RE: Letovanje 2012 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Izleti i godišnji odmori

Poruka

LillyT -> RE: Letovanje 2012 (17.6.2012 15:28:31)

IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Mesto pored Venecije - Lido di Jesolo

Ja sam se raspametila!!

Tja, ja baš nisam oduševljena Lidom, plaža i mesto kao i svako drugo. Čak su mi i neke CG plaže lepše od Lida [sm=smiley1.gif] A i nije baš nešto skupo, prosečne cene. Sicilija jeste skuplja, ali je zato baš lepa.
Sećam se da dok smo još išili u Hrvatsku na moru, da je često bilo tamo puno italijana. I sećam se da su pričali da je Jadran mnogo lepši u HR, nego kod njih.

tanjica85 -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 9:55:03)

meni je Lido ostao u lepom secanju. plaze ciste, ljudi kulturni, cene pristupacne

Anck Su Nmaun -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 12:10:00)

IZVORNA PORUKA: LillyT

ja baš nisam oduševljena Lidom, plaža i mesto kao i svako drugo. Čak su mi i neke CG plaže lepše od Lida [sm=smiley1.gif] A i nije baš nešto skupo, prosečne cene.

Ako volis krs mozda da... ja neznam ni za jednu lepu plazu u CG, a obisla sam celo primorje [sm=smiley13.gif]
Al stvar ukusa.

A Hrvatska je nesto drugo.
[sm=smiley13.gif]

Olga75 -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 12:12:11)

mi u Hrvatsku i ove godine [sm=smiley1.gif]
daleeeko je ali nama je sve daleko i dalje [sm=smiley36.gif]

gagana83 -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 14:32:38)

Zene, je l pisano vec negde o tome sta je potrebno da bi dete otislo u inostranstvo sa nekim ko mu nije roditelj (konkretno sa babom i dedom)
Znam da treba neko ovlascenje, ali me interesuje da li zna neko koliko traje ta procedura?

tanjica85 -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 14:50:07)

mislim da se u supu ili u opstini vadi to ovlascenje, ne traje dugo. udjes, izadjes i gotovo [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 14:53:04)

Mi smo prelomili, idemo na kampovanje. Ujak mm ima plac sa bazenom u selu gde oni žive i planirali smo da idemo kod njih jer su nam se planovi za more izjalovili. Taj plac je blizu 10ak minuta peške od kuće gde žive, ima bazen, voćnjak i svašta nešto s tim da kućica ima samo kuhinju i jednu sobicu, poljski wc i tuš od bureta u dvorištu. Tako da smo rešili da umesto kod njih kući budemo tu, razapnemo šator i kampujemo pored bazena pa onda ako to prođe ok sa Žabom, posle možemo i na neko ozbiljnije kampovanje na nepoznatom terenu...

maslackic -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 14:59:21)

gae , mene su moji sa 13 mneseci , kolima vodili u Crnu Goru na ampovanje... sada kad razmislim , ja se ne bih usudila.. (+ moja mama je tada bila trudna sa mojom sestrom) a oni su uvek pricali kako im je to leto bilo prelepo ...[sm=smiley36.gif]

Sesilija 83 -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 14:59:33)

Uhhh Gaee kamp[sm=zmeden.gif] ja se ne bih usudila dalegnem da spavam ako nije sve zatvoreno i dihta.. plasim se insekata,zmija i ostalih gmizavaca... ali zelim vam lep provod..i da zaba bude super[sm=bravo.gif]

Shishica -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 15:01:17)

Gagana: KLIK

I neko je negde pisao prosle godine: "Uzeo saglasnost - postoji formular u opštini, sve skupa košta 530 dinara.
Kažu, zakon nije precizno definisao treba li ili ne - znači, treba."

Shishica -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 15:04:50)

Kamp [sm=smiley26.gif] nikada, nikada, NIKADA vise u zivotu!
Tek sa malom decom ne..ali Gea, svu lepotu odmora ti zelim [sm=smiley1.gif] [sm=duda.gif]

nenja22 -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 15:12:10)

kampovanjeee!!! [sm=bravo.gif]

od svojih 16 meseci (nije da se toga baš sećam, ali priča se [sm=smiley36.gif] a sestra je tada imala dve i po) pa do 8 razreda, samo jednu godinu je bilo nešto drugo od toga...obišli smo uzduž i popreko kampove po hrvatskom primorju, makarska rivijera uglavnom, ali i šire, plus po koji u grčkoj...pri tom su kampovi ovi "naši" u to vreme bili i ne tako sređeni...

ono što mislim da je super kad se ide na kampovanje je i kad je fina i velika ekipa, ovo moje iz detinjstva isto pamtim po tome što su to uvek bile najmanje tri porodice i mi deca imali da uživamo i igramo se, samo tako...sećam se igara bez granica koje su nam se nastavljale iz godine u godinu [sm=smiley36.gif]

u svakom slučaju, da ne živim na moru, mislim da bi kamp uvek bio moj izbor, to je tolika milina kad samo izađeš iz šatora i uđeš u more, ništa drugo mi ne bi trebalo nikako od letovanja...

Anoniman -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 15:17:05)

Gae a sto ne koristite tu kucicu? Ali super [sm=smiley1.gif] a gde je to?

Olga75 -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 15:26:54)

satooor , juh , ja ne nikako
ali to sam ja [sm=smiley36.gif]
trudim se da ne prenosim svoje strahove na zvercicu pa imamo sator u dvoristu , na " podu " je vreca za spavanje i ambasador cebence ali je i dalje tvrdo i bljakasto iako je u mom dvoristu [sm=smiley36.gif]

Anoniman -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 15:34:27)

Kućica je baš baš mala, kuhinja 2sa 2 i tolika sobica. A pošto tu ima svega i svačega što od letnjih rekvizita što od onoga za šta nije bilo mesa u kući a koristi se dva puta godišnje nema baš mnogo mesta za boravak. Sa druge strane smo u svakom slučaju planirali da Žabu vodimo na kampovanje čim malko poraste, mm kaže da nauči da može da se spava još negde sem u kući i hotelu [sm=smiley36.gif]. Ovo nam je odlična priprema za neko ozbiljno kampovanje jer nije divljina i ako nešto krene naopako, na 10 minuta odatle je njihova kuća gde smo do sad boravili kad tamo odemo. To je inače Mačvanski Prnjavor pa nam je i Drina tu. Uživncijaaaa... Idem ovih dana u Intersport da gledam šatore.

dunja RR -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 15:36:21)

Ja sam se raspametila!!

Tja, ja baš nisam oduševljena Lidom, plaža i mesto kao i svako drugo. Čak su mi i neke CG plaže lepše od Lida [sm=smiley1.gif] A i nije baš nešto skupo, prosečne cene. Sicilija jeste skuplja, ali je zato baš lepa.
Sećam se da dok smo još išili u Hrvatsku na moru, da je često bilo tamo puno italijana. I sećam se da su pričali da je Jadran mnogo lepši u HR, nego kod njih.

Ni meni se Lido nije dopao, doživela sam ga kao nižebudžetno italijansko letovalište, meni je recimo Španija (Costa Marezme pa čak i Costa Brava) čak lepša od severa Italije. Sa druge strane ostrva Sardinija, Sicilija, Kapri, šta reći, prelepo ..

Citat sa jednog drugog foruma, koji možda najbolje opisuje prelepi jug Italije, ako akcenat stavimo na more i plaže:

"Juzni deo italijanskog Jadrana je potpuno drugaciji od severnog, more nije ni malo slicno mulju Riminija i letovalista Romanje i Veneta. Geografski bi Južna Italija mogla da se podeli na dve celina; sevrni deo, sa Barijem koji je ujedno i glavni grad regije, a tu spada i poluostrvo Gargano (ono sto smo nekada davno u skoli zvali "mamuza" italijanske cizme), sa predivnim letovalistima Rodi, Peskici, Vijeste. Ovom delu pripadaju i ostrva Tremiti. Nedaleko od gradica Andrija, nalazi se utvrdjene iz 13. veka Kastel Del Monte, spomenik UNESCA, poznat po savrsenstvu svojih formi, a jos uvek neodgonetnute funkcije i strukture.
Silazeci ka jugu, ima vise interesantnih gradica, Monopoli je mozda najinteresantniji, a u unutrasnjosti, nedaleko od Monopolija, nalazi se Alberobelo, cuven po svojim belim kucicama sa kupastim krovovima zvanim "truli", od kojih su mnoge pretvorene u bedbreakfast, od koji neke i sa bazenom, takodje pod zastitom UNESCA.
Silazeci dalje ka jugu, dolazi se do Ostunija - belog grada ("Città bianca), koji je nekoliko kilometara od mora, na brdu, uskih ulicica i belih kuca, sa pogledom na more. jedan od "must see" u Apuliji. To je, ujedno, pocetak poluostrva Salento, "pete" italijanske cizme, koja izlazi na Jadransko i na Jonsko more.
U unutrasnjosti Salenta jos postoje sela starogrckog porekla, zvana Greca salentina (Grecia Salentina), gde zivi manjina koja i dalje govori i neguje jedan dijalekt starogrckog jezika.
Osim Brindizija, mesta uz obalu su mala, a plaze dugacke, pescane i, uglavnom, slobodne. More je dugo plitko, potpuno providno i divne plavozelene boje. Sto se vise spusta ka Otrantu, gde se sastaju dva mora, plaze i more postaju sve lepsi. Na najjuznijem rtu nalazi se Santa Marija Di Leuka, a iduci zatim nagore jonskom obalom, stize se do mesta Peskoluse poznatog i kao salentinski Maldivi. I jonske plaze su predivne, uglavnom pescane, a more tirkizno plavo i prozirno.
Galipoli je sarmantan gradic sa mnogo dobrih ribljih restorana, Porto Cesareo jos jedno mesto sa lepom plazom.
U Tarantu se zavrsava obilazak Salenta, interesantan gradic koji ima svoje unutrasnje "malo" more.
Na kraju Lece, grad koji je u unutrasnjosti, ali samo deset______ak kilometara od najblizih plaza, beli grad, barokni grad, grad sa fasadama kao od cipke, sa predivnim trgovima, divnim radnjama i mnostvom lokala, karakteristicnim za svaki univerzitetski grad."

viking -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 15:46:57)

Meni je isto Lido kao da si na reci a ne na moru. Ali, svi volimo različite stvari (vidim pogotovu po komentaru da u CG nema ni jedne jedine lepe plaže i da je tamo sve krš a da su u Hrvatskoj sve super, da imamo potpuno drugačije stadarde. Tačno je da Hrvatska ima divne plaže, ali su one uglavnom južno, u Istri plaže nisu ništa bolje nego u CG, čak su pojedine u CG mnogo lepše, ali opet kažem, sve stvar afiniteta).

ja baš nisam oduševljena Lidom, plaža i mesto kao i svako drugo. Čak su mi i neke CG plaže lepše od Lida [sm=smiley1.gif] A i nije baš nešto skupo, prosečne cene.

Ako volis krs mozda da... ja neznam ni za jednu lepu plazu u CG, a obisla sam celo primorje [sm=smiley13.gif]
Al stvar ukusa.

A Hrvatska je nesto drugo.
[sm=smiley13.gif]

dunja RR -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 15:50:01)

IZVORNA PORUKA: viking RR

Meni je isto Lido kao da si na reci a ne na moru. Ali, svi volimo različite stvari (vidim pogotovu po komentaru da u CG nema ni jedne jedine lepe plaže i da je tamo sve krš a da su u Hrvatskoj sve super, da imamo potpuno drugačije stadarde. Tačno je da Hrvatska ima divne plaže, ali su one uglavnom južno, u Istri plaže nisu ništa bolje nego u CG, čak su pojedine u CG mnogo lepše, ali opet kažem, sve stvar afiniteta).

Baš tako Viking, našla si dobro poređenje.

isidora88 -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 16:28:12)

meni su u crnoj gori lepe plaze drobni pijesak,plaza u rezevicima je predivna,buljarice,becici su isto lepe velike plaze a nisu ogromne guzve kao na ostalim gradskim plazama,kraljicina plaza,ima jedna divlja plaza negde kod sutomora ali ne mogu da se setim kako se zove,znam da na toj plazi ima neko lekovito blato i da se tu nalazi kuca milene dravic[sm=smiley1.gif]...ne moze da se kaze da u cg nema bas nijedne lepe plaze,ima i kamenitih i sljunkovitih za svaciji ukus[sm=smiley1.gif]

dunja RR -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 16:57:28)

Ja u CG volim plažu u Bećičima, u Radovićima i Žanjice. U Petrovcu sam jednom bila, čini mi se da je i tamo ok plaža.

Jedne godine sam mesec dana bila u Kumboru (Boka) kod prijatelja, i nauživala sam se iskreno iako tamo nema plaže klasične. Kuća nam je bila na obali, i kako izađeš trčiš na mol i uskačeš u vodu. Skakala sam i ronila tada kao nikada u životu.

dunja RR -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 17:02:58)

Viking jesi ti bila u našem odeljenju kada smo išli u Slano (Dubrovnik) na rekreativnu? Ne znam da li si došla kasnije ili si bila tada, to je 3.razred, a u 4. smo išli u Brus kod Kopaonika. Kako mi je to mesto ostalo u lepom sećanju, mislim na Slano :)) Volela bih da svrnem ove godine ako budemo išli do Dubrovnika.

viking -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 17:41:29)

Dunja, nisam, ja sam dosla u 4. [sm=smiley13.gif]

tijatija -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 17:58:54)

IZVORNA PORUKA: gagana83

Zene, je l pisano vec negde o tome sta je potrebno da bi dete otislo u inostranstvo sa nekim ko mu nije roditelj (konkretno sa babom i dedom)
Znam da treba neko ovlascenje, ali me interesuje da li zna neko koliko traje ta procedura?
treba ti saglasnost oba roditelja, znaci tebe i mm da dajete saglasnot da ide sa npr. Bakom i dedom , znaci obavezno navesti ko ih vodi br. Lk. Jmbg i ostalo i sve to overiti . Izvod decijhi, imas poseban za prelazak granice i zdravstvene knjizice. Moja deca su zimus bila sa mojima za SR, sve to mozes zavrsiti za 1 dan

dunja RR -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 19:13:33)

IZVORNA PORUKA: viking RR

Dunja, nisam, ja sam dosla u 4. [sm=smiley13.gif]

Aaa, pa nisam se mogla setiti da li je bio 3. il 4. ..

LillyT -> RE: Letovanje 2012 (18.6.2012 22:28:40)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ni meni se Lido nije dopao, doživela sam ga kao nižebudžetno italijansko letovalište,

E baš tako, ubode pravo u centar. Ne kažem za Anck konkretno, ali ljudi iz Srbije samo to mesto i znaju jer ih tamo vode kada idu na ekskurzije. Npr. meni drugarica živi u Italiji i kaže da ima fantastičnih mesta na zapadu Italije gde letuju Italijani (ligurijsko primorje).
No dobro, stvar ukusa.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  71 72 [73] 74 75   Sledeća stranica >   >>