Verus -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 13:44:41)
|
MOCICE: najbolji nacin da testiras to sa laktozom je da radis BLOCK nursing. Moguce je da imas overactive letdown, BEZ toga da pravis ogromne kolicine mleka. Citala sam dosta o tome. Ja sam sa cerkom imala i puno, i jak otpust, sve se davila, ali nije imala problema sa stolicama, ali Oli je druga prica sam po sebi... Znaci: pocnes dan sa desnom dojkom, i svako dojenje (na 2 ili 3 sata kako vec ides) dajes istu dojku, samo desnu. Levu pumpaj u isto vreme mozes, ako imas elektricnu pumpu, (tako sam radila sa cerkom), ako ne, ispumpaj je odmah posle, i cuvaj to mleko u zamrzivacu, dobro ce doci kasnije. Pokusaj ovako jedan ceo dan, ili 2, i vidi da li joj to poboljsa stolice. Ako beba popije puno prednjeg mleka, laktoze tu ima puno, dugo se zadrzava u crevima, dolazi do fermentacije i gasova. Gasovi sami po sebi pogorsavaju GER. AKO je u pitanju alergija, onda, kao kod Olija, nema druge nego preci na Allernovu, ukoliko im nije bolje na eliminacionoj dijeti. Pedijatar me je zvala juce, pricala sa GI doktorima, i predlozili su da izbacim i PSENICU: KOJA MOZE BITI VELIKI IRITANT! Ja sam rekla da je ne jedem vec skoro 3 nedelje....Da: 1. nastavim da dojim na eliminacionoj dijeti i vidim jel mu bolje (jeste, MNOGO od ranije, ali nije mu DOBRO i dalje) 2. da kombinujem dojenje i formulu (npr, formula danju dojenje nocu) 3. da potpuno predjemo na hipoalergentsku formulu. Videcu kako mu je ovih 5 dana. Posto radim i svakako pumpam na poslu, pumpacu jos ta 4 ili 5 puta sto bih ga dojila nocu i kuci. Eto, plakala sam sinoc sama kad sam legla, jer necu da uznemiravam mm (on misili da batalim dojenje i dam formulu jer se svi mucimo), i da ne uznemiravam moju mamu, koju ledja bole od nosanja tog deteta koje nije lako... On je tako mali i divan, i tako voli da sisa i da se mazi...evo i sad mi suze krecu kad pomislim, i jedva je sinoc zaspao jer nije imao moju dojku...Na kraju sam legla kraj njega, stavila mu cuclu u usta, i naslonila desnu saku na lice a sa levom mu drzala rukice i tako je zaspao, jer imao toplinu i kontakt koji tako voli. Ali sta da se radi, mora onako kako ce njemu biti bolje! Ne vredi da doji kad ga muci, ne znam sta ali se muci. AKO je laktoza, i nije istinska intolerancija, onda ce vremenom biti ok cak i sa overactive letdown i overload laktoze. A ako ne tolerisu laktozu, MOCICE mozemo da se slikamo. TEST postoji, gde mere nesto u dahu bebe i neki test u stolici... Ima jos jedna opcija ali moram danas da istrazim pa cu pisati. Postoje tabletice, koje neutralisu laktozu u mleku. Pitala sam pedijatra da li da pokusam i to. Otac drugara mm (onaj kiroprakticar sto je pomogao malo Oliju), je rekao da dam 1/4 te tablete u moje mleko i nahranim ga i vidim kako ce mu biti. Pedijatar je rekla da mu ne moze skoditi i da probam. Nakon ovih 5 dana, kad se, andam se bude stabilizovao, 6 dan cu mu davati moje mleko na flasicu ALI sa tim tabletama. AKo i dalje budeo imao zelenkaste, kisele stolice, odustajem. Onda je zaist ai dalje alergican ili konstantno razvija nove alergije, cak i na ovih 5 stvari koje jedem, tako da svrhe vise nema. Probala sam sve, kopala svuda, citala svasta, i sta sad da radim?? Pedijatar je ubedjena da njegov reflux izazvan alergijama....
|
|
|
|