cimburd -> RE: Refluks (GER) (7.2.2012 22:02:56)
|
IZVORNA PORUKA: Adriana83 Cimburd ja ih imam cetiri! Andjela(3.5 god),Viktoria(2.5 god) i Anita i Sofia(2.5 mes) [sm=bravo.gif] Znaci ni ti lekovi nisu od neke pomoci... Ja sam se nadala da ce dobiti lekice i da cemo moci da nastavimo sa dojenjem. Jedino da probam da izmlazam pa da im tako zgusnjavam i dajem na flasicu... Ali opet,koliko je to izvodljivo na duze staze,mislim to izmlazanje i odrzavanje mleka...A kako su dijagnostikovali GER i ko vam je uveo terapiju? Svaka cast! :) Sto se tice lekova ne znam sta bi ti rekla, mi ih pijemo skoro 6 meseci i nije nam puno bolje ali ne znam kako bi nam bilo da ih ne pijemo. Sreca je sto nemamo i nismo imali zapaljenje jednjaka, a da ne pijemo lekove verovatno bi joj se zapalio. Nama su dijagnostikovali ger u decijoj bolnici u NS gde smo se smestili sa nepune dve nedelje zivota i ostali taj prvi mesec u bolnici. Prva dijagnoza nam je bila neispravna tehnika hranjenja i da ti ne pisem kako sam se patila i nervirala u bolnici. To je luda kuca! Sad sve obavljam kod privatnog pedijatra i u bolnicu cu bas ako budem morala. Cak sam dogovorila sa tim doktorom ako bude lose jela para dana i dehidrira da kuci primamo i infuziju samo da se ne vracam u bolnicu. Jer to je bilo pacenje za obe. U bolnici joj je uradjen RTG sa kontrastom i uz tako da su tu konstatovali ger. Nakon toga smo culi za Perisuca i krenuli za BG koji nam je prepisao terapiju lekovima. Posle toga sam se javila gstroenterologu i u NS koji nam je rekao da bi uvelo lekove samo ako dete aspirira u pluca, ima problema sa disajnim putevima... Nakon toga sam cula za doktorku Pavkov koja je super, ona nema taj pristup da si kreten koji panic,i sve nas je detaljno pregledal od krvi, urina, uz, rtg-a sve ponovo. Sumljali su kod nas i na stenozu tako da jos neznamo sta je sve kod nas jer se zeludac slabo prazni tj. sporo otice taj kontrast, a ipak nije stenoza pilorusa. :( tako da mi moramo sad kad prodje zima ponovo kod Pavkovke i treba da razgovaramo sa hirurzima. Uglavnom koliko god sam isla po bolnicama i kod doktora zakljucak je da carobnog stapica nema, niko Milicu ne moze naterati da jede, a tu je i povracanje. Ne znam ipak terba sve pokusati, deca sa gerom se razlikuje i nekom ipak neki saveti pomognu. Ali od svega najvise mrzim kad mi napisu doktori jelovnik kad treba sta da jede i koliko da pojede pojede. :) Bas bi volela da joj oni daju toliko koliko treba. Ja vise ne znam sta ne radim da bi ona jela, samo sto ne dubim na trepavicama kao i sve na ovom forumu.
|
|
|
|