MOCICA -> RE: Refluks (GER) (11.3.2012 1:12:02)
|
IZVORNA PORUKA: MOCICA IZVORNA PORUKA: Christabel MOCICE, a smem li da pitam gde su vam radili sve te analize - za stolicu i ostalo? Hromatografiju secera smo radili u Institutu za majku i dete i to su nam radili od malena nekoliko puta. Ove testove za alergiju su nam radili u 5 godini al racunaj da od 3 do 5 godine ja nisam isla kod lekara. Izregulisala sam joj ishranu, ama bas nista mlecno nije jela sem torte na rodjendanima i bila je OK. Ponekad u tom periodu kada bi imala visoku temperaturu, kada bi pedijatar iskljucila sve ostalo, zakljucila bi da je pogorsanje stanja, verovatno upala jednjaka i ukljucili bi ranitidin pola tablete ujutro i uvece 5 do 7 dana i bilo bi ok. Upala jednjaka prouzrokuje specificno visoke temperature koje je nemoguce skinuti. Ja pocela da joj dajem Alernovu AR i prva dva puta mi se blago osula pa sam prestala. Juce nisam imala mleka i dam joj kad ono napokon prvi put od rodjenja normalna kaka tj. nije tecna. Od tog malo izbora namirnica sto jedem izgleda da joj i sargarepoa smeta. Cilj legova je da regulise tu nelagodu tj. kiselinu. Mada postoji caj od Instituta Josif Pancic za regulisanje viska zeludacne kiseline i to ima istu funkciju kao ranisan. Al nema posebno za decu pa sam ja mom detetu ga razblazivala, bar tako su mi rekli, ali ona je bila starija kad sam ja njega otkrila. IZVORNA PORUKA: Verus RR Da li GER ima faze? Hocu da pitam, da li bude bolje (on je imao nekoliko suuuper dana, vec sam mislila sve je iza nas), pa gore? Mi pokusavamo i kiropraktora (ili kako se vec zove na srpskom), pa ne znam da li ce to pomoci bar malo... Nazalost ger ima faze i svaki put kad povrati mi se cinilo da povraca sve vise i da je sve gore i gore. Al posle toga bi bilo sve bolje i bolje. To je ono sto me iz petogidisnjeg iskustva sa gerom najvise plasi to sto znam da ce ovoj maloj biti sve gore i gore, al ipak znam i da ce proci.Racunaj da je to bolest kojoj je potrebno vreme. Izbaci mleko, doji i pusti vreme da uradi svoje. Jednog lepog dana sve ce to nestati... Za kiropraktiku sam citala i postavila bih link samo ne znam da li je to dozvoljeno na ovom forumu????? I bez plakanja, iz iskustva kazem da bi joj to samo pogorsavalo stanje IZVORNA PORUKA: Bunnyca uzasno slabo napreduje mleko i dalje nece u budnom stanju,a ima 9,i po meseci Mi smo 5 godina bez mleka pa nam nista ne fali. Nadji jednu namirnicu koju hoce da jede i samo ga hrani. Reflux se vremenom pogorsava ali se i sa protokom vremena resava tj. prestaje. Budi srecna za svaki zalogaj sto pojede. quote]IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: minavb Ja sam od rodjenja sve zapisivala, svaki obrok, koliko je popio, kad je kakio, pa i kad je i kako povracao. Pokusavala sam da vidim neko pravilo, tj faze u tom najmanjem izrastu, ali mi i dalje nije jasno od cega je zavisilo pogorsanje stanja. Bilo je perioda kada bi povracao svaki dan, a i onih kada bi bio super cak 7 dana uzastopno. Kasnije su pogorsanja bila vezana za nicanje zuba. Svako pojacano povracanje utice na jednjak, pa se tada verovatno menja, uvodi novi lek, ili menja doza. U potpunosti se slazem, uopste nema pravila. Kad dodje dan za povracanje ili dva tri u nizu onda se povraca ceo dan i tacka. Posle sve ok. Nama je lek uvek bio isti sem jednom kad nam se jako pogorsalo stanje pa su nam uveli Nexium al nije delovao. IZVORNA PORUKA: Verus RR joj mina poludecu...danas sam i plakala ceo dan, mm kaze da panicim i da mi je pristup situaciji los...jbt pa vec 2 meseca muke, a u sredu idem da radim, i mama ostaje sama sa njim, bas se sekiram...jutros ga je nosala na rukama pa, do 3 popodne, gledamo da mu produzimo obroke na 3 sata, ili bar 2.5 a ako ga ja drzim place jer zeli stalno da sisa.... Nama su obroci na sat i po po novom. Ako mu se cesto vraca hrana daj mu po manje i cesce i daj mu vode kad se vrati hrana. Tako stitis jednjak! Bebe kad oset_e majcinu nerozu jos se vise uplase,a dovoljno im je muke sto povracaju. Samo ga ljubi, mazi i daj mu podrsku posle toga i on ce da nastavi dalje da se igra. Kad vidis da mu se vrati hrana brzo malo vode i neku animaciju tipa pesma, igra nesto sto voli da radi. Tako sam ja se trudila da moja cerkica ne skrene od silnog bljuckanja i povracanja, a o upalama jednjaka da ne pricam i temperaturasma od 40!
|
|
|
|