babyblue -> RE: Refluks (GER) (1.3.2012 0:10:41)
|
Mina, mozda si u razgovoru sa Slavkom, pomesala mene sa Bunnycom(ili mozda nisi) ja sam juce bila kod Perisica, i bila je guzva i nije bio detaljan kao prva dva puta, samo je otaljavao ljude, usudicu se tako da kazem. Moje dete do sada nije lose napredovalo, cak sta, za dete koje ima GER, i koje je sam doktor Perisic pregledao, i dao nam dijagnozu, ona je super napredovala. Juce je meni rekao da mi dete pored gera, verovatno ima i infantilnu anoreksiju, pa u jednom trenutku, mozda je infantilna anoreksija a nije ger, ali posto je kada smo isli prosli put sam pregledao, i dete se pred njim ispovracalo i to 2h posle jela, ipak ostalo da ima i ger i infantilnu anoreksiju, u sta ja ovako kao laik jako sumnjam. A prvi put je bilo da je mozda i alergicna na mleko, sto takodje utvrdismo da nije. Tako da, Bunnyca, ne uzimaj odmah zdravo za gotovo. Da bi bilo koja dijagnoza bila postavljena, i apsolutno tacna, dete mora imati konkretan pregled, bar ja tako mislim. Da li ce to biti RTG ili gastroskopija, roditelji odluce koje od ta dva zele, ili sta mora, mada ni jedno ni drugo nije prijatno. RTG koji koliko god da je nov, zraci, rece Mina da sad i nije toliko strasno, kao sto i jeste stvarno sada ili gutanje sonde koje nikako nije prijatno, ali ako cu svom detetu posle tog pregleda znati kako i cime da pomognem, ja bi kao roditelj pristala i na RTG, a i na sondu. Mozda sam ja los roditelj sto tako mislim, i sto bi ispada maltretirala svoje dete takvim pregledima, ali ovako nagadjanje i mozda jeste mozda nije, stvarno nicemu ne vodi, pa takve razgovore sta je i da li je vodimo mi ovde, a kad odes kod doktora, ocekujes da se stvar ispita, i da se trazi resenje, a ne mozda je mozda nije, a da se nikakav konkretan pregled nije uradio. Refluk se moze utvrditi i bez RTG-a to je istina, ako su simptomi jasno izrazeni, sto je konkretno kod nas bio slucaj ali cim pocne da se sumnja na jos nesto drugo, mora se obaviti bar jedan pregled i da se stvar koliko toliko razjasni. Tako da ja sledece nedelje idem opet na kontrolu, i trazicu da joj se uradi konkretan pregled, da znam sta je sve a sta nije, jer ovako stvarno vise ne ide.
|
|
|
|