|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Spontani pobačaj
21.3.2011 16:15:33   
antonija
draga moja isto i ja se osecam tako kad pogledam neka trudnica odma mi podje suze na oci al moramo da budemo jaki i da ostavimo losa proslost iza nas mada je tesko
IZVORNA PORUKA: majared

IZVORNA PORUKA: tinna79

Moja prva poruka i bas na ovom mestu...
Dve i po godine intenzivnih pokusaja, ne redovnih menstruacija, tableta i svega sto uz to ide, dan posle rodjendana na testu mi se pokazale dve crtice. Predivan rodjendanski poklon. Niko srecniji. Toliko zeljena treca trudnoca konacno je tu. Ali...
Vec na prvom pregledu par dana kasnije lekar kaze da se velicina ploda ne poklapa sa izostankom menstruacije. I prvo iscekivanje na rezultate beta HCG uz "utesne" reci ginekologa koji mi kaze da molim boga da drugi rezultat bude mnogo veci od prvog. Nedelju dana pakla dok nisu stigli rezultati. I stvarno, bilo je ok. UZ posle nedelju dana potvrdio je da je sa plodom sve ok, da malo srculence kuca. I dalje se velicina ne slaze, ali je po proceni starosti ploda, sve na svom mestu. Pa opet analize krvi i opet ne valja. Secer malo povisen. Opet iscekivanja, maltretiranje, opterecenja glukozom... Ne valjaju rezultati. Upucuju me u bolnicu da mi ispitaju secer i uvedu eventualnu terapiju. Na rutinskom UZ pregledu lekar konstatuje da plod nema srcanu radnju. Sok! Prekid filma. Nemam pojma sta je pricao a pricao je dosta. Rekao je da je verovatno zbog povisenog secera. Kiretaza zakazana za sutra. Malo srce je prestalo da kuca pre 10-15 dana. Kiretaza prosla ok, mada sam imala osecaj da nisam bas potpuno bila uspavana. Osecala sam nekakav bol. Sad samo boli srce. A obecala sam da necu da placem vise. Proslo je vec nedelju dana. Ne smem nigde da izadjem jer se bojim da cu poceti da placem cim vidim trudnicu i bebicu. Cekamo HP nalaze. Da vidim zasto se to desilo. U medjuvremenu stigli i rezultati secera. Sve ok. Sad vise nisam pametna. Jedva cekam zeleno svetlo od doktora da prionem na posao. Da budem cekalica.

Tinna draga, i ja sam prošlog leta dan posle rođendana saznala da sam trudna. Da je sve bilo u redu 10. marta prigrlila bih moju bebu. Nije nam se dalo a mi se i dalje trudimo. Ja sam naoko sve dobro podnela, fizički bar. Samo me ponekad duša i srce zabole.

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 376
31.3.2011 10:39:43   
jabukica
Ćao devojke. Jako mi je žao jer znam kroz šta sve prolazite. Naime ja bih sada bila deseta nedelja trudnoće, u petak prošle nedelje otišla sam na redovan pregled kod ginekologa, starost trudnoće trebala je biti devet nedelja i šest dana, tada je doktorka videla da plod nema otkucaje srca, i izmerila veličinu 23 mm. Tako su mi rekli, i ostavili me da dođem u utorak na kontrolu. Sva uplašena izašla sam iz ordinacije, još nisam bila svesna šta se dešava, ipak sam imala nade, i nadala se da će se na sledećem pregledu otkucaji ipak pojaviti jer beba je dosta porasla od prvog pregleda u šestoj nedelji kad je još bila 6mm. U utorak odem ponovo na pregled, na kontrolu, zakažem ovaj put kod druge doktorice, isti slučaj, nema otkucaja, izmeri 22mm, beba se čak okrenula u drugi položaj, ali nemoguće da ništa nije narasla, čak da se smanjila user posted image Dijagnoza missed abortion, rekli su mi da je beba stala sa rastom pre oko nedelju dana i da ću morati ići na kiretažu user posted image . Doktori ne znaju tačno šta je uzrok, moguće da je upitanju genetski poremećaj, da beba nije bila zdrava i da se zato to desilo, neki kažu da je to prirodna selekcija, ili je neki virus prošao kroz organizam i delovao na bebu da joj se ne razvije neki organ kako treba srce ili mozak user posted image Juče sam išla na kiretažu. Nadam se da ću se brzo oporaviti, pa otići da odradim sve infekcije, i posle par meseci opet ćemo raditi na bebici.

Sve što raste htelo bi da raste, neka raste i treba da raste... Duško Radović

(odgovor članu antonija)
Direktna veza do poruke: 377
31.3.2011 10:43:26   
Anoniman
Jabukice, bas mi je zaouser posted image user posted image user posted image
Brzo se oporaviuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jabukica)
  Direktna veza do poruke: 378
31.3.2011 10:44:43   
majared
Draga Jabukice, meni se isto desilo u avgustu prosle godine, poceli smo da radimo na bebi u oktobru i evo mene posle 6 meseci trudna. Obavezno proveri ureoplazmu, mikoplazmu i hlamidiju. Meni niko nije rekao pa sam ih radila tek pred Novu godinu i izgubila vreme. Pitaj doktorku kad budes isla na kontrolu sta jos od analiza treba da se uradi

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 379
31.3.2011 11:00:09   
jabukica
Hvala vam devojke na podršci user posted image

Majared, kolika ti je sad trudnoća? Želim ti da bude za nekoliko meseci zdrava i prava bebica user posted image

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 380
31.3.2011 12:07:05   
Anoniman
jabukice user posted image  nazalost, mnogo nas je proslo kroz ovo. najbitnije je da je kiretaza dobro prosla, da se ti lepo oporavis, pa ponovo u napad i doci ce beba!

(odgovor članu jabukica)
  Direktna veza do poruke: 381
31.3.2011 13:26:16   
majared
IZVORNA PORUKA: jabukica

Hvala vam devojke na podršci user posted image

Majared, kolika ti je sad trudnoća? Želim ti da bude za nekoliko meseci zdrava i prava bebica user posted image

Jooooooj, tek pre par dana na kucnom testu se pokazale dve crtice. Dok doktorka ne potvrdi srcanu radnju necu biti mirna. Nije lako ozbirom na prethodno iskustvo ali pokusavam da se ne opterecujem mnogo

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 382
31.3.2011 13:37:07   
jabukica
Samo pozitivno, i želim ti da sve protekne u najboljem redu i da do kraja godine ljuljuškaš svoju user posted image . Srećno user posted image

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 383
4.4.2011 15:23:50   
serendipity
Jabukice, ja sam prosla isto koa i ti. Srce stalo, 31.03. sam imala kiretazu.
Kako se osecas? Mene nesto ziga sa desne strane, ne znam vise da li je to ok... ne znam ni kad da se vratim na posao...

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 384
5.4.2011 10:30:52   
jabukica
Ja sam kiretažu imala 30.03. sad se dobro osećam, sudeći po osećaju mogla bih već da počnem i da treniram, skačem i trčim, ali znam da nesmem i da je bolje da mirujem, za 10-14 dana od kiretaže  imam kontrolu pa mislim da bi toliko trebao biti i oporavak, odmaraj, a za posao za deset_ak dana od kiretaže možeš na posao, to ti je moj savet. Inače imala sam blage bolove u predelu stomaka i materice, ništa strašno, mislim da je to normalno.

< Poruku je uredio jabukica -- 5.4.2011 10:36:56 >

(odgovor članu serendipity)
Direktna veza do poruke: 385
5.4.2011 10:33:04   
Anoniman
ok je da te ziga, to se materica skuplja.

(odgovor članu jabukica)
  Direktna veza do poruke: 386
9.4.2011 7:04:04   
jabukica
Bila sam juče na kontroli nakon kiretaže i rekli su mi da mi nije sva krv iz materice izašla, dobila sam neku inekciju, i rekli mi da opet pijem one kapi za skupljanje materice i da ako do utorka, srede krvarenje ne stane da ću morati na reviziju kako bi mi očistili tu krv, može li mi neko pojasniti šta znači "revizija" i kakva je procedura.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 387
9.4.2011 7:34:15   
Anoniman
Evo ti teme KLIK user posted image
Aj tamo cu ti napisati

(odgovor članu jabukica)
  Direktna veza do poruke: 388
9.4.2011 15:58:18   
choopa choops

Bila sam juče na kontroli nakon kiretaže i rekli su mi da mi nije sva krv iz materice izašla, dobila sam neku inekciju, i rekli mi da opet pijem one kapi za skupljanje materice i da ako do utorka, srede krvarenje ne stane da ću morati na reviziju kako bi mi očistili tu krv, može li mi neko pojasniti šta znači "revizija" i kakva je procedura.

bemu user posted image Samo ti je jos to falilo. Mada namadam se da ce sve otici sa lijekovima...vjerujem da nema razlike izmedju kiretaze i revizije. Drzi se user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 389
10.4.2011 10:30:43   
serendipity
Jabukice, isto to se i meni desilo posle prve kiretaze.
Krvarila sam duze od 7 dana, otisla na kontrolu i dali su mi inekciju (sto je isto kao i one kapi) i nastavila sam da pijem kapi jos nekoliko dana i sve je bilo ok. Ne brini, to ce se srediti... Nekad samo treba malko vise vremena, nemoj da se brines.

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 390
11.4.2011 23:53:25   
jabukica
jaooo nadam se da hoće, sutra baš idem na pregled, i nadam se da neću morati na tu reviziju

(odgovor članu serendipity)
Direktna veza do poruke: 391
12.4.2011 23:08:55   
jabukica
Devojke moje, zasad je dobro, bila sam na pregledu, i ovako su mi rekli, krvarenje je u tragovima, krvi još ima malčice u materici (5mm), sledeći pregled je posle menstruacije, ili hitno ako se pojača krvarenje pre toga, a nadam se da neće.

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 392
12.4.2011 23:10:31   
Anoniman
Izaci ce ti to sa menstruacijomuser posted image

(odgovor članu jabukica)
  Direktna veza do poruke: 393
12.4.2011 23:11:44   
choopa choops

Devojke moje, zasad je dobro, bila sam na pregledu, i ovako su mi rekli, krvarenje je u tragovima, krvi još ima malčice u materici (5mm), sledeći pregled je posle menstruacije, ili hitno ako se pojača krvarenje pre toga, a nadam se da neće.

user posted image Da ode sve sa user posted image

Debeli prsti+autocorrect=katastrofa. Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam.

(odgovor članu jabukica)
Direktna veza do poruke: 394
21.5.2011 19:33:14   
nina26

Devojke, posle koliko vremena od pobacaja ste vi poceli da radite na bebi ?

(odgovor članu choopa choops)
Direktna veza do poruke: 395
21.5.2011 19:35:24   
jelenadunja
Ja sam imala 2 spontana pre 5 godina u kratkom periodu,prvi put sam pokusala ponovo nakon 6 meseci,a drugi pa vise od goinu dana,mada cujem sve vise da ginekolozi savetuju vec nakon 3 meseca,sto ja licno mislim da nije dobro za zenu
IZVORNA PORUKA: nina26

Devojke, posle koliko vremena od pobacaja ste vi poceli da radite na bebi ?

01.07.2010. 11:15 rodila sam andjela

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 396
21.5.2011 19:35:37   
Ana RR
Meni nije rađena revizija, tako da smo posle 2,3 meseca već počeli ponovo da radimo na tome.

Mislim da bi ti trebala da sačekaš koji mesec više, zbog silnih hormona koje si primila. Neka ti se organizam oporavi a i tebi samoj treba mali odmor.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 397
21.5.2011 19:39:08   
Anoniman
Nina, pitaj dr. Meni je rekla da je dovoljno toliko koliko sam bila trudna, ali kao sto Ana kaze, ti si uzimala i hormone za VTO pa je to mozda drugacije.

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 398
22.5.2011 16:41:11   
nina26
Pa da ja sam puna hormona sto od inekcija, sto sad od trudnoce...

Nego ja sad ne znam oni su mi rekli da to sto su mi radili je ciscenje, Kseno ti bolje znas mislim da se na grckom kaze Apoksisi(namerno sam napisala ovako jer ne znam tacno kako se kaze), tako nesto, pa jel to isto sto i revizija?

I jos nesto, na kad su mi to radili, rekli su mi posto sam B- da ce mi dati onu inekciju koja se daje RH negativnim zenama...

Anci ti to znas, sto su mi dali sad ? I kao da sledeci put kad ostanem trudna pa u toku trudnoce da primimuser posted image Pa sam ih pitala da nije to nesto izazvalo spontani jer je mm A+ kazu, ne ! Nista mi nije jasno...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 399
22.5.2011 16:47:17   
Ana RR
Nina, primila si rhogam, on sprečava da se pojave antitela u krvi. Ja sam je primila u petak (dobija se u 28. nedelji) jer ga nisam primila posle spontanog. Na porođaju, ako beba bude rh+ onda ću primiti još jednu, ako bude rh- kao ja onda ne treba da primim.
Ništa ne brini, sad si je primila i onda si zaštićena u sledećoj trudnoći. Primićeš u 28.nedelji opet i to je to.
Nije to moglo da izazove spontani, jer je bilo suviše rano, nije još došlo do mešanja krvi.

< Poruku je uredio Ana RR -- 22.5.2011 16:48:29 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Porođaj u Švajcarskoj: soba kao u hotelu s...
Porodilište kao hotel sa pet zvezdica, ali dete ne smete da vodite na igralište dok se tamo igraju školska deca.
Zašto ožiljak od carskog reza svrbi ili bo...
Ovaj hronični bol ili svrab mogu biti rezultat promena u perifernom i centralnom nervnom sistemu, koje su slične promena...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here