ksenija81 -> RE: Spermogram i spermokultura (13.2.2011 14:46:14)
|
IZVORNA PORUKA: gage Pozdrav,posto vidim da je ovaj forum prilicno aktivan uclanih se pa da vam iznesem svoj problem.Naime ja i supruga vec 2 godine pokusavamo ali nista,prije par mjeseci poceli smo sa pretragama i posto su nalazi kod supruge bili ok ja sam uradio spermogram i spermokulturu u Sremskoj Mitrovici....rezultati katastrofa! boja:mjecno bela,pH:8.0,viskozitet:uobicajen,konzistencija:sluzava,likvefakcija:do 30 min.,zapremina:2.0 i to je sve sto su uspjeli izmjeriti :(,mikroskopskim pregledom pronasli su oko 20 spermatozoida od kojih 5 pokretnih,dalje u nalazu pise:bakterije,leukociti i epitelne celije prisutni u manjem broju,detritus obilan.U nalazu spermokulture pise:patogene klice nisu izolovane. kad sam video nalaz sokirao sam se,sledece sedmice idem kod urologa na dalje pretrage i zanima me sta sve moze uticati na ovako los rezultat,u zadnja tri meseca sam imao tegobe u vidu ucestalog mokrenja a prije nekoliko mjeseci su mi na ultrazvuku nasli manje kolicine peska u bubregu pa sam do nedavno pio terapiju ciprocinal-baktrim,dali su ove pojave mogle uticati da spermogram bude toliko los a napominjem da skoro dve godine nemozemo da `zatrudnimo` i zanima me dali neka hronicna upala moze da ima za rezultat totalno los spermogram.hvala To ucestalo mokrenje moze da ukaze na problem sa prostatom. Ali vec ce ti urolog uraditi UZ pa ces znati. MM ima hronicnu upalu prostate da to nije znao, jedino mu se stalno islo u wc da piski a nema nista, umeo je i po pola sata da sedi na wc solji i nista. E sad koliko to utice na spermogram nemam pojma jer mu urolog nije nista precizirao, ali spermogram mu je losiji. Koliko znam, anitibiotici mogu uticati na spermogram, ali isto tako ne znam u kolikoj meri. Verovatno ces morati da iskontrolises krvne sudove testisa kao i homonski status. Ali opet kazem, sve ce ti to urolog objasniti.
|
|
|
|