|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
18.6.2012 12:56:46   
bojanica7
ihh bre znas gde je avgust... dotad ce piskiti bar na dva sata sto posto.,,

Panta rei

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 1651
18.6.2012 13:03:28   
lanajelena
Nadam se,mada mi kad krenemo ne stajemo do CG uopste,neki put na Zlatiboru

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 1652
18.6.2012 13:09:58   
bojanica7
a putujete danju? posto je prakticnije nocu. nema sunca, deca spvaju i ne piske :)

Panta rei

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 1653
19.6.2012 9:10:32   
Snelle
Počeli smo sa skidanjem pelena. Juče je bio zvanično prvi dan. Doduše, u nedelju posle podne sam uspela nekako da je ubedim da sedne na nošu (za uzvrat je dobila sok), pošto je do tada plakala i vrištala na pomen nje, sedela je preko 10 minuta i uspela je da piški i kaki. Kad smo bacile sadržaj noše u wc šolju, sama je tražila nošu i piškila. Nakon 10 minuta upiškila je gaće user posted image  Juče je skoro ceo dan bila golišava, kod moje mame je jednom piškila na nošu, iako ju je više puta stavljala, i kod mene jednom, a u međuvremenu je overila kupatilske pločice, stolicu, stazu u kuhinji, i na kraju dnevnu sobu. Pre večere je tražila nošu kad je počela već da piški, ali pošto sam čitala da je i kod ostalih ista situacija bila, to mi je ok. Sve u svemu, najbitnije mi je da smo strah od noše prevazišli.

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 1654
19.6.2012 9:56:37   
bojanica7
bas to, snele! hoce na nosu, pola problea ste resili. a upisavanje cesto i na plocice desavace se jako ceto prvih nedelju dana, a posle sve redje i na kraju ce traziti non0u. user posted image samo nemoj da se nerviras user posted image

Panta rei

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1655
19.6.2012 10:04:19   
lanajelena
IZVORNA PORUKA: bojanica7

a putujete danju? posto je prakticnije nocu. nema sunca, deca spvaju i ne piske :)

Ne mi putujemo nocu a tad se najvise piski user posted image (moj sinak jos pije skoro litar mleka dnevno,tj nocno)

Inace mi smo sad overili lift user posted image

< Poruku je uredio lanajelena -- 19.6.2012 10:05:26 >

Direktna veza do poruke: 1656
19.6.2012 10:07:25   
Snelle
Bojanice, hvala ti user posted image
Realno, najveći "teret" je na mojoj mami, jer je ona sa njom po ceo dan. Mojih je par sati do spavanja. Ne nerviram se, čitala sam sva iskustva u ovoj temi, tako da kapiram da postoji neki tok dešavanja koje svako dete mora da prođe pre potpunog skidanja. Samo me smara kad se upiški, pa oduševljena skakuće po barici, jer tako to radi i pepa prase user posted image
pa onda moram sto puta da je tuširam user posted image
LJ, bravo za lift user posted image
Mi smo juče išli do prodavnice u gaćama. Sve vreme sam strahovala da li će se usput upiškiti.

< Poruku je uredio Snelle -- 19.6.2012 10:14:53 >

"Bato, puno te volim"

Direktna veza do poruke: 1657
19.6.2012 10:34:33   
lanajelena
Snelle pa to je meni odlicno,ja nigde ne zurim,ne forsiram nista u svakom slucaju vec smo ustedeli na pelenama user posted image ,imamo jos pola pakovanja i to mu je to do tad mora da se odvikne user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1658
19.6.2012 11:00:49   
New Mom

IZVORNA PORUKA: Snelle

Pre večere je tražila nošu kad je počela već da piški, ali pošto sam čitala da je i kod ostalih ista situacija bila, to mi je ok.

Kod nas prvo veče.user posted image
Uh, bre, ja sam se tek skoro usudila da odem sa njom bez pelene negde. Svaka čast na hrabrosti.
Treba samo da im pohvatate ritam. Npr. KL piški uvek nekih 5 minuta posle jela, a ostalo na sat i po (doduše, sad mislim da joj se to sviđa i traži toliko često jer hoće sama da pere nošu, a dok piški, čita Pepuuser posted image ).

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1659
19.6.2012 14:11:38   
dijana1*
Snelle pa to je super, meni je Vuk tek posle 8 dana trazio prvi put nosu.
Samo polako i navijamo za vas user posted image
Blizancicu user posted image i vi lepo napredujete.
Kaze Vuk sinoc, mama stize gonooo ja pogleda a ono na pola i trk na nosu user posted image

Zene moram da vam se zahvalim, pogotovo prvoj ekipi koja je skidala pelene Tash, Lesica, Indy.... da nije bilo vas ko zna kada bih krenula sa skidanjem pelena.
Hvala vam jos jednom i ljubim vas puno user posted image

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1660
20.6.2012 0:27:56   
bojanica7
lj, pa dobro, nocu onda svakako ima pelenu i spava i piski, nikakav problem. ili skidate i nocnu?

snelle, bravo za prodavnicu user posted image

mi smo danas putovale busom 50 km i nije se upiskila user posted image bile i na rodjendanu i tamo je jednom krenula da piski, i ja joj brzo skinula platnene pelene i stavila na nosu i tamo je zavrsila. znaci zaustavila je kad sam rekla da saceka user posted image zivela kontrola besikeuser posted image

Panta rei

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1661
20.6.2012 7:44:09   
New Mom
Kod nas kontrola bešike OK, ali je problem kad je napolju i piški joj se ili kaki. Neće nikako. user posted image Juče se ukakila na igralištu. Ne znam šta po tom pitanju da radim, kako to da prevaziđemo.

Direktna veza do poruke: 1662
20.6.2012 7:53:24   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Snelle
Samo me smara kad se upiški, pa oduševljena skakuće po barici, jer tako to radi i pepa prase user posted image

user posted image To je i Tara radila user posted image a sad i po ulici...ubicu Pepu user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1663
20.6.2012 11:51:26   
Snelle
NM, možda se stidi, probaj da je zakloniš negde, da je ne vide druga deca.
Mi smo prihvatili da piškimo u travicu u parku user posted image

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 1664
20.6.2012 12:09:35   
madre

i ja joj brzo skinula platnene pelene i stavila na nosu i tamo je zavrsila. znaci zaustavila je kad sam rekla da saceka user posted image zivela kontrola besikeuser posted image

bogi ovo, recimo, jos ne zna!
snele, fino napredujeteuser posted image
NM, i ja mislim da se stidi, probaj ovo sto rece sneleuser posted image

sto se nas tice stanje je nepromenjeno vec nedelju dana. a to znaci da nosu obavezno trazi kada mu se kaki. ali sto se piskenja tice u 50% slucajeva sam trazi, u 30% mu ja nudim i tada i psiki a u ostalih 20% se upiski u gace! ne znam zasto i kako ta da sredimo, ali sam prestala da se uzbudjujem oko togauser posted image
smesan mi je kad krane da piski u nosu i resa izleti on je prsticem vrati da bi piskio u nosu a ne oko njeuser posted image

od jutros je svaki put trzio nosu, nadam se da ce tako i nastavitiuser posted image

< Poruku je uredio madre -- 20.6.2012 12:11:26 >

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

Direktna veza do poruke: 1665
20.6.2012 12:17:30   
Snelle
Madre, pa vi ste BAŠ napredovali! Bravo za vas!

"Bato, puno te volim"

(odgovor članu madre)
Direktna veza do poruke: 1666
20.6.2012 12:19:15   
madre
mi smo ovde veteraniuser posted image

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 1667
20.6.2012 13:01:35   
bratzz

IZVORNA PORUKA: New Mom

Kod nas kontrola bešike OK, ali je problem kad je napolju i piški joj se ili kaki. Neće nikako. user posted image Juče se ukakila na igralištu. Ne znam šta po tom pitanju da radim, kako to da prevaziđemo.

Imamo isti problem! U dvoristu se ukaki kad se zaigra loptom i onda place jer je ukakana.
Kad izadjemo do grada u setnju uvek bude suva ali mi se ne zadrzavamo duze od dva sata a ako primetimo da joj se ide u wc brzo idemo kod sveki jer zivi blizu pa zavrsi poso u nosu.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 1668
20.6.2012 13:47:35   
bojanica7
new mom, a da probas da nosis nonu na igraliste? mozda naucila na nonu pa ne voli na zemlju. evo ja cu poneti danas nonu na strand jer jos nece da piski kod drveta. uopste nije na mamu :) ja obozavam da piskim napolju :)))

madre, a mi bas obrnuto. ne trazi nikad da kaki, samo da piski. a ukaki se za pet sekundii u gace i pravi se luda. kao jesi kakila? neeee :) tako da moramo ovih dana da naucimo da trazimo i kad joj se kaki. dosad je kakila u nonu samo kad slucajno ponudim ili dok jos nije naucila da kaki brzo pa kad vidim da je pocela da se koncentrise, brzo je prebacim na nonu i tu zavrsi.

Panta rei

(odgovor članu bratzz)
Direktna veza do poruke: 1669
20.6.2012 13:53:37   
lanajelena
Bojanice i kod nas isto piski u nosu a kaki u gace user posted image i dalje kad sam ode na nosu i ne skine gace i piski,samo kad ga ukebam da ide prema nosi skinem mu ja gace sam nikako

Direktna veza do poruke: 1670
20.6.2012 13:55:07   
New Mom
IZVORNA PORUKA: bratzz

Imamo isti problem! U dvoristu se ukaki kad se zaigra loptom i onda place jer je ukakana.

Ona kaže da kaki i da hoće da ide kući (ali ne uspe da izdrži dotle). Kategorički ne da da se skine šorc/gaćice.

new mom, a da probas da nosis nonu na igraliste? mozda naucila na nonu pa ne voli na zemlju. evo ja cu poneti danas nonu na strand jer jos nece da piski kod drveta. uopste nije na mamu :) ja obozavam da piskim napolju :)))

Videla sam u Aksi onu prenosivu nošu. Inače sam razmišljala da je kupim, ali sad definitivno hoću.

Direktna veza do poruke: 1671
20.6.2012 13:58:05   
Sanjica26 RR
Mi jos uvek stojimo u mestu. Po ceo dan je nudim nosu i sedi ali nikako da piski.user posted image Taman je obucem ona kaki. Posle je pitam jel kakila ona kaze kaka. To pre nije govorila i vikala je neee. user posted image Nigde se ne zurim. Imam celo leto. Inace, ova nedelja nam je upoznavanje nose. A, od sledece nedelje oblacimo gacice, pa cemo da vidimo da li ce da skonta. user posted image

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 20.6.2012 13:59:13 >

Direktna veza do poruke: 1672
20.6.2012 14:07:49   
bojanica7
super, sanjice user posted image a mi smo obrnuto, prvo smo nedelju dana bili u gacama, nonu ni da vidimo, a onda smo se smilovali :)

eto, posle 16 dana: suve gace do oko sedam. nudim je, ali piski iskljucivo kad trazi. onda pred spavanje se vec zanese i ne trazi nonu. kontam od umora. nijednom se nije upiskila u toku dnevnog spavanja. a nocna pelena suva ujutru i odmah piski na nonu. nocas je oko jedan piskila i vukla je kroz san pelenu da skine user posted image pa sam je presvukla. jedino jos to kakenje...

lj, ni mi jos ne skidamo sami gace, ali sama ih navlaci kad ustane s noneuser posted image

Panta rei

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1673
20.6.2012 15:01:27   
magnetic
Mi uglavnom sve obavljamo u nosi ili wc solji,gde gospodica izrazi zeljuuser posted image .Bude tu i koji pis u gacice ali dobro sve to ide sa odvikavanjem.Nocu joj stavljam pelenu, i za dnevno spavanje. Posle spavanja je pelena uvek puna.Mislim da ce mi se skidanje pelene tokom spavanja bas oduziti

< Poruku je uredio magnetic -- 20.6.2012 15:02:14 >

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

Direktna veza do poruke: 1674
20.6.2012 17:06:25   
tekta

IZVORNA PORUKA: dijana1

Snelle pa to je super, meni je Vuk tek posle 8 dana trazio prvi put nosu.
Samo polako i navijamo za vas user posted image
Blizancicu user posted image i vi lepo napredujete.
Kaze Vuk sinoc, mama stize gonooo ja pogleda a ono na pola i trk na nosu user posted image

Svaka vama cas, kod mene haos! Srecko u pocetku bio bolji nego sada posle dve nedelje. Ipak mislim da je tu u pitanju malo bezobrazlukuser posted image evo vec dva dana uopste netrazi, nekad piki kad ga ponudim a nekad ne, non stop sve obavlja u gace! da poludimuser posted image a lepo je poceo. evo sad sam mu stavila pelenu jer vise nemam zivaca ici za njim, neka vidi kako je lepo toplo u peleni, mozda shvati da je bolje da trazi nosu.... mozdauser posted image da li je neka od vas imala slicno iskustvo?

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Razbili ste živin toplomer!!!
Nije neobično da se dete poigra toplomerom, koji lako puca kada padne na tvrdu podlogu. Tu obično nastane panika ako se ...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here