Yula
|
Kod nas totalni haos vec 3 dana. Molim nekoga ko je imao slicano iskustvo ili ima ideju kako ovo da resimo da mi kaze! A problem je sledeci: dete vec godinu dana bez problema piski i kaki na nosu. Pre mesec dana smo skinuli pelenu i malac je kroz 4 dana naucio da se na nosi piski i kaki. Ubrzo je odlucio da hoce da piski na wc solji, mi smo to prihvatili. Trazi da piski i kaki, ili ako ne trazi onda mi primetimo da se drzi za pisu ili guzu, ponudimo nosu/wc solju i malac to obavi. Poslednja tri dana dete odjednom nece da kaki na nosi! Nece ni da cuje!!! Kaki samo u gacice! Mislim da se to desilo jer je pre neki dan kakio na nosi i nestrpljivo je hteo da sto pre zavrsi i ustajuci sa nose gledao je kako kaka ispada i od tada kao da se zgadio, sta li vec, uglavnom nece da kaki na nosu! Molili smo, grdili, obecavali nagrade, sta nismo radili, ali nece. Jedva da nekada uspemo da ga nagovorimo da uopste sedne na nosu, pre toga on kaze da mu se kaki, ili trazi nosu, ali na njoj nista nece da uradi, kao da se plasi da to uradi. Bas sam se ske**** Ajde da on nikada nije hteo na nosu, da je se ranije plasio, ne, samo eto odjednom dete resilo da nece da kaki na njoj i gotovo. Zao mi je da ga vise grdimo, ucenjujemo, obecavamo... Naravno da smo prvo sve cile-mile, ali sada vise ne znam sta cemo da radimo, ja samo sto se nisam porodila, nemam snage da se natezem sa njim oko toga, a plasim se da ne shvati ovo stanje kao nesto normalno pa da narednih god.-dve kaki u gacice... Nije to samo istresti kaku iz gacica i oprati ga, ovo je veliki problem ako se nastavi jer nista necu moci da planiram, ni nabavku, ni odlazak u parkic, igraonice, nikakve aktivnosti jer cu veliki deo dana morati da dezuram oko njega, pricam i molim da se ne ukaki u gacice. Prekljuce se ukakio u gacice u parku, mm ga doneo kuci Sta da radim, ima li ko kakvu ideju? P.S. Malac ima 2 god. i dva meseca.