RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

branki* -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 22:17:13)

da kucnem u drvo,veliki decko nije povracao od onda kad sam se ovde zalila,ima 3-4 nedelje.jelo kako kad,promenljivo,jedino sto mleko pije sa voljom(mislila sam sam da je to pluskvamperfekat) i par mrvica hleba i nekoliko smokija.ostalo sve na"nas"nacin!ludo!teram ovako,sta cu.proci ce i ovo sve[sm=smiley1.gif]
jeste,vucem traume od povracanja[sm=smiley29.gif]

babyblue -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 22:26:48)

Bravo za Bozu. Videla sam slicice na drugoj temi, mnoooogo je sladak, pu, pu. [sm=smiley1.gif] A sto se klope tice, dobro se ti boris, super. Ma svaka vam cast, vi ste izgurale ono najteze. Ni sad nije jednostavno, ali je prilicno lakse, a i nama sa vama [sm=smiley1.gif] bar imamo nekoga za primer, da sve prodje ali da treba vreme. Stip za Bozicu od male Dunje [sm=smiley1.gif]

branki* -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 22:32:38)

[sm=smiley31.gif]evo jedan zagrljaj za dunjicu!
ma,sad kad se prisetim svega,cudim se,sini mi se da mi je neko to pricao,da bih mu rekla da ja to ne mogu da izdrzim,stvarno!jeza me prodje kad samo pocnem da odmotavam film[sm=smiley13.gif]
bice bolje kako rastu!

rajkaru -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 22:36:56)

Da se ubacim ovako kao "padobranac". Lovens- postojanje hiatus hernije se pregleda na svakom RTG snimanju želuca. To je jednostavan postupak, samo se beba okrene sa glavicom malo naniže( naopačke) i vidi se da li želudac prolazi kroz otvor na dijafragmi. Tako da se ne sekiraš- ako nisu napisali na otpusnoj- znači da je beba definitivno nema. Poljubac svima!

minavb -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 23:01:12)

Bila sam pre neki dan kod drugarice čiji klinac ima 2 i po godine. Pričamo nas dve o deci, i ona krene da priča kako je mališa po ceo dan sisao i povaćao. Sto puta dnevno su se presvlačili i baš je mnogo povraćao, ali je stalno sisao i super napredovao. Klasičan slučaj "happy spitter" bebe. Ja je pitam šta jj je pedijatar rekao, kaže da joj je objašnjeno da je njen sin alav pa je zato po ceo dan sisao i bljuvao. Nisam htela da je zbunjejem našom pričom, sve je prošlo, mali je super. Da su kojim slučajem imali problem kao mi, ne bi dobro prošli sa tim pedijatrom.

Mi smo kod mojih, i Vanja užasno jede. Skontala sam da ga nervira gužva, prisustvo drugih ljudi u vreme obroka, i zato odbija da jede. Danas sam za večeru sve izbacila u drugu sobu, i sve je lepo pojeo. Nema šanse da on krene u vrtić u septembru takav.[sm=smiley13.gif]

babyblue -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 23:16:59)

Hvala Branki [sm=smiley1.gif]

babyblue -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 23:22:52)

IZVORNA PORUKA: minavb

Mi smo kod mojih, i Vanja užasno jede. Skontala sam da ga nervira gužva, prisustvo drugih ljudi u vreme obroka, i zato odbija da jede. Danas sam za večeru sve izbacila u drugu sobu, i sve je lepo pojeo. Nema šanse da on krene u vrtić u septembru takav.[sm=smiley13.gif]

Mina, mozda ce hteti sa drugarima da rucka, ipak je drugacije kad je gomila klinaca tu, pa svi nesto klopaju, ili mislis da ni to nece pomoci [sm=zmeden.gif]

minavb -> RE: Refluks (GER) (24.2.2012 23:35:46)

Ne znam, baš me je strah. Em jede drugačije namirnice od onih koje se nude u vrtiću, em mu za svaki obrok treba posebna atmosfera. Možda tada već bude malo razumniji, ko zna, ali kad bi sada morao u vrtić, gladovao bi.

branki* -> RE: Refluks (GER) (25.2.2012 9:50:15)

minaaa[sm=smiley31.gif]
i ja kad hranim bozu,sami smo u prostoriji,kad god je jos neko tu,on se njanjavi vise nego inace,uzjoguni se,ja poludim,a jos kad su to neki ljudi koji nisu u toku,pa kazu-pusti ga,nece,vidis da nije gladan.[sm=smiley29.gif]

lovens -> RE: Refluks (GER) (25.2.2012 12:01:51)

Hvala rajkaru, nadam se da nema, radili su joj RTG, a nisu na otpusnoj listi napisali nista, samo refluks. Ali ne znam da li bi i napisali, jer refluks moze biti posledica hiatus hernije, a obicno se pise valjda tako. Ali poznajem jednu zenicu, kod nje na otpusnoj pise da nema znakova hiatus hernije.

Christabel -> RE: Refluks (GER) (25.2.2012 14:33:45)

da li bi beba sa gerom kad krene da pije mleko i stane i nece da nastavi, uzela vode umesto mleka? Tj.da li je to tipicno za ger da uzme vode a nece vise mleka?
I sta se od snimanja moze uraditi kod perisica privatno? I da li je on za hospitalizaciju ili ne?

minavb -> RE: Refluks (GER) (25.2.2012 14:42:27)

Moj sin ništa nije hteo da pije, ni mleko , ni vodu , ni čaj, baš ništa.

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (25.2.2012 14:47:58)

moja beba hoce sve osim mleka,znaci kada nece mleko,hoce vodu...i to bas dosta vode.....mada ja jos ne znam da li ima ger....ona nikada nije povratila....vodu pije kao luda,nije cak ni bljucnula tu vodu
ne znam
danas nam je opet katastrofa sa klopom,uzas
nece nista,jede samo pavlaku i glodje plazmu

JMPM -> RE: Refluks (GER) (25.2.2012 15:28:01)

IZVORNA PORUKA: minavb

Ne znam, baš me je strah. Em jede drugačije namirnice od onih koje se nude u vrtiću, em mu za svaki obrok treba posebna atmosfera. Možda tada već bude malo razumniji, ko zna, ali kad bi sada morao u vrtić, gladovao bi.

Ziveo bi kao i moj decak. U vrticu pojede po parce suvog hleba za ceo dan....Ni on ne jede nista sto je na meniju vrtica.

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (25.2.2012 19:27:10)

Devojke, hvala na savetima. Ja bih se tako rokala bensedinima, ali ne smem jer se izmazam. U ponedeljak ću da zovem Perišića (tada se vraća) i zamoliću ga da je ispita na sve živo, jer ja više nisam pametna.

Christabel -> RE: Refluks (GER) (25.2.2012 23:23:43)

slavkaaa, je l' planirate privatno kod njega da idete na ta ispitivanja?

Verus -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 6:00:44)

Ja sad da crknem ne mogu naci clanak koji sam pominjala....uglavnom, vraca se na ono sto je i meni pedijatar rekla da kod dosta dece sve krene od alergije i jedan od simptoma jeste tako sto se ispolji kao GER...eto, mozda vredi to prvo proveriti pa ce to onda samo po sebi da resi GER.  Oliver je puno bolje, mada i dalje povraca, pre neku noc bas u mlazu sve otislo preko mog ramena na jorgan (ja sedela na ivici kreveta...).  Eto, moje mleko ima nesto na cega je alergican, li interesantno da njega vise ne povraca, a formulu povrati..eto nisam pametna.  I dalje na Zantacu, jer mu se hrana ipak vraca i dalje pa bi ga peklo da nije na leku...

cockic -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 7:52:50)

verus kako ste ustanovili da ima ger ja konkretno i ne znam sta je to,jer moja
mala dosta bljucka ali ne svaki dan neki put mi deluje da pola izbaci.
ne znam da li se to zove povracanje ili bljuckanje.samo je dojim.

koliko sam svatila te bebe slabije dobijaju na tezini ili to nema veze?

babyblue -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 11:44:08)

Slavkaaa kako je danas kod vas?

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 12:39:38)

Cristabel
Mislim da će da nas pozove u Tiršovu, mislim da to nema privatno da se radi, ta snimanja, gastroskopija, RTG.. Nemam pojma, ja bih volela u Tiršovoj to da joj uradi. Mada ne znam dal će uopšte to i predložiti, pitaću ga.

Babyblue,
Ja više ne znam šta je, moj muž misli da nju ne muči više kiselina, da lek deluje, već da je zbunjujemo jer joj dajemo AR gusto mleko, pa onda moje koje je naravno dosta reće i onda kada pije moje se zagrcava stalno i stalno moram da prekidam da podriguje jer mi se vrti i neće da pije.. Ima i to logike, ali uglavnom opet imam problem sa hranjenjem. AR je super pila, a onda smo joj od juče ukinuli jer smo provalili da ono što je stenjala po ceo dan da je to od tog mleka, valjda je teže i ne može da ga svari... Ja se taman obradovala kako je lepo prihvatila to mleko i kako ga mirno pije, kad ono ne smem više da joj dajem, jer je boli stomačić.Sve nešto bre komplikovano, nikako da nađem neko rešenje. Šta misliš jer može od AR da je zeza stomak?
Kako ste vi?

magnetic -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 12:52:12)

Juce smo bili na prvoj vakcini i pregledu.V je super dobila na tezini tako da se malo mogu opustiti.Kaze dr. da to izbacivanje mleka kroz nos nije strasno,jer je u pitanju mala kolicina i definitivno je povezano sa polozajem bebe,a nije neka anomalija.

babyblue -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 13:00:31)

IZVORNA PORUKA: slavkaaa

Cristabel
Mislim da će da nas pozove u Tiršovu, mislim da to nema privatno da se radi, ta snimanja, gastroskopija, RTG.. Nemam pojma, ja bih volela u Tiršovoj to da joj uradi. Mada ne znam dal će uopšte to i predložiti, pitaću ga.

Babyblue,
Ja više ne znam šta je, moj muž misli da nju ne muči više kiselina, da lek deluje, već da je zbunjujemo jer joj dajemo AR gusto mleko, pa onda moje koje je naravno dosta reće i onda kada pije moje se zagrcava stalno i stalno moram da prekidam da podriguje jer mi se vrti i neće da pije.. Ima i to logike, ali uglavnom opet imam problem sa hranjenjem. AR je super pila, a onda smo joj od juče ukinuli jer smo provalili da ono što je stenjala po ceo dan da je to od tog mleka, valjda je teže i ne može da ga svari... Ja se taman obradovala kako je lepo prihvatila to mleko i kako ga mirno pije, kad ono ne smem više da joj dajem, jer je boli stomačić.Sve nešto bre komplikovano, nikako da nađem neko rešenje. Šta misliš jer može od AR da je zeza stomak?
Kako ste vi?

Slavkaaa, moze da je muci stomak od AR mleka, to se nama isto desilo. Prihvatila ga je i onda posle 3-4 dana, nije htela u opste. E onda smo napravili pauzu od nekih 7 dana, probali ponovo i evo sad ga pije bez problema. Ti bese zgusnjavas tvoje mleko sa pahuljicama? Ako stavljas pahuljice, mozes slobodno po 2-3 kk na recimo 150ml mleka, tako ce joj priblizno biti slicna gustina AR i tvog, ili si mozda to vec radila [sm=zmeden.gif] ako nece AR mleko, napravi malu pauzu, pa probaj opet. Jel joj dajes Aptamil AR ili nesto drugo?

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 13:10:40)

Od juče sam počela da joj stavljam 1 k.k ali je i dalje dosta retko. Probaću bar 2 k.k. Dal smem u svaki obrok da joj stavim 2 k.k. Ima 6 obroka. Mlašim se jer ima 4 i po meseca, šta misliš? Znaći postoji mogućnost da ako napravim malo pauzu da posle bude dobro. Aj probaću tako. Baš mi je žao što je muči tako stomačić od tog mleka, s obzirom da je njega stvarno super pila. Inače aptamil koristim. Kako ste vi? Koliko beše tvoja bebica ima meseci i kg?

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 13:15:05)

Jao koje grerške pravim pri kucanju, napisala sam " jer može", a to me najviše nervira kada neko napiše... Stalno žurim ili nju držim, a ona je nemirna..

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (26.2.2012 13:20:54)

slavkaa i moju malu je mucio stomacic od ar mleka,posebno od humane koja ima one kristalice,pa se tesko rastvara.ja isto nisam znala da je od toga...i isto je izgleda formula bila jaka,pa je duze bila sita....potreban joj je bio veci razmak izmedju obroka

Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sledeća stranica >   >>