Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 25.3.2012 22:35:03
|
|
|
|
ishler
|
Ja se iskreno ne opterecujem,izadje nekada oko usta jer guramo sve zivo,ali sta je tu je. Volela bih samo da nekada to prevazidje. Poslednji saveti su da je more obavezno.
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 25.3.2012 22:38:07
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ishler Poslednji saveti su da je more obavezno. DA! Mi smo prošle godine išli 2x. Pose prvog mora je sve krenulo na bolje, a mislim da je drugo more značajno doprinelo relativno stabilnoj zimi.
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 25.3.2012 22:42:38
|
|
|
|
ishler
|
Super,a gde ste isli?
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 25.3.2012 22:45:38
|
|
|
|
Anoniman
|
Grčku oba puta. Tamo je more dosta toplije nego u CG, pesak je što mi je odgovaralo zbog starijeg deteta, trebao mi je apartman zbog kuhinje zbog Marka. Prvi put u Asprovaltu, drugi put u Gerakini. Prvi je extra zbog prirodne hladovine na šetalištu, ali je plaža sitni šljunak, a drugo je extra zbog diiiivne peščane plaže.
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 25.3.2012 22:50:43
|
|
|
|
ishler
|
Hoces li se prebaciti u temu letovanje da te malo smaram.? Bas mi treba oko toga pomoc
< Poruku je uredio ishler -- 25.3.2012 22:51:11 >
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 25.3.2012 22:56:42
|
|
|
|
Anoniman
|
Yeeeees, samo da počešem svoj ekcem, možda bih ga trebala namazati kortiko?
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 25.3.2012 22:58:31
|
|
|
|
ishler
|
Ha,ha,ha samo pozuri da i meni ne krenu da izla ze od muke
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 26.3.2012 9:14:47
|
|
|
|
Anoniman
|
Naučnici su napokon otkrili razlog zašto deca koja se valjaju u blatu ređe obolevaju od astme i ostalih alergija. Odgovor leži u posebnom proteinu čiji nivo opada zbog bacila iz blata. Izloženost bacilima u detinjstvu jača imunitet dece i sprečava pojavu alergija i bolesti u budućnosti. Ipak, do sada nije bilo poznato zbog čega dolazi do ovakvog efekta, i koji su to bacilli koji jačaju imunitet dece. Nedavna studija na miševima pokazala je da mikrobi koji dolaze iz blata, štite od pojave astme, stomačnih virusa i upale mokraćnih kanala. Studija je dalje pokazala da deca u razvijenijim krajevima sveta češće oboljevaju od ovih bolesti, jer antibiotici koje često upotrebljavaju ne dozvoljavaju organizmu da sam stvori mehanizam odbrane. Naučnici su u istraživanju koristili dve vrste miševa. Miševe bez bacila, koji su odgajani u sterlinoj sredini i one koji su odgajani u klasičnoj laboratoriji sa bacilima i ostalim poteškoćama. U potrazi za razlogom zašto bacilli utiču na imunitet na takav način, naučnici su svoje istraživanje koncentrisali na CXCL16 protein koji je direktno povezan za upalama i astmom. Kod “sterilnih” miševa ovaj protein bio je prisutan na većem nivou dok je kod normalnih bio znatno niži. Ovi rezultati ukazali su na putanju, koja govori da izloženost bacilima spušta nivo proteina CXCL16 i tako štiti organizam od bolesti astme i raznih upala. IZVOR
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 4.4.2012 14:09:45
|
|
|
|
isidora88
|
mateji je nedavno pocela koza da se susi jako,obrazi su mu kao smirgla,crvenila skoro da nema ni ne primeti se osim ako se ne zagleda bas,izgleda suvo i perutavo,ne znam vise cime da mazem,dr nam je rekla elocom ali ne pomaze pa sam posle 3 dana prestala a terapija je kao 5 dana- ima i na nogicama na listovima,tu mu je samo izrazito suva koza,ne znam cime vise da ga mazem,mustelu koristimo od rodjenja,nista nisam menjala,ni prasak ni omeksivac ni ishranu.
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 4.4.2012 14:13:50
|
|
|
|
Anoniman
|
Možda mu ne odgovara Mustela, mom starijem sinu ne odgovara, pojavi mu se ekcem ako mu slučajno namažem na lice. Probaj A dermu, ona je na bazi ulja noćurka, za razliku od Mustele koja je na bazi suncokretovog ulja.
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 4.4.2012 14:29:58
|
|
|
|
isidora88
|
uvek imao lepu i mekanu kozu i sad poslednjih par dana mu se to pojavilo,ne znam kako mu sad ne odgovara lepo cu poludeti bude li na mene povukao oset_ljivost,ja od malena imam atopijski dermatitis,nije valjda da i on ima inace na lice mu nisam stavljala nikakve kreme
< Poruku je uredio isidora88 -- 4.4.2012 14:32:37 >
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 4.4.2012 15:36:35
|
|
|
|
branki*
|
isi,da ga nisi mozda izvodila napolje po vetru?
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 4.4.2012 15:39:11
|
|
|
|
isidora88
|
jesam,mislim skoro svaki dan neki vetar duva nije mi jasno od cega mu je to po nogicama,za lice aj da kazem da je od vetra,hladnoce...
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 4.4.2012 15:53:51
|
|
|
|
branki*
|
da,po licu moze biti od vetra.ja stvarno nemam odgovor,niti sam primetila po kom pravilu kod boze izlazi ekcem.on uvek jede isto.nista ne menjam.nekad je koza super,nekad krene,pa stane,a nekad kreeeene.mada,ja se sad manje opterecujem,sta da radim.mazem pantenol,eucerin.nekad nista.kad se malo pogorsa,tutnem elokom,i tako guram.ja sam imala kao beba,posle se nije pojavljivao,mada mi izlazi od nikla(sat,kais,nakit).ali to ni ne nosim.
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 4.4.2012 19:03:30
|
|
|
|
ljubičica
|
Iščitala sam na brzinu, ali nisam uspela da uhvatim da li je neko imao slučaj kao naš. Tara ima samo po licu dosta bubuljičica koje su bele boje, onako sitne, sitne, a okolo ima malo crvenila. Mm je bio kod dr na pregledu pupka i rekoše da je ekcem i da mažemo Jekodermom. Nisam primetila da se češe. Do skoro se perutala, ali to je od rođenja i maltene je prošlo. Nemam pojma šta da radim... Vidim dosta se Mustela spominje.
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 19:07:56
|
|
|
|
madre
|
upravo se vratili od decijeg alergologa. dijagnoza: dermatitis atopica ( i pored pise L20 - sto ne znam sta znaci?!) terapija: aerius 1x 2,5ml uvece svakodnevno dok ne nadjemo cetirizin/Zirtek ( zna li neko gde ga mogu nabaviti) koji treba da pije 3-6 meseci! da predjemo na A-derma kozmetiku ( nikad nisam videla ni cula) a gde nju mogu da kupim? na eflorescence afloderm krema, uvece par dana. preko dana po potrebi dermalex za atopijski ekcem. savetuje se antialergijska ishrana. i kaze da vodimo dnevnik simptoma. vadili smo i krv da vidimo sta ga muci, cekamo rezultate.... veceras cu postaviti i bogijevu sliku. zna li neko gde mogu nabaviti ovaj lek sto sam boldovala i ovu kozmetiku?
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 19:16:22
|
|
|
|
pepeljuga
|
Madre, mene ovo tek ceka, zakazali smo za proslu nedelju ali nas je uhvatio ovaj grip i visoka temperatura tako da je sve odlozeno za tamo negde posle praznika, izludecu vise Gde on ima najvise? Nemam sad vremena da citam koji su vama simptomi tj. sto je najcrnje citala sam vec kad si pisala ali sad ne mogu da se setim. Javljaj sve sta se desava, tj. kako reaguje na sta. Sta podrazumeva antialergenska ishrana i zasto ako alergija nije od hrane?
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 19:16:24
|
|
|
|
mamamikka
|
nabavljaju ga u mađarskoj a bio je i u su u jednoj apoteci. gde si išla kod alergologa?
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 20:48:08
|
|
|
|
madre
|
IZVORNA PORUKA: pepeljuga Madre, mene ovo tek ceka, zakazali smo za proslu nedelju ali nas je uhvatio ovaj grip i visoka temperatura tako da je sve odlozeno za tamo negde posle praznika, izludecu vise Gde on ima najvise? Nemam sad vremena da citam koji su vama simptomi tj. sto je najcrnje citala sam vec kad si pisala ali sad ne mogu da se set_im. Javljaj sve sta se desava, tj. kako reaguje na sta. Sta podrazumeva antialergenska ishrana i zasto ako alergija nije od hrane? kako kad, ali uglavnom je najvise na glavi... pojavljuju mu se kraste na kosmatom delu, celu. zatim onaj klasican oblik na obrazima i ispod brade. ali ima ga svuda po telu, rukama, nogama, iznad pise, cak i na guzi. nisu velike povrsine zahvacene, ima ga na mozda 10ak mesta. ali zbog onog u kosi smo ga cak i na celavo osisali da bismo mogli da mazemo. to je toliko cesao da je cesto raskrvario kraste. a sto se antialergijske ishrane tice, mislila je bez citrusa (kaze, pogotovu ne kivi), bez kostunjavih plodova, raznih grickalica, konzervansa, aditiva... i valjda se svakako primenjuje iz predostroznosti. ja sam, recimo, primetila da on reaguje na paradajz. kako kod vas stoje stvari? mm, isli smo na pregled u jednu privatnu kliniku u bg.
< Poruku je uredio madre -- 11.4.2012 20:49:15 >
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 20:54:06
|
|
|
|
branki*
|
madre,je l se bogdanu sad tek pojavio ekcem,nije imao ranije?za lek ne znam.afloderm smo i mi koristili,nama je pomogao.dermaleks nam nije pomogao.
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 21:26:04
|
|
|
|
pepeljuga
|
Kod nas je najgori problem deo oko kolena, sa prednje i zadnje strane, tu ne prolazi i nekad cak raskrvari od cesanja (kad je kuci ja uvek necim mazem i trudim se da se ne cese ali u vrticu nemam kontrolu, a tamo je preko nedelje najveci deo dana). Na licu se pojavljivao samo u dva navrata ali u blazem obliku i lako se sanira (par namaza Dermalexa i prodje), nije dugo imao na licu nista. Pojavljuje se i na potkolenicama i butinama, nesto malo oko laktova i zglobova na rukama, na stomaku, ali to je sve na maloj povrsini i prolazno. Ovo oko kolena je najveci problem jer je veca povrsina i ne prolazi. Kao sto rekoh, prosle nedelje zakazasmo ali eto, zbog virusa nismo ni otisli a sad jos i praznici, bas nam se oteglo. Zakazala sam na privatnoj klinici, po preporuci. Ocekujem da i nas upute na alergo-testove. Madre, ako ti nije tesko posalji mi pp na kojoj ste klinici vi bili.
< Poruku je uredio pepeljuga -- 11.4.2012 21:32:39 >
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 21:36:00
|
|
|
|
jance
|
i Ogiju je veceras buknulo i to bas strasno na obrazima, kaze mm da se u igri mozda o njegovu bradu pa je iritirano, ali koliko se ja secam ovakvo jos nije bilo.. bas sam tuzna. mi nikad nismo imali nigde drugde na telu a dermatolog nam je rekao da to nije alergija nego ekcem na osnovu suve koze. dala nam dermatolog krem, ali je poznanica apotekarka uzela da mu nadje nesto kao prikladnije - pre 4 dana i jos uvek nikako da donese (moracu da je zovem)
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 21:43:15
|
|
|
|
madre
|
branki, imao je ranije ekcem, prosle zime, ali nije bilo potrebe za bilo kakvim intervencijama. malo ga mazali mustelom i proslo ovaj put je sve pocelo sa cesanjem glave, ja sam prvo pomislila da je dobio vaske zatim kraste i sve ostalo... pepeljugo, sad cu da ti napisem zene, je l koristi neko ovu kozmetiku i znate li gde mogu da je kupim?
< Poruku je uredio madre -- 11.4.2012 21:46:49 >
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 22:25:43
|
|
|
|
Anoniman
|
L20 je šifra bolesti, ne opterećuj se. Mi smo aerius pili punih 6 meseci, to je maximum da se pije u kontinuitetu, nakon toga mora da se pravi pauza. Za ovaj na Z, samo čula da nabavljaju iz Mađarse, ali moraš imati recept (naš, beli). A dema se sada pojavila na našem tržištu, u Hrvatskoj je jako popularna. Imaš je po apotekama. Ja sam sada uzela tester da probam za starije dete jer mu ne odgovara Mustela koju koristim za mlađe, i čini mi se da je ok, kaže da mu prija. Afloderm su mi prepisali onomad za Luku, kad je bio bebac, on je krotiko, nisam ga koristila jer se Luki povuklo samo od sebe. Dermalex deluje u smislu da ublažava svrab, ali ekcem neće proći - moje iskustvo. Antialergiska ishrana.... Diskutabilno. To bi verovatno bila eliminaciona dijeta, dakle, ne jesti: citruse, mleko, jaja, pšenično brašno... ali to je nezahvalno sa detetom koje to sve već jede, ja bih radila alergotset pa bih videla šta dalje.
|
|
|
|
RE: Ekcemi na dečijoj koži 11.4.2012 22:37:41
|
|
|
|
Lilla
|
H povremeno ima neki osip po licu, i to od kako se rodio. Par dana nema nista i onda samo pocnu da se pojavljuju crvene tackice. Posebno ujutru mu se zacrveni kad te ustane, valjda jer trlja obraz od cebence i jastuk. Pitala sam par puta u savjetovalistu, kazu mi da je osip od vrucine. Hm, nesto ne vjerujem da je to u pitanju, kakva vrucina majku mu, meni ruke otpadaju od hladnoce ovih dana u stanu. Sve se plasim da bi mogao biti ekcem, ali ima samo po licu.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda.
Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka.
Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug.
Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije.
Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?