RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

minavb -> RE: Refluks (GER) (23.5.2012 21:55:32)

1. oko 4-og meseca se stanje naglo pogorsalo
2. sa punih 6 je bilo maaaaalo bolje, ali i dalje lose
3. nije bilo bolje, gotovo isto samo je bilo manje mlecnih obroka. pocela sa pirincem ali je pirincane kase jos vise povracao, pa sam se prebacila na povrce.

magnetic -> RE: Refluks (GER) (23.5.2012 22:23:19)

Kod nas konacno poboljsanje.Cak sam i dusek spustila na ravno pre koji dan.Jedino jos ponekad iz desne nozdrve curi mleko dok sisa,ali samo kada nocu sisa,tako da gledam da joj ne dajem levu siku preko noci.

minavb -> RE: Refluks (GER) (23.5.2012 22:36:00)

Jel krecete sa kasicama?

magnetic -> RE: Refluks (GER) (23.5.2012 22:38:57)

Ovih dana definitivno krecemo sa pirincem[sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Refluks (GER) (23.5.2012 22:42:44)

Super, videces da ce biti jos bolje. Vi ste laksi slucaj [sm=bravo.gif]

magnetic -> RE: Refluks (GER) (23.5.2012 22:45:36)

Uf,jesmo.Zato nisam ni pisala u ovoj temi.Sramota da se zalim pored ozbiljnih problema koje zene ovde imaju sa svojim bebicama.

minavb -> RE: Refluks (GER) (23.5.2012 22:48:48)

Ma ajde, sramota te [sm=smiley36.gif] Samo nek je nekome bolje [sm=smiley31.gif]

MOCICA -> RE: Refluks (GER) (23.5.2012 23:33:32)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Zadnja 4 dana uzas.  Kao da smo se vratili na sam pocetak, samo sada mu ne smeta povracanje.  Povrati, i nikom nista, ne place od bola itd. 

Pitanja za iskusne mame:  1. da li se refluks pogorsao oko 4og meseca?
                                     2. da li je bilo vidnog poboljsanja posle 6og meseca?
                                     3. da li je bebi bilo bolje kad je poceo/la da jede cvrstu hranu, i sta ste prvo dali?  Pirinac, ili nesto drugo? 

hvala mamike!

Nama su problemi i poceli u 4 mesecu. Vodili su nas pod dg grcevi.

Kod nas nije bilo poboljsanja do 3 godine, a i tad sa svakom prehladom smo pogorsavali refluks i povracali, al mi smo specifican slucaj.

Od cvrste hrane bi trebalo da bude bolje. Prvo pirinac, kukuruz pa jabuka,breskva,kajsija, krompir,tikvica i meso pod hitno. Sve ovo od 4, mi vec punimo 5. Meso ja pitala za svinjetinu i dr rekla ok jer joj sve ostalo sto jedem dok dojim smeta.

Verus -> RE: Refluks (GER) (24.5.2012 17:19:57)

Hvala vam puno! Nadam se da je samo faza...iskreno, cekam taj 6 mesec kao ozeblo sunce i vreme kad ce poceti da sedi (jer su mnogi rekli da je tad bolje) a opet, strah me ovih situacije gde se to sve oduzi...

minavb -> RE: Refluks (GER) (24.5.2012 18:46:37)

Nama je kengur i dubak bio spasenje.

lovens -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 13:25:50)

Mina, kako je tvoj Vanja sada? Jel jede sam, kako napreduje? Jel jede raznovrsno? Mi smo usli u 11. mesec i cini mi se gore nego ikad, jer sada je veca, pa ne uspevam da je animiram igrackama, plasim se da ce biti sve gore. Poslednji mesec mi nije ni gr dobila. Bas je mucan ovaj refluks :-(

minavb -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 13:33:03)

Ne jede sam i hrana ga uglavnom ne zanima. Tek je pre dva dana uzeo kašićicu i umočio je u neki krem koji mm jeo. Liznuo i ukapirao da može tako da se jede, pa je malo kao jeo sam. NE jede presno povrće, i dalje je sve gnječeno, ne jede slane namaze, više neće ni palentu, kačamak, poparu, od voća hoće samo bananu, krušku i jabuku, jaja neće očima da vidi... po meni se ne hrani raznovrsno, ali ne vredi.

lovens -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 13:43:34)

Imas li neku ideju sta da ponudim za dorucak? Instant zitarice nece, palentu nece, na poparu se zgrazava, samo ponekad hoce voce. Ja vise ne znam ni sta da nudim. Kupila sam sve moguce instant zitarice i nece nijednu. Cokolino i slicne, ni da lizne. Za rucak jede samo brokoli s mesom. I too jedva. Za veceru keks. Mi prakticno i nemamo obroke, vec natezanje da bilo sta pojede.

Verus -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 13:44:17)

jedva cekam da moze da sedi negde...
IZVORNA PORUKA: minavb

Nama je kengur i dubak bio spasenje.

minavb -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 13:50:51)

Vanja doručkuje Fun &Fit pahuljice za decu, suve. Krcka ih i dajem mu jogurt uz to. GLocka i wassa dvopek i jogurt, hleb i med i neke štanglice iz Hleb i kifle. Oko prvog rođendana je samo jeo palentu, kačamak i poparu, durgo ništa nije bilo šanse da pojede. Uvek srče jogurt na kašičicu, bez obzira da li jede slano ili slatko.

Vanja nikad nije rado jeo, ali sam ja napravila raspored i od njega i dan danas ne odstupam. Jeo je na tri sata, ono što sam zamislila, i gnjavili smo se oko 40 minuta za svaki obrok. Vežem ga u stolici, pustim Baby tv, zablene se u tv i ja ubacujem. Kad neće da proguta, poguram jogurtom ili vodom. Tako i dan danas, samo je sad naučio da pljuje, a nekad i lepo jede. Kaže bebisiterka da je juče omlatio sočivo dok trepneš.

branki* -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 14:05:56)

mina,bas mi je drago sto vanja nesto bar jede[sm=smiley1.gif]
ja pojma nemam sta cu sa njegovom hranom od septembra kad pocnem da radim.em je nemiran i razmazen,em nece da jede[sm=smiley13.gif]od normalne hrane jede samo supu,suv hleb,smoki,stapice i salamu(sunku).pre neki dan prvi put jeo boraniju koju sam nama kuvala,ali uglavnom corbica.

minavb -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 14:09:37)

A šta još jede?

branki* -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 14:13:34)

kuvam mu griz,palentu,cokolino,posebno za njega rucak-povrce sa mesom,pavlakom,miksano.ali to sve jede uz natezanje.posebno su kriticni prvih par zalogaja,zacementira usta,odmahuje glavom,izgubim sve zivce.kad mu to nekako uvalim,posle ide malo lakse.

minavb -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 14:16:21)

Znam kako to izgleda, što bi rekla moja drugarica, kao zlostavljanje. JEdnom rukom mu držim ruke da mi ne udari kašiku, a drugom mu uvalim prvi, drugi zalogaj, e onda već može normalno.[sm=smiley13.gif]

branki* -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 14:19:18)

jao,muko[sm=smiley13.gif]stvarno mi se ponekad sve smuci.dodje mi da ga pustim jedno nedelju dana,pa valjda ce skapirati da treba da jede.stvarno vise!

minavb -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 14:20:43)

Ih, ma sve će to proći, a onda će jednog dana da smaže pljesku i da kaže "još sam gladan". [sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 14:20:45)

ne znam da li ima veze,ali kao da sam primetila da ima-oko 12 jede vocnu kasu,ako se pre toga naliva vodom,povraca je.

branki* -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 14:21:37)

IZVORNA PORUKA: minavb

Ih, ma sve će to proći, a onda će jednog dana da smaže pljesku i da kaže "još sam gladan". [sm=smiley1.gif]

jedva cekam taj dan[sm=bravo.gif]

minavb -> RE: Refluks (GER) (25.5.2012 14:23:23)

I Vanja je bljuvao voće dosta dugo.

Christabel -> RE: Refluks (GER) (26.5.2012 20:23:17)

Je li? Moja je povracala bananu i kombinacije sa istom par puta. Voce inace ne gotivi, rucak jede, ali totalno nezainteresovano, nema onog da zine i gleda u mene, nego otvara usta i to samo onda ako se necim zanima, ali u zadnje vreme kad mleko treba da se pije.... uzas blagi, posle neke kolicine i podrigivanja krece vriska, dreka, sad se vec uveliko okrece po krevetu, tumba, otpuzi, izvije, bacaka, a meni se srce slama kad treba jos da joj uguram. A rizolino na flasicu rado pije, malo se buni ali ok. Posto ne popije velike kolicine mleka, ne bljucka toliko, ali tu i tamo zna ponesto da joj izleti. Podrigivanje je jos tu. Nije me bilo neko vreme na ovoj temi, vise sam se opteretila nekom mogucom intolerancijom, ali citam sta pisete. Mi smo neki laksi slucaj, eto nismo na lekovima, ali ako smo izdrzale do sad, boricu se i dalje kako znam i umem, sad ce 9 meseci. Joj, samo da ih te muke sto pre prodju...

Ne znam samo kako da joj spremam vocni obrok, pocela sam da razmisljam da mesam sa povrcem ako ce vise pojesti. Imamo vocni, slani i mlecnu kasu sa mojim mlekom na flasicu, ujutro i uvece na flasicu uz malo sisanja ako nece flasicu (i ako hoce da sisa, jer nemam ni nesto mleka) i nnocu kao nesto sisa. Dakle, voce mora da jede, samo ne znam kako da je privolim...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>