dunja RR -> RE: Letovanje (17.2.2012 20:51:02)
|
Pufi zašto ne ideš u Alanju ili neko drugo mesto u Antalijskom delu Turske? Ja mislim da je i more a i sve ostalo tu mnogo lepše. Kušadasi i Bodrum me nikako ne privlače, pa čak ni Marmaris. Evo poređenja jednog putnika: Prvo sto bih zeleo da napisem da je meni i mojoj familiji Turska najbolja i najomiljenija destinacija.Mogu slobodno da kazem da smo izmedju Marmarisa i Alanje lutali po Grckoj ,Tunisu i Egiptu,da bih prosle godine zakljucili da je Alanja bolje,raznovrsnije i lepse mesto.Ima prilicno razlike izmedju Marmarisa i Alanje,ali ovo drugo letovaliste ipak vise pruza i to sve na jednom mestu.Alanja je veca od Marmarisa,ima <more> za razliku od prvog i prelepe plaze u samom mestu sto je zaista tesko naci ne samo u Turskoj vec i u drugim zemljama.Fakultativni izelti su za nijansu lepsi u Alanji,mada bih rado ponovio Dalijan i plazu Kornjaca,a pre svega rafting na reci Kupraj Caj.Krstarenje je daleko lepse u Marmarisu,sa lepsim uvalama i razudjenijom obalom.Ljudi su cini mi se srdacniji u Marmarisu,ali je Alanja raznovrsnija i ima daleko toga vise da ponudi.Ono sto nam se nije svidelo jeste klima u samom mestu,a cini mi se u citavoj regiji jer smo posetili i Antaliju.Vlaga je prilicno visoka i stalno je oblacno,a temperature visoke tako da je i veoma sparno,pogotovo nocu.Iznad samog grada sudaraju se dve vazdusne struje sa Planine Taurus i Mora,sto je i najveci razlog za to.Mi smo se aklimatizovali za 2 dana.Hoteli su odlicni u oba mesta.Nocni zivot raznovrsan ,ali cini mi se jaci u Marmarisu.U Alanji kasne s muzikom tako da cete slusati hitove stare godinu do dve dana.Hrana je odlicna u oba mesta.Ono sto daje veci smek Alanji jeste greben sa prelepom tvrdjavom na njemu,pecinom ispod istog,i kleopatrinoj plazi,dugoj,cistoj i pescanoj.Da ne duzimo mnogo,necete pogresiti budete li otisli u bilo koje mesto,ali mi ipak prednost dajemo Alanji.Uzivajte u Turskoj.
|
|
|
|