Jamie -> RE: Refluks (GER) (15.3.2012 22:16:34)
|
IZVORNA PORUKA: MOCICA Ako sanzas za nekog dobrog kiroprakticara u Srbiji obavesti nas. Meni ta prica ima smisla jer je moja bebica i ovako sva zgrcena. Bila je jedna dobra emisija na RTV vojvodina o intoleranciji, pa ako ste propustile pogledajte http://media.rtv.rs/sr_ci/bez-uputa/2015 Drage mame, upravo ovaj post me je naveo da se konačno i mi pridružimo GER družini, zato što i ja mislim da je GER u vezi sa hipertonusom bebine muskulature, bar je kod nas to slučaj. Čini mi se da je moj bebac stalno u nekom grču, samo još ne znam da li je bol zbog grča ili grč zbog bola. Tačnije, da li položaj koji su bebe zauzimale u stomaku ili stekle na porođaju ometa nomalan rad GI trakta ili zbog bola u jednjaku želucu i sl. bebe bivaju u stalnom hipertonusu (posebno se odnosi na napetost vrata i gornjih ekstremiteta). Ono što opravdava odlazak kod kiropraktičara je i to što naš bebac postaje opušteniji, bolje spava i manje bljucka nakon vežbica kod fizijatra, na koje ide zbog Dg tortikolis, hipertonija i diskretna asimetrija. Napominjem da mi nismo bili od kiroprktičara, ali bi išli ako bi u Bgd postojao neki dobar, koji radi sa bebama. Mi inače od drugog meseca imamo Dg sumnja na GERD, koja je postavljena na osnovu anamneze: bljuckanje, slabije napredovanje i nagli pad hemoglobina (što je Dr doveo u vezu sa mogućim krvarenjem iz jednjaka). Prepisan je Nexium, koji smo uzimali 2 meseca,bez većeg poboljšanja. Moje mišljenje je da je Dr ordinirao pogrešnu dozu, što sam ustanovila na ovom forumu kod nekoga od vas, kome je sa 5,8kg prepisana doza od 1/3 tablete od 20mg, a nama sa težinom 5,3 kg 1,5 mg dnevno. Nakon toga smo prešli na Zantac sirup, opet uz konsultaciju sa istim Dr, koji smo nakon dve nedelje prestali samoinicijativno da uzimamo jer je stanje ostalo nepromenjeno, čak se i pogoršalo u smislu pojačanih gasova. Sada imamo 4,5 meseca i 7 kg, bebac je rođen CR u terminu sa 3,9 kg. Na žalost je od rođenje na veštačkoj formuli jer se nakon CR laktacija nije uspostavila uz sve pokušaje. Malo sam se raspisala za početak, puna entuzijazma da ću ovde naći saputnike u misiji - pobediti GER! Suština je da bih volela da se jave mame čije bebe imaju sledeće simptome, ako ih uopšte ima, kako bih znala da li smo na pravom mestu, jer ja i dalje sumnjam da moj bebac zaista ima GER... Dakle, pobrojaću neke od naših najčešćih simptoma: 1. velika uznemirenost, razdražljivost i stalni plač, posebno nakon jela 2. odsustvo dnevnog spavanja od samog rođenja (i kada odspava najviše 40 min, to je isprekidano buđenjem uz plač i trzanjem u snu) 3. stalno stenjanje, naprezanje, previjanje, izvijanje, uz pokušaje da se uspravi kada leži 4. eksplozivni i jaki gasovi, užasnog mirisa 5. bljuckanje nakon jela je smanjeno u poslednje vreme, a češće je pred sledeći obrok i to usirenog sadržaja 6. stalno grčevito guranje penica, i svega ostalog što se nađe pod rukom, u usta 7. svakodnevno štucanje više puta po 20 min 8. jako balavljenje i mljackanje (kao da ima nešto u ustima) 9. i ono što me najviše boli, odsustvo smeha, radosti, želje za igrom jer ga motivacija za bilo šta napušta nakon 15 min i onda nastupa naš mrgud i plačljivko. Ono što je specifično, to je da se od većine mama tj. beba na ovom forumu razlikujemo po tome što bebac ne odbija hranu, naprotiv veoma je proždrljiv i plače nakon svake flašice, bila ona od 120, 150, 180 ml, a jede na svaka 3 sata, trenutno po 150ml. Nadam se da nisam pretarala za početak, a unapred se izvinjavam ako je neko od vas pisao da ima ove simtome, jer sam u totalnom haosu guglala i čitala sve i svašta i pogubila se malo...svakako hvala unapred, sa željom da nas bude sve manje na ovoj temi!
|
|
|
|