NicolaM -> RE: Ekcemi na dečijoj koži (12.4.2012 11:37:50)
|
Pozdrav za sve, evo jos jedne mame sa istim problemom. Naime, moj sin koji sada ima 6 i po meseci muci muku sa ekcemom od drugog meseca. Nekoliko lekara ga je pregledalo i svi osim njegovog pedijatra su rekli da ima jak ekcem. Pojavio se najpre na glavi , kao temenjaca, zatim iza usiju, na ruci i po licu. Jedino resenje, na zalost bio je kortizon, koji je resio problem na glavici i iza usiju, ali na licu mu se vraca sa svakim novim zubicem. Terapija koju mi trenutno koristimo je : u vodu za kupanje dodajemo procedak od kuvanih ovsenih mekinja, samo jednom nedeljno kupanje sapunom i to specijalan sapun za kozu sa ekcemom (avene trixéra+) i mazemo ga PANTENOL mascu. Samo u slucaju kada je ekcem izuzetno intenzivan, mazemo kortizon i to u tankom sloju do 5 dana max. Jos jedan savet, posto sam procitala na forumu da se koristi i dermalex u lecenju, on je ok ali tek posle 6 godine deteta, za bebe je zabranjen! Takodje, na jednom od foruma je preporuceno mamama koje doje bebe izvesna emulzija cicka, koja je takodje strogo zabranjena za trudnice i dojilje! Ako vec koristite neki lek iz inostranstva, savet je bez obzira na ono sto vam vas lekar kaze, potrazite koja je zemlja proizvodjac i nadjite originalno uputstvo iz te zemlje, posto je kod nas na zalost sve u zaradi.
|
|
|
|