Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 14.2.2010 20:32:49
|
|
|
|
Bonci
|
devojke, je li moze malo logistike oko spermograma i spermokulture, kao npr., je li moze u bilo kojoj labaratoriji da se uradi, koliko vremena moze da prodje od uzimanja uzorka do donosenja u lab., koliko dana mora trajati apstinencija, i ako moze neke osnovne stvari koje bi trebalo da znamo....???
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 15.2.2010 1:05:23
|
|
|
|
cipiripi
|
-moze u bilo kojoj lab da se radi ( biomedici na primer moras prvo da pozoves i da vidis kad je dr tamo) -analiza spermograma i spermokulture se rade iz istog uzorka -sto se tice "vremena" neke laboratorije nece da prihvate uzorak koji doneses vec mora na licu mesta da ga da. -apstinencija je od 3-5 dana (punih dana) -koje osnovne stvari zelis da cujes? Ono sto ja mogu da ti kazem je.. -da piski pre davanja uzorka i da se opere zbog lazno pozitivnih leukocita
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.2.2010 8:10:13
|
|
|
|
tixy1
|
Dobili smo rezultate- povecala se pokretljivost sa 32% na 43%!!! Jeeeeeee!!! Nije idealno, ali je dobro. Proslo je oko mesec i po dana od terapije.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.2.2010 8:14:15
|
|
|
|
bebironcic
|
Super Tixy ....i sada muc,muc
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.2.2010 8:14:16
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: tixy1 Dobili smo rezultate- povecala se pokretljivost sa 32% na 43%!!! Jeeeeeee!!! Nije idealno, ali je dobro. Proslo je oko mesec i po dana od terapije. Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ziveli jaki spermici
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.2.2010 8:24:12
|
|
|
|
tixy1
|
Pisala sam malo i u crticama. Jeeeee I mi smo jadni bili na iglama, hoce li se poboljsati ili ne. MM pije tablete peruvian mace, jedino to. Ne indiciram da je to pomoglo nego samo navodim. Zakazace kod urologa, pa cemo videti sta ce mu reci.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.2.2010 9:16:45
|
|
|
|
2002m
|
i moj pije tablete peruvian maca a i ja.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.2.2010 9:21:51
|
|
|
|
tixy1
|
I ja sam pila neko vreme, ali smo trosili kao ludi, a jbg kosta boga oca, pa sam prepustila macu mm-u. Ja pijem kapsula Q10 (i mm), onako, radi opsteg zdravlja. Ovih dana pijem i virak
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.2.2010 9:24:25
|
|
|
|
2002m
|
od juce sam na klomifenu pa ne znam dali smem i macu da pijem?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.2.2010 9:28:36
|
|
|
|
tixy1
|
Ne znam, nisam pila klomifen nikad.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.2.2010 10:01:02
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: 2002m od juce sam na klomifenu pa ne znam dali smem i macu da pijem? Evo mi je Ana RR na chatu, kaže virnula je na RR pa videla tvoje pitanje. Poručuje ti da ne piješ macu, da uz Klomifen ne piješ nikakve dodatke jer će ti poludeti jajnici.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.2.2010 10:03:24
|
|
|
|
2002m
|
Hvala jos mi to fali
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 16.2.2010 10:20:05
|
|
|
|
Mari86
|
Tixi dragaaa drago mi je!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.2.2010 22:18:45
|
|
|
|
2002m
|
moj muz pije klomifen i zali se da pocinju testisi da ga bole.Dali su vasi muzevi imali neke promene
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.2.2010 22:21:52
|
|
|
|
cipiripi
|
moj to nije pio..i znam da kad sam ja bila kod endokrinologa da je zena rekla-onako usput: "ja mogu da ti dam stimulaciju ali necu jer to nije dobro"...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.2.2010 22:26:16
|
|
|
|
2002m
|
pa nista od hormona nije dobro ali se sve hvatamo za slamku,za tracak nade
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.2.2010 22:28:52
|
|
|
|
cipiripi
|
upravo to..pricaju kako su hormoni "precisceni" ne kazem da nisu..ali...ipak su hormoni.. ne znam nisam vise pametna... ne verujem vise ni u sta.. ako proveris hromozomski status..mozes da nastavis sa alternativnom medicinom, ili eventualno sa nekim preparatima na biljnoj bazi..
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.2.2010 22:32:34
|
|
|
|
2002m
|
mislim da nema potrebe, ipak imamo zivo i zdravo dete(hvala bogu) Hormoni su mi OK. Pije on i Peruvianmacu, da ga nisam predozirala
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.2.2010 22:36:07
|
|
|
|
cipiripi
|
neznam draga..uopsteno pricam za genetsko ispitivanje.. mm je na primer sperma mnogo bolja posle tesicevih cajeva a meni je napravio karambol...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.2.2010 22:42:36
|
|
|
|
2002m
|
ma da nacisto senes od svega, taman sam se malo ponadala.Ja na klomifenu on pod terapijom....jos fali da mu se nesto iskomplikuje
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.2.2010 22:45:42
|
|
|
|
cipiripi
|
ma nece od jedne ture...ne valja da se pije konstantno..konkretno za zene vazi pravilo da se posle 3 meseca terapije klomifenom pravi pauza duzi vremensi period..a to ti je dovoljan dokaz da nije bas zlatan
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.2.2010 22:48:12
|
|
|
|
2002m
|
a prepisuju ga, kao bombone .Ja nisam odusevljena sto ga pijem, cak sam prosli put rekla sebi...da ga vise nikad u zivotu necu piti. Rekla pa porekla
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.2.2010 22:59:19
|
|
|
|
cipiripi
|
cilj ne bira sredstva... a sto ne odes na inseminaciju ako ga vec pijes?
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.2.2010 23:04:01
|
|
|
|
2002m
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi cilj ne bira sredstva... a sto ne odes na inseminaciju ako ga vec pijes? u subotu idem na uz i imam u planu da pitam gin. za inseminaciju.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 17.2.2010 23:27:29
|
|
|
|
cipiripi
|
to bi ti bilo najpametnije..kad ga vec pijes ..da to sve iskoristis maksimalno
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?