RE: Refluks (GER) (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 11:18:11)

Moji oboje su napredovali i sa kandidom. Ne znam dal je to related. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mada, koliko sam čula, kandida može praviti razne kuršluse, izazivati ekceme, stvarati probleme sa govorom. No, kažem, to sam samo onako usput negde načula, nemam iskustva. 

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 11:24:31)

ma minavb,bila sam juce,gastro kaze da je alergija videlo bi se po jos nekim simptomima,kada sam pitala za intoleranciju,ona je rekla da bi dete imalo proliv.....hmm[sm=zmeden.gif]
mi nemamo proliv,skoro nikad...vise imamo cvrstu stolicu

Anoniman -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 11:28:25)

Marko nije imao proliv. OK, on je bio baš mali kada je alergija na kazein utvrđena, dojena beba, pa je i kaka bila u skladu sa tim, ali nije bio proliv. Bilo je malo sluzi, i nama se alergija manifestovala kožnim promenama. Ali mislim da proliv nije obavezan kod alergija. 

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 11:33:39)

kod alerija ne,ali kod intolerancije da,kaze da bi beba imala proliv,kod intolerancije
ma nemam pojma,vec mi je muka od nagadjanja,kad je nesto pitam,ona mi odgovara totalno nesto drugo,kao da me ne slusa,to su nasi lekari
ne znam da li sama negde
mogu da uradim test intolencije bebi?

branki* -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 12:48:47)

bunnyce,ne znam da li ima veze sa GER-om,ne verujem,moj boza je u tom uzrastu stalno odizao glavu,nismo mogli da ga stavimo u kolica,odmah se napinje kao da hoce da ustane,na stomaku,takodje,odmah dize glavu,kao da tako mora.

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 13:24:50)

branki,cisto pitam...vidim opisujete to izvijanje,moja se nikada nije izvijala,ali je bezala,i dan danas bezi,jednostavno me odgurne i pobeze...ona je sa 6,5 propuzala,sto je nesto ranije....pa je vec tada naucila da pobegne[sm=jezicek.gif]

noxx -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 14:33:26)

Pa sta ti kazu, sta bi moglo biti?
Da izludis od tih doktora. Ovog mog su tri pedijatrice gledale, isli smo i privatno i nijjedna nam nista posebno nije rekla. Ako je jedini nacin da ga hranite dok spava, pa hranite ga tako.
Bila sam i kod neurologa.. e ona me je tek ubacila u frku, jer je rekla ne nikako dete da hranite dok spava, pa to nije normalno, jedni enzimi se luce kad dete spava, drugi dok jede, to morate da izmenite.. ja je pitam kako, a ona kaze izgladnite ga, pa ce jesti, a ja znam da nema sanse da to pomogne jer smo vec pokusali... i kad sam je pitala a sta ako preskocimo i dorucak i rucak i on nece i nece, e onda mi ona kaze:"Znate, mnogo me pitate". Strasno.
Nema nista dok ne preuzmes stvar u svoje ruke, tako je bar u mom slucaju.

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 15:05:32)

jaooo noxx,isto....meni je gastroenterolog rekla da nije normalno hraniti dete nocu......posebno sto ce zameniti dan i noc u hranu,ako jede nocu,nece jesti danju....
npr. kaze,kada vi pojedete pljeskavicu u 3h ujutru,da li ujutru mozete da jedete,ne.....e pa eto vam odgovor
naravnon,nisam znala sta da kazem[sm=zmeden.gif]
noxx,koji su vasi glavni problemi?odbijanje hrane ili bljuckanje,podrigivanje?sta je najizrazenije?kako spava?

minavb -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 15:21:58)

Situacija nao nasa menja pravila. Lekar koji ibsistira na tome da mi radimi pogresni, meni nije dobar i moze da se.. Ako vec ne znaju da pomognu, nek ne sole pamet i nek malo obnove znanje. Ne obracajte paznju na razne komentare, radite kako je najbolje za vase dete. Jednog dana ce sve biti ok.

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 15:29:35)

jeste,ja sam bebu hranila nocu i ni to nije pomoglo,nije napredovala....sta ja sad da radim?

minavb -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 15:32:28)

Nasoj drugarici je predlozeno da doda maltodekstrin bebinim obrocima. Nama je Perisic pominjao Fantamalt, ali nije nam trebao.

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 17:39:35)

nutricijin fantomalt sam ja trazila vec mesecima nema ga nigde.....
ako neko zna gde se moze naci,neka javi

branki* -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 17:44:42)

jaoj,majko mila vise i takvi lekari!ako,bre,ne znas resenje problema,uputi specijalisti,pokazi razumevanje bar,zainteresuj se,a ne vrti ono svoje!i kako,bre,ne znaju?!pa,nisu ove nase bebe prve takve koje ne jedu?!na hiljade beba su pregledali u zivotu,nemoguce da se nisu susreli sa takvim slucajevima ranije,gledaju nas kao da smo budale,u fazonu-sta prica ova,dete jede u snu?!oooo,tuugo!na kraju od silnih doktora,dodjes kuci i sam mozgas sta da radis i kako da pomognes svom detetu.ili tragas ovde po internetu.pa,ja dok nisam naisla ovde na minu(citala sam ovu temu vise puta od pocetka do kraja),mislila sam-ko zna sta je s mojim detetom,to nigde nema,dr me gledaju u cudu,nemam s kim da se posavetujem.kad sam naisla na ovu temu,kao da sam progledala ponovo,kad sam videla da ima jos takve dece i da nisam paranoik.mnogo je lakse kad imas nekog ko razume i zna kroz sta prolazis.

Verus -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 18:23:12)

Heleni smo nasli krv u peleni, testirali su da naravno, utvrde jel stvarno krv ili od neke hrane, i rekli da je to uglavnom od alergije na mleko.  Posto sam je dojila izbacila sam SVE i ona je onda bila bolje. Nije vise bilo gasova (kolika), placa, krvi..

U pravu ste za ljuljasku-i juce ga stavim u onaj bouncy seat i odmah je povracao posle par minuta=mada u AS uvek lepo spava, mada je to mozda i od voznje?

Dala sam mu vec 2 dozu Zantaca, noc je bila OK, ali spava non stop na stomaku, drugacije ne moze...

noxx -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 18:41:07)

IZVORNA PORUKA: Bunnyca
noxx,koji su vasi glavni problemi?odbijanje hrane ili bljuckanje,podrigivanje?sta je najizrazenije?kako spava?

Apsolutno odbija mleko u budnom stanju, ma ni da ga lizne. Kad mu ponudim odmah pocne da se bacaka, vrti glavom, pocinje da place... E sad, dosta i bljucka i podriguje. Obzirom da je meni ovo prvi bebac ne mogu da ocenim koliko je normalno i kad prelazi u patolosko.
Sto se spavanja tice, nocu ga stavim na stomak, on se u neko vreme probudi pa ga stavim na bok, drzim cuclu dok ne ucvrsti san, onda se malo grci, malo zaplace, stalno se nesto budi... u zadnje vreme bas nesto lose spava[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]  Danju spava meni u rukama, sto zbog hranjenja, sto zbog budjenja cim ga spustim u krevetac.
Bas mi ga je zao, vidim da ga nesto muci, a ne mogu da mu pomognem. A tako je sladak breeeeeeeeeee, ljubi ga mama.
Stvarno je greota gledati ove nase malisane da se muce, ali sta cemo, stisnimo zube pa ce proci.

Bunnyca -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 19:03:05)

noxx, a da nisu zubici?
jao, ja se sve nesto tesim da je bilo sta drugo u pitanju

minavb -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 19:21:54)

Nisu zubi, vecina dece samo mleko i pije kad nicu zubići.[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Verus -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 21:00:47)

mina: jel bolje dati zantac pre, posle ili izmedju obroka? uopste mi nisu rekli u apoteci a ja u frci nisam pitala....posle cesto povrati pa kontam bolje pre?

cimburd -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 21:30:32)

nutricijin fantomalt sam ja trazila vec mesecima nema ga nigde.....
ako neko zna gde se moze naci,neka javi

Bunnyca, ne znam odakle si i da li u tvom mestu ima apoteka Jankovic kod njih se moze poruciti sve od proizvoda Nutricije ja porucivala Infantrin. Nama u prodai ali mozes da porucis. Ako nemate tu apoteku verovatno mozes da porucis preko neke "vece".
Ja taj Infantrin na karaju nisam ni koristila stoji mi :) to mi je preporucila gastro iz NS ali sam ja onda pronasla da je to samo do 8 kg i bebe do godinu dana, a mi vec toliko imamo preko 8kg. Trebala je to da pije posto su joj ukupni proteini u krvi bili niski.

minavb -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 21:33:15)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

mina: jel bolje dati zantac pre, posle ili izmedju obroka? uopste mi nisu rekli u apoteci a ja u frci nisam pitala....posle cesto povrati pa kontam bolje pre?

Pre, najbolje pre. Ja sam našla podatke da se npr Nexium pije 30 minuta pre obroka.

cimburd -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 21:33:46)

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ja mislim pre jela posto je moja Mica pre Nexiuma pila Contoloc a on je mislim slican Zentac-u. Pila ga je ujutro i uvece pre jela, a i Nexium joj dajem u mleku u prvom jutarnjem obroku.

noxx -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 21:49:40)

noxx, a da nisu zubici?
jao, ja se sve nesto tesim da je bilo sta drugo u pitanju

Ma nisu. Mi taj problem imamo, pa evo vec skoro dva meseca, a od zubica ni traga ni glasa.

minavb -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 23:02:19)

Posle 6 meseci mirnog sna, Vanja je veceras povracao u krevetcu. Popio mleko, zaspao i posle pola sata poceo da place i povraca. Mislim da cu da mu vratim Nexium, samo ne znam kako to da organizujem.

branki* -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 23:05:20)

o,boze,zar je moguce?!bedak.mozda se vise nece ponavljati,prati.meni boza danas povratio kasu sa pirincem i vocem,ja se sve nadam da se zagrcnuo delicem pirinca.o.ima li kraja?!

minavb -> RE: Refluks (GER) (3.2.2012 23:09:27)

Nemam pojma, nisam pametna. Kontam da je zbog zuba, ali ove nedelje samo juce nije povracao, opet ce jednjak da mu strada. I dalje se ne nerviram. Mlvo nije ni blizu o.oga kroz sta smo prosli, ali mi se srce cepa kad bukvalno jauce koliko se napreze i uplasi sto mu sve izlece i na nos i na usta.[sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  30 31 [32] 33 34   Sledeća stranica >   >>