Verus -> RE: Refluks (GER) (25.3.2012 20:45:23)
|
Evo ovako: 1. kiroprakticar vec 4 posete, vrat mu je vracen na mesto[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] vise uopste ne place kada mu se tu stavlja pritisak (kaze, "tu je imunitet"); kicma jos uvek nije ok, tj. T5 i T6 ako se dobro secam, gde je splet nerava za varenje. 2. Prevacid pije, ali smo poceli umesto 7.5 mg 1x na dan, da dajemo u dve doze, ujutru i uvece. 3. BITNO: ovako, bila sam sve vreme u pravu za lactose overload. U cetvrtak noc, nisam pratila kad sisa, bila sam umorna i pustila ga da sisa kad zeli. "presisao" je sto moja mama kaze i bilo mu je zlo ceo petak...kiselina se vraca, pece ga, povracao je to vece u mlazu, po meni toliko puno da prodje kroz majicu do potkosulje do grudnjaka...drugi put nakon 10tak minuta mlaz, sve pljus po podu...Sizim, placem ne mogu vise... Skontam da kroz citanja, kisele stolice hoce od fermentacije laktoze (kao sto sam vec pisala), a kod kiroprakticara potvrdjujemo da ima "zavezan" jezik (vodim ga sutra-ponedeljak kod pedijatrijskog hirruga na konsult). Primecujem da nema vakuma dok sisa, cokce, klikce, sto na dojici to na flasici, i odlucim da sam pumpam i dajem moje mleko na flasicu (STRIKTNo cak i nocu, iako sam ranije davala nocu da sisa jer mi je bilo lakse, ali to je bilo dovoljno da sve poremeti). ON JE DRUGO DETE! Ne povraca, nema gasove, spava, stolica mu je normalna, zuta! Jedva cekam da ispricam sve pedijatru, jer smo svi lupali glavama i isprobavali sve i svasta... Nema sumnje da on ima GER< ali to sto se jedva hvatao na dojku, sisao je samo prednje mleko, puno laktoze, to nije mogao da vari, imao je gasove koji pogorsavaju GER. Ja sam i dalje na eliminacionoj dijeti, Dr. Sears-a koju sam ranije pominjala. Danas sam pojela malo sargarepe, pa cu videti da li mu smeta. Po datumu zapisujem sta uvodim, i pratim naredna 4 dana, i ako nema promena, nastavljam sa sledecom. Mislim da nisam nista zaboravila...eto, dati sansu pumpanom mleku, nekoliko dana, BEZ dojenja. Mislim da cak i 1, 2 dojenja moze biti dovoljno da sve zezne ako dete ne unosi masno mleko... Planiram da pokusam opet da dojim cim mu "srede" jezik...do tada samo pumpam i flasicu..
|
|
|
|