lovens -> RE: Refluks (GER) (4.2.2012 14:43:04)
|
Mi smo juce bili na pregledu u jednoj klinici, najveca u Nemackoj, Grosshadern Klinikum München. Pregled je trajao 2h, neuropedijatar, neonatolog i nutricionista. Ispitivali su nas sve i svasta, celu istoriju. Pregledali su je kompletno. Na kraju su nas stavili u jednu prostoriju i improvizovali sve kako ja hranim bebu kod kuce. Moralo je da bude sve identicno, zatim sam je ja hranila, a oni su to sve snimali kamerom. Bile smo same u prostoriji. Potom smo seli, a oni su pustili snimak hranjenja i objasnjavali mi postupno svaki njen pokret sta znaci. Uglavnom, na kraju su mi rekli da onog momenta kad ona prestane da bude zainteresovana za hranu ili pocne da se buni, da prestanem. Tako da cinim nedelju dana, pa na kontrolu. A mleko da dajem i dalje u snu, jer po njihovom iskustvu, nece u skorije vreme poceti piti u budnom stanju, ako uopste i bude vise htela piti. Da radim tako, pa i po cenu da izgubi na tezini, kao nije to bitno, najbitnije je sada vratiti je da normalno, rado jede, jer kasnije ide sve teze, kod starije, svesnije dece. Rekli su da nije bitno da joj naguram neku kolicinu, vec da jede samo onoliko koliko to rado radi, pa ce, prema njihovom misljenju, kasnije sama povecavati kolicine i siriti asortiman. Za sada da joj dajem samo ono sto ona voli. A ja vise ne znam sta ona voli uopste. Danas nesto pojede, sutra se gadi na to isto, pa vise ne znam ni sta da nudim. A rado pojede, tj. normalno, jer ona se uopste ne raduje hrani, samo 2-3 kasicice :-(. A bez igracaka ni to nije moguce, ali su rekli ne igracke, ne crtani, samo ona, ja, tanjir i kasika. Kada sam im rekla da se bojim da ne izgubi puno na tezini kad tako budem radila, onda su mi izvadili neke njene grafikone (ranije su ih napravili, jer smo im morali poslati upitnik sa 50 pitanja postom pre) i rekli da ona je u granicama, cak vrlo blizu sredine. ?? ja sam bila u cudu, jer kod nas mi je dr rekla da ona ima manje nego sto bi trebala. Imamo 6.5 meseci i 6,5kg. Rekli su da samo tako nesto moze da se ucini, a drugacije nikako. Ako sada ne uspem u tome, kasnije ce biti sve teze. Takodje su rekli za refluks da moze da se operise uspesno, ali se to radi do godinu ako je bas neophodno, a posle godine ako remeti normalan tok ishrane deci. Poslusacu, pa cu videti kako ce nam biti, ali se plasim da ne izgubi, jer uz sav moj trud i nespavanje, guranje hrane, dobila je 450gr za 2 meseca. Potvrdili su nam da se averzija desila u bolnici, dok je 50 puta na dan povracala Neocate, cudili su se sto nisu dr tamo reagovali na povracanje. Cudila sam se i ja, al sam bila zavezanih ruku... Kako se tesko boriti sa svim ovim :-(
|
|
|
|