Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:19:10
|
|
|
|
Veca77
|
Mazo, vrednosti pored vrednosti mm su granice normale. Recimo, volumen je 3.5 a normalno je izmedju 2 i 7. Znaci, to je ok. I tako posmatras ostale stvaro. Ni ja ne znam pola ovih stvari sta znace, ali kad vidim da su u granicama normale, onda se i ne uzbudjujem previse. Njemu je i broj progresivnih spermica (onih koji su pokretni i setaju nasim kanalicima dok ne oplode jajnu celiju) u sklopu referentnih vrednosti, ali je cinjenica da bi mogao da ih bude jos veci broj. Samim tim i veca je sansa za oplodnjom!!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:20:29
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Veco, kupi mu sve to u tabletama, pa ce mu onda biti lakse. Ja mm sve spremim u jednu cinijicu i on popije bez problema . Pa izgleda da cu morati!!! Njemu je jedino propolis gadan jer ga uzimamo sa secerom.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:22:10
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Mari, u jednom mililitru treba da bude minimalno 20 miliona spermica, kod Vecinog muza je 60 miliona . Ona druga cifra je kolicina u celoj zapremini ejakulata, to je ustvari ovaj broj iz 1 mililitra puta zapremina .
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:23:06
|
|
|
|
Maza82
|
IZVORNA PORUKA: Veca77 Mazo, vrednosti pored vrednosti mm su granice normale. Recimo, volumen je 3.5 a normalno je izmedju 2 i 7. Znaci, to je ok. I tako posmatras ostale stvaro. Ni ja ne znam pola ovih stvari sta znace, ali kad vidim da su u granicama normale, onda se i ne uzbudjujem previse. Njemu je i broj progresivnih spermica (onih koji su pokretni i setaju nasim kanalicima dok ne oplode jajnu celiju) u sklopu referentnih vrednosti, ali je cinjenica da bi mogao da ih bude jos veci broj. Samim tim i veca je sansa za oplodnjom!!! Aha, a napisala sam post prije, niste pročitale, da li može golim okom da se vidi kakva je sperma (oprilike), jer sam negdje pročitala kakav treba da je izgled sperme i td.. i da li je ima dovoljno količinski
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:24:27
|
|
|
|
Veca77
|
Bravo Nina!!! Ovo si bas strucno opisala!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:26:06
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Maza82 Aha, a napisala sam post prije, niste pročitale, da li može golim okom da se vidi kakva je sperma (oprilike), jer sam negdje pročitala kakav treba da je izgled sperme i td.. i da li je ima dovoljno količinski Slabo mozes golim okom da vidis kvalitet/kolocinu sperme jer govorimo o mililitrima.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:26:33
|
|
|
|
NinaMandarina
|
IZVORNA PORUKA: Veca77 IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Veco, kupi mu sve to u tabletama, pa ce mu onda biti lakse. Ja mm sve spremim u jednu cinijicu i on popije bez problema . Pa izgleda da cu morati!!! Njemu je jedino propolis gadan jer ga uzimamo sa secerom. Jao, nije im lako . I mm pije pored vitamina i proxxed koji se razmuti u vodi, i to dva puta dnevno, a mnooogo je ruzno . Jednom sam samo pomirisala i bas mi nije bilo dobro, ali sam se pravila da mi mirise kao na limun i da nije strasno.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:27:06
|
|
|
|
Veca77
|
Mozda jedino boju ili 'sluzavost' mozes da uocis. Mada, mislim da ti ni to nesto znacajno nece reci!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:28:14
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Mari, u jednom mililitru treba da bude minimalno 20 miliona spermica, kod Vecinog muza je 60 miliona . Ona druga cifra je kolicina u celoj zapremini ejakulata, to je ustvari ovaj broj iz 1 mililitra puta zapremina . Aha jasno mi je....ufff mi smo bas daleko od ove vrednosti...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:28:41
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina IZVORNA PORUKA: Veca77 IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Veco, kupi mu sve to u tabletama, pa ce mu onda biti lakse. Ja mm sve spremim u jednu cinijicu i on popije bez problema . Pa izgleda da cu morati!!! Njemu je jedino propolis gadan jer ga uzimamo sa secerom. Jao, nije im lako . I mm pije pored vitamina i proxxed koji se razmuti u vodi, i to dva puta dnevno, a mnooogo je ruzno . Jednom sam samo pomirisala i bas mi nije bilo dobro, ali sam se pravila da mi mirise kao na limun i da nije strasno.
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:28:44
|
|
|
|
NinaMandarina
|
IZVORNA PORUKA: Veca77 Bravo Nina!!! Ovo si bas strucno opisala!! Ma da, uskoro cu da diplomiram iz ove oblasti . Dok nam se nije javio problem, nista nisam znala, a onda sam preko noci svasta naucila... i popamtila sve te nazive, tako da i sebi cudno zvucim kad ih izgovaram
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:28:46
|
|
|
|
Maza82
|
Zato što je jednoj mojoj drugarici neki travar rekao da obrati pažnju na izgled/boju sperme i količinu, pa će on njoj kao znati reći
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:29:07
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Jao, nije im lako . I mm pije pored vitamina i proxxed koji se razmuti u vodi, i to dva puta dnevno, a mnooogo je ruzno . Jednom sam samo pomirisala i bas mi nije bilo dobro, ali sam se pravila da mi mirise kao na limun i da nije strasno. Nije ni njima i nama sa njima lako!!! Ja svakodnevno pijem folnu kiselinu, ujutru uzimam maticni mlec, a ujutru i uvece uzimam propolis. I ako se setim i imam vremena, popijem neki cajic po po receptu Slobodana Tesica! Moramo da se potrudimo zarad viseg cilja!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:30:06
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina IZVORNA PORUKA: Veca77 Bravo Nina!!! Ovo si bas strucno opisala!! Ma da, uskoro cu da diplomiram iz ove oblasti . Dok nam se nije javio problem, nista nisam znala, a onda sam preko noci svasta naucila... i popamtila sve te nazive, tako da i sebi cudno zvucim kad ih izgovaram Tako to obicno ide!!! Sta sam sve na RR naucila, ne smem da ti pricam!!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:31:10
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Maza82 Zato što je jednoj mojoj drugarici neki travar rekao da obrati pažnju na izgled/boju sperme i količinu, pa će on njoj kao znati reći Nemam pojma!!! Ako cemo posteno, mi spermu u toku odnosa i ne vidimo.... zato sto zavrsi u nama!!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:31:10
|
|
|
|
NinaMandarina
|
IZVORNA PORUKA: Maza82 Zato što je jednoj mojoj drugarici neki travar rekao da obrati pažnju na izgled/boju sperme i količinu, pa će on njoj kao znati reći E o ovome ne znam nista. Ja bih to ipak prepustila laboratoriji, sto je sigurno...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:32:03
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina IZVORNA PORUKA: Maza82 Zato što je jednoj mojoj drugarici neki travar rekao da obrati pažnju na izgled/boju sperme i količinu, pa će on njoj kao znati reći E o ovome ne znam nista. Ja bih to ipak prepustila laboratoriji, sto je sigurno... Bravo, Nina!!!
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:34:05
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Ja pijem E svaki dan po 150 mg i folan svaki drugi dan po jednu od 5 mg. A svako jutro po 10 propolis kapi nakapam u grlo i samo sto ne crknem od muke . Ali to je dobro za imunitet, pijem propolis vec godinama unazad u zimskom periodu
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 11:35:45
|
|
|
|
Veca77
|
Ej, ali mozes sa secerom da koristis propolis! Tako ti ublazi tu kiselinu od alkohola!!! A folan mislim da treba da pijes svaki dan Tako sam negde citala....
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 12:05:55
|
|
|
|
Lilly*
|
IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Ja pijem E svaki dan po 150 mg i folan svaki drugi dan po jednu od 5 mg. A svako jutro po 10 propolis kapi nakapam u grlo i samo sto ne crknem od muke . Ali to je dobro za imunitet, pijem propolis vec godinama unazad u zimskom periodu Što propolis nakapaš u grlo Pa nakapa se ili na kockicu šećera, ili u malo vode/ čaja Za folnu kiselinu imamo temu PRIPREMA ZA TRUDNOĆU U TRUDNOĆI
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 15:04:02
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Propolis je delotvorniji kada se nakapa na grlo i kod mene to stvarno deluje . A sto se tice folne kiseline, ja imam tabletice od 5 mg i to je velika doza za jedan dan, pa mi je rekla moja gin da pijem svaki drugi
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 15:07:37
|
|
|
|
Dudu25
|
IZVORNA PORUKA: Mari86 IZVORNA PORUKA: NinaMandarina Mari, u jednom mililitru treba da bude minimalno 20 miliona spermica, kod Vecinog muza je 60 miliona . Ona druga cifra je kolicina u celoj zapremini ejakulata, to je ustvari ovaj broj iz 1 mililitra puta zapremina . Aha jasno mi je....ufff mi smo bas daleko od ove vrednosti... Mari ... drzim palceve da bude sve ok i da se poboljsa nalaz tvog mm
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 2.12.2009 19:44:19
|
|
|
|
dacca
|
NinaMandarina je u pravu, na RR se svasta moze nauciti! Nisam ni ja imala pojma o svemu ovome, ali kada me je stislo... Mm je aglutinacija jako izrazena, kao i viskoznost, a ima 27 miliona!
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 3.12.2009 10:56:38
|
|
|
|
Mari86
|
Super mama
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici PITAJTE DOKTORA NA RINGERAJIDr Jelena Todorović, stručnjak u oblasti interne medicine, izaćiće u susret svim Ringerajinim korisnicima koji imaju nek...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?