lovens -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 15:37:26)
|
Bili smo danas na kontroli, dobila je jacu dozu Omeprazola, 10mg. Ovaj put je nisam hranila i nisu nas snimali, jer mi je to samo mucenje deteta i mene, pa sam rekla da nije gladna. Dozu je povecala dr koja je neurolog, psiholog i nutricionista, pa sam malo skepticna sto je toliko velika doza, a nije je dao gastroenterolog. Beba ima samo 6,7 kg, a Perisic mi je rekao da lek ide po kg telesne mase. Sad sam u konfuziji da li smem toliko da joj dam :-( Kaze ona bebama se daje 1-2mg po kg, u zavisnosti od toga koliko se kiseline stvara, a da ne ide samo 1mg samo 1kg. Lek je povecala na bazi nase price. Zatim, rekla mi je da, prema njihovom iskustvu, desava se i da bebe posle vise uopste ne pocnu da piju mleko, ali se tada forsira jogurt. Meni je to nekako bas bilo tuzno :-(, ja jednu bebu i malo dete povezujem sa mlekom... I jos je rekla, da deca uglavnom prevazidju taj refluks do prve godine, jako retko se nastavi do druge, a odrasli koji zive sa refluksom, obicno imaju neki organski defekt. Znaci, ako dete ima samo refluks, bez jos necega, npr. hiatus hernije i sl., prolazi sigurno. Odnosno, ako je uzrok refluksa slabost sfinktera, onda ce biti bolje. Sad ja ne znam da li moja beba ima hiatus herniju, tj. podignut zeludac. Izgleda cu ipak odlepiti :-) Samo da krene na bolje, pa da se konacno smirimo. Kontrola opet za 20 dana sa hranjenjem. Jaoj, dokle vise te kontrole...
|
|
|
|