|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ekcemi na dečijoj koži
19.2.2012 23:11:36   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: BlackBetty

ja off vec danima user posted image
evo, da me ne grde - moze biti ekcem na kozi ako ima candidu u crevima?

Navodno da.

IZVORNA PORUKA: Tash

Ovo sam napisala u temi Kandida.

Magdalena,
nedavno sam kod pedijatra srela roditelje dvoje dece. Bla bla u čekaonici, kažu došli su zbog sina. Šacujem da ima oko 3-4god. U razgovoru, tata mi kaže da mali ima neke parazite, kandidu valjda, malo je bio konfuzan, ili ja nisam shvatila, i oni obigravaju lekare zbog toga, jer nikako da se toga reše, a po njihovoj priči, mali je neposlušan, hiperaktivan, pekmezav, i ne govori najbolje, a sve baš zbog kandide. Tad sam prvi put čula da kandida ima veze sa tim, i sada, evo od tebe.
Za razliku od dečaka, njihova devojčica, sedela je kolicima, mislim da ima oko godinicu, imala je gadan ekcem po licu. Lekari su sumnjali na alergiju na mleko, na alergiju na jaje, na svašta, ali se pokazalo da nije, nego kandida. Kada su sanirali kandidu, ekcem se povukao. I kako kandida počne da divlja kod nje, ekcem se vraća.
Ako su lagali mene, i ja lažem tebe.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 551
19.2.2012 23:31:56   
Anoniman
joj, procitala sam bas taj post valjda 3x do sada i nisam ga upamtila!!!
ovo na licu mu se kuc-kuc-kuc izgleda povlaci, nastavljam da mazem do sledece subote pa cemo onda da vidimo. inace, nisam otkazala posetu dr-u u utorak, tamo cu joj traziti uput za urin i koprokulturu. znam da ce odlepiti ali neka. dosta mi je vortanja, sad cu da preuzmem uzde pa mogu samo sebe da krivim ako ne valja.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 552
24.2.2012 13:32:02   
coka11
Da li je neko koristio Ecomer kremu za ekcem kod beba/dece?

"Važno je možda i to da znamo:
čovek je željan, tek ako želi
i ako celog sebe damo,
tek tada možemo i biti celi."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 553
25.2.2012 10:06:49   
coka11
Jel ono kad na kremi piše mazati 2 puta, jel ne smem više? Moja beba je stalno balava, moram nešto mazati između ta 2 mazanja, jel smem Pantenol mast? Ona je nekako neutralna.

i ako celog sebe damo,

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 554
25.2.2012 10:12:42   
branki*
mozes slobodno pantenol mast i vise puta.ako su kortiko kreme,2 puta,tako je nama receno.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 555
25.2.2012 11:27:17   
coka11
Koristili smo Linolu, prvo poboljšanje a posle još gore. Kupila sam Mustelu, i tamo piše 2 puta. Počela sam sinoć i malopre kada je zaspao ponovo namazala. Kad se probudi odmah počinje da balavi, moram nešto mazati, Pantenol verovatno. Još nismo koristili kortiko. To nam je zadnja opcija. Poludeću!!

i ako celog sebe damo,

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 556
25.2.2012 11:36:39   
nink
Evo da podelim ja svoje iskustvo sa vama.Mi se 8 god borimo sa ekcemom.Moja devojcica je dobila prvi put sa 2 meseca i evo punih osam god muke.Nema sta nismo probali naravno kada bukne mora elecom..Budite oprezni sa tim jer je njoj na pojedinim mestima koza izgubila pigmentaciju ali drugacije nije moglo jer to je svrbelo i rane je pravila..Ima na rukama ,ispod pazuha i ponekad na guzi...Razna ispitivanja smo radili i na kraju nista joj ne smeta sem u malim granicama na grinje i beta bakoreten(sargarepa,paradajz iostalo).Probali smo i to da izbacimo ali naravno nije imalo svrhe...A da vam ne pricam sto su govorili proci ce sa 1 god pa sa 3 pa u pubertetu..Ne znam vise sta da mislim..Sada trenutno je u fazi da nema..E da atopik krema joj prija....Pantenol krem je prijao ali valjda se koza zasiti pa posle nema efekata...Eto toliko od mene..Probali smo :linolu,mustelu,pantenol,eucerin,aven,ma ne mogu vise ni da se setim....

(odgovor članu coka11)
Direktna veza do poruke: 557
25.2.2012 16:33:38   
branki*
nink,i vi kuburite sa ovimuser posted image ?
da li neko od vas(ti ili suprug)ima ekceme ili je imao?je l mazete nesto svakodnevno,kao negu i sta?sad joj se javlja redje nego u bebecem periodu ili isto?

branki

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 558
25.2.2012 17:03:30   
nink
Nazalost moje dete je naucilo da zivi sa tim..Nema niko od nas problema sa ekcemom i sl..Cak nema ni pravila kada ce da izadje,povuce se pa ne bude npr mesec,dva pa opet u krug..Jedino joj kao prija atopik krema i kupam je sa sebamedom kupkom....Nema razlike sada ni u bebecem periodu ,isto izlaziuser posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 559
25.2.2012 17:05:37   
branki*
uh,breuser posted image

branki

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 560
25.2.2012 17:07:51   
nink
Sreca u nesreci je sto nikada nije imala na licu,ali leti se bas vidi na rukama,dobro je sto ona nema komplekse jer ume da izgleda bas onako ...kao rane..user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 561
25.2.2012 18:18:04   
isidora88
mateji je izasao ekcmem na butini i na ruci,mali je precnik oko pola cm i ne znam cime da mazemuser posted image imam mustelu mleko za telo i time ga mazem za sad.

inace ja se ceo zivot mucim sa ekcemom,u jednom periodu sam imala preko celih ruku i nogu,uzas na sta je to licilo a koliko je svrbelo da vam ne pricam,sva sam bila u ranama a koza mi j e bila kao smirgla,grozota.tad sam prvi put uzela kortiko kremu i resila problem za par dana,od tada mi se srecom nije javljao nikad toliko jako.
sada imam problem jedino sa sakama jer mi koza vise ne reaguje na kremeuser posted image
inace mi koza po telu nije glatka onako barsunastokao dok sam bila mala nego je grublja,ne znam da li je to posledica kortiko krema

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu nink)
Direktna veza do poruke: 562
25.2.2012 22:23:57   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: coka11

Koristili smo Linolu, prvo poboljšanje a posle još gore. Kupila sam Mustelu, i tamo piše 2 puta. Počela sam sinoć i malopre kada je zaspao ponovo namazala. Kad se probudi odmah počinje da balavi, moram nešto mazati, Pantenol verovatno. Još nismo koristili kortiko. To nam je zadnja opcija. Poludeću!!

Mustelu mažem 2x dnevno celo telo, ali lice mu njome mažem svaki put kada idemo napolje, tako da lice namažem po nekada i 4x.

Isi, koji det za sudove koristiš? Primetila sam da kada koristim Fairy, ekcem divlja. Sada koristim Pur, i ekcem miruje. Čula sam i da je Mer odličan za ekcematoznu kožu.
Što se tiče kože tela, meni su butine užas. Bodljikave. user posted image rapave. user posted image Uvek su bile takve. Nedavno mi je mama kupila Niveu Q10 za telo, i to je kupila zato jer i ona ima takvu kožu na nogama kao ja, i skroz joj se sredila, i nećeš verovati, posle 3-4 mazanja, koža je kao bebina guza. Naravno, čim prestaneš da se mažeš bar na 2 dana, sve se vrati na staro.

< Poruku je uredio Tash -- 25.2.2012 22:24:16 >

(odgovor članu coka11)
  Direktna veza do poruke: 563
27.2.2012 14:13:01   
ivaj
Jeleni se crveni dupe vec deset dana i ima neke silne crvene tackeuser posted image
Od rodjenja je imala problem sa ekcemom,ali nista strasno.Par puta se pojavljivalo i proslo.

Ovo sad sam mazala ekcemolom,hidrocortisonom,menjala pelene i nista.Muci me da li je ekcem ili ojeduser posted image Da je ojed valjda bi se smirilo do sad.

Sta mislite,je l moze tako da izgleda ekcem na guzi?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 564
27.2.2012 14:15:54   
Anoniman
Na guzi ili oko čmara?

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 565
27.2.2012 14:16:02   
lesica
Mojoj L se tako crvenela guza kada joj je izbijao prvi zub,i kada su joj dvojke i trojke krenule (nama je tih osam zuba u par dana izbilo) user posted image i bili smo kod dr zbog toga,mazali kojesta i na kraju je samo proslo. Doduse luftirali smo guzu non stop.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 566
27.2.2012 14:16:26   
*Alexx*

IZVORNA PORUKA: ivaj

Jeleni se crveni dupe vec deset dana i ima neke silne crvene tackeuser posted image
Od rodjenja je imala problem sa ekcemom,ali nista strasno.Par puta se pojavljivalo i proslo.

Ovo sad sam mazala ekcemolom,hidrocortisonom,menjala pelene i nista.Muci me da li je ekcem ili ojeduser posted image Da je ojed valjda bi se smirilo do sad.

Sta mislite,je l moze tako da izgleda ekcem na guzi?

Andreju se tako manifestovao ojed i umeo da traje. Kad je bio mali, jedino mu je pomagao Jekoderm. Kad je bio stariji, Mustela krema protiv ojeda (ne vitaminska krema, već baš krema protiv ojeda, kad se već pojavi). Nisam probala ništa drugo u ovoj drugoj fazi, a kad je bio mali, probala sam sve i svašta, osim Linole (tada nisam mogla da je nađem).

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 567
27.2.2012 14:18:30   
ivaj
Crvenilo oko cmara,a tacke svuda okolo.
A te tacke su onako malo vece,nisu bas sitne tackice.
lesice,izbijaju njoj zubi ali nemoguce da je sve od zuba.Skoro se bila osula po celom telu,trajalo par dana i proslo.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 568
27.2.2012 14:21:14   
Anoniman
Marku su uvek ti tačkasti osipi bili Kandida, i prolazili su na ispiranje rastvorom sodabikarbone (nikada neću naučiti dal je to jedna ili dve reči), i mazanje Nistatinom.
Ojed je imao samo jednom, tada sam ispirala rastvorom hipermangana, bilo je homogeno crveno, i mazala svašta: pantenol, Sebamed protiv ojeda i osipa, Penaten... I tako prođe nekako.

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 569
27.2.2012 14:28:02   
ivaj
Nista,probacu onda jekoderm sto rece Alexx.Pa ako ni to ne pomogne,vodim je kod dr da vidim sta ce on da kaze.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 570
27.2.2012 14:36:26   
Ivanka 75
Ivaj, nema te 100 godina user posted image

A ono što je Iva imala na nozi (kao da se ogrebala a nije, bilo prvo na 2 mesta pa počelo da se širi i na treće) sve prošlo kad sam počela da mažem Pantenol-om. Dal je bio ekcem  ili nije nemam pojma...
A to tačkasto crvenilo na guzi Iva obavezno dobije kad pojede nešto što joj ne prija (uglavnom neke vrste kruški i jabuka), obavezno pranje vodom, neka kremica protiv ojeda i prođe za nekoliko dana.

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 571
27.2.2012 15:37:03   
oxy7
Ivaj, moja beba je imala isti problem, nama je pomogla kombinacija Nivee SOS i pudera + stalno ispiranje vodom, izbacila sam vlažne maramice iz upotrebe. I bogami je trajalo skoro tri nedelje, onda se preko noći povuklo.

Mi smo bili na kontroli prošle nedelje i dr. mi je rekla da pavle ima osjetljivu kožu i da nije u pitanju ekcem, a i ja sam primijetila da se sav ospe kad mu je vruće, čim ga raskomotim crvenilo se povlači. Međutim, jedna crvena fleka na vratu (oko 5mm) stoji non-stop. Preporučila je alfoderm, ne znam da li da ga koristimo ili sačekam još malouser posted image

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 572
27.2.2012 21:13:05   
isidora88
tash koristim koji stignem,uglavnom mer ili fairy ali ja bas retko perem sudove,sve strpam u masinu,jedino mi je problem sto stalno perem ruke zbog mateje i to mi isusi toliko kozu da ne mogu prste da savijem a da mi ne popuca koza na 20 mestauser posted image

koja je niveina krema? okaci sliku,ima ih gomilu,bas cu otici da kupim ovih dana. inace sam koristila niveinu ono plavo mleko za telo i bilo mi je ok, sad imam eucerin i koza mi se zasitila izgleda jer mi nekako iritira kozu u poslednje vreme. inace kupke koje su mi stvarale grozne ekceme su fa i palmolive. ne znam koje da koristim dove mi se smucila i niveine istouser posted image

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 573
27.2.2012 22:03:56   
Anoniman
user posted image

A za kupanje koristim ovo:

user posted image

(odgovor članu isidora88)
  Direktna veza do poruke: 574
27.2.2012 22:04:58   
Anoniman
Inače, i ja sve trpam u mašinu sem Markovih flašica, i ipak, ekcem je prošao od kada ne koristim Fairy.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Decu poveravam vašim vozovima i vašim nads...
Nekoliko puta nedeljno kupim kartu na kojoj je polazna ili završna stanica Novi Sad. Decu vam poveravam više puta nedelj...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here