RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

minavb -> RE: Refluks (GER) (16.3.2012 21:32:27)

Nije. Ja sam jako rano pocela sa puterom, ne secam se tacno kada, jer sam nasla medju trikovima za uvodjenje cvste hrane ovakvoj deci, da dodavanje putera iulja olaksava gutanje. Posle sam presla na susamovo ulje.

Christabel -> RE: Refluks (GER) (16.3.2012 21:39:19)

Jamie, mi smo probali Aptamil ADC, tj.dam joj 2-3 merice jednom u par dana kao dohranu kad treba. Gustina je kao obicno ad mleko, mada mi smo davno koristili malo Bebelac pa jedino sa tim mogu da uporedim. Ali mu je zato ukus bljak, mada kazu da su sva ta specijalna mleka takva. Ja sam npr.htela da uzmem tu Allernovu, a sad vidim da ti nisi zadovoljna, je l' to samo zbog gustine ili..? Ne znam ni da li postoji samo Allernova AR sad ili ima i ona obicna? Inace, mi smo iz Kikinde i nisam sigurna da ima Alfare, mada nisam ni trazila. Aptamil smo uzeli u Lilijevoj apoteci i cena mu je nesto manje od 1600. Ima jos u nekoj apoteci ali je nesto skuplji, ne znam da li bi nam oni narucivali Allernovu. I na Aptamilu pise da je, izmedju ostalog, i za proliv, a meni se to sto je pisalo za Allernovu svidelo pa sam zato htela da probam, mada nisam vise sigurna, ne znam zbog toga sto je AR kako bi je moja prihvatila...

Inace, za sad jos uvek sisa, tacnije pije moje mleko. Sisanje nam je vec duze vreme sve samo ne podoj, vrpolji se, podriguje, zabacuje glavu. Kad je to pocelo pre 2 meseca ja sam mislila da je ona sita i zato nece vise, pa je onda ispalo da je jako slabo napredovala. Sad zglavno sisa samo nocu i posle kasice a ostalo ili izmuzem i dam na flaicu ili kombinujem sa dojenjem. Ona se i na flasicu vrti, odbija, cak i place, ali nju nekako lakse uspem da joj uglavim, jer ovih dana nam je bas uzasna faza, ni kasicu vise ne jede rado vec sve nekako na silu, moram da joj uglavljujem... Mleko bljucka dosta, najvise posle podrigivanja, mada nekad bude i samo bljuckanje pa i taj vertikalni polozaj ne pomogne uvek, a kad lezi ili spava, place i onda je podignem pa onda podrigne / bljucne. I ne svidja mi se to neraspolozenje, neko kukanje, kenjkanje, slabo se smeje...

Mada ja sam i dalje u konfuziji zbog te neke sumnje na alergiju. Nama su cudne stolice pocele pre 2.5-3 meseca, sad su i dalje kisele, ali posto jede kasicu, cvrsce su strukture i u tim od kasice nema sluzi. Krvi vise nema. Ali ima ekceme, osipe dosta, tako da vise nisma pametna da li je to od toga sto ja jedem, ili ima i neku reakciju na nesto sto ona jede ( a to je za sad 5 namirnica). Bila sam na dijeti neko vreme ali kad su mi kazali da prestanem, nisam se vratila na tako striktnu, izbacila sam mleko, mada mlecne proizvode jedem umereno. Nisam vise pametna ni da li dalje da dojim, znam da to pomaze bebama sa refluksom, ali opet se plasim da nije to sve od neceg sto ja jedem. Samo sto ja ne bih smela na jako rigoroznu dijetu, jer sam i ovako jako zgoljava, a ni sa tim dijetama nisi nacisto, eto kod MOCICE ispade da bebi smeta sargarepa. Mislila sam da uskoro bude vise nemlecnih obroka, pa da lakse predje na formulu, mada nam ni kasice vise ne idu lako, stisne usta , isplezi jezik... Moracu da probam par obroka da joj dam samo formulu i vidim da li ce sa vise volje popiti, jer mi se danas jako vrpoljila i na moje mleko u flasici, cak i plakala. A recimo nocu sisa ok, mada poznato mi je to da uspavani lakse piju

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (16.3.2012 23:54:34)

Ja radim kuci vezbe sama sa njom i posle vexbi je opustenija i mirnije spava! Nama dr. nije dala uput da idemo kod fizijatra inace imamo hipertonus.

Mi imamo sledece od tvojih simptoma:

1. velika uznemirenost, razdražljivost i stalni plač, posebno nakon jela - ovo mi je bilo kod prvog deteta, sa drugim je tako dok ne podrigne
2. odsustvo dnevnog spavanja od samog rođenja (i kada odspava najviše 40 min, to je isprekidano buđenjem uz plač i trzanjem u snu)- i ovo isto. Katastrofa. Uspavljivali bi je po 2 i po sata da bi ona jedva odspavala pola sata dnevno. I dan danas ne voli da spava. Ova druga mi je spavalica, al je ponekad kad nam dodje takav dan non stop nesto budi i sva se zgrci pa moram da je dignem da podrigne, ponekad i po 20 puta.
3.
stalno stenjanje, naprezanje, previjanje, izvijanje, uz pokušaje da se uspravi kada leži - isto, potvrdjujem
4. eksplozivni i jaki gasovi, užasnog mirisa - isto
5. bljuckanje nakon jela je smanjeno u poslednje vreme, a češće je pred sledeći obrok i to usirenog sadržaja- isto, narocito sat i po posle obroka uz plac i grc
6. stalno grčevito guranje penica, i svega ostalog što se nađe pod rukom, u usta - isto
7. svakodnevno štucanje više puta po 20 min -
8. jako balavljenje i mljackanje (kao da ima nešto u ustima)
9. i ono što me najviše boli, odsustvo smeha, radosti, želje za igrom jer ga motivacija za bilo šta napušta nakon 15 min i onda nastupa naš mrgud i plačljivko.- ovo je i kod nas bilo nego nam se u zadnjih par dana poboljsalo stanje tako sto sam je ostavila jedan ceo dan sa mojom mamom, a ova se ceo dan sa njom smejala i zabavljala jer ona ne veruje u tu pricu o geru i nimalo je ne pogadja. I s obzirom da je bila opustena i nasmejana dete se pocelo smejati!

10. Ono što je specifično, to je da se od većine mama tj. beba na ovom forumu razlikujemo po tome što bebac ne odbija hranu, naprotiv veoma je proždrljiv i plače nakon svake flašice, bila ona od 120, 150, 180 ml, a jede na svaka 3 sata, trenutno po 150ml. - i tu smo isti, Moja pojede flasicu od 120ml za 3 minuta, a od 150ml za 5 minuta. Imamo onu cuclu L i Alernova AR kroz nju lepo curi!

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 0:00:58)

IZVORNA PORUKA: Jamie

Hvala Mocice,
što se mleka tiče, obzirom da nije sisao, probali smo svašta:
1. u porodilištu i 1 limenka kod kuće Bebelaca
2. potom Aptamil 1 po savetu prijatelja čijoj bebi je prijao
3. Aptamil AC 1 limenka nakon Dg jakih grčeva od strane Dr u DZ i IMD
4. Aptamil LF, ni cela limenka, jer je dobio zatvor, a uveli ga jer sam pročitala post od Argus i prepoznala identične simptome
5. Aptamil HA nakon posete lekaru u Tiršovoj, to smo najduže koristili
6. Allernova AR za koju sam čula ovde na temi, 1 limenka, pojačalo se bljuckanje
7. Sada smo već duže vreme (skoro 2 meseca) na NAN Sensitive-u

Reći ćeš možda, vidi ludu ženu, atakuje na detetovu probavu sa silnim promenama mleka, ali sve je bilo uz kosultaciju sa našim pedijatrom, koji je rekao pokušavajte dok ne pronađete šta mu odgvara, a upravo to sam očajnički i pokušavala tim silnim promenama. A našoj mukici, hvala Bogu, do sada je sve odgovaralo, sve je pio sa istim žarom, samo da curi niz grlo, a to što posle jela nastaje haos u stomaku, samo on zna kako mu je.
Što se stolice tiče, od svih vrsta Aptamila (osim LF tvrda) je bila zlatno žuta, fine konzistencije, sa primesama grumuljica nesvarene hrane. Kod NANa je drastično različita, potpuno fine taksture, bez i jedne grumuljice, kao pesak tamno zelene boje (kažu da je to zbog većeg % Fe).

Bravo za pokusaje nego mi se cini da sva ova mleka imaju laktozu, da li su Vam radili hromttografiju secera, uzima se sveza bebina stolica?

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 0:03:53)

Mocice,

zaboravih ovo da iskomentarišem, jel ste vi beše radili neku dijagnostiku, povraćeni žuti sadržaj zna da bude kod stenoze pilorusa, tako sam nešto čitala, ako se ne varam...

Sta je sad pa to? Nesto sam citala i da ona povraca u dalj l nismo radili nikakvu dijagnostiku, cak joj niko nije ni pipnuo stomak!

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 0:08:11)

Tash, dobro kažeš, koristili Allernovu, ali AR a ne običnu pa ga je možda mučilo to što je gusta, sporije ide, pa se nagutavao vazduha dok vuče i za rezultat imali pojačano bljuckanje. NAN je tako redak, kao voda, ne ostaje ni tačka u flašici nakon jela, pa mislim da mu to najviše prija. Ne znam koje su gustine Aptamil ADC i Alfare, ali su mi oni poslednja nada, ako zaboravim na Humanu na bazi soje...odmah bi palila kola pa za Kikindu ili Mađarsku ako treba, mada se malo bojim jer negde pročitah da Alfare stvara jak zatvor.

Hvala za link, nadam se da sam sada naučila da citiram i odgovaram [sm=smiley1.gif]

Cudno mi ovo za Alernovu, ona je bas lepo gusta, mozda ti je probleb cucla. Za gusto Ar mleko ide ona cucla sto curi sa sirokom rupicom!

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 0:10:00)

IZVORNA PORUKA: branki

MOCICE,da ne trazim sad unazad,jeste bese radili nesto od pregleda?da li je baba jela pre mleka nesto od cega bi bilo to zuto?ja bih obavezno naglasila dr za zuti sadrzaj!

To je bilo ujutro oko 11 kad je povratila, a zadnji put je jela Alernovu uvece oko 8. Tragovi su bili svetlo zuti i zvala sam halo bebu a oni kazu da je to ok.

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 0:25:52)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Zbunjuju me promene stolice iako nema promene moje ishrane (zbog alergija). Cas su lepe zute, pa niotkud zelenkaste, kiselog mirisa? Znam da je mina pisala da je tako bilo i vanji ali bez razloga, mislim, nista nisu testiranjem nasli. Mene i dalje kopa misao laktoze i overloada,ili blage netolerancije, ali pedijatar nije nista testirala iako sam 2, 3 puta to pominjala proslog ponedeljka.

UUUpomoc Verus!!! Please nikako ne uspevam da nadjem po guglu informacije o toj tvojoj teoriji, mada mi to sve ima smisla. Ja sam joj uvela Allernvu |AR pa se blago osula ali nisam bila sigurna da je od nje i tad nam se pojavila prva cvrsta stolica. Nastavila sam da je dojim (na diejti sam sve vreme) i stolice su bile zlatno zute ili narandzaste ali manje vise uvek tecne, sluzave i kisele.

Kada sam jedan dan jela ribu, ona je pocela dav povraca i posle treceg puta sam opet uvela Alernovu AR po tvom savetu 2 dana, stanje se normalizovalo, stolice extra. Za to vreme sam se izmlazavala i bila je to ogromna kolicin vodenog mleka. Kad sam sredila siku opet sam pocela da je dojim i sada ima proliv, znaci bude puna pelena ali ostane samo zeleni trag, pelena sve upije. I posle ovoga lekari zele da prestanem da je dojim i uvedem Alernovu AR jer joj kao ona vise odgovara od mog mleka!
Dobro mozda joj vise odgovara al sam sigurna da moje mleko vise stiti njen jednjak i sad ne znam sta da radim.

Ne zelim da prestanem da dojim svoje dete od 2 i po meseca, samo zelim da mi neko kaze gde ja to gresim u ishrani i sta to mom detetu ne odgovara ali niko nista!!!

I preplaka ja ostatak dana al mi dilema osta dal dojiti bebu (apsolutna sam spremna na sve vrste dijeta, makar jela isto po ceo dan) ili uvesti Alernovu AR po savetu dr i prestati dojiti...Upomoc!!!

Christabel -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 1:09:29)

skroz mi je poznat taj osecaj i dilema (samo sto smo mi u pocetku bili skroz ok, a poslednja 2 meseca se borimo sa jelom ali uspevamo da guramo, pa mi je bar drago sto je na mom mleku u 7.mesec usla). Sto se tice stolice, i kod nas ne obracaju paznju na miris, a isto mislim da je to bitno. Ne nadju nista jer ni nema- ni bakterija ni virusa ni gljivica, a sta bebama smeta ne mogu da nam kazu jer ni sami dr ne znaju, cekaju razvoj situacije... Tako da sam se i ja puno razocarala. Jesi li nosila kaku na analizu za laktozu? Mada ako je do laktoze, onda bi i od formule bila kisela, ne? Ima li alernova laktoze u sebi?

Verus -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 3:03:24)

mocice, u ISTOJ smo situaciji, istoj...ja od veceras dajem formulu 5 dana, i ako mu je zaista bolje, odlucila sam da prestanem da dojim[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] nista me ne pitaj, pisacu ti vise sutra...

eto moja mama kaze upravo, dzaba sve to dojenje i sto je zdravo kad "Dete nema osmeh 2.5 meseca na licu".  Moj sin je napunio 2 mesec u ponedeljak....

Christabel -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 13:00:16)

i nama se smeh negde usput izgubio, dusa me boli! Celi dan samo nesto mumla. A kad se jede to je cika i dreka. Jako se plasim da ce i ona poceti skroz da odbija hranu i mleko. Treba da idemo na kontrolu uskoro, s tim da nisam bas zadovoljna kako smo u tirsovoj prosli, plasim se da ce opet da nas zavlace pa sve polako... Nisam pametna da li da odemo kod perisica privatno?

Verus -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 13:44:41)

MOCICE: najbolji nacin da testiras to sa laktozom je da radis BLOCK nursing.  Moguce je da imas overactive letdown, BEZ toga da pravis ogromne kolicine mleka.  Citala sam dosta o tome.  Ja sam sa cerkom imala i puno, i jak otpust, sve se davila, ali nije imala problema sa stolicama, ali Oli je druga prica sam po sebi...

Znaci: pocnes dan sa desnom dojkom, i svako dojenje (na 2 ili 3 sata kako vec ides) dajes istu dojku, samo desnu.  Levu pumpaj u isto vreme mozes, ako imas elektricnu pumpu, (tako sam radila sa cerkom), ako ne, ispumpaj je odmah posle, i cuvaj to mleko u zamrzivacu, dobro ce doci kasnije.  Pokusaj ovako jedan ceo dan, ili 2, i vidi da li joj to poboljsa stolice.

Ako beba popije puno prednjeg mleka, laktoze tu ima puno, dugo se zadrzava u crevima, dolazi do fermentacije i gasova.  Gasovi sami po sebi pogorsavaju GER.

AKO je u pitanju alergija, onda, kao kod Olija, nema druge nego preci na Allernovu, ukoliko im nije bolje na eliminacionoj dijeti. 

Pedijatar me je zvala juce, pricala sa GI doktorima, i predlozili su da izbacim i PSENICU: KOJA MOZE BITI VELIKI IRITANT!  Ja sam rekla da je ne jedem vec skoro 3 nedelje....Da:

1. nastavim da dojim na eliminacionoj dijeti i vidim jel mu bolje (jeste, MNOGO od ranije, ali nije mu DOBRO i dalje)

2. da kombinujem dojenje i formulu (npr, formula danju dojenje nocu)

3. da potpuno predjemo na  hipoalergentsku formulu.

Videcu kako mu je ovih 5 dana.  Posto radim i svakako pumpam na poslu, pumpacu jos ta 4 ili 5 puta sto bih ga dojila nocu i kuci.  Eto, plakala sam sinoc sama kad sam legla, jer necu da uznemiravam mm (on misili da batalim dojenje i dam formulu jer se svi mucimo), i da ne uznemiravam moju mamu, koju ledja bole od nosanja tog deteta koje nije lako...

On je tako mali i divan, i tako voli da sisa i da se mazi...evo i sad mi suze krecu kad pomislim, i jedva je sinoc zaspao jer nije imao moju dojku...Na kraju sam legla kraj njega, stavila mu cuclu u usta, i naslonila desnu saku na lice a sa levom mu drzala rukice i tako je zaspao, jer imao toplinu i kontakt koji tako voli. 

Ali sta da se radi, mora onako kako ce njemu biti bolje!  Ne vredi da doji kad ga muci, ne znam sta ali se muci.  AKO je laktoza, i nije istinska intolerancija, onda ce vremenom biti ok cak i sa overactive letdown i overload laktoze.  A ako ne tolerisu laktozu, MOCICE mozemo da se slikamo.  TEST postoji, gde mere nesto u dahu bebe i neki test u stolici...

Ima jos jedna opcija ali moram danas da istrazim pa cu pisati.  Postoje tabletice, koje neutralisu laktozu u  mleku.  Pitala sam pedijatra da li da pokusam i to.  Otac drugara mm (onaj kiroprakticar sto je pomogao malo Oliju), je rekao da dam 1/4 te tablete u moje mleko i nahranim ga i vidim kako ce mu biti.
Pedijatar je rekla da mu ne moze skoditi i da probam.

Nakon ovih 5 dana, kad se, andam se bude stabilizovao, 6 dan cu mu davati moje mleko na flasicu ALI sa tim tabletama.  AKo i dalje budeo imao zelenkaste, kisele stolice, odustajem.  Onda je zaist ai dalje alergican ili konstantno razvija nove alergije, cak i na ovih 5 stvari koje jedem, tako da svrhe vise nema.

Probala sam sve, kopala svuda, citala svasta, i sta sad da radim??

Pedijatar je ubedjena da njegov reflux izazvan alergijama....

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 15:12:49)

ma laktozu sam eliminisala sa tim testom hromatografija secera, nego razmisljam koliko je pametno da joj uradim ovaj test intolerancije na hranu iz krvi jer mozda se njen alergen nalazi bas u tih 5 namirnica koje jedem. Ja sam juce kombinovala dojenje i hormulu i pola kake je lepo zlatno zuto i cvrsto, a druga polovina je skroz tecna i zelena. Proliv klasican, al nije kisela.

Verus -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 15:57:48)

ovde ne rade testove alergije na maloj deci...kazu da nisu pouzdani, tako da se uvek ide ovom eliminacijom, sto je super funkcionisalo sa mojom cerkom, nisam dana prestala da dojim, a formulu je prvi put pila u 11 mesecu zivota...u 14oj pocela da pije kravlje mleko, sve super....

ne znam, ja jedem pirinac, krompir, povrce, voce i meso (piletinu, curetinu)...ne jedem nista citrusno, ne pijem gazirano...e jedino ako je pirinac ili krompir, ali ja zaista ne znam da li bih mogla da funkcionisem sa manje hrane nego sto sad jedem....

Verus -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 16:10:11)

ISTO.
IZVORNA PORUKA: MOCICA

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Zbunjuju me promene stolice iako nema promene moje ishrane (zbog alergija). Cas su lepe zute, pa niotkud zelenkaste, kiselog mirisa? Znam da je mina pisala da je tako bilo i vanji ali bez razloga, mislim, nista nisu testiranjem nasli. Mene i dalje kopa misao laktoze i overloada,ili blage netolerancije, ali pedijatar nije nista testirala iako sam 2, 3 puta to pominjala proslog ponedeljka.

UUUpomoc Verus!!! Please nikako ne uspevam da nadjem po guglu informacije o toj tvojoj teoriji, mada mi to sve ima smisla. Ja sam joj uvela Allernvu |AR pa se blago osula ali nisam bila sigurna da je od nje i tad nam se pojavila prva cvrsta stolica. Nastavila sam da je dojim (na diejti sam sve vreme) i stolice su bile zlatno zute ili narandzaste ali manje vise uvek tecne, sluzave i kisele.

Kada sam jedan dan jela ribu, ona je pocela dav povraca i posle treceg puta sam opet uvela Alernovu AR po tvom savetu 2 dana, stanje se normalizovalo, stolice extra. Za to vreme sam se izmlazavala i bila je to ogromna kolicin vodenog mleka. Kad sam sredila siku opet sam pocela da je dojim i sada ima proliv, znaci bude puna pelena ali ostane samo zeleni trag, pelena sve upije. I posle ovoga lekari zele da prestanem da je dojim i uvedem Alernovu AR jer joj kao ona vise odgovara od mog mleka!
Dobro mozda joj vise odgovara al sam sigurna da moje mleko vise stiti njen jednjak i sad ne znam sta da radim.

Ne zelim da prestanem da dojim svoje dete od 2 i po meseca, samo zelim da mi neko kaze gde ja to gresim u ishrani i sta to mom detetu ne odgovara ali niko nista!!!

I preplaka ja ostatak dana al mi dilema osta dal dojiti bebu (apsolutna sam spremna na sve vrste dijeta, makar jela isto po ceo dan) ili uvesti Alernovu AR po savetu dr i prestati dojiti...Upomoc!!!

Verus -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 16:13:04)

ja da imam tu opciju bih to odradila...cak i ako nije 100 tacno, mozda ti bar ukaze zaista na neke stvari koje jedes a smetaju....

Tako zelilm da sve ovo nestane iz mog zivota.

ma laktozu sam eliminisala sa tim testom hromatografija secera, nego razmisljam koliko je pametno da joj uradim ovaj test intolerancije na hranu iz krvi jer mozda se njen alergen nalazi bas u tih 5 namirnica koje jedem. Ja sam juce kombinovala dojenje i hormulu i pola kake je lepo zlatno zuto i cvrsto, a druga polovina je skroz tecna i zelena. Proliv klasican, al nije kisela.

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 18:00:45)

http://www.ringeraja.rs/clanek/alergije-i-dojenje_276.html

Citam i placem...

Jamie -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 18:28:47)

Mocice,

zaboravih ovo da iskomentarišem, jel ste vi beše radili neku dijagnostiku, povraćeni žuti sadržaj zna da bude kod stenoze pilorusa, tako sam nešto čitala, ako se ne varam...

Sta je sad pa to? Nesto sam citala i da ona povraca u dalj l nismo radili nikakvu dijagnostiku, cak joj niko nije ni pipnuo stomak!

Mislim da sam prolupala, nije u pitanju žuti sadržaj ili sam negde drugo to čitala a sad na mogu da nađem. Evo simptoma, ali mislim da to definitivno nije vaš slučaj:
SIMPTOMI
• kod deteta u dobu od 3-6 nedelja 10-15 min. nakon hranjenja dolazi do povraćanja u mlazu u udaljenosti pola do jedan metar
• povraćani sadržaj je beo te se to zove i belo povraćanje
• povraćano mleko može biti i zgrušeno, a može se naći i tragovi krvi – zbog naglog stezanja krvnih žila jednjaka pri povraćanju
• ponavljana povraćanja dovode do zastoja u rastu i razvoju
• stolice nema jer hrana izlazi na usta
• lice deteta je izmučeno, a javlja se i slabost, kao i klonulost celog tela.
• koža tela postaje hladnija.
Pri pregledu deteta može se napipati kugličasto zadebljanje u trbuhu sa desne strane između pupka i rebarnog luka.

Jamie -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 18:40:13)

Bravo za pokusaje nego mi se cini da sva ova mleka imaju laktozu, da li su Vam radili hromttografiju secera, uzima se sveza bebina stolica?

Koristili smo Aptamil LF (lactose free), pa mislim da smo na taj način eliminisali netoleranciju laktoze. Ne znam da li laktoze ima u Aptamilu ADC, njega smo sinoć počeli da koristimo, a na limenci ako dobro čitam, ne piše ni da je ima, ni da je nema?!?

Jamie -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 19:46:08)

IZVORNA PORUKA: Christabel

Jamie, mi smo probali Aptamil ADC, tj.dam joj 2-3 merice jednom u par dana kao dohranu kad treba. Gustina je kao obicno ad mleko, mada mi smo davno koristili malo Bebelac pa jedino sa tim mogu da uporedim. Ali mu je zato ukus bljak, mada kazu da su sva ta specijalna mleka takva. Ja sam npr.htela da uzmem tu Allernovu, a sad vidim da ti nisi zadovoljna, je l' to samo zbog gustine ili..? Ne znam ni da li postoji samo Allernova AR sad ili ima i ona obicna? Inace, mi smo iz Kikinde i nisam sigurna da ima Alfare, mada nisam ni trazila. Aptamil smo uzeli u Lilijevoj apoteci i cena mu je nesto manje od 1600. Ima jos u nekoj apoteci ali je nesto skuplji, ne znam da li bi nam oni narucivali Allernovu. I na Aptamilu pise da je, izmedju ostalog, i za proliv, a meni se to sto je pisalo za Allernovu svidelo pa sam zato htela da probam, mada nisam vise sigurna, ne znam zbog toga sto je AR kako bi je moja prihvatila...

Christabel, postoji i obična Allernova i ona se, barem u Beogradu, lakše nalazi od Allernove AR. Mi očigledno nismo koristili adekvatnu cuclu za AR (Aventovu br.2), pa mu je teže izlazilo i zato je jače vukao i gutao vazduh...mada mu možda i ovako nije prijala zbog nečega u sastavu, uglavnom, više je bljuckao kad je počeo da je uzima. Zato smo i napustili.

Sinoć smo počeli sa Aptamilom ADC (platili kao 1390din, vidiš koje razlke u ceni), i već jutros je imao ok stolicu, nadam se da neće biti zatvora. Alfare neću sad da uvodim, bićemo neko duže vreme na ADC, kako bi videli ima li razlike.

Vidim da ste se danas sve raspisale nešto oko stolice, te zelene, te sluzave...ja mislim da to definitivno nema veze sa hranom koju vi jedete, jer su i nama takve stolice krenule kad smo prešli na Zantac, ali su se nastavile i sada kada smo ga ukinuli. Lepo kao da se neko igrao pachwork-a, malo žuto, malo zeleno, malo tvrdo, malo sluzavo, malo končića...krvi nema, radili smo i test na okultno krvarenje a i koprokultura je čista.
Nešto mi se čini da to ima veze sa kiselinom koja je u tom trenutku bila prisutna prilikom varenja, pa kada je jača, onda su i stolice takve, ili kad je slabija, pa varenje nije lepo obavljeno. Ovo sam se žešće nalupala sad, i sama sebi se čudim odakle mi inspiracija za razne kombinacije i varijacije na temu šta mu je i zašto mu je...a naonatolog sa Tiršove koji nas vodi mi je zabranio da Googlam, jer svaki put imam neku novu teoriju i pitanje za njega, od kojih se on ježi.
Inače, da se i ja malo iskukam, nama su se polako, iz dana u dan, nakon nedelju dana bez terapije vratili svi simptomi i to u najveće. Bljuckanje je kao i na početku, kao mala kofica, preliva na sve strane, a položajnu terapiju sprovodimo striktno...

Jel može neko od vas ko je na Nexiumu da mi kaže definitivno koja doza ide po kg? Pomenula sam da nam je naš neonatolog, navodno u konzilijarnom dogovoru sa Dr Perišićem, dao dozu od 1,5 mg i to ukupno dnevno, a ne po kg težine. Mislim da je to premalo, iako sam protiv uzimanja lekova za odrasle, ali ako mu već dajemo lek onda neka to bude bar prava doza.

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 20:51:32)

A sta je polozajna terapija???

Jamie -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 21:06:16)

Ma to je kao stručan medicinski naziv koji koristi naš Dr, a odnosi se na ono držanje uspravno nakon jela 20-45min, zatim kada leži preko dana ili spava da je to na površini pod uglom od 30-45%, itd...

branki* -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 21:55:50)

jamie,i vama se pojavljuju kao neki mali crni koncici u stolici?to smo i mi imali.nemam objasnjenje[sm=zmeden.gif]

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 22:19:48)

Ovaj test sam radila sa starijom cerkom ali nisam bila zadovoljna. Sada me interesuje da li su ovi danasnji sto svi reklamiraju to isto ili je taj test iz krvi neki drugi?

http://www.holitimed.com/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=44&Itemid=77

babyblue -> RE: Refluks (GER) (17.3.2012 22:48:09)

Jel može neko od vas ko je na Nexiumu da mi kaže definitivno koja doza ide po kg? Pomenula sam da nam je naš neonatolog, navodno u konzilijarnom dogovoru sa Dr Perišićem, dao dozu od 1,5 mg i to ukupno dnevno, a ne po kg težine. Mislim da je to premalo, iako sam protiv uzimanja lekova za odrasle, ali ako mu već dajemo lek onda neka to bude bar prava doza.

Jamie, Nexium ide jedan do dva mg po kg, dakle ako dete ima npr. 6 kg pije 1/3 Nexiuma od 20mg. Konkretno moja devojcica je dobila da pije polovinu tablete od 20mg ( dakle 10mg dnevno) a tada je imala oko 8kg.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sledeća stranica >   >>