RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (6.3.2012 14:00:59)

IZVORNA PORUKA: MOCICA

A dr. mi kaze da ako je ukljucujem onda prekidam sa dojenjem! Il sam ja mozda pogresno shvatila.

Ja sam bebu oko 2 meseca dojila i dohranjivala Allernovom, i Alfareom (menjali su nam dohranu). Dakle, ako je tvoje pitanje sme li se kombinovati dojenje sa ovim formulama, odgovor je - sme. Odnosno, takav je odgovor kod alergije na kazein, ne znam dal ima neka caka vezana za ovo ako je u pitanju GER.

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (6.3.2012 14:03:56)

IZVORNA PORUKA: babyblue

Mocice, probali smo Allarnovu AR kad se sumnjalo na alergiju, s obzirom da kod nas nije bila alergija nismo joj vise ni davali, pa ne znam sta da ti kazem za poboljsanje ukusa. Znam da Tash ovde sa foruma daje svom malisi obicnu Allernovu ne AR, i on je prihvatio i pored svega sto se nama to ne svidja, mozda ces od nje dobiti koji savet. Veliki pozz

Moj pije običnu Allernovu, prihvatio je bez problema. Yulin mali pije Allernovu AR.
Ako imaš nekih pitanja, možeš nas uvek naći u temi Uvođenje čvrste hrane deci sa alergijama, tu temu čitamo obe redovno, i ne preskačemo postove, te ćeš odgovor dobiti uvek, ako ga znamo.
Ja po nekada zalutam u ovu temu, ali ne čitam redovno.

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (6.3.2012 14:17:47)

Mislim da je Verus pričala da je Helenu sa ad mleka na kravlje prebacivala tako što je mešala ta dva, u početku je bilo više ad mleka, a onda je menjala srazmeru dok nije stigla do čistog kravljeg. Možda možeš da probaš da mešaš svoje mleko sa Allernovom, pa na taj način da je prebaciš, ili navikneš na Allernovu. 

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (6.3.2012 14:33:37)

Hvala puno! Citamo se tamo onda!
Nova sam na forumu pored 6 godina iskustva sa intolerancijom na mleko i gerom ovde svaki dan procitam nesto novo. Pokusavam da bar ovo drugo dete mi se ne muci kao prvo. A ovaj forum je za mene prava riznica, jer iskustva majki prava su dragocenost i ponekad se ne slazu sa onim sto pise u knjigama.
I pored toga sto sam iz ishrane iskljucila sve mlecno, sve alergene, postoji jos nesto sto joj pravi problem u varenju. Opet se vrtim u krug pokusavajuci da resim sta je. Ne verujem da joj par gutljaja koka kole koje popijem samo kad mi padne pritisak pravi toliki problem i te smrdljive i kisele stolice.
Ako je neko radio neki drugi test na intoleranciju i da je zadovoljan sa njime molim Vas da preporucite! Hvala!

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (6.3.2012 14:45:27)

Baš sad pišemo tamo na temi da je eliminaciona dijeta sr*nje!
Moje dete se osipalo sve vreme eliminacione dijete a izbacila mleko i mlečne proizvode, industrijske proizvode, aditive, jaja... Ma jela sam jedva šta (ima tema Ishrana bez mleka, jaja... pisala sam tamo šta je eliminaciona dijeta u bolničkim uslovima)... kada sam počela da uvodim detetu čvrstu hranu ispostavilo se da reaguje na pirinač koji je gotovo pa baza eliminacione dijete. 8 meseci sam pokuašavala svaki mesec i po dal je prošla alergija, i uvek bi se osuo (mi kožno reagujemo na alergene), tek posle 8 meseci se nije osuo - prerastao je.
Dakle, eliminaciona dijeta [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley21.gif[/image]

Adriana83 -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 8:44:00)

Evo i ovde da napisem
Pa da pocnem... Kao sto znate moje mrvice povracaju mleko od rodjenja. Posto su napredovale(600-700 gr mesecno) nasa pedijatrica me je ubedjivala da je to normalno i da ce proci do godinu dana.Onda pre mesec dana su pocele mnogo vise da povracaju,stalno su bile gladne i ja sam postepeno trosila zalihe mog mleka iz zamrzivaca.Nakon par dana kad sam potrosila moje mleko,kupila sam adaptirano(Novalac) jer sam mislila da sam ostala bez mleka i da su zato gladne.Pocela sam da im dajem adaptirano i na moje iznenadjenje one su znale da popiju i po 120-130- ml.Tad su krenule zelene stolice.Bilo mi je malo sumnjivo da sam preko noci presusila pa sam resila da ceo jedan dan izmlazam i to im dajem na flasicu.Za 10-tak minuta sam iz jedne dojke izmlazalo onoliko koliko je jednoj potrebno za obrok(140-150 ml).Tad sam shvatila da ja imam mleka ali ga one povrate i zato budu gladne.Izbacila sam formulu i nastavila samo da dojim.Tad sam pocela ovde da citam o GER i raspitala se kod kog dr je nabolje da ih odvedem.Citajuci vasa iskustva malo-po-malo sam dosla do zakljucka da je u pitanju netolerancija na kazein.Izbacila sam mleko i SVE mlecno iz ishrane i na moje odusevljenje za par dana deci je bilo bolje.Manje su povracale i lepse spavale ali zelene,sluzave,kisele stolice su i dalje bile prisutne.Kad smo trebali da se javimo kod dr ja sam bila dve nedelje na dijeti i taman su polako krenule zute stolice.Na pregledu mi dr nije nista rekla pa sam opet pocela da jedem mlecno.One su opet pocele vise da povracaju,zelene stolice su se vratile.Od pregleda smo uradili:Eos u sluzi stolice-negativno,Eos u krvi-u granicama normale,kks uredna,bilirubin uredan,korpokultura sve negativno,UZ nema pilorostenoze,kod S vidljivi znaci GERa u distalni deo jednjaka,A zakazana tek za 28. mart.Tragovi krvi u stolici kod S negativno,za A jos nisam uradila.Kad sam videla da su svi nalazi ok,ja opet uvedem mleko,A mi se osula oko usta a S izasao onaj mali ekcem(postavljala sam slicicu). Kad sam juce rekla dr sve to,rekla mi je da vise ne eksperimentisem ako vidim da im smeta i dala da uradimo al. testiranje na mleko i jaja.Valjda nisam nesto ispustila... Da li je moguce da deci smeta mleko iako su svi nalazi uredni?Da li ja to samo umisljam ili njihovo plakanje i zelene stolice stvarno imaju veze sa nekom netolerancijom na hranu?

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 10:12:27)

adrijana ,intolerancija na laktozu i alergija na kazein nisu isto
kod alergije se javlja ekcem ,koprivnjaca,povracanje,sluzave stolice sa tragovima krvi
a kod intolerancije toga nema,to je vise problem varenja laktoze,jer te bebe nemaju enzim laktazu koji pomaze u varenju laktoze,pa je potrebnp da koriste mleko bez laktoze

Adriana83 -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 10:22:22)

A kako da znam da li je laktoza problem?I kako nju da izbacim iz mog mleka?Da li je to uopste moguce?One sada samo sisaju i ja opet krecem sa dijetom ali sad izbacujem i jaja(do sad sam samo mleko i primetila sam poboljsanje).Zaista zelim da uradim sve sto je moguce da one mogu da sisaju.

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 19:09:24)

laktozu iz tvog mleka nikako
kako da znas da li joj smeta
pa meni je gastroenterolog rekao ovako,ako vam beba popije mleko pred spavanje i ne budi se ne grci se,ne place znaci ne smeta joj
nisam bila zadovoljna odgovorom ali to je sto je
jedino da uradis test intolerancije ali ne znam koliko je pouzdan

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 19:10:00)

drage moje,kako su bebaci?
nema vas ovih dana

Adriana83 -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 19:44:10)

One nocu spavaju lepo. Od recimo 8 do 2.Onda sisaju i spavaju ujutru do 6.Opet sisanje pa onda oko 9 i tad krece zurka.Pa sve do uvece...

Adriana83 -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 19:45:03)

Ali ne zaspu odmah posle podoja.Nekad malo placu pa tek onda zaspu.

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 20:07:28)

IZVORNA PORUKA: Adriana83

A kako da znam da li je laktoza problem?

Das njihovu stolicu na analizu i citiram se :
Radjena je hromatografija secera u stolici da bi se iskljucilo nepodnosenje laktoze, ksiloze,saharoze,fruktoze,galaktoze, i glukoze i ona nam je uvek bila negativna. Ona se radi tako sto se da sveza stolica na analizu.

P.S. U istom sam problemu kao ti. Ne jedem mlecno al vidim da je jos nesto iritira. Place obavezno sat i po posle obroka i grci se!

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 20:12:46)

IZVORNA PORUKA: Bunnyca

adrijana ,intolerancija na laktozu i alergija na kazein nisu isto
kod alergije se javlja ekcem ,koprivnjaca,povracanje,sluzave stolice sa tragovima krvi
a kod intolerancije toga nema,to je vise problem varenja laktoze,jer te bebe nemaju enzim laktazu koji pomaze u varenju laktoze,pa je potrebnp da koriste mleko bez laktoze

Kod intolerancije na mlecne proteine kisele stolice, slabo napredovanje, bolovi u stomaku, grcenje creva...

Adrijana tebi su svi nalazi uredni al to nema veze sa alergijama. Moras da uradis test na alergije. U pitanju su ili intolerancija ili alergija.

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 20:19:20)

Ako smatras da su u pitanju proteini kravljeg mleka onda se preporuca Allernova AR, to je novo mleko i kazu da ne smrdi toliko koliko obicna Alernova koju smo mi pili...

Allernova AR je uzasno neprijatnog mirisa a o ukusu da ni ne pricam [sm=smiley11.gif] tako da, nije nista bolja Allernova AR od obicne niti prijatnijeg mirisa niti ukusa, mi smo je probali pa kazem iz iskustva. Ali ako dete ima problem, prihvatice bez obzira na sve da pije to mleko, ovde smo bas pisali o tome.

Probali sinoc Alernovi AR i cini mi se da je malo blaza od obicne. Dala sam joj jer sam ceo dan jela pljeskavice i kad je ona pocela da povraca shvatila sam da mi je mama u njih stavila luk i onda sam joj dala Alernovu da se ne muci. Ali i to je uspela da bljucne. A dala sam joj samo 75ml, a prema tabeli treba da popije 150ml. Zamislite to, dam joj pola obroka i ona bljucka, pa poludecu!

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 20:38:49)

Nemoj da se nerviraš, mislim da ni ne može tek tako da prestane da bljucka. Mišljenja sam da treba par dana da bude na formuli pa da prestane da bljucka, dok se stomačić malo ne iščisti i privikne [sm=smiley1.gif]

babyblue -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 22:18:39)

Allernova AR je uzasno neprijatnog mirisa a o ukusu da ni ne pricam [sm=smiley11.gif] tako da, nije nista bolja Allernova AR od obicne niti prijatnijeg mirisa niti ukusa, mi smo je probali pa kazem iz iskustva. Ali ako dete ima problem, prihvatice bez obzira na sve da pije to mleko, ovde smo bas pisali o tome.

Probali sinoc Alernovi AR i cini mi se da je malo blaza od obicne. Dala sam joj jer sam ceo dan jela pljeskavice i kad je ona pocela da povraca shvatila sam da mi je mama u njih stavila luk i onda sam joj dala Alernovu da se ne muci. Ali i to je uspela da bljucne. A dala sam joj samo 75ml, a prema tabeli treba da popije 150ml. Zamislite to, dam joj pola obroka i ona bljucka, pa poludecu!

Eto, super je kad ga je prihvatila, Bez obzira kakvog god da je ukusa, ma njima to nije problem, vazno je da ga pije koliko toliko za pocetak, a kolicine ce postepeno da povecava. Veliki pozz

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 23:42:22)

Ma interesantno je to da sam joj namerno dala manje da ne bi imala sta da izbljucka, jer kapiram da bljucka visak, a ona i to malo izbljucka!!!

Nego zene imam ozbiljnu hipotezu i treba mi Vase misljenje povodom toga.

Naime sa prvim detetom koje je imalo refluks sam sve ispostovala kako su mi rekli NOvalac AR, pa posle Alernova, pa 4 gastroskopije, 5 barijuma... sve ama bas sve kako su mi dr. rekli i opet nikako nisam uspela da je spasem od upala jednjaka koje je do 3 godine imala jednom mesecno. Dojila sam je do 7 meseca kada su mi rekli da prestanem.
A sad me muci jedna stvar. Kod nas je recimo bio jedan dan kada bi ona manje vise povracala ceo dan. Da li je to zavisilo od mog jela, mozda, tada to nisam striktno pratila kao sad. Uglavnom bio bi taj jedan dan za povracanje u nedelji. Ako vec dete mora da povrati tj. iziritiran joj je misic zar nije bolje da povrati majcino mleko koje je lakse za povratiti nego da mu se neka vestacka formula set_a od grla do stomaka putem jednjaka ceo dan. Jer da se razumemo od AR formule ona slabije povraca i bljucka ali nije joj spreceno vracanje hrane i ona i dalje guta non stop i mulja nesto po ustima. Sad kad vracam film cini mi se da je ta formula i bila uzrok svih problema tj. upaljenog jednjaka?

Znaci pitanje je da li je bolje za dete drzati dijetu i dojiti ga pa neka i bljucka i slabije napreduje ili dati AR formulu pa ublaziti bljuckanje al otvoriti put ka upalama jednjaka i nejelicama, nocnom hranjenju? Da li je taj AR mucenje jer zamislite kako je nama kad nam se povraca a ne mozemo da povratimo? Mozda je bolje povratiti i gotovo.

Ja bas dano nocno razmisljam o tom kako se moglo desiti da sam sve uradila kako treba, a da sam imala tako lose rezultate.

minavb -> RE: Refluks (GER) (8.3.2012 7:44:55)

Ja sam ubeđena da bi sve bilo drugačije da sam odmah detetu davala AR mleko, a ne mleka za alergiju koje me doktorka terala da probam. U našem slučaju se sve smirilo uz Nexium i nikad nije pio AR mleko jer u snu nije mogao da ga izvuče iz flašice. 

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (8.3.2012 8:20:09)

Minavb ti si imala srece da uz reflux ne dobijes i intoleranciju. Mi smo dobili ovu drugu kombinaciju. Mada kad citam ovde koliko zena ima taj problem sve mi se cini da je to nekako povezano jedno sa drugim. I vidis koliko su deca razlicita. Nama nexium nije pomagao, pa smo pili ranitidin.

minavb -> RE: Refluks (GER) (8.3.2012 8:25:05)

Sve je više dece sa intolerancijama i alergijama. Ger je uobičajen i ne mora da bude tako strašan, ali kad se zakomplikuje, mnogo je gadno. Ne mogu baš da kažem da sam imala sreće, ali mi je svakako drago što sam izbegla intoleranciju. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (8.3.2012 8:35:37)

Pa da. Obican GER gde je u pitanju samo misic se resi do prve godine, a kod nas sto smo stariji tegobe su gore i komplikovnije. Secam se pre 5 godina kad sam vodila malu kod gastro bila sam tipa 0,0001 % dece koji imaju refluks i intoleranciju i kod dr. nikad nije bila guzva, a sada katastrofa. Pa jos kad su mi prepisali nexium iz apoteke me vratili i rekli da je to greska da deca to ne piju i trazili tri pecata lekara da mi izdaju lek. Nazalost moram da konstatujem da su nam deca sve vise bolesna i to bas imaju problema sa stomacicima, a nauka napreduje...Kataastrofa!!!

minavb -> RE: Refluks (GER) (8.3.2012 8:43:15)

Ja imam mantru koju sam stalno ponavljala sebi-nek je samo ovo muka koja će ga u životu snaći.
Srećan 8. mart drage mame [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (8.3.2012 8:44:32)

Nazalost moram da konstatujem da su nam deca sve vise bolesna i to bas imaju problema sa stomacicima, a nauka napreduje...Kataastrofa!!!

Ne samo sa stomacima.
Bila sam pre dve nedelje da tražim svoju dr na odeljenju gde radi alergološka ispitivanja, vi ne možete da zamislite koliko ljudi je tamo bilo. Sve bebe i deca osuta, ja zasita ne znam... bilo ih je sigurno 50 na čekanju i pristizali su novi...
Ne znam kuda ide ovaj svet. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Što se tiče tvoje teorije, mislim da, pošto vam je uz GER umešana i intolerancija, da ti je bezbednije da hraniš bebu formulom. Možda posle nekog vremena, kada se organizam očisti od alergena (kod alergije na kazein organizmu treba 2- 6 nedelja da se očisti), se smanje i "bljuckanja". Možda je related. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (8.3.2012 8:50:57)

Ali reaguje sa ekcemom tj. izadju joj grube bubuljicice na obrazima od Alernove AR!

I od mene Srecan 8. mart[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>