Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:17:36
|
|
|
|
simke
|
Ja sam Siniši uvela OVO. Pikovit neće ni da primiriše,Revitu pije kako kad.
|
|
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:19:30
|
|
|
|
Snelle
|
Mama mi je pričala da nam je dok smo bili deca pravila kombinaciju - cedjena pomorandža, kašičica meda i jaje (živo). Svako jutro smo dobijali dozu pre doručka i cele zime bi bili zdravi.
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:21:37
|
|
|
|
Jeca*
|
a vidis moja majka je veliki protivnik davanja zivog jajeta deci. Ona cak ne voli ni kolace gde ima zivih jaja, tj da se ne peku ili kuvaju ili sl
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:23:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Pre su se baš često davala sirova jaja, ja sam veliki, ali veliki protivnik, ni kolače sa živim jajima, a kad ih kuvam, kuvam toliko da pozelene
|
|
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:23:54
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Jeca* a vidis moja majka je veliki protivnik davanja zivog jajeta deci. Ona cak ne voli ni kolace gde ima zivih jaja, tj da se ne peku ili kuvaju ili sl I ja sam.
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:25:55
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: *Alexx* Znači - bademe pod ključ U našem slučaju pod ključ bukvalno, jer kad ih ima u kući, mm ih proždere za pola sata. Nisi mu objasnila da oni goje?
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:27:28
|
|
|
|
Snelle
|
Svi su protivnici živih jaja, jer znamo kakav rizik ona nose, ali da li je takav slučaj i sa domaćim? Pitam kao laik, jer mi smo dobijali domaća jaja, moji su gajili kokoške, i nismo imali nikakvih problema. Sada i moji svekijevci gaje kokoške i takodje imaju domaća jaja, samo njih i dajem Lani, naravno ne živa , i ne dajem joj kupovna uopšte.
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:29:13
|
|
|
|
Anoniman
|
I ja sam!!! Baš zato što nemam od koga sa sigurnošću da nabavljam proverena jaja...
|
|
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:33:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Ni domaća ne bih nikad dala živa
|
|
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:37:20
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Nedja RR Ni domaća ne bih nikad dala živa tako je
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:39:16
|
|
|
|
mihi
|
IZVORNA PORUKA: Jeca* a vidis moja majka je veliki protivnik davanja zivog jajeta deci. Ona cak ne voli ni kolace gde ima zivih jaja, tj da se ne peku ili kuvaju ili sl U pravu je potpuno, bila sam na nekom savetovanju imamo najveći % Salmonele u jajima i svežem pilećem mesu zato nam nisu dali kvote za izvoz piletine i jaja u EU, tako da živo jaje nikako.
|
|
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:40:20
|
|
|
|
mihi
|
IZVORNA PORUKA: minavb IZVORNA PORUKA: Nedja RR Ni domaća ne bih nikad dala živa tako je Domaća su najkritičnija u njima je nađeno najviše salmonele ali imas ih i u farmskim jajima sporadično.
|
|
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:40:44
|
|
|
|
Olga75
|
Snelle , salmonela ne bira domace ili koke sa farme , ako dooobro operes ljusku rizik se smanjuje ali ne nestaje
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:43:27
|
|
|
|
mihi
|
Domaće koke koje su slobodne i mogu da kljucaju svašta nađu pored poljski WC izvore salmonele tako da su kritičnija domaća od farmskih jaja. Farmska jaja se kontaminiraju salmoneleom putem ribljeg brašna. Ljuska jaja se nikada ne pere jer se otvaraju pore i bakterije ulaze u jaje
< Poruku je uredio mihi -- 18.10.2011 9:44:04 >
|
|
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:44:43
|
|
|
|
Olga75
|
e onda necu vise da perem jaja , ja ih svaki put pre nego sto ih razbijem oribam , pogotovo kad vidim da ima fleka od kake ili krvi , sta li je
< Poruku je uredio Olga RR -- 18.10.2011 9:45:12 >
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:47:03
|
|
|
|
Anoniman
|
Mihi, pere se ali neposredno pre korišćenja. Jaje ne sme da stoji oprano, ali može da se opere pre nego što se razbije (ne bih da ti protivrečim, znam da si stručnjak,ali nedavno sam ovo polagala i imala baš ovo pitanje na ispitu ).
|
|
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:47:23
|
|
|
|
mihi
|
Olga uzmeš rukavicu za jednokratnu upotrbu razbiješ jaje i baciš ljusku i rukavicu .
|
|
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:51:25
|
|
|
|
mihi
|
Znam šta mi studentima kažemo dok pereš prenosiš mikroorganizme i kad otvoriš jaje, može da se kontaminira, e sad neznam šta Vama govore Vaši profesori, moja drugarica predaje mikrobiologiju namirnica animalnog porekla i znam da to govore studentima.
|
|
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:52:37
|
|
|
|
mihi
|
Farmska jaja nisu nikada prljava jedino domaća.
|
|
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 9:57:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Ali kad otvoriš jaje sve to što je na ljusci može da se prenese u sadržaj jajeta. KAd opereš ljusku ona se istanji ali treba vremena da mikroorganizmi prodru kroz ljusku, a ako odmah razbiješ jaje smanjuje se mogućnost kontaminacije. To je ono što nama profesori govore
|
|
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 10:06:44
|
|
|
|
Snelle
|
Moram da priznam da meni NIKADA nije palo na pamet da operem ljusku. Ne znam treba li da me bude sramota zbog toga....
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 10:10:26
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja perem samo kad na domaćim ima vidljive prljavštine, kupovna ne
|
|
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 10:10:30
|
|
|
|
*Alexx*
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Moram da priznam da meni NIKADA nije palo na pamet da operem ljusku. Ne znam treba li da me bude sramota zbog toga.... Ni meni.
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 10:11:31
|
|
|
|
Olga75
|
ajde sad cu da kopiram ove postove u JAJE pa da nastavimo tamo
|
|
RE: Preparati za jačanje imuniteta deteta 18.10.2011 10:11:46
|
|
|
|
Anoniman
|
Snelle Ja baš kažem koleginici da nisam nikad još prisustvovala ovakvoj debati o lupanju jaja... Ja ih puknem o rub stola i šljas u tiganj ili posudu u kojoj ih mutim posle operem ruke jer se malo ulepim od belanca, nikad mi nisu padale napamet mikrobakterije i ostalo... Eto i ja ću malo da se stidim
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?