Jamie -> RE: Refluks (GER) (4.4.2012 12:10:25)
|
IZVORNA PORUKA: MOCICA Neocate mleko Jamie ako posle podrigivanja tj. vracanjanja hrane pocne da place bojim se da je u pitanju upala jednjaka. Kiselina koja se vraca zajedno sa hranom dodotno pece jednjak i to boli katastrofa. Ako posle 3 dana Nexium ne smanji tegobe dr. ce ti sigurno promeniti lek. Trebalo bi da vidis poboljsanje zato sto Nexium neitralise kiselinu i trebalo bi da prestane da pece. Mozes li da mu posle tog vracanja hrane nekako das malo vode da spere jednjak? Mocice, i ja mislim da je u pitanju upala jednjaka, jedino što se kod nas razlikuje je to što on zbog bola nije prestao da jede nego i dalje traži non stop da jede, kažu da i ta varijanta postoji, da mu hrana gasi osećaj pečenja dok prolazi kroz jednjak. A posle ga to skupo košta, to ja kažem da mu je hrana u isto vreme i kazna i lek. A u poslednje 2 nedelje nije dobio ni gram, već mu se rebra provide [sm=smiley19.gif] Nexium definitivno nije doneo boljitak, jedino ako je doza mala. Dr je pominjao i lansoprasol, iz iste grupe IPP lekova, ne znam da li bi mu to više delovalo. Čini mi se da je od kako je prošle nedelje bio kod Dr stanje gore, ili mu Nexium ne prija ili Neocate mleko, a Dr je rekao Nexium najmanje 2 meseca, a Neocate još mesec dana. To me buni, ako ne deluje Nexium, što bi nastavljali dalje sa njim. Pitaćemo Dr danas. Christabel, pili smo Aptamil ADC 10ak dana, 2 limenke popili, i onda nam Dr na pregledu uveo Neocate, pa smo zato prestali sa ADC. Stolice su bile ok, nije bilo sluzi, ni zelenila od ADC. Mi smo ADC uzeli da bi konačno otklonili mogućnost alergije, ali je Dr rekao da i to nije dovoljno ako je alergija u pitanju i zato nam dao Neocate. Zapravo, mi niti jednu pravu alergijsku reakciju nismo imali, niti osipe, niti prolive, gušenja i sl. Ono što sam ja još jedino mislila da je u pitanju je intolerancija kazeina, u smislu da organizam ne može da ga razloži na aminokiseline, već proizvodi peptide koji se transportuju do mozga i izazivaju poremećaje u ponašanju, na neki način deluju kao opijati. Ali je on uz Neocate još "ljudji" jadničak, tako da i to otpada. Ma klasičan GERD, spaljen mu je jednjak, zato i divlja non stop, ne smiruje se... Ima li kraja, hoće li ta klapna da se zatvori konačno [sm=hudicek1.gif]
|
|
|
|