|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
11.4.2012 22:46:29   
madre
tash, sto se tice alergo testa, danas su mu vadili krv, odredjivali Ige antitela i za to su nam javili rezultate, koji kazu da je ukupni IgE 3,3 sto izgleda iskljucuje alergiju! i tek mi sad nista nije jasno.
takodje smo radili phadiatop infant sto nemam pojma sta jeuser posted image znas li nesto o tome?
dr. kaze da se pric alergo test radi tek sa 3 godine?

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 676
11.4.2012 22:49:36   
Anoniman
Ne znam šta je ukupni IgE, nama to nisu radili.
Ne znam ni ovo drugo, probaj da googlaš.
Na PRIC mi idemo za 2 nedelje, dr je tako naložila.

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 677
11.4.2012 22:51:53   
Anoniman
phadiatop infant

ImmunoCAP Phadiatop Infant: A New Blood Test for Detecting IgE Sensitisation in Children at 2 Years of Age
DETALJNIJE

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 678
11.4.2012 22:57:36   
madre
a kazi mi molim te sta ste vi tacno radili, mislim koje testoveuser posted image
ja sam danas poludela kad su mi javili rezultate, dala sam 4000 din za taj test i oni meni kao znate mislimo da nije, a mozda i jeste i nije sigurnouser posted image bas sam bila besna!
mene zanima da li mi je dete alergicno na jaje ili krompir a ne neke tamo brojkeuser posted image salim se malo,ali mi uradismo test i opet nista ne znamo. a mozda ce nam biti jasnije kad stignu ti drugi rezultati.
naravno da sam trazila ne netu, ali mi i dalje nije jasno!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 679
11.4.2012 23:02:47   
Anoniman
Mi smo radili Specifične IgE na nutritivne i inhalatorne alergene. U pitanju su dva različita panela alergena, svaki podrazumeva 20ak različitih alergena (ima slike na temi Testovi na alergiju, ili tako nešto). 5000din jedan panel, 5000 drugi. To ti kažem da te ne bi zeznuli i radili ti pojedinačne alergene a ne panel, jer onda ti je test na jedan alergen nešto manje od 2000din, tek za to će ti trebati para.
Jesu vam radili krvnu sliku? Kakvi su eozonofili (skaćenica EO illi EOS):

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 680
11.4.2012 23:16:00   
madre
tash, sad sam tek popizdela, ali stvarno!user posted image ko zna sta su nama radili, ali definitivno to nisu! jadnicka smo danas jedva drzali da mu se krv izvadi, prepao se od silnih bolnicara koji ga tamo drze i na kraju nista nismo uradili! krvna slika mu je dobra, ali recimo gvozde je poviseno, sto mi je bas cudno. EO nismo radili sad, ali smo ih radili pre nekih mesec dana kada je bio prehladjen i bili su blago poviseni i tada nam je dr rekla da to ide u prilog alergiji.
joj, toliko sam besna sto sam tako neupucena otisla tamo, ali racunam da je, majku mu, alergolog taj ko treba da me uputi!user posted image
sad mi tek nista nije jasno, ni sta znaci atopijski, ni zasto se ovo zove ekcem a ne alergija, ni koja je razlika izmedju ta dva?

< Poruku je uredio madre -- 11.4.2012 23:18:43 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 681
11.4.2012 23:19:57   
Anoniman
Svi oni imaju različite metode. Ali mislim da je nezahvalno da se zna da postoji alergija npr, a da se ne zna na šta, jer ti dete više nije bebac koji nema pojma, nego ima navike u ishrani. Ja bih se recimo utepala da mi sad kažu da ukinem pš.brašno, jer Marko zna gde stoji hleb, da može nož da dohvati, verovatno bi ga sam sebi nasekao.

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 682
11.4.2012 23:45:56   
madre
IZVORNA PORUKA: madre

sad mi tek nista nije jasno, ni sta znaci atopijski, ni zasto se ovo zove ekcem a ne alergija, ni koja je razlika izmedju ta dva?

ovaj deo sam naknadno dodala, pa ne znam da li si procitala. izvini sto te gnjavim ali veruj mi kad pisem u ovoj temi, tebe zeljno cekam da se javisuser posted image mozes li mi ovo malo pojasniti?user posted image

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 683
11.4.2012 23:50:47   
Anoniman
atopijski znaci da se ne zna uzrok. Idi unazad na temi, procitaj onu brosuru sto sam postavila, ne moze da ti promakne, gomila slika.
Pisem sa mob, pa, ako sutra uhvatim vise vremena, pisacu, moram u krevet, u pola 8 treba da smo u bolnici na injekciji.

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 684
11.4.2012 23:56:09   
madre
procitala sam brosuru, stvarno je lepo objasnjeno, ali meni i dalje nije najjasnije. nema veze, pisi kad se setisuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 685
12.4.2012 11:37:50   
NicolaM
Pozdrav za sve, evo jos jedne mame sa istim problemom. Naime, moj sin koji sada ima 6 i po meseci muci muku sa ekcemom od drugog meseca. Nekoliko lekara ga je pregledalo i svi osim njegovog pedijatra su rekli da ima jak ekcem. Pojavio se najpre na glavi , kao temenjaca, zatim iza usiju, na ruci i po licu. Jedino resenje, na zalost bio je kortizon, koji je resio problem na glavici i iza usiju, ali na licu mu se vraca sa svakim novim zubicem. Terapija koju mi trenutno koristimo je : u vodu za kupanje dodajemo procedak od kuvanih ovsenih mekinja, samo jednom nedeljno kupanje sapunom i to specijalan sapun za kozu sa ekcemom (avene trixéra+) i mazemo ga PANTENOL mascu. Samo u slucaju kada je ekcem izuzetno intenzivan, mazemo kortizon i to u tankom sloju do 5 dana max. Jos jedan savet, posto sam procitala na forumu da se koristi i dermalex u lecenju, on je ok ali tek posle 6 godine deteta, za bebe je zabranjen! Takodje, na jednom od foruma je preporuceno mamama koje doje bebe izvesna emulzija cicka, koja je takodje strogo zabranjena za trudnice i dojilje! Ako vec koristite neki lek iz inostranstva, savet je bez obzira na ono sto vam vas lekar kaze, potrazite koja je zemlja proizvodjac i nadjite originalno uputstvo iz te zemlje, posto je kod nas na zalost sve u zaradi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 686
12.4.2012 11:43:53   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: NicolaM

Jos jedan savet, posto sam procitala na forumu da se koristi i dermalex u lecenju, on je ok ali tek posle 6 godine deteta, za bebe je zabranjen!

Ko ti je to rekao?

(odgovor članu NicolaM)
  Direktna veza do poruke: 687
12.4.2012 15:06:15   
mamamikka
postoji dermalex za atopijski ekcem i on se koristi od 8. nedelje života a ima i za kontaktni ekcem e taj se koristi za starije od 6 godina. Da ne bude zabune.

Aleksa, 13.10.2008.
David, 29.07.2011.
Mamine sreće najveće!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 688
12.4.2012 15:08:50   
jance
da, i meni su tako rekli u apoteci...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu mamamikka)
Direktna veza do poruke: 689
12.4.2012 15:09:49   
pepeljuga

IZVORNA PORUKA: mamamikka

postoji dermalex za atopijski ekcem i on se koristi od 8. nedelje života a ima i za kontaktni ekcem e taj se koristi za starije od 6 godina. Da ne bude zabune.

Upravo tako.

I''m sweet, romantic and traditional. I''m a bit prissy and naive, and I wont set_tle for less than a picture perfect life. (Charlotte York)

(odgovor članu mamamikka)
Direktna veza do poruke: 690
12.4.2012 21:07:45   
Anoniman
kad udjete na sajt dermalexa, videcete da ima za atopiski za bebe i decu, i za odrasle, naravno, na ovom na nasem trzistu ne pise nista, te mozda ima istine u ovome sto zena govori. A sasvim odvojeno postoji za kontaktni. No, meni je ovaj za atopijski preporucila nasa dr kojoj beskrajno verujem, tako da ne sumnjam da sme da ga koristi.

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 691
13.4.2012 19:20:33   
jance
Tash rece mi da ti javnem sta je ta moja draga drugarica apotekarka uzela Ogiju. moram samo da napomenem da je mm uzeo hydrocortisone kako je dr prepisala, samo nije uzeo onu drugu italijansku kremu, jer su ga u apoteci gledali belo, kaze pa to je za odrasle user posted image
no, uglavnom uzela je Dermalex i neku HIPP kremu za negu bez parabena i ne znam ni ja jos cega da mazem kad prodje ekcem...
ja sam sada malko zbunjitis mali, jel ja smem\trebam da mazem i hydrocortisone i dermalex zajedno ili nema potrebe? kontam da mozda i nema potrebe ako ovo pomaze, da sacuvam dermalex za ubuduce ako se pojavi... nisam tu pametna a tmujo od muza naravno nije pitao u apoteci...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 692
14.4.2012 15:30:55   
jance
samo da javim update od sinoc, namazalamu od sinoc lice 3 puta, proslo mu skroz na levom obrazu a na desnom je ostala jos samo mala fleka, ali je za sobom ostavilo onako bas jaako ispucalu suvu kozu, pa sada razmisljam, dal da mozda kombinujem onu hidratantnu za lice i terapiju, da ga opet to suvo ne iritira?

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 693
14.4.2012 22:20:10   
branki*
jance,po meni mozes da kombinujes.npr,2 puta terapija,2 puta ta krema za negu,ne znam.ja sam kad je boza bio upaljen,mazala elokom,2 puta i 2 puta sebamed extrasoft.javice se jos nekouser posted image

tash,citala sam sta si pisala u temi letovanje.kad kazes da se ekcem mora izleciti do ulaska u more,je l mislis da koza bude skrooz cista,bez ijedne krastice?

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 694
17.4.2012 13:53:04   
madre
je l koristi neko mozda onu elisa kozmetiku, imaju neke deterdzente i za pranje vesa, kazu da je sve na prirodnoj bazi, pa sam mislila da pocnem time da perem bogijeve stvari zbog ekcema?

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 695
17.4.2012 13:56:00   
jance
za sudove i ves nisam, imali smo neku kremu za pranje ruku, onu za automehanicare i radila je posao. ja bi ti ipak posavetovala da pogledas sastav doticnih proizvoda, to sto je prirodno ne mora da znaci da u sebi nemalaergena...

Bez dece kuća ne raste

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 696
17.4.2012 13:58:20   
madre
pa ima neke bosiljke, kamilice, nevene i tako touser posted image ali nekako mislim da je u svakom slucaju bolje od agresivnog praska, cak i onog za decu?

(odgovor članu jance)
Direktna veza do poruke: 697
17.4.2012 14:00:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: jance

samo da javim update od sinoc, namazalamu od sinoc lice 3 puta, proslo mu skroz na levom obrazu a na desnom je ostala jos samo mala fleka, ali je za sobom ostavilo onako bas jaako ispucalu suvu kozu, pa sada razmisljam, dal da mozda kombinujem onu hidratantnu za lice i terapiju, da ga opet to suvo ne iritira?

Čime si mu namazala 3x?

IZVORNA PORUKA: branki

tash,citala sam sta si pisala u temi letovanje.kad kazes da se ekcem mora izleciti do ulaska u more,je l mislis da koza bude skrooz cista,bez ijedne krastice?

Pa znaš i sama koliko peče more ako imaš krastu. Moje mišljenje je da bi takav osećaj u moru bebi stvorio odbojnost ka moru, a to mislim da nije dobro, jer more ima pozitivan uticaj na kožu. Ja bih pred more kožu namazala 3-5 dana kortiko, da sve prođe, i onda ga odvela na more, da ono u kombinaciji sa suncem, odradi svoje.

(odgovor članu jance)
  Direktna veza do poruke: 698
17.4.2012 14:00:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: madre

pa ima neke bosiljke, kamilice, nevene i tako touser posted image ali nekako mislim da je u svakom slucaju bolje od agresivnog praska, cak i onog za decu?

Kupi tečni deterdžent.

(odgovor članu madre)
  Direktna veza do poruke: 699
17.4.2012 14:02:00   
branki*
ok,hvala!

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 700
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Decu poveravam vašim vozovima i vašim nads...
Nekoliko puta nedeljno kupim kartu na kojoj je polazna ili završna stanica Novi Sad. Decu vam poveravam više puta nedelj...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here