Jamie -> RE: Refluks (GER) (12.4.2012 22:13:12)
|
Naš bebac ima 5,5 meseci, a već od drugog meseca je mogao da pojede 180ml, a tadašnji neonatolog je imao teoriju da je on stalno gladan jer je u nekoj vrsti hipoglikemije, da su mu hladni dlanovi i znojavi i rekao da mu kad god popije sve iz flašice, sledeći put povećamo dozu za novih 30ml. To smo i radili, ali smo stali na 180 jer je to bilo previše za tako mali želudac. Mislim da smo mu tad i kiselinu pojačali sa tim prejakim dozama mleka. Sada jede po 150ml (oko 170 gotovog mleka) na po 2h, a i to je previše za njegov uzrast, u zbiru, oko 1lit i više dnevno mleka. Pokušali smo 2 obroka da uvedemo čvrsta, ali kao što rekoh, reakcija je bila lošija nego na mleko, pojede sve ali mu posle presedne od plakanje i nemira. Svi iz moje okoline viču gladno dete, al ne može da bude gladan sat nakon obroka od 150ml, ni to nije normalno... Mi već dva dana ne primenjujemo položajnu terapiju, držanje nakon jela po pola sata najmanje, pod uglom od 45 stepeni. Ko velimo, kad već nije dobio na rendgenu dijagnozu GER, što bi se tako ponašali, pa malo teramo inat [sm=smiley1.gif] I za sada nije ništa ni bolje ni lošije nego ranije...A i naš se nateže da ustane, samo mi ne znamo jel to od nelagode ili je razvojna motorička faza?! Vodu slabo hoće, ponekad blagu kamilicu HIPPovu. Vode se napio nedavno kada je bio na stomaku, bljucnuo užasno mleko sa kiselinom i zabio nosić u to. Toliko je plakao, i oči su mu bile crvene od te kiseline. A i ja sam negde našla da im ne treba davati vodu jer izaziva jači refluks. Naš iako ne pije vodu skoro uopšte, pelene su mu uvek više nego pune, je ne znam jel to mleko samo prođe kroz njega i ništa se ne zalepi[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|