RE: Ekcemi na dečijoj koži (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca >> Zdravlje deteta

Poruka

madre -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2012 14:03:46)

tash, koji tecni? je l mislis na elisu?

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2012 14:10:08)

Ja ne koristim ništa elisino, ne postoji neki posebni razlog, čak muž jedne od moje naj drugarica radi za elisu.
Konkretno koristim Persil Sensitive (tečni), bez oplemenjivača, dodatno ispiranje.

madre -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2012 14:24:32)

i ja koristim persil sensitive ali je prasak. je l ima taj tecni neke prednosti da kupim taj ili je sve to isto?
inace, da kazem, da bogi lepo reaguje na dermalex. koza mu je na tim mestima jos uvek u krasticama i crvenkasta (cini mi se malo manje) ali nije onako suva[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
takodje, od aeriusa je prestalo da ga svrbi, pocese se 1-2 puta dnevno, a pre njega nije prestajao. dokle cemo tako, videcemo.... jos uvek cekamo drugi deo rezultata, zivo me zanima sta ce da nam kazu.

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2012 14:29:00)

Pa, tečni deterdžent se bolje ispira. 

jance -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2012 14:40:22)

Tash, mazala sam hydrocortisone razblazeni, tako mi je dermatolog rekla..
uglavnom, skroz se povuklo, sad po preporuci te drugarice mazem onu HIPP krenu i uvece mazem Dermalex

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2012 14:45:47)

3x na dan si namazala kortiko? Ili ja nisam dobro razumela?

Kortiko se maže 1x na dan, eventualno, ako ti prepišu Hidrkortizon za oči, on može 2x na dan.

A ta HIPP krema, jel to ovo:

IZVORNA PORUKA: Tash

IZVORNA PORUKA: maja27

Ali ubedljivo najbolja krema za ekcem (koji je moja beba imala po licu) je Hipp za hladno vreme. Bukvalno su joj bubuljicice i crvenilo proslo posle jednog mazanja. I ponekad sa njom namazem i celo telo.

IZVOR

madre -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2012 14:46:33)

je l dermalex mazete samo na mesta zahvcena ekcemom? ja do sad jesam...
pitam jer je bogiju koza u celini jaaako suva, i pored ekcema, pa sam mislila da li smem da ga uvece posle kupanja, namazem kompletno i nogice i rukice. on ima mnogo sitnih krastica razbacanih po nogama i rukama, pa je tesko namazati samo to mesto.

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2012 14:48:01)

Ne znam. Ja sam dermalex mazala samo na promene, a ostalo Mustelom. 

madre -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2012 14:48:06)

Kortiko se maže 1x na dan

i to koliko ja znam samo uvece! ne sme da dodje u kontakt sa suncem.

pepeljuga -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2012 14:48:10)

Ja da.

Tash, jesi i ti koristila tu Hipp kremu koju Jance koristi?

pepeljuga -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2012 14:48:50)

IZVORNA PORUKA: madre

Kortiko se maže 1x na dan

i to koliko ja znam samo uvece! ne sme da dodje u kontakt sa suncem.

E i nama su ovako rekli

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2012 14:52:58)

IZVORNA PORUKA: pepeljuga

Ja da.

Tash, jesi i ti koristila tu Hipp kremu koju Jance koristi?

Nisam.

Kortiko u kombinaciji sa suncem hoće da ostavlja bele pečate na koži.

jance -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (17.4.2012 15:15:58)

juuuu
rece mi da 2X dnevno ce napisati ali posto je to blago da slobodno mazem i 3x [sm=zmeden.gif]
definitivno menjam dermatologa!

a ona druga krema je HIPP Pflege-Creme BabySanft

jance -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (22.4.2012 16:18:17)

Danas posle rucka je mm uzeo da obrise Ogiju lice sa vlaznom maramicom, i kako je presao preko desnog obraza i brade tako je za njom ostajalo crvenilo bas jako. Odma sam mu umila lice sa obicnom vodom i crvenilo je nestalo. Bas sam se uznemirila. Koristim te vlazne maramice i za lice i za guzu, i do sada nije bilo ovakve reakcije.

branki* -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (22.4.2012 17:23:36)

ja nikada nisam bozi presla vlaznom maramicom preko lica,nekako ne bih da isprobavam,koza mu je jako osetljiva,samo operem obicnom vodom i protapkam peskiricem.

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (22.4.2012 22:30:52)

I ja izbegavam upotrebu vl maramica svugde sem na guzi. Ne kažem da nikada ne obrišem, ali ako to radim, onda bukvalno brišem samo rub usana npr. Danas smo krenuli od sveki u Merkator, i u kolima skontam da mi je oboje dece musavo. [sm=smiley29.gif] Obojicu sam bukvalno samo malko obrisala, tek toliko da se ne vidi iz aviona da su musavi. [sm=smiley36.gif] Inače, ako me mrzi da umivam Marka nakon klope, pokvasim deo portikle, i time ga obrišem.

branki* -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (22.4.2012 22:38:45)

e,tako i ja kad me mrzi[sm=smiley1.gif]

jance -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (23.4.2012 8:28:10)

ekcem se ume pogorsati pri nicanju zubica jel tako? negde sam to citala...

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (23.4.2012 8:36:21)

Tako piše u onoj brošuri što sam postavila koju str nazad, ali moje iskustvo to ne potvrđuje. 

jance -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (23.4.2012 8:41:41)

pitam zato sto mu se bas lepo ocistilo lice posle terapije, pa je desni obraz buknuo ponovo 3 dana kasnije.. sada ja mazem samo dermalex i prolazi polako kako je zubic probio.. pitam da znam, dali da gledam hranu, okolinu ili je mozda samo do zuba...

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (23.4.2012 8:46:24)

Pa navodno može biti od bilo koje vrste stresa: zubi, vakcina... 

jance -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (23.4.2012 8:50:48)

aha, ok. za hranu nije bilo nista novo, ali mi je crkla ves masina pa sam prala kod zaove, u stvari ona je prala a nisam odreagovala na vreme da joj dam i nas deterdzent i napomenem za dodatno ispiranje (bila sam srecna sto nisam morala da prem u rukama ako me razumete [sm=smiley1.gif]), tako da moze da bude do deterdzenta njenog....
nema decu pa sigurno ne koristi sensitive varijante

madre -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (23.4.2012 16:35:08)

dr nam je javila rezultate onog infant testa koji kaze da ne postoji alergija. kaze da mozemo da vratimo sve od hrane u ishranu. dalje kaze da to pokzuje da se ne radi o ekcemu prvog tipa, vec je pitanju drugi, treci ili cetvrti[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] (koji se btw bas tesko lece) da nastavimo sa terapijom i javimo se na kontrolu za mesec dana.

meni se cini da ona lupa gluposti. planiram da idem kod drugog lekara. zurim, pa sam pisala ovako nakaradno, javicu se kasnije.

Anoniman -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (24.4.2012 10:43:02)

madre, odakle ste vi?

madre -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (24.4.2012 10:46:37)

mi smo iz obrenovca, ali smo pregled i testove radili u jednoj privatnoj klinici u beogradu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>