RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Verus -> RE: Refluks (GER) (31.5.2012 17:21:43)

Planiram u subotu, sa pirincanim pahuljcama. Pisala sam i u temi o alergijama i uvodjenju hrane, ali evo i ovde, jer nas muce oba problema....

Sta i kojim redosledom ste uvodili? Koje namirnice kojim redom, i sta da izbegavam? Ako je iko od vas pratio i ma zavedeno tipa:

4 mesec: pirinac
7 mesec: jabuka (lupam). To bi pomoglo, jer znam da npr paradajz, jabuka i sl smeta kiselini, a druge stvari ne toliko.

Hvala mame!!
IZVORNA PORUKA: minavb

Jel krecete sa kasicama?

minavb -> RE: Refluks (GER) (31.5.2012 19:42:51)

Imas na temi negde tekstove koje sam kacila o uvodjenju hrane kod dece sa gerom. Nama pirincane nisu isle, tako da prvo povrce, pa meso, pa pirincane, mlecne preradjevine, pa na kraju voce.

Verus -> RE: Refluks (GER) (6.6.2012 12:11:22)

tnx mina[sm=smiley31.gif]

minavb -> RE: Refluks (GER) (6.6.2012 12:20:35)

What Types of Solid Foods are Best for a "Reflux" baby?
Thus far, there are no solid food guidelines that have been developed solely for the reflux baby. Many pediatricians do suggest that reflux babies avoid foods that are acidic, such as citrus and tomato. These acidic foods should not be introduced until an infant is 12 months of age anyway due to the acidity. Here are a few of the recommendations for introducing solids for the reflux baby:
Rice or other cereal - many pediatricians recommend that reflux babies be fed cereal mixed with their formula to help keep the formula down. The weight of the cereal helps keep the formula in baby''s tummy. You should consult your pediatrician prior to trying cereal in the bottle as it is a dangerous practice and recommended only in severe instances.
Avocado, pears and bananas tend to be good first foods for reflux babies. Avocado is dense and high in important nutrients and fats. Pears are very low in acidity and are easily digested. Studies have shown that Bananas have a mucosal property that actually aids in digestion.
Feeding the Reflux Baby Solid Foods
Making homemade baby food is particularly great for a baby who has reflux. You will be better able to control exactly what your baby is eating and stay away from hidden fillers and possible irritants.
When feeding a baby with reflux, you should try to follow these tips:
Always feed your reflux baby in a upright position. This will help the food or liquid "stay down".
Do not lay your baby down directly after baby has been fed.
Space out baby feedings of both solid foods and liquid foods into smaller more frequent feedings. This will help the reflux baby keep the foods in the tummy and also will aid in digestion. It is far easier for a reflux baby to digest small amounts as opposed to large amounts.
Avoid dairy products, even yogurts and cheeses.

Evo ga malo o čvrstoj hrani

minavb -> RE: Refluks (GER) (6.6.2012 12:27:39)

Evo jos malo

Does your baby have reflux? Try papaya!
On introducing solid foods to a baby with reflux, many parents find that some fruits and juices - particularly oranges,
apples, rhubarb and bananas - can make the pain worse.
Tomatoes and tomato juice are also commonly responsible for flare-ups.
Pears are the least acidic fruit and may be the best fruit to try first.
Pear baby food recipes, guidelines and tips

OTHER FOODS WHICH MAY WORSEN REFLUX SYMPTOMS
Foods that cause a lot of burping can aggravate the pain of reflux. For this reason, it''''s a good idea to avoid...
onion
garlic
cucumber
Brussel sprouts
cabbage
cauliflower
corn
The following foods (which may not all be suitable for very young babies) are also notorious for triggering reflux flare ups:
pineapple
whole milk, flavoured milk or foods prepared with whole milk
high fat foods, including fatty meat and chicken skin
bacon
sausages
creamy soups
creamed vegetables
carbonated drinks

It is very important that you follow the
four day rule when introducing solid foods to a baby with reflux, so that you are able to quickly identify which foods trigger a flare-up in your baby.
Doctors usually recommend introducing foods with a fairly thick consistency, as it is felt that these "stay down" better and provide your baby with more calories. But parents of some babies with severe oral aversion (unwillingness to eat) find that they have more success with thinly pureed foods. It seems that the key is to experiment a little, under your doctor''''s supervision, to see what works best for your child and to ensure that the food you give is smooth. Gagging on lumps often worsens reflux.
To cre_ate a suitable texture for YOUR baby, check out our tips on how to
thicken or thin baby food purees.

Introducing solid foods to a baby with reflux - Tips for successful feeding
Try giving your baby small meals on a frequent basis, rather than a few "main" meals.
Avoid feeding your baby in the last hour or two before bedtime, to minimise night-time discomfort and waking.
Prop your baby''''s bed to an angle of around 30 degrees. The easiest way to do this is to securely place the legs of the bed on blocks. Alternatively, raise the mattress itself - special wedges are available for this purpose. The mattress should always be flat - if it is bent, it can cause your baby to "bend" in the middle, worsening the problem.
Keep your baby upright for at least 20 mins after feeding - try holding him against your shoulder, or place him on a raised bed.
Don''''t put your baby in an infant seat after feeding - this causes slouching, which can worsen reflux.
Bathe your baby or change his nappy/diaper BEFORE feeding, or at least 2 hours afterwards.
When changing his nappy, prop your baby''''s head on a pillow. Don''''t fasten his nappy too tightly around his abdomen and avoid tight clothing.
Door bouncers, baby walkers and other equipment designed to keep baby upright before he can stand tend to press on the abdomen and are best avoided if your baby has reflux.
Consider using infant massage, which aids digestion and can ease the symptoms of infant reflux.
Think about offering your baby a pacifier/dummy. This encourages sucking, which increases the amount of saliva your baby produces. The alkaline properties of saliva can neutralize the acid coming up, reducing your baby''''s discomfort

Verus -> RE: Refluks (GER) (6.6.2012 16:42:17)

[sm=smiley27.gif] you for all this. Hvala!

btw: jede 2 kk pirincane kasice (samo pirinac kao sastav, tj. rice flour-bez dodatka soje kao Gerberovi proizvodi), sa mojim mlekom svako jutro od subote. Manje povraca, tj. bljucne par puta na dan, nadam se da je ipak zbog cvrsce hrane u stomaku. Lepo tolerise-sto me je brinulo zbog naseg problema GER+alergije na hranu. Tako da nastavljamo ovako[sm=bravo.gif]

Verus -> RE: Refluks (GER) (3.7.2012 17:38:07)

Kako su bebice gerice? Niko se ne javlja, nadam se da to znaci da ste svi dobro! Oli jos povraca ali dosta manje od kada sam uvela cvrst hranu pre neke 2 nedelje. Ukinula sam lekove potpuno, pre par nedelja. Poceo je pomalo da spava na ledjima[sm=smiley27.gif]

minavb -> RE: Refluks (GER) (3.7.2012 18:01:39)

Poraslo malo plase[sm=smiley31.gif]

Verus -> RE: Refluks (GER) (3.7.2012 18:28:44)

prasence moje[sm=smiley36.gif]

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (4.7.2012 17:20:31)

Evo ja da se javim. Kod nas je dosta bolje. Uskoro ćemo 9 meseci i stvarno sam zadovoljna. Najčešće jedemo uz babytv, ali jedemo. Nekada čak i potpuno dobrovoljno, a mislila sam da to nikada neću doživeti. Počela je i voće da jede i još neke stvari koje ranije nije htela da okusi. Jedino još mleko pije spavajući, to nikako neće budna. Samo kada se setim kroz kakav smo pakao prošli.. a eto kao što mame sa ovog foruma kažu i to prođe.
Meni je ovaj forum puno pomogao, pogotovo Mina (Mina hvala još jednom :) ) pa zato pišem, možda i ja nekome pomognem i dam nadu kako to sve prolazi i kako će svima biti bolje.., samo što nekome ranije a nekome kasnije, treba dosta strpljenja. Znači nama je 6 meseci krenulo bolje (malo), a sa recimo 7,5-8 mnogo mnogo bolje. Smanjila sam i nexium na 1/4 i nema pogoršanja. Uskoro planiram i da ga ukinem, mada se još plašim.
Pozdrav mamama i bebicama

Verus -> RE: Refluks (GER) (4.7.2012 20:21:59)

Super Slavka! Bas se radujem. Eh, kakav pakao sto ti kazes ne bi mislili da ce ikad biti bolje a bude. Oli povrati svaki dan 1 ili 2 ali mu ne smeta, kao i da se ne desi, a sa cvrstom hranom kuc kuc nemamo problema. Nadam se da su i svi drugi puno bolje, pa ih nema-to je mozda dobar znak[sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Refluks (GER) (4.7.2012 20:51:47)

Slavka[sm=smiley31.gif]
Ja najvise volim kad ova tema nije aktivna.[sm=smiley1.gif]

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (5.7.2012 11:47:10)

Verus, super, baš lepo što i kod vas ima dobrih vesti. Što kaže Mina, valjda ova tema neće biti aktivna ili ako bude, neka to budu vesti da je ger bebicama bolje [sm=smiley31.gif]

babyblue -> RE: Refluks (GER) (17.7.2012 12:59:49)

Veliki pozdrav mamama i bebama od Dunje i mene. Nas duuugo nije bilo, prolazili smo kroz usudicu se slobodno da kazem pravi pakao, svasta se kod nas izdesavalo u medjuvremenu, a vidim da ste ovde i dalje aktivni, na zalast :( ali ima i poboljsanja, sto je najbitnije, samo napred. Mi smo napunili 10 meseci, i dalje imamo problem sa povracanjem i kako stvari stoje, trajace to i duze od godine, ali sta cemo, borimo se.

branki* -> RE: Refluks (GER) (17.7.2012 21:33:33)

pozdrav mame-nas rezime je ovakav-boza ima 16 meseci,nije dugo povracao,cini mi se 2 meseca,jos od kako sam poslednji put ovde pisala.sto se jela tice,pre 5 dana sam podvukla crtu i prestala toliko da se opterecujem,ne jurim ga non-stop,jede malo jako,samo neke namirnice,mleko pije nan jos uvek.veseo je i aktivan,pa videcemo[sm=smiley1.gif]

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (19.7.2012 9:35:56)

Branki, da li ste vi pili lek i ako jeste kada ste prekinuli? Znam da je Mina sa 13 meseci. Ja sam probala Niki da ukinem i baš se pogoršalo, zatim sam vratila i sada je ok. Moja ima 9 meseci.

Jamie -> RE: Refluks (GER) (6.8.2012 10:01:00)

Evo i nas, bili na moru i kako sam brinula ispalo je dobro, iako i dalje pomalo bljucka, a u većoj meri podriguje i diže sadržaj koji guta, i dalje štuca svaki dan bar po jednom...to su naši simptomi sada. Nervoza je i dalje prisutna kada su reflux epizode, plakanje, vrištanje a onda dođu dani kada je beba za udžbenike [sm=jezicek.gif] To mi je i dalje najgore, ta cikličnost refluxa, nema opuštanja...i da, ima namirnica koje su okidači definitivno, npr na more smo morali da nosimo industrijske kašice, iako kod kuće jede domaće koje pravim, i prvi put je probao HIPP piletinu u kojoj ima paradajza (onu od 8.meseca) i naravno preplakao dan posle nje. Isto važi i za neku Nestle ćuretinu koju smo dokupili u Grčkoj a koja ima crnog luka u sebi...takođe sam primetila da mu ne prijaju "oštre" stvari kao npr plazma ili bebe keks koji mu lomim i dajem u sitnim komadićima, posle toga je razdražljiv i hropće tj šišti mu u grudima....tako je kod nas, napunili smo 9 meseci, sedimo, puzimo, dižemo se na nogice, ali sve to i dalje pomno prati reflux, kada će samo da nestane sa lica zemlje, zauvek [sm=hudicek1.gif]

minavb -> RE: Refluks (GER) (6.8.2012 10:12:23)

Da, ta cikličnost je i mene izluđivala. Prosto ne možeš da s eopustiš i uživaš u svom detetu jer znaš da te za koji dan čeka grozota. Izbegavajte paradajz, ja ga tek sada tu i tamo dodajem jelima. Prethodni pokušaj davanja bolonjeze sosa sa punih 14 meseci završio se povraćanjem i cviljenjem. Moj sin luk u jelu jede već neko vreme, i ako jelo nije dinstano sa lukom, neće ga ni jesti.[sm=smiley1.gif]
Biće bolje, važno je samo da hoće d ajedu.

soni -> RE: Refluks (GER) (10.8.2012 22:01:27)

Zadnjih 7 dana Luna mi se u snu grci, jeci, okrece, nervozna je...Sve to kroz san, a ni ja ne mogu da spavam kada je tako slusam... Posle hranjenja bljucne po nekoliko puta iako podrigne uvek, kako je spustim da lezi odmah pocinje da se nervozi i plazi jezik, nakon cega bljucka...
Dok sve ne izbaci mase rukicama, place... Skoro svaki dan stuca
Kupili smo Dr Browns flasicu sa cevcicom i dosta pomaze u podrigivanju...

Da li i ona ima refluks, posto mislim da nisu grcevi jel ne place jako, samo se muci???

probacu da joj podignem dusek?? Ima li jos nesto da probam??

minavb -> RE: Refluks (GER) (10.8.2012 22:14:23)

Ako ne sisa, uzmi AR mleko. Posle svakog obroka je drzi uspravno bar 30 minuta. Dusek podigni sto vise mozes i videces da ce biti lakse. Kad budete isko kod pedijatra, precizno opisi sve sto se desava. Refluks je cest ali ne mora da bude strasan i obicno se smiri za par meseci.

soni -> RE: Refluks (GER) (10.8.2012 22:34:31)

dajem joj moje mleko na flasicu....

malo me brine sve, zato sto im je ovde( norveska) sve opusteno i sve normalno, ici cemo samo kod patronazne na kontrole, jednom kod pedijatra i mislim da necu naici na razumevanje kada opisem problem, pa moram da ga resavam sama [sm=zmeden.gif]

minavb -> RE: Refluks (GER) (10.8.2012 23:45:21)

I ako bude tako, nije smak sveta. Dok trepnes, dodje vreme za kasice i problem se sredi.Samo je sto vise drzi uspravno a mleko mozes da zgusnes dodavanjem pirincanih pahuljica.

soni -> RE: Refluks (GER) (11.8.2012 9:30:13)

Porodični život|Porodično zdravlje|Lepota & Moda|Porodica porodici|Porođajne priče|Ringerajin vodič|
31.846 registrovanih članova

hvala...

znaci i ovako male bebe mogu te pirincane pahuljice???

minavb -> RE: Refluks (GER) (11.8.2012 9:36:51)

U slucaju GERa, odstupa se od pravila uvodjenja cvrste hrane, pa se ona moze uvesti i ranije, a ako beba pije mamino mleko, njemu se dodaje kasika pirincanih pahuljica i daje se iz flasice, jer se tako zgusnuto manje vraca u jednjak. Kad budes imala vremena, procitaj sta smo sve pisale, moze ti pomoci.

soni -> RE: Refluks (GER) (11.8.2012 10:40:05)

moram citati

Stranica: <<   < Prethodna stranica  66 67 [68] 69 70   Sledeća stranica >   >>