogo se brinem zbog toga. 2 x dnevno joj dajem kiselo mleko ali sve je to slabo. Ona bi sa 6 meseci trebala da pije bar 500 ml a ona neće nikako.

Bunnyca, znači zadovoljna si sa fantomaltom? Kako si primetila poboljšanje, u smislu da bolje jede ili je samo više napredovala? i gde si ga kupila. Dal mogu to da joj dajem bez savetovanja sa lekarom ili ne?
Pozdrav

lovens -> RE: Refluks (GER) (7.4.2012 13:34:25)

To za Neocate stoji, to je jedino mleko koje je potpuno na bazi aminokiselina, sto Alernova, Aptamil HA i bilo koja druga kod nas nisu. To znaci da telo ne mora da preradjuje kazein, vec je on potpuno razlozen i telo ga prakticno samo "uzme". Tako su nama objasnili u bolnici. A i kaloricnije je od obicnih mleka, tako da ga treba manje popiti. Ja sam ga probala, meni je ukus grozan, a na sajtu naseg uvoznika pise ukusno - ne znam samo sta je onda njima neukusno [sm=smiley1.gif]

Slavka, mogu ti dati Neocate da probate, da ne kupujes, jer je prilicno skupo, ovde je kutija 37 EUR od 400g, ne znam koliko kosta kod nas. Ali ja sam trenutno u Nemackoj, dolazim tek krajem aprila, ako ti nije kasno.

Jedino ukusnije mleko je Nestle Altera, ali ga kod nas nema, a isto je skupo, oko 40 EUR 400g.

Jadna nasa decica, kako se muce [sm=smiley19.gif]

Verus -> RE: Refluks (GER) (7.4.2012 15:27:52)

mocice i cumburd saljem vam danas njegov info na pp, neki od nasih sportista koliko sam saznala idu kod njega...zovite pa pitajte za rad na deci nadam se da moze jer ce on i meni trebati...

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (7.4.2012 16:42:58)

verus posalji i meni br. tog kiroprakticara

sto se fantomalta tice,nije da pije vise mleka ali kalorijski je bolje
npr,ako pije 120 ml dodam 2 kasicise fantomalta, i to je kao da je popila 180 nml mleka
uvece pije 180 dodam 4 kasicise fantomalta i onda dobijem skoro kao da je popila 300 ml mleka
sto je odlicno
ja sam fantomalt kupila u milupinoshopu u Zemunu,salju mi postom posto nisam iz Bg
kupila sam ga jos pre nego sto mi je Perisic rekao,ako te zanimaju dozvoljene kolicine
saljem ti pp

Verus -> RE: Refluks (GER) (7.4.2012 19:56:05)

Zenice poslala sam vam link do web sajta njegove ordinacije; hajde ako neko kontaktira nek nam napise ovde sta kazu i koja su im iskustva/uspesi na deci sa ovim problemom...Ja sam takodje poslala email tom doktoru, videcu hoce li se javiti.

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (7.4.2012 20:54:47)

Lovens
hvala ti puno, baš bi mi značilo da mi daš samo malko da probam to da joj dam. Ma ja bih dala sve pare koje imam samo da hoće da pije, al mislim da neće ni to hteti pa zato mi se ne bacaju pare, ali ipak me kopka dal će da upali. Sačekaću kada ti dođeš. Jel dolaziš za Bg? Kako je tvoja bebica sada? Ostaviću ti moj br na pp. Hvala ti još jednom!

Bunnyca, hvala i tebi na info, pošalji mi na pp oko doziranja, pozz

draganabo -> RE: Refluks (GER) (7.4.2012 21:15:47)

MOCICA veruj da to radim danima, svadjam se i trazim veze da me bez uputa primi neko, bar dok ne odemo u MK. Njima je glavno da dete napreduje, to sto se pati ih ne zanima. ja ne mogu da verujem da su ovi doktori ucili istu skolu, jer toliko suprotnih stavova dobiajam oko iste stvari da je to cudo. Oko stolice, hvala ti, uradicu to u ponedeljak odmah, jer me muci to sto je pocela da kakai neposredno posle svakog obroka. Blago tebi, ti dojis, ja ne mogu da se pomirim s tim da sam je tako kratko dojila.

Adriana83 -> RE: Refluks (GER) (7.4.2012 21:38:19)

Bunnyca ajde molim te posalji i meni neki info o fantomaltu.Koja mu je cena?Ja ovde ne mogu da ga nadjem...Gde si ga ti tacno uzimala?

lovens -> RE: Refluks (GER) (7.4.2012 22:15:13)

Slavka, nema na cemu, rado cu ti poslati. Ne znam da li cu ovaj put dolaziti u Bg, planiram kod prof Perisica, ali nisam sigurna koliko cu ostati. Kuma zivi u Bg, pa cu ti poslati po njoj ili postom, ne brini. Mogu ti dati i pola kutije Maltodekstrina, ja sam kupila ogromnu kutiju - to je valjda ono sto je kod nas Fantomalt.

Inace, mi smo kako kada, nekada losije, nekada malcice bolje, ali sve ide tesko sto se hranjenja tice. A uz to je i jako razmazena, slabo spava, pa sam gotova... Cisto sumnjam da ce u skorije vreme da bude bolje.

I ja sam htela da probam sa kiroprakticarem, verujem da pomaze, cak sam bila ovde i zakazala, ali sam odustala, jer nam je na prosloj kontroli dr objasnio da njoj sfinkter ne radi jer deo zeluca koji treba da se siri kada se puni hranom je spusten, pa ne moze da pritiska sfinkter, tako da, cisto je organski problem, pa ne zelim dete da izlazem rentgenu (ovde kiroprakticar prvo uradi rentgen kicme, pa onda tretman).

Cula sam da ima dobar u Bg kod Merkatora, navodno idu nasi sportisti kod njega, skolovan u inostranstvu. Kada sam pitala mog kuma, koji je lekar specijalista na VMA, sta misli o tome, rekao mi je da veruje u to i to vrlo. Inace, on je specijalista i za akupunkturu, a kaze da cuda cini. Tako da, kiropraktika mozda pomogne kod gera...

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (7.4.2012 22:42:48)

znate sta mene zanima,citam o tom sfinkteru i i dalje mi nije jasno,kada on ojaca,recimo posle 12 meseci,jel onda prestaju problemi,dakle jel potrebno da prodje vreme ili ce bebe imati taj problem i posle toga,kada on ojaca...a one ce npr.i kasnije imati muku sa kiselinom ili ne?
odnosno,jer bitno da on ojaca i problemi nestju ili?

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (8.4.2012 0:02:01)

Kad on ojaca prestaje refluks u vecini slucajeva. Zadrzava se kod dece koja imaju neku alergiju pa se visak zeludacne kiseline proizvodi pri konzumiranju hrane na koju je dete alergicno ili intolerantno. U vecini slucajeva se zavrsava do prve godine, al mi smo problem vukli do 6- mi imamo i kaskadni zeludac pa je sve to dodatno iskpmplikovalo stvar.

lovens -> RE: Refluks (GER) (8.4.2012 0:23:55)

Mocice, sta znaci kaskadni zeludac? Ja sam nesto citala o tome, ali mi nije bas najjasnije... Kakav je to zeludac?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  61 62 [63] 64 65   Sledeća stranica >   >>