Didy
|
Hajde da se i ja zapljunem u ovu temu sa Sofijinim odvikavanjem od pelene. Otkako smo se vratili s godišnjeg, dok je po dvorištu i dok se kupa u bazenu, u kupaćem je, kad izađe, obučem joj pamučne gaćice. Nisam je nešto posebno nudila da piški na nošu dok je u dvorištu, ali sam videla da reaguje kad se upiški, prvih dana je gledala dole u baricu, a onda je skidala gaće ako se upiški. Juče se probudila skoro sa suvom pelenom i ja je stavim na nošu, ona baš puno napiški. Posle doručka je stavim na nošu i kažem joj da kaki da bi mogla da ide u bazen i ona istog trena kaže - Evo pi''''kim. Ustane i stvarno vidim da je piškila. Ja joj kažem - Hajde sedi i da kakiš. I ona sedne i posle par minuta ustaje sva ponosna i kaže - Evo, vidi! I mi svi skočimo oko nje - Bravo! Bravo! Jutros se probudi, pelena opet suva i kaže mi sama - Hoće pi''''ki nošu. I ja je stavim, ona se odmah ispiški i to baš dosta i ja prelomim i ne obučem joj pelenu danas prvo jutro. Nije se nijednom upiškila, već je svaki put u nošu, ali nije ni sama tražila, već sam je ja povremeno stavljala. Dobra strana priče je da hoće svaki put da piški kad je stavim, makar to bile i tri kapi. Znači ne nudim je, ne pitam je, već joj kažem - Hajde da piškimo na nošu! Ona odmah dođe, skine sama gaćice, sedne i istog momenta počinje da piški, ustaje i kaže - Evo, pi''''kila! Znači, nije sama tražila da piški danas, ali jeste da kaki. Rekla mi je - Hoću kaki nošu. Mislila sam da će da piški, ali ona je sela, istog momenta počela da kaki i ustala čim je obavila. Ja sam joj obrisala guzu vlažnom maramicom, a ona je, sva ponosna, rekla - Kao bati (pošto starijem sinu tako brišem guzu). E, sad, za dnevno spavanje sam joj obukla pelenu i planiram da joj za spavanje oblačim još neko vreme dok ne vidimo kako se snalazimo. Još jedna dobra strana priče je što ona uopšte ne pije mleko, već samo jogurt, ali pije puno vode, čak se i noću budi i traži. Neću prerano da se radujem, ali zadovoljna sam i ponosna na svoju devojčicu. I, da, da napomenem da sam je stavljala na nošu od 7-8. meseca, ali samo ujutro i uveče pre kupanja, tako da su ona i noša stari znanci, pa nema strah od nje. I, da, nikad je nisam ostavljala dugo da sedi, već koji minut i ako ništa ne obavi, oblačila sam joj pelenu. Uveče pre kupanja je uvek piškila u nošu i ponosno pokazivala.
< Poruku je uredio Didy -- 4.8.2013 16:21:13 >