Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:07:38
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: bebironcic E,Mari draga ...kada bih znala da ce se nesto popraviti jela bih i ono sto se ne jede-bas sam grozna!?Ne razmisljaj o tome kada bi trebalo da dobijes,znas i sama da psiha utice dosta na coveka! Ufff znam..ali kad ne mogu... pomislim kako je bilo lose ida nije moguce da sam ostala i da nisam ja te srece... Pokusavam da ne mislim ali pada mi i to na pamet..
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:08:23
|
|
|
|
bebironcic
|
hvala banini,idem odmah da vidim
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:09:52
|
|
|
|
bebironcic
|
Znam,tako i ja kazem ali je to negde podsvesno,i priznali ili ne jace je od nas!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:10:03
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Mari86 IZVORNA PORUKA: bebironcic E,Mari draga ...kada bih znala da ce se nesto popraviti jela bih i ono sto se ne jede-bas sam grozna!?Ne razmisljaj o tome kada bi trebalo da dobijes,znas i sama da psiha utice dosta na coveka! Ufff znam..ali kad ne mogu... pomislim kako je bilo lose ida nije moguce da sam ostala i da nisam ja te srece... Pokusavam da ne mislim ali pada mi i to na pamet.. mari da ti ne dodjem tamo u bečej da te izlupam po guzi,pssstttttttttttttttttttttttttttttttttt sve čuje
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:12:37
|
|
|
|
2002m
|
Ja sam joj bliza , ima da joj doskocim i
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:13:03
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: banini IZVORNA PORUKA: Mari86 IZVORNA PORUKA: bebironcic E,Mari draga ...kada bih znala da ce se nesto popraviti jela bih i ono sto se ne jede-bas sam grozna!?Ne razmisljaj o tome kada bi trebalo da dobijes,znas i sama da psiha utice dosta na coveka! Ufff znam..ali kad ne mogu... pomislim kako je bilo lose ida nije moguce da sam ostala i da nisam ja te srece... Pokusavam da ne mislim ali pada mi i to na pamet.. mari da ti ne dodjem tamo u bečej da te izlupam po guzi,pssstttttttttttttttttttttttttttttttttt sve čuje psttttt...cutimmm....
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:13:29
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: 2002m Ja sam joj bliza , ima da joj doskocim i nemojte mozda sam
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:13:35
|
|
|
|
2002m
|
IZVORNA PORUKA: bebironcic Vidim da cemo i mi morati to da uradimo-da promenimo i ginekologa i urologa,urologa prvenstveno jer problem ima mm Ako niste zadovoljni, menjaj
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:14:16
|
|
|
|
2002m
|
IZVORNA PORUKA: Mari86 IZVORNA PORUKA: 2002m Ja sam joj bliza , ima da joj doskocim i nemojte mozda sam ma samo po glavi, nece da ti skodi
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:18:15
|
|
|
|
Anoniman
|
bebi jel si dobila pp???
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:19:06
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: 2002m IZVORNA PORUKA: Mari86 IZVORNA PORUKA: 2002m Ja sam joj bliza , ima da joj doskocim i nemojte mozda sam ma samo po glavi, nece da ti skodi udri 2002m, evo ja dolećem boingom mari mari....
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:25:28
|
|
|
|
bebironcic
|
Nisam banini
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:34:30
|
|
|
|
Anoniman
|
hm...ajd opet it šaljem...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:43:02
|
|
|
|
daca77
|
Joj...sto su skupi kod mene...spermogram 2500 din i spermokultura 400 din.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:50:40
|
|
|
|
bebironcic
|
Banini poslala sam ti pp,a stigla mi je tvoja
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 10:51:19
|
|
|
|
bebironcic
|
gde ti to ides Daco pa su tako skupi?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 11:01:39
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: bebironcic Banini poslala sam ti pp,a stigla mi je tvoja nema je bebi aj čekam još malo...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 11:32:29
|
|
|
|
bebironcic
|
poslala sam ti opet
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 16:52:59
|
|
|
|
Veca77
|
Evo ja upravo podigla rezultate spermograma (spermokultura ce sutra biti gotova) i malo sam zabrinuta za ukupan broj spermatozoida (bio je 60 mil/ml): Apstinencija 3 dana Likvefakcija kompletna Volumen 2.5 ml Koncentracija 45mil/ml Aktivno pokretnih 41% Slabije pokretnih 23% Nepokretnih 36% Normalnih formi 75% Aglutinacije nema Sta mislite? Broj aktivno/progresivno pokretnih se povecao sa 35 na 41%, ali im se ukupan broj smanjio i to dosta
< Poruku je uredio Veca77 -- 21.1.2010 16:56:59 >
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 18:34:28
|
|
|
|
Ana RR
|
Veca, idealno je da apstinira 5 dana, moguće je da to ima sada veze sa ovim rezultatom. Ali sve u svemu, nije uopšte loše Normalne forme su super, jedino bi bilo dobro kada bi imao malo više aktivno pokretnih.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 21:19:50
|
|
|
|
cipiripi
|
dobro je sto je "ml" izrazeno nije los daleko od toga, malo crnog vina i slicnih stvari-afrodizijaka i bice jos bolji. ja sam protivnik bilo kakve hemije..dok ne mora.. nisu mu radili ph i leukocite?
< Poruku je uredio cipiripi -- 21.1.2010 21:20:14 >
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 21:49:48
|
|
|
|
cipiripi
|
danas sam pricala sa geneticarkom iz instituta za biologiju i objasnila mi je neku hromozomsku strukturu koja je vezana za Y hromozom i rekla je da se jedino PSR metodom mogu utvriti problemi sto se tice same genetike i neplodnosti. geneticka laboratorija koja radi tu tehniku je Helix lab iz Beograda i nasla sam jedan tekst koji mislim da bi bio interesantan Bebironcicu. Smanjen broj spermatozoida (oligospermija) ili njihov potpuni nedostatak (azospermija), u 50 posto slučajeva su glavni razlozi muškog steriliteta. Takvo stanje može biti stečeno, nastalo pod uticajem različitih spoljnih faktora, ali uzrok isto tako može biti i nasledne prirode. Mikrodelecije Y hromozoma, odnosno nedostatci ili gubici gena koji utiču na formiranje muških polnih ćelija tokom embrionalnog razvoja, mogu dovesti do smanjenja ili potpunog nedostatka spermatozoida kod muških potomaka. Ovakve promene nisu vidljive standardnim mikroskopskim procedurama i jedini način da se proveri nasledni faktor jeste PCR metoda. Analiza nije samo poželjna u smislu stvaranja potomstva, jer muškarac koji ima genetski problem sa nedovoljnim brojem spermatozoida može ostvariti potomstvo veštačkom oplodnjom, ali je takođe u riziku da takvu mutaciju, odnosno sterilitet, prenese i na svog sina. Današnja tehnologija omogućava da se rezultati dobijaju za samo jedan dan.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 21.1.2010 22:10:42
|
|
|
|
cipiripi
|
CLANAK IZ NOVINA... klik
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 22.1.2010 8:07:31
|
|
|
|
bebironcic
|
Cipi ti si jedno Mm je urolog iz Bg-a preporucio Aqua lab i tamo smo radili i rezultat je-azoospermija nije uzrokovana mikrodelecijama y hromozoma,i normalni muski kariotip.Ali sada si me zagolicala ovim informacijama pa sto da ne,vredi pokusati sve i ponoviti analize,promeniti dr-a,kliniku,lab itd.Hvala Cipi!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 22.1.2010 13:05:43
|
|
|
|
cipiripi
|
sve vredi uraditi za ako nije hromozomske molekularne prirode lakse se resava problem..
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako se ponašati nakon embriotransfera?Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?