RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

babyblue -> RE: Refluks (GER) (23.2.2012 16:55:00)

IZVORNA PORUKA: slavkaaa

Jao koja konfuzija, sada ne znaš dal deluje lek ili ga džaba pije[sm=zmeden.gif] Ali ako ima ger sigurno će joj pomoći, ustvari, bar bi trebalo

Bas tako, konfuzija [sm=smiley13.gif] a danas se ceo dan mucimo sa hranjenjem, dosta slabiije jede nego juce i prekjuce, ali opet bolje nego da potpuno odbija da jede. Uh, nema sa njom odmora... [sm=smiley13.gif] Samo da poraste, cini mi se da ce mi biti lakse.
Kako ste vi danas?

Verus -> RE: Refluks (GER) (23.2.2012 17:36:58)

Da li deca se gerom imaju zelene stolice sa sluzi?

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (23.2.2012 19:46:03)

verus sto se stolice tice kod nas je npr,ako joj dam onaj glupavi bebelac fl,bez laktoze stolice su zelene,a ako joj dam obican bebelac 2 nisu......od humane su bile zelene,a od aptamila ne...tako da kod nas je do mleka....kada sam uporedila sastav bebelac fl ima 3.5 posto masti,a bebelac 2 ,samo 3.....onda mi je jedna prijateljica rekla da sto je masnije mleko jetr ane preradi dobro,pa hoce da budu zelene stolice...
dok mi je pedijatar rekao da su stolice gladi....ali znam da nisu jer je kod nas ista kolicina mleka,a razlicita boja stolice

minavb -> RE: Refluks (GER) (23.2.2012 19:52:49)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Već sam pisala, Vanja je imao sluzave i smrdljive stolice sve dok nije počeo da jede kaše. Nosili smo stolicu a analizu, i ništa nije nađeno. Par puta je imao stolicu zelenu kao blitva.

babyblue -> RE: Refluks (GER) (23.2.2012 20:40:35)

Verus, zelene i sluzave stolice nisu striktno vezane za ger, ja sam bas pitala prof Perisica i rekao mi je da to nije uvek pokazatelj, ali mi je zato jedan pedijatar rekao da recimo ako dete pije majcino mleko i dohranu, sto je kod mene u jednom trenutku bio slucaj, moze da se desi da ima zelenu stolicu, zato sto neka mleka imaju u sebi vecu kolicinu gvozdja nego sto je bebi potrebno, posebno ako jos doji. Tako da visak gvozdja takodje moze da izazove zelenu sluzavu stolicu, ali to nije nista strasno, naravno trebalo bi promeniti mleko ukoliko se situacija ne promeni u nekom kracem roku. Ja sam ti ovo rekla iz svog iskustva, jer je meni mala imala takvu stolicu, a ger nam tada jos nije bio potvrdjen, odmah sam promenila mleko, i bilo je odmah bolje. Ali eto Minin Vanja je imao takvu stolicu, a i on kao i mi ima ger, tako da, sve je to individualno, nekom detetu se i zbog ger-a pojave takve stolice, a nekom ne.

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (23.2.2012 21:07:44)

Dobro je, mada uvek ima neki obrok koji me zbuni, juče mi se vrtela na jednom obroku, kad ono se samo ukakila a ja odmah pomislim da opet neće i da odbija. Danas mi se isto na jednom bunila, a kada sam je podigla baš se ispodrigivala.. pa je možda to zezalo a ne ta kiselina... Uglavnom, mnogo, mnogo je bolje sa nexiumom, prosto ne mogu da verujem kako nekada lepo popije, progledali smo. Još samo da ja počnem polako da se opuštam, još uvek sam u grču dok je hranim, plašim se i dalje..
Jedino mi po ceo dan stenje i reži, ne znam dal je ta kiselina muči ili nešto drugo...
Puno pozdrava

babyblue -> RE: Refluks (GER) (23.2.2012 21:38:23)

Još samo da ja počnem polako da se opuštam, još uvek sam u grču dok je hranim, plašim se i dalje..

E, to je i meni trenutno problem, ali valjda ce proci, kao i cela ova agonija oko hranjenja. [sm=smiley13.gif] Veceras nije proslo lose sa mlekom, malo se bunila, ali je ipak posle treceg pokusaja da joj stavim cuclu u usta na kraju pristala i popila. Ma, polako, verovatnoi njima treba i vremena da se sad oporave. Bice, bice bolje. Veliki pozdrav i za vas i [sm=smiley31.gif]

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (23.2.2012 23:45:33)

Tako je, biće bolje, pa mora! Valjda ćemo se jednom vratiti na ovaj forumi pisati kako je to sve iza nas. Ne znam ko je napisao pre nekoliko meseci, nadam se da će ova tema biti pusta!

Jel može neko da mi da savet. Mi smo skoro počeli aptamil AR da koristimo i to je super prihvatila. Pošto se i dalje izmazam, dajem joj i moje mleko na flašicu. E sad, kada joj dam moje mleko, to je naravno dosta ređe nego AR i ona se obavezno zagrcne i onda teško nastavi. Izgleda da je zbunjuje te gusto AR te moje retko, a žao mi je da joj ukinem moje zbog toga. Crystal, mislim da si mi ti rekla da mogu da ubacim pirinčane da bi zgusnula. Koliko da ubacim na recimo 150 ml mleka i dal smem u sva tri obroka (toliko imam mog mleka, za tri obroka), da ne bude previše, Moja Nika ima 4 meseca i 10 dana... Ako neko ima savet, neka napiše..

branki* -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 10:08:59)

slavkaa,ja sam se takodje izmlazavala i ubacivala sam pirincane pahuljice da bih povecala kalorijsku vrednost mleka kad je pocelo odbijanje.posto ionako preporucuju sa 4 i po meseca da se krene sa pahuljicama,mislim da nema problema.ja sam stavljala 1-2 supene kasike,da bi moglo da prolazi kroz cuclu,da ne bude pregusto.

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 10:49:24)

Hvala na savetu!

branki* -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 10:52:31)

[sm=smiley1.gif]

babyblue -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 11:41:27)

Lovens, javi sta je bilo na kontroli, ako ste isli. Pozz

lovens -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 15:37:26)

Bili smo danas na kontroli, dobila je jacu dozu Omeprazola, 10mg. Ovaj put je nisam hranila i nisu nas snimali, jer mi je to samo mucenje deteta i mene, pa sam rekla da nije gladna. Dozu je povecala dr koja je neurolog, psiholog i nutricionista, pa sam malo skepticna sto je toliko velika doza, a nije je dao gastroenterolog. Beba ima samo 6,7 kg, a Perisic mi je rekao da lek ide po kg telesne mase. Sad sam u konfuziji da li smem toliko da joj dam :-(
Kaze ona bebama se daje 1-2mg po kg, u zavisnosti od toga koliko se kiseline stvara, a da ne ide samo 1mg samo 1kg. Lek je povecala na bazi nase price.
Zatim, rekla mi je da, prema njihovom iskustvu, desava se i da bebe posle vise uopste ne pocnu da piju mleko, ali se tada forsira jogurt. Meni je to nekako bas bilo tuzno :-(, ja jednu bebu i malo dete povezujem sa mlekom... I jos je rekla, da deca uglavnom prevazidju taj refluks do prve godine, jako retko se nastavi do druge, a odrasli koji zive sa refluksom, obicno imaju neki organski defekt. Znaci, ako dete ima samo refluks, bez jos necega, npr. hiatus hernije i sl., prolazi sigurno. Odnosno, ako je uzrok refluksa slabost sfinktera, onda ce biti bolje. Sad ja ne znam da li moja beba ima hiatus herniju, tj. podignut zeludac. Izgleda cu ipak odlepiti :-)
Samo da krene na bolje, pa da se konacno smirimo. Kontrola opet za 20 dana sa hranjenjem. Jaoj, dokle vise te kontrole...

branki* -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 15:57:22)

ajooj,lovens,ma prevazici ce to ona sigurno,samo tebi i svima su potrebni debeli zivci do tad.
kakav je sad pa taj podignut zeludac?je l se to otkriva ultrazvukom,rentgenom[sm=zmeden.gif]

minavb -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 17:15:31)

Vanja ima kaskadni zeludac, zato jede manje a cesce.

lovens -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 17:43:01)

Ja ne znam otkud mi vise zivaca. A i po prirodi, pre ovog, sam bila nestrpljiva :-).
To znaci da zeludac, jednim svojim delom ili ceo, ulazi u prostor dijafragme, pa su male kolicine hrane potrebne da se izliva sadrzaj sa kiselinom. Tako nesto. Rekla mi je da je u tom slucaju potrebna operacija. Ja se nadam da nemamo to, ali moram ipak proveriti da li su u bolinci u NS gledali to, kada su joj radili RTG. Na otpusnoj listi ne pise da li ima, tako da ne znam da li mozda stoji u Izvestaju radiologa u bolnici.
Najbolje se vidi putem RTG, putem UZ se ne vidi uopste, a endoskopijom isto se valjda tesko vidi.

Verus -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 19:35:41)

toliko Sam sludjena od svega da se ne SECAM sorry Mina. Nasal sam clanak mozda si I citala stavicu ga cim budem na kompu.
IZVORNA PORUKA: minavb

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Već sam pisala, Vanja je imao sluzave i smrdljive stolice sve dok nije počeo da jede kaše. Nosili smo stolicu a analizu, i ništa nije nađeno. Par puta je imao stolicu zelenu kao blitva.

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 21:25:36)

Nama je danas opet loše. Inače ovih dana stenje po ceo dan, ali bilo mi je važno što je počela da jede. Danas stenje i dok je hranim i sve vreme mi se vrti i migolji... Ne znam šta ću, poludela sam ponovo. Dal da idem na ona snimanja, dal da joj nosim stolicu na analizu, kako da joj pomognem... Joooooj

branki* -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 21:36:49)

slavkaaa,mozes da odneses stolicu na analizu,to ti bar nije komplikovano,mada pitanje da li ces tu naci odgovor.ne znam stvarno za snimanja da li da ides?!vi vec pijete lek.ne znam da li bi nesto donela ta snimanja[sm=zmeden.gif].nisam ni ja pametna.

rajkaru -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 21:45:19)

Ćao svima! Javljam se ovde prvi put samo da vas pozdravim i uputim koju reč ohrabrenja za one koje sad prolaze kroz to. Mi smo "veliki", imamo 13 meseci, ali smo do pre 3 meseca i sami mučili muku sa istim problemom. Baš mi je žao što ranije nisam našla ovaj forum, mislim da bi mi bilo lakše da podelim brigu sa onima koje su u istoj situaciji. Ukratko, moj Peca je počeo da bljucka još u porodilištu i bio je jedina beba u boksu koja je imala pelenu pod glavom. Kad smo došli kući, stanje se iz dana u dan pogoršavalo, bljuvao je moje mleko i u mlazu, čak i kroz nos, ali su se pametne babe mešale i govorile kako je to sasvim normalno, kako sve bebe povrate. Elem, vrlo brzo sam skontala sama da nešto nije u redu i išli smo na UZ stomaka da se izbaci sumnja o hipertrofičnoj stenozi pilorusa. Pošto sam po profesiji lekar, odmah sam krenula sa Humanom AR i lepo je prihvatio, ali je i dalje bljuckao, ali daleko manje. Pošto nismo imali averziju prema hrani i dobro smo napredovali nismo dobili nikakvu terapiju osim AR formule. Ali, te mesece nikad zaboraviti neću. Prvo sam svakome ponaosob morala objašnjavati šta je sa detetom, da ne smeju da ga vrte, bacaju, golicaju itd. Pa kad povrati u mlazu, milion puta sam ga znala presvući, jer se za par minuta usmrdi. Nisam htela ni da ga vodim nigde, a bila sam srećna kad mi niko ne dođe, jer su se svi čudom čudili. Da ne pričam da se nisam naspavala uopšte, jer sam svaku noć osluškivala da li diše... Prošlo nas je; Hvala Bogu, ali bio je pakao. Ne dajte se drage moje, doći će dan kad ćete i vi moći da pijete i ručkate sve kao i mi. Samo da znate da će proći, ali da je lako-ni najmanje nije.

babyblue -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 21:52:19)

Lovens, samo polako [sm=smiley31.gif] ne razmisljaj o hiatus herniji, to je kila na zelucu, a da je to verovatno bi ti napisali na otpustu iz bolnice, ili kad ste radili gastroskopiju to bi se sigurno videlo. Mozda joj veca doza Omeprola ipak pomogne, ali ako kazes da se i to dozira po kg, ne zna covek sta da misli.[sm=zmeden.gif] Veliki [sm=smiley31.gif]

branki* -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 21:54:13)

rajkaru,hvala na razumevanju i podrsci[sm=smiley1.gif]
jooj,ja ne znam sta je gore i teze-da li povracanje ili nejedenje?!zivotee[sm=smiley29.gif]

babyblue -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 22:04:57)

Slavkaaa, [sm=smiley13.gif] kod nas je isto, ali mislim da ipak treba vremena i da se deca oporave. Gledajuci iz iskustva drugih, recimo ovde Cimburd i Minu, isto su klinci bili kako koji dan, koliko se secam Mininh postova, njenom Vanji je tek od 8-9 meseci Nexium poceo da pomaze, ali i tada je bilo dana kad se stanje malo pogorsa, kad rastu zubi i sl. Cimburd slicna situacija, tako da polako. Kad se vrati Perisic ti ga pozovi ili idi kod njega. Nama je svakako rekao da se vidimo sl. nedelje, dakle 7 dana od pocetka koriscenja leka, da mu kazemo kakvi su rezultati za sad. I ja isto ne znam sta da mislim, i ne znam sta da mu kazem da li je bolje ili ne. Ako vam predlozi snimanje, naravno da cete ici, i mi cemo,a ako ne predlozi, onda nastavicemo jos sa terapijom pa se mozda za neko vremo ipak ispolji poboljsanje, ne znam ja tako nesto razmisljam. Naravno, ti znas sama najbolje, ovo je neko moje misljenje, jer smo trenutno u istoj situaciji, cak mislim da smo istog dana i poceli sa Nexiumom.

babyblue -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 22:06:26)

IZVORNA PORUKA: branki

jooj,ja ne znam sta je gore i teze-da li povracanje ili nejedenje?!zivotee[sm=smiley29.gif]

E da znas da si u pravu Branki. A kako nam je Boza, on je sad veliki decko

babyblue -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 22:10:12)

Pa kad povrati u mlazu, milion puta sam ga znala presvući, jer se za par minuta usmrdi.

Jooooj ta grozna kisela povracka [sm=smiley11.gif] doci ce joj valjda kraj. Pozz za Rajkaru

Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sledeća stranica >   >>