RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

minavb -> RE: Refluks (GER) (21.2.2012 18:33:11)

Ja sam rastvarala u 5 ml vode i davala spricem. Drugacije nije bilo moguce uvaliti mu lek.

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (21.2.2012 19:59:37)

Ja sam u petak bila kod Perišića privatno, nisam mogla da čekam da mi zakažu u Tiršovoj jer sam pukla sa živcima pa sam htela da nas odmah primi. Bio je ekstra prema nama, baš nam se posvetio i sve nam je detaljno objasnio. Mi smo dobili isto nexium , trećinu tablete da pije (moja sada ima 5800 g). Doziranje ide prema kilaži. Rekao je da se lek rastvori u vodi i da NE SME da se puno izmrvi jer se oštećuju te kuglice tj. njihova opna. Ja tu trećinu samo ubacim u 5 ml vode i blago mešam da se istopi (lako se istopi)..Nama je treći dan od terapije krenulo na bolje, molim Boga da se nastavi da nije slučajnost!

Nadam se da će i vam biti bolje! Ja sam bila kao na iglama i čekala dal će lek početi da deluje.

minavb -> RE: Refluks (GER) (21.2.2012 20:02:08)

Znači deluje, od0li0č0n0o. Vanja kuca sa mnom[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (21.2.2012 20:08:47)

Mina sve hoću da ti javim,al čekam još koji dan da mogu sa sigurnošću da kažem da definitivno deluje, ne mogu još da se opustim, al stvarno je juče i danas super!

branki* -> RE: Refluks (GER) (21.2.2012 21:46:03)

slavkaaa,bas mi je drago da je bolje i da lek deluje[sm=smiley1.gif]

minavb -> RE: Refluks (GER) (21.2.2012 21:52:05)

iće sve bolje, videćeš.[sm=bravo.gif]

babyblue -> RE: Refluks (GER) (21.2.2012 22:36:47)

Slavkaaa, super za lekic. [sm=smiley20.gif]

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (21.2.2012 23:06:38)

slavkaa jel to znaci da je pocela da pije mleko?kako deluje lekic?

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 9:09:07)

Hvala vam na podršci, stvarno ste divne! Bunnyca, jeste, deluje, već dva dana super pije mleko, mada ubrzo zaspe kada krene da pije, valjda je navikla jadna.. Ali dam joj u normalnim uslovima, kada je budna, sa upaljenim svetlom, sve normalno, jedino što zaspe pa mene interesuje kako bi bilo da je sve vreme budna. Mada dešavalo se i da je budna, malo se samo vrpoljila, ali popila je sve. Meni je prosto čudno i ne mogu još da poverujem da je počela normalno da pije, sve mislim slučajnost.., šta ću imam traumu..
Držim vam svima palčeva i da vaša deca ubrzo počnu lepo da ručkaju!

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 9:40:11)

IZVORNA PORUKA: lovens

Allernova AR je groznog ukusa, ja stvarno ne znam kako ne uspeju nesto ukusnije da naprave. Meni su ovde u bolnici rekli da ima jedno mnogo ukusnije mleko od svih ostalih, ako se sumnja na alergiju, a to je Nestle Altera, probaj mozda sa tim...

Ne mogu jer je kazein taj koji daje ukus hrani, zato ga trpaju i u gomilu industrijskih proizvoda. U jednom momentu sam čitala neki text gde je pisalo da ga ima u viršlama, paštetama, žvakama, koristi se za finalnu obradu vina bla bla.
Ja Alteru nisam viđala na našem tržištu. Od Nestlea se može naći Alfare, on je takođe hidrolizat kazeina, po meni je istog ukusa kao Allernova (ja sam psiho koji sva ta mleka proba [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]), i nas su prebacili u jednom momentu na njega, moj bebac zaista ne bira pu pu pu, ali dr reče da deca koja ne prihvate Allernovu, Alfare lakše prihvataju. Mi smo se na kraju vratili Allernovi jer Alfare sadrži riblje ulje kao jak alergen (zbog ribljeg ulja su mu i AD kapi ukinute). Ne znam dal vam znači ova info.

IZVORNA PORUKA: babyblue

IZVORNA PORUKA: noxx

Kako se manifestuje i otkriva alergija na mleko?

Noxx, ovo je jedan od tekstova koje sam nasla, a trazila sam i citala dosta o tome, posto se sumnjalo da moja mala ima alergiju.

Poremećaj tolerancije proteina kravljeg mleka karakteriše širok spektar kliničkih manifestacija, kao što su crvenilo oko usta, koprivnjača, otoci u području očiju, lica i drugih regija (Quinckeov edem), ekcem, povraćanje, crevni grčevi, hronični proliv, nekad sa prisustvom sluzi i krvi u stolici, malokrvnost, sporije napredovanje, teškoće sa disanjem i druge. Nekada je, mada izuzetno retko, moguć i pravi anafilaktični šok.

Dijagnoza nepodnošenja proteina kravljeg mleka se zasniva na detaljnoj anamnezi (ličnoj i porodičnoj), tipičnom kliničkom nalazu i odgovarajućim laboratorijskim i drugim ispitivanjima prilagođenim tipu imunske reakcije i karakteru tegoba obolelog. Bitan dijagnostički doprinos daje povlačenje tegoba kada se bolesnik stavi na ishranu bez proteina kravljeg mleka.

A Verus i Tash mogu da ti kazu jos o tome, posto su imale takavu situaciju sa decicom.

Ima cela tema o Alergiji na kazein.
Kod mog bebca su bile sluzave stolice, ali je ekcem bio užasan tako da ja na sluzave stolice nisam ni stizala da obratim pažnju. Ekcem je imao po celom telu, kosmati deo je bio u krastama, curilo, užasno je bilo. Alergotest iz krvi je potvrdio alergiju na kazein, inače ti testovi retko pokazuju alergiju kod malih beba (Marko je tada imao 4m). Ono što se češće javlja su zelenkaste, sluzave stolice, sa trakicama krvi u stolici.
Ako te zanima dal beba ima neku alergiju možeš da mu/joj izvadiš krv i u krvoj slici pogledaš eozonofile (uglavnom oznaka EO ili EOS, ali pitaj dal oni potpadaju pod krvnu sliku, jer ih ne rade u svakoj laboratoriji u sklopu KS, nego negde tražiš posebno, kao posebnu analizu). Ako su povišeni, to ukazuje ili na prisustvo neke alergije (ne znaš na šta, samo potvrđuje prisustvo alergena u organizmu) ili na prisustvo parazita, ali koliko sam shvatila, češće je u pitanju alergija nego paraziti.

Držite se ženice! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

JMPM -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 11:55:59)

Slavka, bas mi je drago sto je tako [sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif]
Mi smo krenuli u vrtic posle tri nedelje, pa je opet ista prica. Ali sta sad, moramo se boriti kako znamo i umemo.

Christabel -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 12:19:48)

devojke, nije me bilo dugo na temi. Jos ne znam ima li moja beba ger ili alergiju. Ali me zanima da mi kazete sledece- zasto beba koja ima ger puno podriguje?

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 14:01:51)

cristabel,podriguju sve bebe,ali sa ger-om podriguju jer im se valjda vraca ta hrana....to bi minavb mogla strucnije da nam objasni
moja drugarica ima bebca koji nema ger,odlicno jede,ali isto podriguje,dakle nije striktno da podriguju ako imaju problem

moja beba ima parazite u stolici,potvrdjeno kss i pregledom stolice,kaze pedijatar da je to uzrok sto nije jela...to smo otklonili sirupom....pocela je malooo,ali malo bolje da jede...ali mleko i dalje nece

trebalo je 20.02 da idem kod perisica i nisam otisla misleci da je sve od parazita,a sad poslo je i to proslo,valjda....ustvari ne znam ni koliko je potrebno da prodje[sm=zmeden.gif]ona i dalje po starom sto se mleka tice
sada mi je krivo sto nisam bila[sm=smiley19.gif]

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 15:26:38)

Bunnyca, Perišić je sada u Americi, dolazi u ponedeljak, da znaš. Vidi ako hoćeš privatno,4000 je pregled, baš se posveti, meni je rekao da ga zovem za dva dana da mu javim kako je, pa pošto nije bilo bolje rekao je da ga ponovo sutradan zovem i mogu ti reći da se svaki put javi na tel i baš je fin.

Nina777 -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 16:58:05)

Bunnyca, kakve parazite? Candida ili nesto drugo? Mi pijemo vec desetak dana Novalac AR i bolje je, ne gura vise flasicu i ne vristi. Sad cemo punih 7 meseci pa ne znam kada opet da probam sa obicnim AD, koliko da cekam, mislila sam da cemo moci sa 6 meseci preci na obicno ali ne ide. Inace ja i ne znam da li moje dete ima GER, jednostavno nam je doktorja kad je imao 3 meseca preporucila AR da uzmemo, jer je dosta bljuckao (nije u mlazu) i plako kad da ga nesto boli, sve dok ne podrigne. Sta mislite, da li bih trebala nesto detaljnije to da ispitujem ili da normalno nastavimo sa AR?

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 18:15:24)

nina , ni ja ne znam da li moje dete ima ger,ali je kao i kod tebe,jedan mesec pije mleko,pa sledeci nece,pa sve tako ispocetka
sada je pronadjena decja glista,koju smo dobili nazalost od, komsijskog kuceta....uzas.....
prosli put je imala candidu....sada nema ni bakterije ni gljivice,ali je meni palo na pamet da uradim analizu na parazite,kad ono....eto pozitivan nalaz
simptomi su nenapredovanje, los san....grcevi u stomaku,odbijanje hrane...sve to sto je i imala

minavb -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 19:46:31)

Deca sa gerom dosta podriguju i štucaju a sa čim je to tačno povezano, stvarno ne znam.
Mi opet gnjavimo sa klopom. Sad nisu zubi, ne znam šta je.

Verus -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 19:50:21)

Oli puno podriguje, stuca, prdi..i dalje sve to radi.  Mirnije spava od kada jede onu smrdljivu formulu, a ja sam pokusala opet da dojim, i stolice mu nisu bas "normalne".  Nekim danima vise povrati formulu, a drugim danima moje mleko.   Eto, nisam pametna!! Da siznes...
IZVORNA PORUKA: Christabel

devojke, nije me bilo dugo na temi. Jos ne znam ima li moja beba ger ili alergiju. Ali me zanima da mi kazete sledece- zasto beba koja ima ger puno podriguje?

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 20:03:52)

ja se i dalje tesim da je period nejela ,od zubica.......ali od zuba jos nistaaaa[sm=zmeden.gif]

babyblue -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 22:02:38)

IZVORNA PORUKA: Bunnyca

ja se i dalje tesim da je period nejela ,od zubica.......ali od zuba jos nistaaaa[sm=zmeden.gif]

Bunnyca, tvoja mala vec ima zubice, koliko sam videla na drugoj temi, ne znam da li su joj izrasle trojke, kazu uglavnom da je sa njima malo teze, i da su bebe dosta nervozne, tako da mozda su ipak i zubici. Eto sad ste bar pronasli da je imala i taj problem sa parazitom, mozda ce se srediti za koji dan i da ce poceti normalno da jede.[sm=zmeden.gif] [sm=smiley31.gif] Rekla si da malo bolje rucka sad, pretpostavljam kasice, ne znam da li si mozda vec probala ako odbija mleko,osim naravno kad joj dajes u snu, napravi joj neku mlecnu kasicu kad je budna, mozda ce hteti. Ja sam tako radila par dana kad nisam ni u snu mojoj maloj mogla da dam mleko, jeste da je pojela jako malo ali opet bolje bar nesto nego nista.

babyblue -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 22:25:24)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Oli puno podriguje, stuca, prdi..i dalje sve to radi.  Mirnije spava od kada jede onu smrdljivu formulu, a ja sam pokusala opet da dojim, i stolice mu nisu bas "normalne".  Nekim danima vise povrati formulu, a drugim danima moje mleko.   Eto, nisam pametna!! Da siznes...

Verus RR, a kako je tvoje starije dete sada, jel i dalje ima alergiju? Ja sam cula da alergija na mleko moze da prodje do neke 3. godine zivota, ili sam nesto pomesala [sm=zmeden.gif]

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (22.2.2012 23:29:53)

da,da,ima dva zubica tek...sada krecu 4 koliko vidim,dosta je oteceno
ona jede mlecne kasice,ali je problem sto uvece mleko nece,a nece ni rano ujutru oko sest,pa tada ne mogu da joj uvalim kasicu,jer spava...a ako joj ne dam,onda gubim ceo obrok,ustvari ja sam se totalno pogubila od kada je napunila 9 meseci,uopste ne znam koliko hrane i koliko obroka je potrebno,ustvari ne znam koji je minimum,jer ona jede malo kolicinski

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (23.2.2012 11:51:14)

Babyblue jel bolje sa nexiumom?

babyblue -> RE: Refluks (GER) (23.2.2012 15:23:30)

IZVORNA PORUKA: slavkaaa

Babyblue jel bolje sa nexiumom?

Pa sta znam, ona je meni dan pre nego sto smo poceli sa nexiumom pocela da pije mleko u budnom stanju, ne svaki put,ali je prihvatila recimo uvece posle kupanja bez nekog natezanja. Sto se povracanja tice, posto smo se vratili na Humanu AR, koja joj jedino odgovara, nista drugo nece, smanjilo se dosta, sad uglavnom bljucne nema vise povracanja u mlazu, i to smo isto videli u nedelju, posto je popila mleko bez guranja a nista nije vratila. Recimo juce ujutru je popila lek, pa mleko, pa je pocela da place ja joj dam malo caj, podignem je, a ona se tako ispovracala da je i dusek bio mokar. Dakle, sok, voda, caj sve sto je retko izbacuje odmah. AR mleko, kasice, bljucne, krene joj kao da ce da povrati ali ipak ne izleti sve napolje, ali kazem, tako je bilo i dan pre nego sto smo poceli sa lekom, pila je mleko, jela sve po malo, bljuckala je uglavnom posle caja, pa se desilo da vrati i malo kasice ili mleka sa tim cajem. Sad stvarno ne znam kolikom joj i ovaj lek pomaze [sm=zmeden.gif]

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (23.2.2012 15:34:38)

Jao koja konfuzija, sada ne znaš dal deluje lek ili ga džaba pije[sm=zmeden.gif] Ali ako ima ger sigurno će joj pomoći, ustvari, bar bi trebalo

Stranica: <<   < Prethodna stranica  43 44 [45] 46 47   Sledeća stranica >   >>