smeskicTB -> RE: Kiflice (21.6.2011 16:54:04)
|
ovo je recept koji sma pre nekoliko meseci preuzela sa divnog bloga, a devojka, Zeljka ga je ostavila i na drugom forumu. svima toplo preporucujem. "Jogurt kiflice - oko 900 gr brasna (+/- 100gr) - svez kvasac + mleko za kvasac + secer za kvasac - 500ml jogurta - 100ml ulja - 2-3 jaja (zavisi od velicine) - 2 kasicice soli - margarin za premazivanje - zumance za premazivanje Kvasac izmrviti u solju, dodati secer i mleko i ostaviti da nadodje. Zatim umesiti testo sa brasnom, soli, kvascem, jogurtom, jajima i uljem. Podeliti na jufke i ostaviti da naraste. Kad je testo naraslo oklagijom ga razvuci, namazati margarinom i preklopiti ivice, tako da testo izgleda kako "paket". Dok se premazu ostale jufke, prva "odmara". Na kraju oklagijom razvuci prvu jufku, iseci na trouglove i uvijati kifle. Premazati sa umucenim zumancetom, posuti po zelji sa susamom, kimom ili vec sta ko voli. Peci 20-ak minuta (sve zavisi naravno od rerne) dok ne porumene. pravila sam ih! Zamesila sam kvasac sa 2dl mleka..+500ml jogurtadelila sam na 4 jufke i od svake pravila paketic: Kad se namaze jufka, savijes je u paket. Levi deo savijes do pola, zatim prebacis desni i na kraju gorenje i donji deo. Izgleda kao paketic. Moj ti je savet da na pocetku podelis na vise jufkica, kad umesis. Pre nego sto ostavis da naraste testo. Znaci-rasklagijam jufku premazem je, savijem u paketic..i tako sve cetiri jufke. Testo mi odstoji jedno pola sata i onda rasklagijavam i secem na cetiri dela, pa svaki na tri-ukupno 12kiflica.Malo vise od ½ margarina sam koristila. I to vital koji mi se razmeksao dva sata ranije i lepo se mazalo.Odlicne mislim da budu i sa eurokremom, dzemom, rol virslom.Mekane su kao dusa i sutradan!" evo, ja sam ih juce pravila: [image]http://www4.slikomat.com/11/0621/w27-Pictur_thumb.jpg[/image]
|
|
|
|