Jamie -> RE: Refluks (GER) (16.3.2012 11:24:51)
|
IZVORNA PORUKA: minavb Sečam se da mi je sestra u porodilištu koja donosi bebe, rekla "Ovaj će vas namučiti". Tek kasnije sam skontala zašto. Kod nas su dve nedelje nakon rođenja krenuli grčevi, mada ja više ne mislim da su to grčevi. Dva meseca preko dana uopšte nije spavao. Popije mleko, zaspi i onda vrisne pa spavanja više nema. Svako veče posle kupanja bi prevrištao bar sat vremena, a onda jadan zaspao od umora. Jedino je noću mirno pio mleko. Sa dva meseca je počelo bljuckanje koje je kasnije preraslo u povraćanje, i smanjio je obroke da bi kasnije potpuno prestao da pije mleko i počeo da pije samo u snu. Kad je razvio taj oblik ponašanja, počeo je da spava preko dana i bio sasvim lepo raspoložen. Nije imao hipertonus, bio je savršen prema mišljenjima fizijatra, ali se grčio i izvijao kada pokušavam da ga nahranim. Mi smo GER potvrdili , i otkrili i kaskadu želudca. Nije intolerantan niti alergičan na namirnice. Hvala za odgovor Mina, ti si nam GER guru, sve je počelo od tebe...sva sreća da je neko bio uporan i isterao pravu dijagnozu, obzirom da se većina pedijatara na pomen simptoma isčuđava, uz konstataciju - to je normalno, sve bebe bljuckaju i svi nabrojani siptomi su normalni, proći će... Ja sam mišljenja da svaka majka može da oset_i kada nešto muči njenu bebu, samo treba da je osluškuje....s druge strane ime i mišljenja da baš zabrinute majke, koje stalno posmatraju bebu, same prave nepostojeći problem. Ipak mislim da se kao i kijanje - GER ne može sakriti, tj. umisliti da postoji a da ga zapravo nema. Kod nas ostaje samo pitanje da li je u korenu GERa zapravo intolerancija na kazein, jer to nismo otklonili kao mogućnost. Znam da je i ovde bilo diskusije na temu veze GERa, alergije i intolerancije, a mene upravo to što je bebac najraspoloženiji ujutru, kad mi je prazan stomak, navodi na to da ga iritira nešto iz mleka, jer jedino mleko i pije... Probali bismo neki potpuni hidrolizat kazeina, jer HA formule su samo delimično hidrolizovane. Jel neko koristio Alfare ili Alteru od Nestlea, jel ima u Bgd da se nađe? Za Aptamil ADC neko reče da je na bazi surutke, pa je to opet isto, a za mleko na bazi soje, da je i ona sama alergen poput kazeina. Ma ne znam više...
|
|
|
|