mama kukunka
|
Sad cu vam reci na cemu smo odrasle moja sestra i ja, i sta ja dajem detetu evo vec skoro 8 godina, i to su jedini ‚‚ preparati‚‚ koje koristimo.. Radi 100%( a nema razloga da ne radi) , samo je potrebno malo truda svakodnevnog, i malo ranijeg ustajanja za mamu.. Naime, celog zivota je prvo sto moje dete stavlja u usta kasa od voca-dakle 3-4 vocke, u zavisnosti od toga sta se nudi ( npr banana, jabuka, pomorandza i kruska)..to se umuti u blenderu u kom je prethodno napravljeno bademovo mleko ( Ca iz mleka je beskoristan naspram Ca iz badema).. Bademovo mleko se pravi tako sto 10-15 badema osurite vodom, samo koliko da im se l braon ljuskica lako skine, jezgra sa malo vode umutite u blenderu-i eto mleka... Dobro, ovo mleko ne pravim bas svako jutro -sad vec idemo u skolu, i veliki smo, ali cesto ga smutim.. Muceno voce svakako pravim ( povecam kolicinu. pa jedemo svi u kuci)..Da bi cerka to zavolela, dok je bila bas mala, umela sam da joj ubacim bukvalno mrvice cokolade ( najcesce zivotinjsko carstvo), samo dok nije naucila da je to deo svakodnevnice... Sad se buni jedino ako preteram sa grejpfrutom :).. I nije isto cediti sok od voca, koji je koncentrovana kiselina,ne prija nikome, i jesti kompletnu vocku, sa svim vlaknima koje ima.. I kad to pojede ujutru, moze u skoli da tovari gluposti, cak i da preskoci rucak ponekad j zameni ga nekom brzom hranom ako smo u gradu, ja znam da je unela na prazan zeludac sve potrebne vitamine i minerale za taj dan.. I sad, rezultat ovoga je , da kucnem u drvo, da temperaturu ne dobija vise od 2-3 puta godisnje ( isla je i u vrtic, i na rekreativne), Stomacni virus ( povracanje i proliv) je imala ukupno 2 puta za 8 godina.. Eto , to je moj recept za jacanje imuniteta... Nadam se da sam bila od koristi
|