RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 13:20:55)

Koji god savet imaš, ti piši, jer tvoja beba je starija pa imate više iskustva, a s obzirom da imaju isti problem, možda će mi neki savet baš biti od pomoći. Inače su mi saveti sa ovog foruma mnogo pomogli, naravno Mina je ne zamenjiva [sm=smiley17.gif], pozz za nju[sm=smiley31.gif] i naravno tebe [sm=smiley31.gif]

babyblue -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 13:23:46)

Ako ima svih 6 obroka mleko, samo tvoje, onda nemoj u svako, recimo 3 sa pahuljicama 3 bez, ili 3 tvoja sa pahuljicama a 3 Ar mleka, zato sto su i pahuljice teske, i mozes da joj stavis 2-3 ravne kk nije strasno, jer dozvoljeno je dnevno recimo 6-7 kkasika pahuljica mislim da smo pricale da i ti koristis milupine bezmlecne. A sto se tice Ar mleka, napravi malu pauzu od 5-7 dana recimo pa probaj ponovo, nama je tako upalilo. Jel joj dajes nesto od cvrste hrane? Moja mala ima 5ipo meseci i ima oko 8,5 kg, nisam je skoro merila, idemo na kontrolu tek polovinom marta.

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 13:23:59)

Bunnyca, a koje sada mleko koristite? Jel ste se posle onovo vratili na AR?

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 13:30:30)

Babyblue, pa vi imate super kilažu, kako uspevaš..odlično! Jeste, ja koristim isto milupine bezmlečne. Probaću tako kako si rekla, ima logike. Mi smo probali sa 4 meseca pirinčane i posle par dana krompir i ona super krene da jede i da guta, ja sva oduševljena, kad ono samo odjednom krene takav vrisak, kao da je nešto užasno zaboli. Zvala sam halo bebu da ih pitam, oni kažu da njena creva očigledno još nisu spremna i da malo odmorim. Napravili smo pauzu i pošto sutra puni 4 i po odlučila sam da od sutra ponovo probamo sa krompirom. Da joj dam samo 3 kašičice i da svaki dan povećavam za 2? Šta misliš?

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 13:37:06)

mi smo trenutno na bebelacu,ali ga pije samo u snu,tako da svesno nece nijedno mleko
kada sam primetila da vise ne bljucka ukinula sam AR,tako da je o5 meseca bila na aptamilu,pa je sa 6 i to odbila pa onda bebelac,pa nan,pa smo se vratili na bebelac...kod nas je svako mleko imalo efekta max mesec dana,posle sve po starom.....

babyblue,pa vi ste super...mi imamo 8kg,sa 9 meseci
kako uspevas?

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 13:40:32)

Bunnyca, jel ste vi išli kod Perišića, šta on kaže?

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 13:46:48)

nismo jos,cekam nalaz stolice,jer mi je glupo da odem kod coveka pa da kazem da je mala imala decju glistu i da zato ne jede i ne napreduje....kad je to normalno,sutra radim ponovo analize,pa u petak idem kod njega,ako su nalazi negativni znaci nije do toga,vec opet nece da jede
mene najvise zabrinjava dijagnoza infantilna anoreksija
jezim se od nje[sm=smiley19.gif]

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 13:56:21)

Ma daj, pusti te dijagnoze, znaš kako doktori pišu.. Mi kada smo bili kod fizijatra, napisala je sve i svašta.. a moja Nika samo što ne propuže, okreće se sa stomaka na leđa i obrnuto još sa 3,5 meseca i stalno se diže da sedne, a ja je vraćam. Baš je aktivna i super izgleda a da pogledaš izveštaj pomislila bi ko zna šta je ovo. Ako ste ti i suprug mršaviji ima sigurno mnogo i do toga, Ja sam se baš smorila kada je ona super jela u 3 mesecu (tada je delovao ranisan) i kada je za 2 nedelje dobila samo 200 g!!! Zamisli, a onda su mi objasnili da joj je takav metabolizam i da smo svi porodično mršaviji tipovi.. Kako tebi ona izgleda, jel ti deluje jako mršavo? Ako ne, pusti ti dijagnozu!

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 14:01:06)

Moja drugarica je sa godinu dana imala 8.5 kg, a mislim da je i Mina pisala da je i Vanja isto toliko imao. Ova moja drugarica sada super izgleda, normalno, ako ti je bar neka uteha. E, pošto ti je dete mršavije, kada malo poraste, neka dođe kod mene na atletiku, imaće dobre predispozicije [sm=smiley1.gif]

Figaro88 -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 14:20:12)

Andrea je imala 8 kg sa godinu dana,sa dve godine 11 i nesto,sada ima 2g i 7m i 13kg.Jedva bi je naterali da pojede bilo sta...I sada ne jede puno toga ali bar pojede po malo za svaki obrok i dobila je u tezini.Nije imala ger,ali je odbijala da jede,kada je forsiramo ona povrati.Sa godinu ipo smo saznali da ima i hipoglikemiju jer nije imala masne naslage...Ali sve je to proslo,samo treba izdrzati...

babyblue -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 14:37:14)

Majcino mleko, najzasluznije za svaki kg koji ona ima, pisala sam o tome Bunny mislim tebi, tako da Slavkaaa, koliko god da mozes, izmazaj se, ako ona tebi ne povraca, samo joj daj tvoje mleko. Meni je najteze bilo to sto mi je odbila sisu skroz, i sto je toliko povracala da ja nisam stizala da se izmuzem da joj dam da jede i onda sam odustala jer sam se 3 meseca izmazala kao ludak. E da sam znala za pahuljice, mozda ne bi ni prestala sa izmazanjem, ali mene niko nije konstatovao uopste, i o tome smo pricali tako da, sta je tu je.Treba se truditi koliko god je moguce u isto vreme davati bebi da jede, nije to svaki put izvodljivo, ali kad se malo oporave krenes opet ispocetka, tako ja stalno radim, a i Mina je isto tako sa Vanjom radila. Kad naidju dani da ne znam ni kad ni koliko je jela, ja se izgubim, ali cim se ona malo smiri, ja krenem opet po nasoj staroj satnici.

Slavkaa, sto se kasica tice, ne znam kako si joj pravila, recimo ja sam imala problem na pocetku, pravila sam joj onako malo gusce, i kad bi krenula da joj dajem, ona ni da lizne, ili uzme malo i pocne da place i da se zadavljuje, e onda sam joj malo razredila i mnogo je bolje, neka ti bude u pocetku malo redje, naravno ne retko skroz, onako glatko da bude, da bi joj lakse palo u zeludac.

Bunny, ne razmisljaj o anoreksiji [sm=smiley13.gif] vec si rekla da znas i sama da decija glista utice i na jelo i na tezinu, ako joj sad bude bolje posle terapije, polako kreni opet sa nutkanjem hrane koju inace znas da voli, mozda ce prihvatiti.

babyblue -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 14:53:16)

IZVORNA PORUKA: Figaro88

Andrea je imala 8 kg sa godinu dana,sa dve godine 11 i nesto,sada ima 2g i 7m i 13kg.Jedva bi je naterali da pojede bilo sta...I sada ne jede puno toga ali bar pojede po malo za svaki obrok i dobila je u tezini.Nije imala ger,ali je odbijala da jede,kada je forsiramo ona povrati.Sa godinu ipo smo saznali da ima i hipoglikemiju jer nije imala masne naslage...Ali sve je to proslo,samo treba izdrzati...

Pozz za Figaro i Andreu. A kako je ona sada, jel bolje?

Figaro88 -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 15:21:04)

Andrea je sada super,ponekad mi nije jasno odakle joj toliko energije[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Sada planiramo da je upisemo u vrtic...Htela sam da vam kazem da vas razumem i da ce proci to sve samo da malo porastu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley14.gif[/image]

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 16:03:36)

znate sta mene brine,ja imam gastritis i imala sam ger...u trudnoci sam imala 50kg,od silnog povracanja i nejela,jer sam i vodu povracala....jela sam nocu i spavala sedeci
uzas
plasim se da to nema veze sa njom ne znam...onda se tesim kako je sa sedam meseci jela super i dobila 500gr...i bila sam zadovoljna i onda je odjednom prestala
sta mislite da probam da joj dam nexium,da vidim kako ce biti?
ko zna kada cu kod Perisica,tek krajem nedelje,a do tada cu da se bacim sa terase[sm=smiley19.gif]

Christabel -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 17:29:27)

a sta mislite, hoce li nas Perisic primiti privatno ako smo bili kod drugog lekara drzavno? Joj bas se kajem sto nismo odmah otisli kod njega a nismo uspeli ni kod ovog sto sam ja htela, a sto je najgore ne znam ni da li je moja beba alergicna na nesto sto ja jedem- mleko, jaja..- tako da se nalazimo u zacaranom krugu, izludecu!

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 17:37:59)

Christabel,
Hoće sigurno, neće te ni pitati. Ja sam pre njega išla u Tiršovu kod drugog gastroenterologa (nisam tada znala za Perišića) i baš mi je bila frka ako me bude pitao ko joj je prepisao ranisan i ko joj je ustanovio GER, ali on me ništa nije pitao.. I ne znam kakav je kada se ide državno kod njega, ali privatno je bio extra i dao nam je njegov mob da mu javljamo kako je...

minavb -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 17:53:13)

Molim vas nemojte uvoditi deci lekove bez saveta lekara.
Ne mogu da ispratim ko ima koje probleme i cije dete ima koliko meseci, sve sam pobrkala i moram da priznam da mi je jako zao sto je ova tema puna mamica.
Slavka, daj update koga sta muci.[sm=smiley1.gif]

Christabel -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 18:09:31)

slavkaa, a jeste li dosta pre perisica bili u tirsovoj? Jeste li bili samo na pregledu ili ste i lezali i je l' ste imali neka snimanja? I je l' vas perisic onda slao opet na neka ispitivanja u tirsovu? Sorry sto imam toliko pitanja ali sad razmisljam sta je najbolje da uradim, pisacu za koji dan, sad sam jako besna i razocarana!

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 19:45:56)

Mi smo nekoliko puta bili u Tiršovoj, poslednji put 01. februara. Išli smo često na kontrole, nismo ležali. Trebali su da joj rade rtg ili gastroskopiju da joj potvrde ger da bi joj dali lekove. Ja sam bila sigurna da ima ger i da će džabe da je snimaju, zato sam otišla ko dr. Perišića jer on na osnovu priče može da utvrdi šta je. Tako je ibilo, rekao je da ima klasičan GER i dao joj je nexium.
Šta je sa tvojom bebicom problem? Ako hoćeš pozovi me slobodno? Ja Minu i dan danas maltretiram telefonom [sm=smiley1.gif]
Ili ako ti je lakše, piši i pitaj šta god, pozz

babyblue -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 20:48:29)

Mi smo kod Perisica bili u Tirsovoj, ne privatno, i bio je jako, jako ljubazan, pregledao dete, slusao pazljivo sve sto sam mu ispricala, dao nam savet kako dalje da se ponasamo, izuzetan specijalista, stvarno nema sta da se kaze, i kontrole do sad svake nedelje.

Bunnyca, isti slucaj, od cele trudnoce, ja sam 7 meseci povracala, jedino se napravila pauza izmedju 6 i 8, ali to nema veze sa GER-om kod dece [sm=smiley13.gif] I ja sam mislila da moja mala sad zbog toga pati od refluksa, ali ne, nije to. Jednostavno nasa deca su u tih 40% beba koje imaju slab sfinkter, i nadam se da ce se resiti do prve godine.

Mina, mozes li mi molim te reci, sto se Nexiuma tice, moja mala nece nikako da ga popije u vodi, nema sanse, ni sa cajem nece, mucile smo se 5 dana svako jutro, ja sam na kraju sipala 2ml caja i 2 ml vode i tako je na flasicu popila, da li moze tako sa mlekom da se da, bojim se da joj ne napravim jos neko vece cudo u zelucu. Videla sam da je ovde mislim Cimburd pisala da je davala sa mlekom, ali nisam sigurna. Znas li ti sta o tome. Hvala unapred, veliki pozzz

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 21:11:02)

babyblue šta misliš da ga pozoveš i da ga to pitaš? Meni se svaki put javi na mob i jako je prijatan

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 21:11:54)

Babyblue jel si dobila p.p

babyblue -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 21:19:15)

Jeste Slavkaaa... Evo sad ti saljem odg.

minavb -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 21:31:49)

Moze i u mleku da se da lek, samo je vazno da se da 30 minuta pre obroka, tj dorucka. Ja sam to radila tako [to mu rastvorim lek u vodi, dam spricem, i posle 30 minuta mu dam dorucak.
Nase povracanje u trudnoci nema veze sa refluksom. ja sam jednom povratila u trecem mesecu, pa eto sta je Vanju snaslo. I ja sam ga imala kao beba, pa ga verovatno zato ima i Vanja.

babyblue -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 22:28:18)

Hvala Mina. [sm=smiley31.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  46 47 [48] 49 50   Sledeća stranica >   >>