jeca14 -> RE: Spermogram i spermokultura (29.3.2011 22:16:10)
|
Cao svima, prvi put se javljam ali već duže vrijeme vas pratim. Portal je super i našla sam dosta zanimljivih stvari. Suprug i ja smo dvije godine u braku bez dijece, problem je sledeći: prvi spermogram je bio sa 2 miliona, drugi 7 miliona, treći 25 miliona i četvrti tj. poslednji od prije dvadeset dana je rezultat je sledeći: -broj spermatozoida: 14mil -progresivno pokretnih: a (0,26) b (0,13) c (0,18) -nepokretnih: 0,43 -leukociti: 3,00 -vitalnost: 0,60 -normalne forme: 0,37 -abnormalne: 0,63 Vidi se da su leukociti uvećani. Testovi UK, spermokultura, test na hlamidiju, mikroplazma i ureaplazma su negativni. Dijagnoza: infertilititas, oligozoospermia, necrospermia, leucocytospermia Urolog predlaže terapiju: tamoxifen 2x20mg/3mjeseca i visiren 2x200mg/10 dana Poslije prvog i drugog spermograma bilo je bakterija koje su riješene antibioticima i u tom periodu smo koristili prirodnu bazu liječenja kao što su med, sjemenke, čajevi... Nadam se da sam vam uspjela objasniti naše nalaze i zato vas molim za vaše mišljenje, prije svega da li je ko koristio tamoxifen u ovoj količini dnevno i neprekidno tri mjeseca?
|
|
|
|