|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spontani pobačaj
22.5.2011 16:50:34   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: nina26

Nego ja sad ne znam oni su mi rekli da to sto su mi radili je ciscenje, Kseno ti bolje znas mislim da se na grckom kaze Apoksisi(namerno sam napisala ovako jer ne znam tacno kako se kaze), tako nesto, pa jel to isto sto i revizija?

Da, apoksesi je revizija. I ja sam primila Rogam nakon toga, a moram sad da pitam dr da li cu i u toku trudnoce morati da primim i kad.

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 401
22.5.2011 16:57:21   
nina26

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Nina, primila si rhogam, on sprečava da se pojave antitela u krvi. Ja sam je primila u petak (dobija se u 28. nedelji) jer ga nisam primila posle spontanog. Na porođaju, ako beba bude rh+ onda ću primiti još jednu, ako bude rh- kao ja onda ne treba da primim.
Ništa ne brini, sad si je primila i onda si zaštićena u sledećoj trudnoći. Primićeš u 28.nedelji opet i to je to.
Nije to moglo da izazove spontani, jer je bilo suviše rano, nije još došlo do mešanja krvi.

Uh, hvala ti Anci sad mi je lakseuser posted image
Posto sam se tek probudila iz anestezije bila pa su mi to rekli, ali nisam ih bas najbolje razumela.
Hvala na objasnjenjuuser posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 402
22.5.2011 16:58:52   
nina26

IZVORNA PORUKA: ksena

Nego ja sad ne znam oni su mi rekli da to sto su mi radili je ciscenje, Kseno ti bolje znas mislim da se na grckom kaze Apoksisi(namerno sam napisala ovako jer ne znam tacno kako se kaze), tako nesto, pa jel to isto sto i revizija?

Da, apoksesi je revizija. I ja sam primila Rogam nakon toga, a moram sad da pitam dr da li cu i u toku trudnoce morati da primim i kad.

I ti si znaci RH - ? Ja sam se uvek plasila da to nesto ne zasmeta ali evo kao sto kaze Anci, to nije uzrok.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 403
22.5.2011 17:06:17   
Anoniman
da, i ja sam rh-. meni je i pre nego sto sam otisla na reviziju, dr rekla da kupim rhogam i antibiotike.

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 404
22.5.2011 17:12:18   
nina26

IZVORNA PORUKA: ksena

da, i ja sam rh-. meni je i pre nego sto sam otisla na reviziju, dr rekla da kupim rhogam i antibiotike.

Dobro meni su to dali sve tamo,zato ih i debelo placamuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 405
27.5.2011 2:05:21   
Ducana
I ja se prijavljujem na ovu temu. Uzrok - trombofilija, nije im padalo na pamet da provere dok nisam sama počela da čačkam i molim da me šalju na analize. Izgubila sam dve trudnoće, a četiri godine pokušavamo. Sad strahujem da sam opet ostala trudna, pa sam u panici već par dana, ne znam šta da radim, pošto je zadnji spontani bio baš skoro, pa sam trebala veću pauzu da napravim.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pahulja76)
Direktna veza do poruke: 406
27.5.2011 2:28:42   
dunja RR
Ducana dobrodošla user posted image

žao mi je što si prošla kroz to i nadam se da će ipak sve biti u redu i da ćeš uskoro držati u naručju svoga bebana user posted image

(odgovor članu Ducana)
Direktna veza do poruke: 407
28.5.2011 2:47:51   
Ducana
Imenjakinja :-)))))))))))))))))))))) Hvala Dunja, i ja se nadam zaista, znaću više u nedelju (tad ću uraditi test) i ponedeljak, kad idem kod druser posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 408
2.6.2011 22:04:01   
nina26

IZVORNA PORUKA: Ducana

I ja se prijavljujem na ovu temu. Uzrok - trombofilija, nije im padalo na pamet da provere dok nisam sama počela da čačkam i molim da me šalju na analize. Izgubila sam dve trudnoće, a četiri godine pokušavamo. Sad strahujem da sam opet ostala trudna, pa sam u panici već par dana, ne znam šta da radim, pošto je zadnji spontani bio baš skoro, pa sam trebala veću pauzu da napravim.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ducana dobrodosla i nadam se da ces uspeti treci putuser posted image

Koje si sve testove radila pa si otkrila da je trombofilija u pitanju?

(odgovor članu Ducana)
Direktna veza do poruke: 409
19.6.2011 14:34:27   
nina26
Da malo osvezimo temu.

Sad sam se vratila na pocetak ove teme, i procitala sam da su neke devojke posle spontanog, radile neke analize, tipa, hormone, bakterije, krv itd..

E sad ja sam sve to radila pre VTO (nekoliko meseci ranije) i KKS sam radila na dan revizije i sve je bilo ok, ne znam da li bi trebalo opet ponoviti?

I drugo pitanjce koje me muci ovih dana, koliko posle revizije ste cekali da bi ste imali odnos??
Opet sam procitala, nekima su savetovali, 6 nedelja, nekome dok ne dodje prva user posted image .Uglavnom razlicita su misljenja.

Mi smo vec probali, ali mene uzasno boli tako da nismo uspeli, ne znam jel se desavalo nekom to user posted image

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 410
19.6.2011 14:41:46   
bea83
nina26 nama je rečeno da čekamo posle prve user posted image  i tako smo uradili,ali je ipak bilo malo bolno
što se analiza tiče,najbolje da pitaš doktora koji ti je radio VTO
ja sam radila briseve,TORCH,i malo kasnije hormonski status

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 411
19.6.2011 15:13:55   
nina26
A znaci ipak je normalno da boli, mene bukvalno pece dole...user posted image

ipak cemo cekati user posted image

Jel je tebi dosta kasnilo?

Meni je danas tacno mesec dana, ali user posted image je nema nigde..

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 412
19.6.2011 15:17:38   
bea83
meni je došla 23 dan od kiretaže,čak sam imala i O 10dan od kiretaže, bia sam na ultrazvuku pa su videli zrele folikule
da,lepo si opisala,peče

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 413
19.6.2011 17:52:33   
nina26
Nisam znala da mozes da imas O bez user posted image .

Uh, bas ti hvala na odgovoru, jer sam se ja istripovala da nisam pokupila neku bakteriju pa zato peceuser posted image

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 414
19.6.2011 17:55:11   
Anoniman
nina, mozes da imas O jer se kiretaza racuna otprilike kao prvi dan ciklusa. meni je mislim menstruacija dosla posle 5-6 nedelja od revizije.

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 415
19.6.2011 17:57:13   
nina26
Joj meni jos nije, valjda ce uskoro da se sredim malo.

A jel si i ti imala nelagodnosti koje sam navela pri prvom odnosuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 416
19.6.2011 22:48:07   
choopa choops

Da malo osvezimo temu.

Sad sam se vratila na pocetak ove teme, i procitala sam da su neke devojke posle spontanog, radile neke analize, tipa, hormone, bakterije, krv itd..

E sad ja sam sve to radila pre VTO (nekoliko meseci ranije) i KKS sam radila na dan revizije i sve je bilo ok, ne znam da li bi trebalo opet ponoviti?

I drugo pitanjce koje me muci ovih dana, koliko posle revizije ste cekali da bi ste imali odnos??
Opet sam procitala, nekima su savetovali, 6 nedelja, nekome dok ne dodje prva user posted image .Uglavnom razlicita su misljenja.

Mi smo vec probali, ali mene uzasno boli tako da nismo uspeli, ne znam jel se desavalo nekom to user posted image

Ja se vise ne sjecam (a mislila sam da necu nikad zaboravit), ali da sam na tvom mjestu ja bih odradila neke osnovne analize. Mislim da vecina cura radi ove zezancije sa bakterijama da bi se vidjelo da to nije uzrok pobacaju. Ali ipak odradi myco, ureaplasmu recimo, s obzirom da kazes da te pece...

A ni za ovo drugo se ne sjecam user posted image Mi smo valjda isto poslije prve user posted image , koja je dosla nakon nekih 40tak dana. Nije me boljelo jako, ali normalno je da malo bolucka, isto kao i poslije porodjaja. Samo sto poslije pobacaja tu veliku ulogu igra i psihicki faktor, pa su zene malo prelasene i 'stisnute' pa mozda zato vise boli...

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 417
20.6.2011 8:48:02   
nina26
Pa uradicu pred histeroskopiju svakako te baktereoloske analize, a sto se drugih analiza tice ne znam vise sta bih radila, nema sta nisam radila do sada.

A to peckanje je samo tokom odnosa, kako da objasnim na "zidovima", nemam nikakve nelagodnosti ovako...

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 418
20.6.2011 10:04:16   
Anoniman
nina, taj prvi odnos mi bas i nije bio prijatan, al mislim da je to bilo vise do psihickog stanja, nisam mogla da se opustim pa je normalno da bolucka.

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 419
21.6.2011 1:28:24   
mama i ja
Drage moje,ja sam nova na forumu i nazalost jos jedna u nizu koja je dozivela isto.Zasto!? Potpuno razumem bol svih vas jer sam i ja prosla kroz to user posted image .Prva trudnoca,ja presrecna i onda SOK.Sve je teklo kako treba,sve analize u redu,beba se razvijala super i onda taj dan user posted image .Otisla sam na redovnu kontrolu...Taj dan nikada necu zaboraviti.Bila sam trudna nepunih 7 meseci.Hitno su me porodili,trajalo je vise od 12h.Reziziju su mi radili na zivo.Taj bol nikada necu zaboraviti.Savetovali su mi da ne ostajem trudna narednih 6 meseci.Uzrok spontanog je bio virus koji sam dobila u trudnoci user posted image .Uradila sam TORCH i videla da je sve uredu.Savetom doktorke (ginekologa) ostala sam trudna posle 4 meseca. Svima savetujem da budu jake i da razmisljaju pozitivno.Ja sam sebi govorila da moram da pokazem da sam jaca i da nista ne moze da me dotuce.Zelja da imam bebu je bila jaca od bilo cega.Mnogo sam brinula u ovoj drugoj trudnoci,pogotovu sto su se blizili dani tog dogadjaja.samo sam molila Boga da prodju i da znam da je sve uredu.Kada sam pregurala taj 7 mesec bila sam mnogo mirnija ali nisam mogla skroz da se opustim.Dok nisam cula da je zaplakala nisam mogla da se opustim.Bio je to vrh koji sam dostigla u zivotu.Sada imam malog andjela i Bogu se zahvalim svaki put kada ga pogledam.

Mnogo je tesko i bolno ali budite JAKE !!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 420
21.6.2011 1:42:31   
mama i ja
A da jos nesto NAJEZIM SE kada neko pita sta nosis decaka ili devojcicu! Ovo pitanje sam najvise mrzela.Cak sam i drsko odgovarala

(odgovor članu mama i ja)
Direktna veza do poruke: 421
21.6.2011 8:48:14   
nina26
Mama i ja, svaka ti cast na hrabrostiuser posted image
Porodjaj, pa revizija na zivo, a pri tom toliko je odmakla trudnoca...ja ti se divim kako si sve to pregurala user posted image

A na to pitanje zasto, nikad necemo dobiti odgovor.

Koji si to virus dobila u trudnoci a nije otkriven preko Torch-a?

Direktna veza do poruke: 422
21.6.2011 9:16:23   
Anoniman
mama i ja, strasno je to sto si prezivela, ali bitno je da si brzo ostala u drugom stanju i dobila svoju bebicu!

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 423
21.6.2011 21:12:52   
mama i ja
Nina,meni su konstatovali citomegalo virus! Da budem iskrena jedva sam cekala da stignu rezultati kada sam radila analize.Ja laik hocu da ih tumacim i pise da sam na neke pozitivna,mislim da mi se ceo svet srusio u tom trenutku,sumnjala sam da sam trudna i vec sam videla kako prolazim kroz isto,ali hvala Bogu to je pozitivno mi je doktor rekao da znaci da sam vec prelezala user posted image .Pozdrav svima!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 424
21.6.2011 22:16:15   
JAmy
mama i ja,divim se tvojoj hrabrosti,dok sam ovo citala shvatila sam koliko sam slaba...Danima sam u pepresiji zbog izgubljene trudnoce u 8-oj nedjelji koja je bila bez vidljivog embriona,a kada uporedim to sa tvojim iskustvima stidim se i pricati o svojim problemima user posted image .Znam da se desava cesto,da ne znaci da ce se ponoviti,da sam na kraju krajeva izgubila trudnocu koje u stvari nije ni bilo,ali...ne mogu i ne umijem da pomognem sebi,mozda zato sto je prva i zato sto sam se prerano obradovala vise nego ikad u zivotu.juce mi je radjena kiretaza,sama intervencija banalna,ali osjecaj koji je iza nje ostao je duboka tuga koja razdire.......user posted image

Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

image
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here