RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (4.2.2012 22:22:07)

IZVORNA PORUKA: minavb

Posle 6 meseci mirnog sna, Vanja je veceras povracao u krevetcu. Popio mleko, zaspao i posle pola sata poceo da place i povraca. Mislim da cu da mu vratim Nexium, samo ne znam kako to da organizujem.

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

branki [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

lovens [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Ma sve vas grlim. Tako mi je teško kada sve ovo čitam. Ja sam sa malim prošla neke druge muke, i znam koliko je strašno iz dana u dan gledati kako se muče, a ne možeš da im pomogneš.

branki* -> RE: Refluks (GER) (4.2.2012 22:26:32)

tash,znam da razumes,citala sam tvoju pricu dok jos nisam ni bila clan RR.hvala na podrsci,znaci.

lovens -> RE: Refluks (GER) (4.2.2012 22:41:15)

Tash [sm=smiley27.gif]

Mina, ja sam taman htela da kupim hodalicu, ali mi je fizijatar u Ns rekla ni slucajno hodalica, ne sada sa 6 meseci, nego nikada, to nije dobro uopste. A bas sam se radovala da ne mora stalno da mi bude na rukama, jer toliko je zivahna, da ne znam vise sta cu s njom. Sad ne znam da li da kupim ili ne [sm=smiley13.gif]

Christabel -> RE: Refluks (GER) (4.2.2012 22:46:16)

ja sad citam po netu i pokusavam da nadjem nesto dok nam specijalista ne kaze u cemu je problem- zamislila sam se kad je Verus napisala za netoleranciju na laktozu zbog kiselih stolica. A opet kakve bi veze imala izvijanja i slabija sisanja sa intolerancijom? I tako opet sumnjam na ger!

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (4.2.2012 22:46:27)

Ne hodalicu zbog GERa ili ne hodalicu iz nekih drugih razloga? 

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (4.2.2012 22:48:42)

IZVORNA PORUKA: Christabel

ja sad citam po netu i pokusavam da nadjem nesto dok nam specijalista ne kaze u cemu je problem- zamislila sam se kad je Verus napisala za netoleranciju na laktozu zbog kiselih stolica. A opet kakve bi veze imala izvijanja i slabija sisanja sa intolerancijom? I tako opet sumnjam na ger!

Realno, može imati veze. Tebe kada muči stomak, jedeš slabije i izvijaš se. Bar ja to radim. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley4.gif[/image]
Da ne misliš da pametujem, ja sve gledam iz nekog drugog aspekta, aspekta majke koja ima dete sa alergijom na kazein.

minavb -> RE: Refluks (GER) (4.2.2012 23:00:38)

Mene nije zanimalo misljenje pedijatra za hodalicu. Ger je primarniji problem i resavanje tog problema je bilo vaznije. Dakle, bio je u hodalici po ceo dan, savrseno pusao i sa 13 meseci poceo da trci. Izuzetno je stabilan i spretan, lepo doda i sve je na svom mestu.

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (4.2.2012 23:05:57)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Morala sam (ja sam pristalica hodalice). [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lovens -> RE: Refluks (GER) (4.2.2012 23:19:19)

Pa verovatno cu onda kupiti, jedva sam cekala taj period da moze u nju. To mi je rekla fizijatar ne zbog gera, nego uopste kao ne valja za bebe. A mi smo svi odrasli na hodalicama, pa nam nista. Iako je off, mozete li neki model preporuciti?

Intolerancija na laktozu i proteine kravljeg mleka moze itekako da ima za rezultat izvijanje, odbijanje hrane... jer ostecuje kozu zeluca, a ako je u kombinaciji sa gerom, onda i jednjaka. Meni su to objasnili u bolnici kada su mi saopstavali rezultate biopsije (radili su nam endoskopiju sa biopsijom sa 5 mesta, na jednjaku, zelucu 3 i jos negde) i rekli da se ne vide alergijska ostecenja. To jer su nas prethodno u jednoj bolnici lecili pogresno od intolerancije. Takodje, ima smisla, ako su kisele stolice, kiselo je i unutra. Isto tako su rekli da, danas beba moze biti intolerantna, a za 2 meseca da to prevazidje, a obicno se prevazidje sigurno do 1. god., tako da bi od dva zla intolerancija ipak bilo mnogo manje. Ukines to mleko i sve bude normalno.

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (4.2.2012 23:28:31)

Kada staviti bebu u dubak?

slavkaaa -> RE: Refluks (GER) (5.2.2012 15:28:54)

Mina, molim te ako si u mogucnosti da li mozemo da se čujemo telefonom? Imam bebu od 4 meseca koja takodje odbija hranu. Posto slabo spava ja uopšte nemam vremena da sve pročitam na forumu a i ne snalazim se baš. Ovo mi je prvi put da pišem. Mnogo su mi značili tvoji saveti koje si napisal, ali volela bi da se čujemo da te pitam još neke stvari. Inače sam skroz poludela od tog problema i ne znam kako psihički da izdržim. Tebi svaka čast!

branki* -> RE: Refluks (GER) (5.2.2012 15:58:14)

boza je malopre opet povratio rucak,dzigerica i krompir i sargarepa,miksano.ne znam da li se zagrcnuo ili sta,izletelo sve u 2 mlaza.sad spava.videcemo kako ce proci vecera.ne znam da li su zubi krenuli,opasno me nervira.dokle vise?!taman se poboljsa,pomislis da je gotovo,ono opet,da te podseti da nema opustanja.muko[sm=smiley13.gif]

branki* -> RE: Refluks (GER) (5.2.2012 16:57:02)

evo,opet iscitavam ovu temu od pocetka,lakse mi nekako.

minavb -> RE: Refluks (GER) (5.2.2012 17:31:28)

Slavka, poslala sam ti pprivatnu poruku.

Christabel -> RE: Refluks (GER) (5.2.2012 23:48:20)

Tash, lovens, hvala na informacijama! Nego je l' bi to onda moglo da izazove i ucestalo podrigivanje? Ne kosta me nista da probam da izbacim mleko iz svoje ishrane. A jel to znaci komplet mleko ili mogu bez laktoze? I da li malena sme adaptirano u zitaricama? Uh, u utorak idemo kod pedijatra pa cu pitati za sve testove sto se ovde mogu uraditi dok ne otopli malo da odemo u bg

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (6.2.2012 12:00:47)

cristabel,kada je moja mala pocela da odbija mleko,ja sam joj dala bebelac fl,mleko bez laktoze,pila ga je odlicno,cak i po 210 do 240ml,a tada je imala 6 meseci.....to je trajalo kratko,krenuli su zubi i pocela je i njega da odbija....jos uvek nece da ga pije
nama je to mleko pomoglo,ali kratkotrajno
sto se izvijanja tice,oni se izvijaju kad im nesto ne prija,ili boli ili ako jednostavno nisu raspolozeni za mleko.

Mi smo juce isli kod gastro i naravno rekla mi je da je sve ok, dete eto prosto nece mleko i da joj ni ne dajem....... da pije ako nece, da ne stvorim kontra efekat
kada sam pitala za ger ,ona kaze da se po detetu ne vidi da ima problem,da ona misli da ne radimo rendgen,odnosno da pije barijum
tako da nece da nas salje
ja cu verovatno kod Perisica,posto uopste nisam zadovoljna njenim nalazom
inace radila je i uz abdomena,sve je u redu

noxx -> RE: Refluks (GER) (6.2.2012 15:33:59)

Jooj, pa cuti, bolje da nece da pije tek onako, nego da ima ger.. znam ja neku decu koja prosto nece mleko, a sa decom je sve u redu.

Christabel -> RE: Refluks (GER) (6.2.2012 18:10:36)

Nije to kod moje hir. Tacno vidim da joj nesto smeta. Ponudim joj i bebelac, kad nece onda nece nista, a kad lepo ide onda i sisa i na flasicu uzme ali se cesto i dalje desava da u sred obroka prekine, pa opet nosi, podriguje, vrpolji se, nesto joj smeta i kad prihvati onda obavezno zaspi... Danas je samo 2 puta sisala i oko 4 sam joj dala zitarice, mora dete nesto bar jesti. Trebalo bi jos 2 puta da bar nesto sisa, pa spavanje, sve nam se ispomeralo. A trebalo bi i pred zoru da sisa. Nocas nije ali je zato pola noci cvilela.
Nista, idemo sutra opet kod pedijatra pa da vidim sta cemo dalje. Trazicu i uput za Perisica ili Radlovica. Ima li neko da je isao privatno a da su mu tokom prve posete odradili bar i neko snimanje?

Verus -> RE: Refluks (GER) (6.2.2012 22:02:41)

ne stizem da citam, ali ako izbacujes zbog proteina (kazein) onda to nema veze samo sa laktozom, moras izbaciti sve mlecno..

izgelda da je malo bolje od zantaca...mada, danas u 2 pelene nadjoh krv i sluz???  Izbacujem sve mlecno (ne jedem jogurte, pvlake, sireve, sladolede, mleko), a izgleda da moram opet da citam gde sve ima mleka?  Ne znam, nisam pametna....

Jel moze od ovih lekova da krvare creva
?

On meni spava sad stalno na stomaku u kolevci, drugacije ne moze.  Drugarica ima neku ljuljasku koj u polulezecem polozaju i cerka joj je volela (ona sto je isto pila zantac), pa mi donosi to u petak d korstim za njega, valjda nam pomogne, da bar imam gde da ga stavim, otpadose mi ledja on nosanja. 
IZVORNA PORUKA: Christabel

Tash, lovens, hvala na informacijama! Nego je l' bi to onda moglo da izazove i ucestalo podrigivanje? Ne kosta me nista da probam da izbacim mleko iz svoje ishrane. A jel to znaci komplet mleko ili mogu bez laktoze? I da li malena sme adaptirano u zitaricama? Uh, u utorak idemo kod pedijatra pa cu pitati za sve testove sto se ovde mogu uraditi dok ne otopli malo da odemo u bg

Verus -> RE: Refluks (GER) (6.2.2012 22:05:01)

Dosta dobrih informacija:

KLIK

mina: ne znam jel si mi slala ovaj sajt ili ne..nikako da stignem da procitam sve sto si poslala [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Elem, ovde spominje da je u korenu vecine GER-a uzrok neka alergija na hranu.  Opet, niko ne zna tacno sve, pa spekulisu...

minavb -> RE: Refluks (GER) (7.2.2012 8:16:20)

Po meni to nije logično. Kako može alergija na hranu da uzrokuje vraćanje hrane i kiseline u jednjak?

Adriana83 -> RE: Refluks (GER) (7.2.2012 9:25:28)

Moze li mi neko preporuciti dobrog gastroenterologa u Novom Sadu?.Moje mrvice od rodjenja povracaju mleko ali naravno pedijatar mi kaze da je to normalno i da ce vremenom proci.Naime,poslednjih par dana sam bila ubedjena da sam ostala bez mleka jer su moje mrvice stalno bile gladne.Pocela sam da ih dohranjujem ali situacija ista,one opet gladne. Bilo mi je cudno da tek tako presusim u roku par dana i resim ja da izmlazam umesto da dojim. Kad ono ja za 10 minuta izvucem pumpicom ono sto njima treba za obrok. One izgleda povrate sve sto popiju! Ove nedelje mislim da nisu nista napredovale! Znaci treba mi neko ko ce ih pregledati i prepisati odgovarajucu terapiju a ne samo da me o'ladi recima da je to normalno i da predjem na neko AR mleko.Suvise sam truda ulozila u dojenje da bi mi necija nezainteresovanost to ugrozila... Molim vas da mi neko da neki savet sto hitnije!

minavb -> RE: Refluks (GER) (7.2.2012 9:29:21)

Cimburd je iz Novog Sada, pitaću je kod koga je išla. Žao mi je što se mučite [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

lovens -> RE: Refluks (GER) (7.2.2012 9:30:18)

U NS radi dr Danijelu Pavkov, za ostale ne znam, u Decijoj bolnici.

ivaj -> RE: Refluks (GER) (7.2.2012 14:20:21)

IZVORNA PORUKA: minavb

Po meni to nije logično. Kako može alergija na hranu da uzrokuje vraćanje hrane i kiseline u jednjak?

Slazem se. Posto sam i sama sumnjala na alergiju,izmenjala sam sva moguca mleka(ona sto se koriste kod dece sa alergijama) i nista. Sve je bilo isto,klasican refluks.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sledeća stranica >   >>