Adriana83 -> RE: Refluks (GER) (7.3.2012 8:44:00)
|
Evo i ovde da napisem Pa da pocnem... Kao sto znate moje mrvice povracaju mleko od rodjenja. Posto su napredovale(600-700 gr mesecno) nasa pedijatrica me je ubedjivala da je to normalno i da ce proci do godinu dana.Onda pre mesec dana su pocele mnogo vise da povracaju,stalno su bile gladne i ja sam postepeno trosila zalihe mog mleka iz zamrzivaca.Nakon par dana kad sam potrosila moje mleko,kupila sam adaptirano(Novalac) jer sam mislila da sam ostala bez mleka i da su zato gladne.Pocela sam da im dajem adaptirano i na moje iznenadjenje one su znale da popiju i po 120-130- ml.Tad su krenule zelene stolice.Bilo mi je malo sumnjivo da sam preko noci presusila pa sam resila da ceo jedan dan izmlazam i to im dajem na flasicu.Za 10-tak minuta sam iz jedne dojke izmlazalo onoliko koliko je jednoj potrebno za obrok(140-150 ml).Tad sam shvatila da ja imam mleka ali ga one povrate i zato budu gladne.Izbacila sam formulu i nastavila samo da dojim.Tad sam pocela ovde da citam o GER i raspitala se kod kog dr je nabolje da ih odvedem.Citajuci vasa iskustva malo-po-malo sam dosla do zakljucka da je u pitanju netolerancija na kazein.Izbacila sam mleko i SVE mlecno iz ishrane i na moje odusevljenje za par dana deci je bilo bolje.Manje su povracale i lepse spavale ali zelene,sluzave,kisele stolice su i dalje bile prisutne.Kad smo trebali da se javimo kod dr ja sam bila dve nedelje na dijeti i taman su polako krenule zute stolice.Na pregledu mi dr nije nista rekla pa sam opet pocela da jedem mlecno.One su opet pocele vise da povracaju,zelene stolice su se vratile.Od pregleda smo uradili:Eos u sluzi stolice-negativno,Eos u krvi-u granicama normale,kks uredna,bilirubin uredan,korpokultura sve negativno,UZ nema pilorostenoze,kod S vidljivi znaci GERa u distalni deo jednjaka,A zakazana tek za 28. mart.Tragovi krvi u stolici kod S negativno,za A jos nisam uradila.Kad sam videla da su svi nalazi ok,ja opet uvedem mleko,A mi se osula oko usta a S izasao onaj mali ekcem(postavljala sam slicicu). Kad sam juce rekla dr sve to,rekla mi je da vise ne eksperimentisem ako vidim da im smeta i dala da uradimo al. testiranje na mleko i jaja.Valjda nisam nesto ispustila... Da li je moguce da deci smeta mleko iako su svi nalazi uredni?Da li ja to samo umisljam ili njihovo plakanje i zelene stolice stvarno imaju veze sa nekom netolerancijom na hranu?
|
|
|
|