RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (8.3.2012 9:06:00)

IZVORNA PORUKA: minavb

Ja imam mantru koju sam stalno ponavljala sebi-nek je samo ovo muka koja će ga u životu snaći.

Mamama na temi o alergijama sam ovo već pisala, pa hajde i vama.
Kada je Marko imao 4,5 meseca, završili smo u bolnici zbog užasnog dermatitisa koji je bio prouzrokovan alergijom na kazein a onda se inficirao Stafilokokom. Bila sam u užasnom psihičkom stanju, zna Mina.
Jedno veče kada je mama došla da me odmeni, da malo izađem iz bolnice, rasplakala sam se, zašto baš nama ovo da se dešava, šta smo Bogu zgrešili, bla bla (znate već), a mama reče nešto ovako: "Znaš šta? Sprat ispod tebe, tačno ispod tebe su male bebe sa leukemijom. Roditelji svaki dan dolaze da ih obiđu a znaju da jedan dan kada dođu, njihove dece više neće biti. E, to je strašno! Ovo što se vama dešava, to nije strašno. To je nešto sa čim se može živeti normalno, samo treba izdržati dok se dete malo ne stabilizuje, dok malo ne poraste!"
Od tog momenta se više nikada nisam zapitala zašto baš mi. Bila sam zahvalna što je samo ovo, pomirila se sa tim da postoji verovatnoća da ostane alergičan na kazein za ceo život iako se i dalje nadam da će to prerasti. Moja dr tvrdi da je najbolji pokazatelj prerastanja alergije psiho-fizički razvoj deteta (zubi, govor, puzanje, hod). I zaista vidim da stvari idu na bolje, sada se spremamo za PRIC test, i nadam se najboljem. Iako, čak i da test pokaže da više nema alergije na kazein, ne planiram još sigurno godinu dana da mu dajem mleko i mlečne proizvode.

Eto, malo je off, ali samo htedoh reći da svaki put kada pomislite kako je vama grozno, pomislite da postoje ljudi koji imaju i veće muke od vas, nemojte uvek misliti kako se super onima koji nemaju problema, biće vam lakše. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (8.3.2012 9:07:41)

IZVORNA PORUKA: MOCICA

Ali reaguje sa ekcemom tj. izadju joj grube bubuljicice na obrazima od Alernove AR!

Au, to nisam videla da si napisala.
Pa ne znam onda. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

JMPM -> RE: Refluks (GER) (8.3.2012 9:19:48)

Ja imam mantru koju sam stalno ponavljala sebi-nek je samo ovo muka koja će ga u životu snaći.
Srećan 8. mart drage mame [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Ovo i ja stalno ponavljam. Juce i prekjuce smo opet imali povracanje po jednom.
Srecan srecan svima [sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Refluks (GER) (8.3.2012 10:47:23)

moja mantra je-sve ce ovo proci jednog dana...

zezao me net prethodnih dana,sad sam iscitavala sta ste pisale,bas se nakupilo[sm=smiley13.gif]
kod nas nije bilo povracanja ovih dana,ali jako lose jede...
sve vas pozdravljam!

Christabel -> RE: Refluks (GER) (8.3.2012 20:11:57)

MOCICE, a smem li da pitam gde su vam radili sve te analize - za stolicu i ostalo? Pazi, ja jesam bas dugo dosadjivala lekaru ovde i od analiza je odradjeno nesto standardno sto nasa bolnica ima i dobila sam uput za Tirsovu. E ali sam se jako razocarala jer smo mi 2 nedelje provele tamo u bolnici da bi nam od analiza sto ovde kod nas nismo imali bio odradjen samo uz kao i kozna proba na mleko i eozinofili. I dijetu sam prekinula zato sto su mi doktori tamo rekli da prekinem, valjda da bi se videlo kako reaguje na mleko. I formulu je dobijala koju su oni rekli. i jesam bila dosadna svaki dan povodom tih kiselih stolica i sluzavih i zbog par puta koncica krvi i nista sem standardne koprokulture. I sve se opet svodi na to da smo se vratili na pocetak i da je najbolje da sve analize privatno odradim, ali u mom gradu se to nista ne radi. opet ponavljam, skretala sam doktorima u Bgu paznju na sve sto me brine i sve je ostalo na tome da ce se stanje pratiti, macemo i kontrolu. A meni je u glavi konfuzija - da tu ima i neceg drugog sem gera, da li alergija ili intolerancija... pa onda sta smem da jedem, sta ne smem, sta ona sme da jede . Naravno da je ovo samo forum i svako iznosi svoje misljenje, a lekari su tu, ali onda ispada da ja sama treba da trazim sta da se uradi i analizira!
Inace, u mom gradu od tih specijalnih formula ima samo Aptamil adc, ista drugo. Probali smo i to, malo je pila, onda sam doila, i dalje dojim i jede jednu kasicu. A za ostal - moram da presecem - ili cu na dijetu ili cu joj davati to par dana da vidim reakciju.Jeste da mleko ne stvara mleko ali bitno je za nase kosti, zube... a nije dobro ni da dojilja puno mrsavi a ja aliha od trudnoce nemam nista jer sve sto sam se ugojila otislo je za bebu, plus sam sad vec 5kg smrsala za soro mesec dana. S druge strane, svesna sam da dojenje deci sa gerom i alergijama pomaze. Ma kad bih samo znala sta joj smeta...

A sto se tice podrigivanja - ne znam kako ostale bebe sa gerom, ali mene najvise ubi to sto ona u sred sisanja jako puno podriguje, krene par minuta lepo i onda kad podrigne zna jos par puta zaredom ili bukvalno na svakih par gutljaja, a nikad se ne zna da li ce podrignti jednom ili vise puta pa je tako dizem, spustam, pa sve to jako dugo traje... Za podrigivanje posle obroka se ne bunim - nosim je 20ak minuta i kad se buni dok se igra opet je podignem

Verus -> RE: Refluks (GER) (10.3.2012 16:18:09)

Oli definitivno ima i ovaj problem, ne vezano za alergije[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Jutros je povracao u mlazu, nekoliko puta, sve po krevetu, meni po rukama...Povrati i sveze mleko, a i usireno...

Da li GER ima faze?  Hocu da pitam, da li bude bolje (on je imao nekoliko suuuper dana, vec sam mislila sve je iza nas), pa gore? 

mina: jel tad vreme kad uvode jos neki lek?  Kad im je bolje pa opet gore?  U pon. idemo do dr za 2 mesecnu kontrolu pa cu videti sta kaze.

Srce mi puca, plakala sam kao kisa jutros kad mu nista nije pomoglo...on izmedju ostalog i guta, vise guta to sve nego sto povrati..jadni mali crv[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Mi pokusavamo i kiropraktora (ili kako se vec zove na srpskom), pa ne znam da li ce to pomoci bar malo...

branki* -> RE: Refluks (GER) (10.3.2012 16:21:43)

javice se mina,ali mislim da postoje faze,kad je bolje i kad je uzas.

cockic -> RE: Refluks (GER) (10.3.2012 16:53:50)

evo ja samo da svratim do vas i kazem mi smo napredovali 1200kg za mesec
dana i nije puno bljuckala sve do pre dva dana,ja sam vec ubedjena da je alergicna
na k. mleko.tako da sam ga skroz izbacila.

a sto se tice bljuckanja ja sam pitala nasu dr sad na kontroli one mi rece sve do
jedne sake je bljuckanje ja sam probala da prospem da vidim koliko je ta kolicina
poprilicna je mada moja cica sigurno toliko i bljucne neki put uglavnom dok mi
mleko koje sam popila ne izadje iz grudi.
ali vise ga ne pijem i sigurno necu duzi period.

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (10.3.2012 17:36:04)

branki,reci mi molim te ,posto te vi malo stariji,kako ide hranjenje posle 1.godine.?mislim sta mogu da ocekujem,od faza?ona ima dana kada jede,pa onda dva dana nece nista,pa onda opet hoce slatko,nece slano,vise ne znam sta da radim?i uzasno slabo napreduje
mleko i dalje nece u budnom stanju,a ima 9,i po meseci

minavb -> RE: Refluks (GER) (10.3.2012 18:20:56)

Ja sam od rodjenja sve zapisivala, svaki obrok, koliko je popio, kad je kakio, pa i kad je i kako povracao. Pokusavala sam da vidim neko pravilo, tj faze u tom najmanjem izrastu, ali mi i dalje nije jasno od cega je zavisilo pogorsanje stanja. Bilo je perioda kada bi povracao svaki dan, a i onih kada bi bio super cak 7 dana uzastopno. Kasnije su pogorsanja bila vezana za nicanje zuba. Svako pojacano povracanje utice na jednjak, pa se tada verovatno menja, uvodi novi lek, ili menja doza.

Verus -> RE: Refluks (GER) (10.3.2012 22:18:01)

joj mina poludecu...danas sam i plakala ceo dan, mm kaze da panicim i da mi je pristup situaciji los...jbt pa vec 2 meseca muke, a u sredu idem da radim, i mama ostaje sama sa njim, bas se sekiram...jutros ga je nosala na rukama pa, do 3 popodne, gledamo da mu produzimo obroke na 3 sata, ili bar 2.5   a ako ga ja drzim place jer zeli stalno da sisa....

Danas nam kuci dolazi kiropraktor, pisacu vam iskustva: mina, jesil li ista o tome naletala na US forumima?  Puno njih ima veoma dobra iskustva sa refluxom. 

Nema sumnje da on ima alergije, ali zaista mislim da mu je reflux primarni problem...

indy_25 -> RE: Refluks (GER) (10.3.2012 22:22:28)

Draga Verus nikako da te nafatam na forumu jer nisam ni sama bas puno aktivna od obaveza. Ali evo uhvatim koji trenutak [sm=smiley1.gif]. Vidim mucite se ti i mali Oliver bas mi je zao sto vas je to snaslo [sm=smiley13.gif] Bice bolje ako Bog da. Ljubi mi puno Bubamaricu sad ce im rodjendan uskoro [sm=smiley1.gif] i Olivera naravno. I za tebe veliki [sm=smiley31.gif] da izdrzis to sve kao sto si i do sada sve izdrzala hrabro.

branki* -> RE: Refluks (GER) (10.3.2012 22:29:51)

bunnyce,sta da ti kazem-ne trazi sam da jede i dalje.hranim ga na 3 do 3,5 sata.ima dana kad jede sa vise volje,bolje saradjuje,otvara usta,ali uvek ga zamajavam.ima dana kad se inati,nece nikako da zine.ono sto je dobro je da mleko pije budan,fine kolicine,cak se obraduje flasici i drzi je sam nekad.takodje,hoce smoki,hoce keksic,hoce hleb,hoce da grize i kao nesto mljacka.evo,npr danas je povratio vocnu kasu,posle duze vremena,i to,taman ja privodila hranjenje kraju,i da mu dam poslednje 2 kasicice,kad lepo cujem-zvuk nalik podrigivanju,znaci nije se zagrcnuo,i krenu hrana iz njega,u 2 mlaza.ja obrisem,uzmem drugu teglu i dam mu ponovo da jede.

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (11.3.2012 0:48:39)

IZVORNA PORUKA: Christabel

MOCICE, a smem li da pitam gde su vam radili sve te analize - za stolicu i ostalo?

Hromatografiju secera smo radili u Institutu za majku i dete i to su nam radili od malena nekoliko puta. Ove testove za alergiju su nam radili u 5 godini al racunaj da od 3 do 5 godine ja nisam isla kod lekara. Izregulisala sam joj ishranu, ama bas nista mlecno nije jela sem torte na rodjendanima i bila je OK. Ponekad u tom periodu kada bi imala visoku temperaturu, kada bi pedijatar iskljucila sve ostalo, zakljucila bi da je pogorsanje stanja, verovatno upala jednjaka i ukljucili bi ranitidin pola tablete ujutro i uvece 5 do 7 dana i bilo bi ok. Upala jednjaka prouzrokuje specificno visoke temperature koje je nemoguce skinuti.

Ja pocela da joj dajem Alernovu AR i prva dva puta mi se blago osula pa sam prestala. Juce nisam imala mleka i dam joj kad ono napokon prvi put od rodjenja normalna kaka tj. nije tecna. Od tog malo izbora namirnica sto jedem izgleda da joj i sargarepoa smeta.

Cilj legova je da regulise tu nelagodu tj. kiselinu. Mada postoji caj od Instituta Josif Pancic za regulisanje viska zeludacne kiseline i to ima istu funkciju kao ranisan. Al nema posebno za decu pa sam ja mom detetu ga razblazivala, bar tako su mi rekli, ali ona je bila starija kad sam ja njega otkrila.

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Da li GER ima faze? Hocu da pitam, da li bude bolje (on je imao nekoliko suuuper dana, vec sam mislila sve je iza nas), pa gore?

Mi pokusavamo i kiropraktora (ili kako se vec zove na srpskom), pa ne znam da li ce to pomoci bar malo...

Nazalost ger ima faze i svaki put kad povrati mi se cinilo da povraca sve vise i da je sve gore i gore. Al posle toga bi bilo sve bolje i bolje. Racunaj da je to bolest kojoj je potrebno vreme. Izbaci mleko, doji i pusti vreme da uradi svoje. Jednog lepog dana sve ce to nestati...

Za kiropraktiku sam citala i postavila bih link samo ne znam da li je to dozvoljeno na ovom forumu?????

I bez plakanja, iz iskustva kazem da bi joj to samo pogorsavalo stanje

IZVORNA PORUKA: Bunnyca

uzasno slabo napreduje

Mi smo 5 godina bez mleka pa nam nista ne fali. Nadji jednu namirnicu koju hoce da jede i samo ga hrani. Reflux se vremenom pogorsava ali se i sa protokom vremena resava tj. prestaje. Budi srecna za svaki zalogaj sto pojede.

quote]IZVORNA PORUKA: minavb

Ja sam od rodjenja sve zapisivala, svaki obrok, koliko je popio, kad je kakio, pa i kad je i kako povracao. Pokusavala sam da vidim neko pravilo, tj faze u tom najmanjem izrastu, ali mi i dalje nije jasno od cega je zavisilo pogorsanje stanja. Bilo je perioda kada bi povracao svaki dan, a i onih kada bi bio super cak 7 dana uzastopno. Kasnije su pogorsanja bila vezana za nicanje zuba. Svako pojacano povracanje utice na jednjak, pa se tada verovatno menja, uvodi novi lek, ili menja doza.

U potpunosti se slazem, uopste nema pravila. Kad dodje dan za povracanje ili dva tri u nizu onda se povraca ceo dan i tacka. Posle sve ok. Nama je lek uvek bio isti sem jednom kad nam se jako pogorsalo stanje pa su nam uveli Nexium al nije delovao.

joj mina poludecu...danas sam i plakala ceo dan, mm kaze da panicim i da mi je pristup situaciji los...jbt pa vec 2 meseca muke, a u sredu idem da radim, i mama ostaje sama sa njim, bas se sekiram...jutros ga je nosala na rukama pa, do 3 popodne, gledamo da mu produzimo obroke na 3 sata, ili bar 2.5 a ako ga ja drzim place jer zeli stalno da sisa....

Nama su obroci na sat i po po novom. Ako mu se cesto vraca hrana daj mu po manje i cesce i daj mu vode kad se vrati hrana. Tako stitis jednjak!

Bebe kad oset_e majcinu nerozu jos se vise uplase,a dovoljno im je muke sto povracaju. Samo ga ljubi, mazi i daj mu podrsku posle toga i on ce da nastavi dalje da se igra. Kad vidis da mu se vrati hrana brzo malo vode i neku animaciju tipa pesma, igra nesto sto voli da radi. Tako sam ja se trudila da moja cerkica ne skrene od silnog bljuckanja i povracanja, a o upalama jednjaka da ne pricam i temperaturasma od 40!

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (11.3.2012 1:12:02)

IZVORNA PORUKA: MOCICA

IZVORNA PORUKA: Christabel

MOCICE, a smem li da pitam gde su vam radili sve te analize - za stolicu i ostalo?

Hromatografiju secera smo radili u Institutu za majku i dete i to su nam radili od malena nekoliko puta. Ove testove za alergiju su nam radili u 5 godini al racunaj da od 3 do 5 godine ja nisam isla kod lekara. Izregulisala sam joj ishranu, ama bas nista mlecno nije jela sem torte na rodjendanima i bila je OK. Ponekad u tom periodu kada bi imala visoku temperaturu, kada bi pedijatar iskljucila sve ostalo, zakljucila bi da je pogorsanje stanja, verovatno upala jednjaka i ukljucili bi ranitidin pola tablete ujutro i uvece 5 do 7 dana i bilo bi ok. Upala jednjaka prouzrokuje specificno visoke temperature koje je nemoguce skinuti.

Ja pocela da joj dajem Alernovu AR i prva dva puta mi se blago osula pa sam prestala. Juce nisam imala mleka i dam joj kad ono napokon prvi put od rodjenja normalna kaka tj. nije tecna. Od tog malo izbora namirnica sto jedem izgleda da joj i sargarepoa smeta.

Cilj legova je da regulise tu nelagodu tj. kiselinu. Mada postoji caj od Instituta Josif Pancic za regulisanje viska zeludacne kiseline i to ima istu funkciju kao ranisan. Al nema posebno za decu pa sam ja mom detetu ga razblazivala, bar tako su mi rekli, ali ona je bila starija kad sam ja njega otkrila.

Da li GER ima faze? Hocu da pitam, da li bude bolje (on je imao nekoliko suuuper dana, vec sam mislila sve je iza nas), pa gore?

Nazalost ger ima faze i svaki put kad povrati mi se cinilo da povraca sve vise i da je sve gore i gore. Al posle toga bi bilo sve bolje i bolje. To je ono sto me iz petogidisnjeg iskustva sa gerom najvise plasi to sto znam da ce ovoj maloj biti sve gore i gore, al ipak znam i da ce proci.Racunaj da je to bolest kojoj je potrebno vreme. Izbaci mleko, doji i pusti vreme da uradi svoje. Jednog lepog dana sve ce to nestati...

Za kiropraktiku sam citala i postavila bih link samo ne znam da li je to dozvoljeno na ovom forumu?????

I bez plakanja, iz iskustva kazem da bi joj to samo pogorsavalo stanje

IZVORNA PORUKA: Bunnyca

uzasno slabo napreduje

Mi smo 5 godina bez mleka pa nam nista ne fali. Nadji jednu namirnicu koju hoce da jede i samo ga hrani. Reflux se vremenom pogorsava ali se i sa protokom vremena resava tj. prestaje. Budi srecna za svaki zalogaj sto pojede.

quote]IZVORNA PORUKA: minavb

U potpunosti se slazem, uopste nema pravila. Kad dodje dan za povracanje ili dva tri u nizu onda se povraca ceo dan i tacka. Posle sve ok. Nama je lek uvek bio isti sem jednom kad nam se jako pogorsalo stanje pa su nam uveli Nexium al nije delovao.

joj mina poludecu...danas sam i plakala ceo dan, mm kaze da panicim i da mi je pristup situaciji los...jbt pa vec 2 meseca muke, a u sredu idem da radim, i mama ostaje sama sa njim, bas se sekiram...jutros ga je nosala na rukama pa, do 3 popodne, gledamo da mu produzimo obroke na 3 sata, ili bar 2.5 a ako ga ja drzim place jer zeli stalno da sisa....

Nama su obroci na sat i po po novom. Ako mu se cesto vraca hrana daj mu po manje i cesce i daj mu vode kad se vrati hrana. Tako stitis jednjak!

Bebe kad oset_e majcinu nerozu jos se vise uplase,a dovoljno im je muke sto povracaju. Samo ga ljubi, mazi i daj mu podrsku posle toga i on ce da nastavi dalje da se igra. Kad vidis da mu se vrati hrana brzo malo vode i neku animaciju tipa pesma, igra nesto sto voli da radi. Tako sam ja se trudila da moja cerkica ne skrene od silnog bljuckanja i povracanja, a o upalama jednjaka da ne pricam i temperaturasma od 40!

minavb -> RE: Refluks (GER) (11.3.2012 1:28:06)

Verus, ja sam mesecima plakala i plakala i plakala, ne znam samo kako me tamo nisi cula. Mislila sam da cu da poludim, ali se nekako saberes, brojis dane i sve prodje. Tebi je posebno gadno sto moras na posao. Sta da ti kazem, glavu gore. Jednog dana ces sve da zaboravis.
Citala sam svasta, pa i o kiropraktici, ali se nisam narocito udubljivala u to. Ja sam se fokusirala na medikamente i borbu sa odbijanjem hrane i otezanim gutanjem. Kad imas dobro osiguranje u USA, imas armiju terapeuta na raspolaganju za borbu protiv ger-a

Verus -> RE: Refluks (GER) (12.3.2012 3:28:04)

mina[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] ne moram tebi reci koliko reci znaci i podrska.  Tesko je gledati ih tako male da se pate a ne mozemo puno da ucinimo da im bude bolje...  Kiropraktor je bio danas, ne juce, i Oliver ima pomeren prsljen u vratu, par u kicmi, i jedno rebro koje mu ne lezi kako treba.  Ne umem da objasnim sve sto mi je rekao.  Uglavnom, namestao mu je vrat na obe strane, i kicmu, a za rebro je rekao sto vise na ledja da padne gde treba da bude...ovo je prvo vece da nije imao kolike, ne znam da li je slucajnost....mina, jos uvek moram saznati jel osiguranje koje imam poikriva kiropraktora, jer se smatra alt_ernative medicine, ali i ako ne, ja cu placati iz dzepa ako ce mu pomoci....vodim ga opet u utorak...joj crci c emi baterija pisem jos kasnije-mocice, stavi link, dok god nema reklama mislim da je u redu-videla sam da ima kiropraktor u NS, sigurno i u BG_mada ovde imaju pedijatrijske kiropraktore, ne znam da li toga ima i kod nas, ili samo generalno, za odrasle i za decu..

JMPM -> RE: Refluks (GER) (12.3.2012 10:02:40)

Eeee, sta sve sa njima prolazimo...
Nama su konacno dozvolili da u vrtic nosim plazmu, makar nesto da imaju da mu daju da jede.
Nismo imali povracanja od pre neki dan. Samo se zadnjih dana jos vise gadi na sve, sada se bas smanjio izbor namirnica (na 2-3)...

minavb -> RE: Refluks (GER) (12.3.2012 10:07:28)

U bre, pa šta mu se to dešava?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Ja Vanji više ne mogu da uvalim one količine koje sam nekad mogla.

lovens -> RE: Refluks (GER) (12.3.2012 10:36:27)

Mina, jel Vanja sada povraca? Ja se sva najezim kad procitam da godinu stariji od moje malecke, pa se i dalje muce :-(. Sta sada jede, kako prihvata hranu, koje kolicine jede? Ja cekam tu famoznu godinu, a ono, prema prici zenica ovde, i posle toga muke...

minavb -> RE: Refluks (GER) (12.3.2012 11:09:17)

Sada ne povraća. Jede nešto manje nego ranije, i suzio je izbor namirnica. Ne znam koji  mu je đavo [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (12.3.2012 11:21:11)

Micika, ja mislim da je normalno da smanji količinu. I Marko koji nema GER je smanjio količinu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

branki* -> RE: Refluks (GER) (12.3.2012 11:23:52)

evo i ja da se iskukam-boza juce u noc povratio mleko.i to,lepo popio,zaspao i posle sat,povrati.nije sve,ali za punu saku.posle rano ujutru pio mleko,nista nije bilo.definitivno nema pravila,kod nas.a,takodje,ne uspevam da mu uvalim kolicine kao ranije.to traje nekih nedelju dana.palentu nece ni da omirise.juce je za veceru pojeo jedva nesto,ja odustala,nemam ni zivaca u poslednje vreme,stvarno mi muka vise od tog nudjenja hrane.ceo zivot mi se vrti oko toga da li cu uspeti da mu dam da jede[sm=smiley13.gif].videcemo danas kako ce teci stvari.

minavb -> RE: Refluks (GER) (12.3.2012 11:31:40)

IZVORNA PORUKA: Tash

Micika, ja mislim da je normalno da smanji količinu. I Marko koji nema GER je smanjio količinu. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Porastio, što bi rekla moja sestričina.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Branki, i Vanja je skoro povratio to večernje mleko. Reto se desi, ali se desi tu i tamo.

branki* -> RE: Refluks (GER) (12.3.2012 11:38:18)

znam,mina,citala sam.i ja se tesim da su sad,kao,veci,pa smanjuju kolicine(iliti-sto je babi milo,to joj se i snilo)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sledeća stranica >   >>