RE: Skidamo pelenu! (Puna verzija)

Forum >> [Dete] >> Deca

Poruka

New Mom -> RE: Skidamo pelenu! (22.6.2012 7:38:49)

Kod Kaće uvek pali tipa: "ajde da piškimo pa idemo u šenju/da čitamo Pepu..." itd.

Shishica -> RE: Skidamo pelenu! (22.6.2012 9:42:49)

Ana, nekako mi je jos mali, mali za nosu, ali probaj, jos malo pa ce on godinu.. a leto je. Napraces se, izribati podove i meblove, ali neka bude u gacama.. ne znam da li ce bas nauciti na nosu, ali ce se malo luftirati..

Ja stavljam na trosed ili gde vec hoce da sedi, musemu i preko peskir. Tepihe sam sklonila.

New, tako i kod nas ucene su cudo [sm=smiley36.gif]
Napredujemo malo, imala je tri momenta kada je trazila nosu pre piskenja!

madre -> RE: Skidamo pelenu! (22.6.2012 23:21:36)

IZVORNA PORUKA: New Mom

Kod Kaće uvek pali tipa: "ajde da piškimo pa idemo u šenju/da čitamo Pepu..." itd.

nije to problem, hoce on da piski kad ga stavim, nego nekada trazi nosu da piski a nekad se upiski u gace. nije mi jasno zasto je ne trazi uvek kao sto je, recimo, trazi UVEK kada mu se kaki[sm=zmeden.gif]

bratzz -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 8:34:09)

Milica ne trzi nosu jos uvek, nadam se da ce uskoro poceti, bice lakse i meni i njnoj kad bi rekla da joj treba nosa a ne ovako da je cimam i jurim po kuci sa nosom i nagadjam kad bi trebalo da piski ili kaki.

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 8:40:40)

Juče smo imali samo jedne upišane gaćice [sm=bravo.gif] Dva puta je sama tražila nošu kad joj se kakilo, 3 pita piškila na nošu kad smo je ponudili, izdržala do parkića a da se nije upiškila (nije baš blizu), piškila u parkiću u travicu. Pelena tokom dnevnog spavanja SUVA! Pelena tokom noći - SUVA - po prvi put u njenom životu. Jutros čim se probudila, ponudila sam joj nošu i piškila je u roku od minut. Ja sam prezadovoljna!

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 8:43:52)

IZVORNA PORUKA: madre
nije mi jasno zasto je ne trazi uvek kao sto je, recimo, trazi UVEK kada mu se kaki[sm=zmeden.gif]

Zato što im očigledno više vremena treba da skontaju taj refleks za piškanje. Kad im se kaki, osete jači nagon, pa su svesni da treba da idu na nošu, dok kad im se piški imaju blaži nagon pa im valjda treba i duži "trening". Nisam baš objasnila kako treba, ali nadam se da shvataš šta hoću da kažem.

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 8:46:14)

Lanica je mudrica malena! Bravo! Eto vidis Snelle da nije nista strasno,nego jos jedan savet-skidaj peju za dnevnu dremku odmah,mnogo ce joj lakse biti a i tebi. Spremi se na mogucih dan,dva upiskanih gaca,ali brzo ce i to savladati.

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 9:01:33)

Joj, ali kombinacija "mušeme" i +40 stepeni [sm=zmeden.gif]

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 9:12:35)

Ma sto se svi plasite toga? Evo kako je kod nas-musema,pa preko nje jedan deblji peskir(deblji mislim na ono gusce punije tkanje) pa posteljina. I samim tim sto je taj peskir ispod carsafa amortizuje uparavanje a i suskanje.

New Mom -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 9:22:31)

Jao, Snelle, sad da si mi bliža, tako bi dobila po turu za predomišljanja i sumnje![sm=smiley36.gif] Bravo, Lano![sm=bravo.gif]
A što ne nabaviš one podmetače sa jedne strane frotir a sa druge najlon/guma ili šta je već? Ili one sa gumom što idu preko celog dušeka?

sanji -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 9:22:41)

Mi smo isto tako! Imam neke mušeme koje su skroz mekane i ne šuškaju. Super su!
Mislim da smo mi skroz završili sa ovom temom. One se čak sad prave velike pa dok same ne traže neće ni da sednu na nošu da probaju! Nismo duže vreme imali nezgoda! [sm=bravo.gif]

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 9:27:06)

IZVORNA PORUKA: New Mom

A što ne nabaviš one podmetače sa jedne strane frotir a sa druge najlon/guma ili šta je već? Ili one sa gumom što idu preko celog dušeka?

Ne znam šta je ovo, ni gde da tražim, ni kako se zove [sm=zmeden.gif]

sanji -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 9:28:53)

Imaš u prodavnicama bebi oprema! A zove se mušema za krevetac, valjda? Mi smo tako tražili i svi su znali šta tražimo!

New Mom -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 9:32:06)

Ovo prvo - zar niste imali za krevetić kad je bila mala podmetač ispod čaršafa? Mi jesmo, dimenzije je bio 80*120cm. Sad joj stavim 2. Znači, ne oni jednokratni.
A ovo drugo - videla sam da Ikea ima kao one čaršafe koji ide preko celog dušeka, onako sa gumom da ne spadnu, ali od materijala koji ne propušta.

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 9:33:01)

To sam kupila pre porođaja, ali to je malo, a ona se tokom noći vrpolji strašno. Treba mi nešto veće.

New Mom -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 9:34:21)

Čitaš li ti postove?[sm=smiley36.gif] Naša je 80*120cm.

lesica -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 9:36:41)

Snelle,ja sam slucajno u radnji "sve za 140" nasla tanku narandzastu musemu za sto,ali nigde na njoj ne pise da je pod obavezno za sto [sm=smiley36.gif] Uglavnom,ja sam ceo dusek umotala time i onda preko redosled kao sto sam gore napisala. I nista se ne mrda i ne suska,a L mi se dosad ni jednom nije uparila.

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 9:36:45)

Pisala sam post kad i ti [sm=hudicek.gif]

madre -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 16:06:17)

bravo, lano[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] svaka cast!

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 16:45:07)

Al smo zato upiškili jutros u parku gaćice [sm=hudicek1.gif]

lanajelena -> RE: Skidamo pelenu! (23.6.2012 16:47:56)

Uglavnom trazi nosu,malopre nije stigao do nje nego se ispiskio pored,juce ja ga hranim(nije hteo da sedne za sto) a on kaki na parket [sm=smiley29.gif]...valjda cemo se odvici u narednih 10-15 dana

Shishica -> RE: Skidamo pelenu! (24.6.2012 12:16:51)

Evo od 17-og dana ucenja pocela je da vice: "Upiskicu se" i juce 19-ti dan samo je trazila, nije se upiskila, danas, za sad, isto. Jedino se ujutru cim se probudi upiski u krevecu.. I mi imamo musemu, kupljenu u apoteci i preko samo menjam carsave.

I da..Mislim da joj u putu za more stavim pelenu i tamo dok spava..jer bas nisam u mogucnosti da im ribam i perem sve kad popiski, a onda cu opet kuci isto, skroz bez pelena..i nocu.. pa kako ide..

Snelle -> RE: Skidamo pelenu! (24.6.2012 12:57:50)

Nama je drugo jutro suva pelena, a juče je dnevna tokom spavanja bila mokra, spavala je tri sata, pa valjda nije mogla da izdrži. Jutros je izdržala posle buđenja da se ne upiški nekih 15ak minuta jer je mami bio potreban bager da ustane [sm=smiley29.gif]
Piškila je čim sam je stavila na nošu. Inače, kad joj se kaki uvek traži nošu, a kad joj se piški ponekad. E sad, problem je možda u tome što ni ne stigne da traži, jer kako popije mleko, vodu, sok..mi joj nudimo nošu i uglavnom piški. Sve u svemu, nije loše.

madre -> RE: Skidamo pelenu! (24.6.2012 13:06:24)

IZVORNA PORUKA: Snelle

Inače, kad joj se kaki uvek traži nošu, a kad joj se piški ponekad. E sad, problem je možda u tome što ni ne stigne da traži, jer kako popije mleko, vodu, sok..mi joj nudimo nošu i uglavnom piški. Sve u svemu, nije loše.

i kod nas je isto ovako[sm=smiley1.gif]
mada prestala sam da se uzbudjujem, totalno sam opustena i u celoj toj opustenosti ne mogu da se setim kad se poslednji put upiskio u gace[sm=smiley36.gif]
danas je sam seo na nosu i piskio, samo sam videla punu nosu, niti mi je trazio niti sam ga nudila samo je seo i piskio[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] stavila bih 300 ovih smajlija jer sam neverovatno bila srecna[sm=smiley1.gif]
inace i dnevna i nocna pelena su jos uvek pune...

anajid -> RE: Skidamo pelenu! (24.6.2012 13:14:29)

Mi smo super poceli,a onda nam se desila ta nesretna crevna infekcija pa je kakio bukvalno svaki cas i vratilasam mu pelenu.Dovoljno da ga zto zbuni i da krenemo od pocetka.Evo sad peti,sesti dan od toga,kuburimo svakako,nudim ga,retko trazi.Ponekad mu pobegne,uglavnom vazno da je leto,samo u gacicama i nije ni strasno kad malo pobegne.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  67 68 [69] 70 71   Sledeća stranica >   >>