Anoniman -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 9:40:11)
|
IZVORNA PORUKA: lovens Allernova AR je groznog ukusa, ja stvarno ne znam kako ne uspeju nesto ukusnije da naprave. Meni su ovde u bolnici rekli da ima jedno mnogo ukusnije mleko od svih ostalih, ako se sumnja na alergiju, a to je Nestle Altera, probaj mozda sa tim... Ne mogu jer je kazein taj koji daje ukus hrani, zato ga trpaju i u gomilu industrijskih proizvoda. U jednom momentu sam čitala neki text gde je pisalo da ga ima u viršlama, paštetama, žvakama, koristi se za finalnu obradu vina bla bla. Ja Alteru nisam viđala na našem tržištu. Od Nestlea se može naći Alfare, on je takođe hidrolizat kazeina, po meni je istog ukusa kao Allernova (ja sam psiho koji sva ta mleka proba [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]), i nas su prebacili u jednom momentu na njega, moj bebac zaista ne bira pu pu pu, ali dr reče da deca koja ne prihvate Allernovu, Alfare lakše prihvataju. Mi smo se na kraju vratili Allernovi jer Alfare sadrži riblje ulje kao jak alergen (zbog ribljeg ulja su mu i AD kapi ukinute). Ne znam dal vam znači ova info. IZVORNA PORUKA: babyblue IZVORNA PORUKA: noxx Kako se manifestuje i otkriva alergija na mleko? Noxx, ovo je jedan od tekstova koje sam nasla, a trazila sam i citala dosta o tome, posto se sumnjalo da moja mala ima alergiju. Poremećaj tolerancije proteina kravljeg mleka karakteriše širok spektar kliničkih manifestacija, kao što su crvenilo oko usta, koprivnjača, otoci u području očiju, lica i drugih regija (Quinckeov edem), ekcem, povraćanje, crevni grčevi, hronični proliv, nekad sa prisustvom sluzi i krvi u stolici, malokrvnost, sporije napredovanje, teškoće sa disanjem i druge. Nekada je, mada izuzetno retko, moguć i pravi anafilaktični šok. Dijagnoza nepodnošenja proteina kravljeg mleka se zasniva na detaljnoj anamnezi (ličnoj i porodičnoj), tipičnom kliničkom nalazu i odgovarajućim laboratorijskim i drugim ispitivanjima prilagođenim tipu imunske reakcije i karakteru tegoba obolelog. Bitan dijagnostički doprinos daje povlačenje tegoba kada se bolesnik stavi na ishranu bez proteina kravljeg mleka. A Verus i Tash mogu da ti kazu jos o tome, posto su imale takavu situaciju sa decicom. Ima cela tema o Alergiji na kazein. Kod mog bebca su bile sluzave stolice, ali je ekcem bio užasan tako da ja na sluzave stolice nisam ni stizala da obratim pažnju. Ekcem je imao po celom telu, kosmati deo je bio u krastama, curilo, užasno je bilo. Alergotest iz krvi je potvrdio alergiju na kazein, inače ti testovi retko pokazuju alergiju kod malih beba (Marko je tada imao 4m). Ono što se češće javlja su zelenkaste, sluzave stolice, sa trakicama krvi u stolici. Ako te zanima dal beba ima neku alergiju možeš da mu/joj izvadiš krv i u krvoj slici pogledaš eozonofile (uglavnom oznaka EO ili EOS, ali pitaj dal oni potpadaju pod krvnu sliku, jer ih ne rade u svakoj laboratoriji u sklopu KS, nego negde tražiš posebno, kao posebnu analizu). Ako su povišeni, to ukazuje ili na prisustvo neke alergije (ne znaš na šta, samo potvrđuje prisustvo alergena u organizmu) ili na prisustvo parazita, ali koliko sam shvatila, češće je u pitanju alergija nego paraziti. Držite se ženice! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|