Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 22:46:29
|
|
|
|
madre
|
tash, sto se tice alergo testa, danas su mu vadili krv, odredjivali Ige antitela i za to su nam javili rezultate, koji kazu da je ukupni IgE 3,3 sto izgleda iskljucuje alergiju! i tek mi sad nista nije jasno. takodje smo radili phadiatop infant sto nemam pojma sta je znas li nesto o tome? dr. kaze da se pric alergo test radi tek sa 3 godine?
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 22:49:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne znam šta je ukupni IgE, nama to nisu radili. Ne znam ni ovo drugo, probaj da googlaš. Na PRIC mi idemo za 2 nedelje, dr je tako naložila.
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 22:51:53
|
|
|
|
Anoniman
|
phadiatop infant ImmunoCAP Phadiatop Infant: A New Blood Test for Detecting IgE Sensitisation in Children at 2 Years of Age DETALJNIJE
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 22:57:36
|
|
|
|
madre
|
a kazi mi molim te sta ste vi tacno radili, mislim koje testove ja sam danas poludela kad su mi javili rezultate, dala sam 4000 din za taj test i oni meni kao znate mislimo da nije, a mozda i jeste i nije sigurno bas sam bila besna! mene zanima da li mi je dete alergicno na jaje ili krompir a ne neke tamo brojke salim se malo,ali mi uradismo test i opet nista ne znamo. a mozda ce nam biti jasnije kad stignu ti drugi rezultati. naravno da sam trazila ne netu, ali mi i dalje nije jasno!
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 23:02:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Mi smo radili Specifične IgE na nutritivne i inhalatorne alergene. U pitanju su dva različita panela alergena, svaki podrazumeva 20ak različitih alergena (ima slike na temi Testovi na alergiju, ili tako nešto). 5000din jedan panel, 5000 drugi. To ti kažem da te ne bi zeznuli i radili ti pojedinačne alergene a ne panel, jer onda ti je test na jedan alergen nešto manje od 2000din, tek za to će ti trebati para. Jesu vam radili krvnu sliku? Kakvi su eozonofili (skaćenica EO illi EOS):
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 23:16:00
|
|
|
|
madre
|
tash, sad sam tek popizdela, ali stvarno! ko zna sta su nama radili, ali definitivno to nisu! jadnicka smo danas jedva drzali da mu se krv izvadi, prepao se od silnih bolnicara koji ga tamo drze i na kraju nista nismo uradili! krvna slika mu je dobra, ali recimo gvozde je poviseno, sto mi je bas cudno. EO nismo radili sad, ali smo ih radili pre nekih mesec dana kada je bio prehladjen i bili su blago poviseni i tada nam je dr rekla da to ide u prilog alergiji. joj, toliko sam besna sto sam tako neupucena otisla tamo, ali racunam da je, majku mu, alergolog taj ko treba da me uputi! sad mi tek nista nije jasno, ni sta znaci atopijski, ni zasto se ovo zove ekcem a ne alergija, ni koja je razlika izmedju ta dva?
< Poruku je uredio madre -- 11.4.2012 23:18:43 >
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 23:19:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Svi oni imaju različite metode. Ali mislim da je nezahvalno da se zna da postoji alergija npr, a da se ne zna na šta, jer ti dete više nije bebac koji nema pojma, nego ima navike u ishrani. Ja bih se recimo utepala da mi sad kažu da ukinem pš.brašno, jer Marko zna gde stoji hleb, da može nož da dohvati, verovatno bi ga sam sebi nasekao.
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 23:45:56
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: madre sad mi tek nista nije jasno, ni sta znaci atopijski, ni zasto se ovo zove ekcem a ne alergija, ni koja je razlika izmedju ta dva? ovaj deo sam naknadno dodala, pa ne znam da li si procitala. izvini sto te gnjavim ali veruj mi kad pisem u ovoj temi, tebe zeljno cekam da se javis mozes li mi ovo malo pojasniti?
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 23:50:47
|
|
|
|
Anoniman
|
atopijski znaci da se ne zna uzrok. Idi unazad na temi, procitaj onu brosuru sto sam postavila, ne moze da ti promakne, gomila slika. Pisem sa mob, pa, ako sutra uhvatim vise vremena, pisacu, moram u krevet, u pola 8 treba da smo u bolnici na injekciji.
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 23:56:09
|
|
|
|
madre
|
procitala sam brosuru, stvarno je lepo objasnjeno, ali meni i dalje nije najjasnije. nema veze, pisi kad se setis
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 12.4.2012 11:37:50
|
|
|
|
NicolaM
|
Pozdrav za sve, evo jos jedne mame sa istim problemom. Naime, moj sin koji sada ima 6 i po meseci muci muku sa ekcemom od drugog meseca. Nekoliko lekara ga je pregledalo i svi osim njegovog pedijatra su rekli da ima jak ekcem. Pojavio se najpre na glavi , kao temenjaca, zatim iza usiju, na ruci i po licu. Jedino resenje, na zalost bio je kortizon, koji je resio problem na glavici i iza usiju, ali na licu mu se vraca sa svakim novim zubicem. Terapija koju mi trenutno koristimo je : u vodu za kupanje dodajemo procedak od kuvanih ovsenih mekinja, samo jednom nedeljno kupanje sapunom i to specijalan sapun za kozu sa ekcemom (avene trixéra+) i mazemo ga PANTENOL mascu. Samo u slucaju kada je ekcem izuzetno intenzivan, mazemo kortizon i to u tankom sloju do 5 dana max. Jos jedan savet, posto sam procitala na forumu da se koristi i dermalex u lecenju, on je ok ali tek posle 6 godine deteta, za bebe je zabranjen! Takodje, na jednom od foruma je preporuceno mamama koje doje bebe izvesna emulzija cicka, koja je takodje strogo zabranjena za trudnice i dojilje! Ako vec koristite neki lek iz inostranstva, savet je bez obzira na ono sto vam vas lekar kaze, potrazite koja je zemlja proizvodjac i nadjite originalno uputstvo iz te zemlje, posto je kod nas na zalost sve u zaradi.
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 12.4.2012 11:43:53
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: NicolaM Jos jedan savet, posto sam procitala na forumu da se koristi i dermalex u lecenju, on je ok ali tek posle 6 godine deteta, za bebe je zabranjen! Ko ti je to rekao?
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 12.4.2012 15:06:15
|
|
|
|
mamamikka
|
postoji dermalex za atopijski ekcem i on se koristi od 8. nedelje života a ima i za kontaktni ekcem e taj se koristi za starije od 6 godina. Da ne bude zabune.
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 12.4.2012 15:08:50
|
|
|
|
jance
|
da, i meni su tako rekli u apoteci...
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 12.4.2012 15:09:49
|
|
|
|
pepeljuga
|
IZVORNA PORUKA: mamamikka postoji dermalex za atopijski ekcem i on se koristi od 8. nedelje života a ima i za kontaktni ekcem e taj se koristi za starije od 6 godina. Da ne bude zabune. Upravo tako.
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 12.4.2012 21:07:45
|
|
|
|
Anoniman
|
kad udjete na sajt dermalexa, videcete da ima za atopiski za bebe i decu, i za odrasle, naravno, na ovom na nasem trzistu ne pise nista, te mozda ima istine u ovome sto zena govori. A sasvim odvojeno postoji za kontaktni. No, meni je ovaj za atopijski preporucila nasa dr kojoj beskrajno verujem, tako da ne sumnjam da sme da ga koristi.
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 13.4.2012 19:20:33
|
|
|
|
jance
|
Tash rece mi da ti javnem sta je ta moja draga drugarica apotekarka uzela Ogiju. moram samo da napomenem da je mm uzeo hydrocortisone kako je dr prepisala, samo nije uzeo onu drugu italijansku kremu, jer su ga u apoteci gledali belo, kaze pa to je za odrasle no, uglavnom uzela je Dermalex i neku HIPP kremu za negu bez parabena i ne znam ni ja jos cega da mazem kad prodje ekcem... ja sam sada malko zbunjitis mali, jel ja smem\trebam da mazem i hydrocortisone i dermalex zajedno ili nema potrebe? kontam da mozda i nema potrebe ako ovo pomaze, da sacuvam dermalex za ubuduce ako se pojavi... nisam tu pametna a tmujo od muza naravno nije pitao u apoteci...
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 14.4.2012 15:30:55
|
|
|
|
jance
|
samo da javim update od sinoc, namazalamu od sinoc lice 3 puta, proslo mu skroz na levom obrazu a na desnom je ostala jos samo mala fleka, ali je za sobom ostavilo onako bas jaako ispucalu suvu kozu, pa sada razmisljam, dal da mozda kombinujem onu hidratantnu za lice i terapiju, da ga opet to suvo ne iritira?
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 14.4.2012 22:20:10
|
|
|
|
branki*
|
jance,po meni mozes da kombinujes.npr,2 puta terapija,2 puta ta krema za negu,ne znam.ja sam kad je boza bio upaljen,mazala elokom,2 puta i 2 puta sebamed extrasoft.javice se jos neko tash,citala sam sta si pisala u temi letovanje.kad kazes da se ekcem mora izleciti do ulaska u more,je l mislis da koza bude skrooz cista,bez ijedne krastice?
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 17.4.2012 13:53:04
|
|
|
|
madre
|
je l koristi neko mozda onu elisa kozmetiku, imaju neke deterdzente i za pranje vesa, kazu da je sve na prirodnoj bazi, pa sam mislila da pocnem time da perem bogijeve stvari zbog ekcema?
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 17.4.2012 13:56:00
|
|
|
|
jance
|
za sudove i ves nisam, imali smo neku kremu za pranje ruku, onu za automehanicare i radila je posao. ja bi ti ipak posavetovala da pogledas sastav doticnih proizvoda, to sto je prirodno ne mora da znaci da u sebi nemalaergena...
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 17.4.2012 13:58:20
|
|
|
|
madre
|
pa ima neke bosiljke, kamilice, nevene i tako to ali nekako mislim da je u svakom slucaju bolje od agresivnog praska, cak i onog za decu?
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 17.4.2012 14:00:04
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: jance samo da javim update od sinoc, namazalamu od sinoc lice 3 puta, proslo mu skroz na levom obrazu a na desnom je ostala jos samo mala fleka, ali je za sobom ostavilo onako bas jaako ispucalu suvu kozu, pa sada razmisljam, dal da mozda kombinujem onu hidratantnu za lice i terapiju, da ga opet to suvo ne iritira? Čime si mu namazala 3x? IZVORNA PORUKA: branki tash,citala sam sta si pisala u temi letovanje.kad kazes da se ekcem mora izleciti do ulaska u more,je l mislis da koza bude skrooz cista,bez ijedne krastice? Pa znaš i sama koliko peče more ako imaš krastu. Moje mišljenje je da bi takav osećaj u moru bebi stvorio odbojnost ka moru, a to mislim da nije dobro, jer more ima pozitivan uticaj na kožu. Ja bih pred more kožu namazala 3-5 dana kortiko, da sve prođe, i onda ga odvela na more, da ono u kombinaciji sa suncem, odradi svoje.
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 17.4.2012 14:00:50
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: madre pa ima neke bosiljke, kamilice, nevene i tako to ali nekako mislim da je u svakom slucaju bolje od agresivnog praska, cak i onog za decu? Kupi tečni deterdžent.
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 17.4.2012 14:02:00
|
|
|
|
branki*
|
ok,hvala!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?