viking -> Letovanje 2012. (11.1.2011 13:18:40)
|
Znam da je rano za ovu temu, ali sad sam naišla na ovaj članak pa mi je baš bio zanimljiv... Mnogi ljudi planiraju unapred, pa što da ne? Letovanje i zimi Prodaja letnjih aranžmana se naročito zahuktala oko novogodišnjeih praznika kada su mnogi Beograđani ispod jelke ostavili koverat sa vaučerom za - Grčku u junu Da Beograđani ne vole zimu najbolje govori podatak da je 15. decembra prodat prvi aranžman za letovanje u Pefkohoriju u junu 2011. godine. Prodaja letnjih aranžmana se naročito zahuktala oko novogodišnjeih praznika kada su mnogi Beograđani ispod jelke ostavili koverat sa vaučerom za - Grčku u junu! - Prodali smo oko 20 odsto aranžmana - kaže Miloš Jovović, direktor „Travellenda“.- Svi koriste „frst minit“ popuste, jer su aranžmani u pretprodaji jeftiniji od 15 do 33 odsto. Uplaćuju, uglavnom, stare mušterije porodice i penzioneri. Bolje ide uplata za hotele nego apartmane u Grčkoj. Pošto su Englezi i Nemci otkazali mnoge rezervacije, Grci su spustili cene hotela koje su toliko konkurentne da „last minita“ neće ni biti. Koliko su Grci zabrinuti za predstojeću sezonu svedoči podatak da polupansion u hotelu u mondenskoj luci za jahte Porto Karas košta 36 evra, što ranije nije moglo ni da se zamisli. Trenutno četvoročlana porodica na Halkidikiju može da nađe kompletno letovanje (deset____ polupansiona u hotelu) za 400 evra. Obično, samo zakup aranžmana, bez hrane, košta 350 evra. Tome treba dodati i činjenicu da se „frst minit“ aranžmani plaćaju od šest do 12 rata. Takođe, oni koji uplaćuju „u poslednjem trenutku“ mogu da prođu jeftino, ali ne i da biraju vreme i mesto. U beogradskim turističkim agencijama smatraju da će većina dobrih aranžmana za Grčku biti prodato do kraja februara kada se održava sajam turizma. izvor: večernje novosti
|
|
|
|