|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
27.9.2011 12:38:15   
madre
prvo, ne znam kako uspete da zadrzite dete na nosi, to je kod nas nemoguca misija. sedi 2-3 sekunde, ustaje i pocinje da se igra sa njom. drugo, nosili smo par puta gacice, ali to mi je mnogo opasno, jer je vec 2 puta uspeo kada se upiski razmeze baricu po plocicama i noge mu izlete napred, oklizne se i jako udari glavom od poduser posted image od tada ne smem vise da mu ih oblacim!

Zivi za svoje hocu, a ne za tudje trebalo bi...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 526
27.9.2011 12:38:25   
Olga75
pa ne znam , onda moze biti onaj strah od odvajanja user posted image

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 527
27.9.2011 12:39:39   
Anoniman
Odvajanja od čega? Pelene ili kake? user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 528
27.9.2011 12:42:06   
Olga75
mislim od kake user posted image
negde sam citala da se to javlja i kad vide sadrzaj da se onda razale sto su ga napustili ( tako sam ja to pokapirala ) i nosila sam nosu brzinom svetlosti da se ne rasplace nad sadrzajem user posted image
sad vise nije problem , cak se i namesti da joj leeepo obrizem guzu sa tekstom : bisi moju divnu guzu , biti lepa , cista  guza user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 529
27.9.2011 12:45:07   
Anoniman
divnu guzu user posted image user posted image user posted image

Ma ja ne znam šta je Mišu spopalo? Obožava ceo ritual-kaki, pa hvatamo noseve da mudi, obavezno aplauz za obavljeno, pa onda brišemo guzu, bacimo kaku u veliku šolju i Miša pusti vodu! I to je opšte oduševljenje! user posted image E šta ga snašlo ovih dana nemam pojma user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 530
27.9.2011 12:45:14   
jovicaa
mi smo kupili aleksu nosu, mislim meni je nebulozno malu bebu stavljati na nosu, ali ajde. prvi dan nije hteo ni sekund da sedi na njoj, sledece jutro smo se izborili za 2 minuta, a juce i danas ujutro se pokakio i popiskio na nosu kada sam ga stavila ?! naravno uz razne igracke sam ga zadrzala na nosi( po par minuta), ali oba puta se i pokakio i popiskio

< Poruku je uredio jovicaa -- 27.9.2011 12:53:18 >

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 531
27.9.2011 12:45:39   
Olga75
ozbiljno sam negde citala : analna faza i kakanje u nosu se povezuje sa strahom od odvajanja user posted image
ne mogu nigde da nadjem pa da linkujem

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 532
27.9.2011 15:01:04   
jovicaa
opet sam ga stavila na nosu i piskio je, da li to znaci da treba cesce da ga stavljam? ja sam skroz zbunjena, mislim pretpostvaljam da nisu svesne radnje, ali...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 533
27.9.2011 15:10:38   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: jovicaa

opet sam ga stavila na nosu i piskio je, da li to znaci da treba cesce da ga stavljam? ja sam skroz zbunjena, mislim pretpostvaljam da nisu svesne radnje, ali...

Samo ti stavljaj. Što ga ranije stavljaš, manje će problema biti kasnije. user posted image

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 534
27.9.2011 15:16:11   
jovicaa
kad si ti pocela alex?

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 535
27.9.2011 15:18:41   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: jovicaa

kad si ti pocela alex?

Ja počela sa skoro dve pune godine - i ništa nisam uradila (mislim, ne ja, već Andrej) user posted image Andrej ne podnosi nošu, neće da sedi. Kao, jedno vreme je sedeo uz Pepu, ali se onda baš razboleo, pa smo se zeznuli i nismo ga stavljali... i tu smo se tako zaje-biiip. Sad neće da sedi na noši - nema teorije.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 536
27.9.2011 15:36:42   
bojana86
Ja sam svog sina pocela stavljati sa nepunih godinu dana,sada ce mu dvije i tek ovo ljeto smo uspjeli da ga naucimo,sada trazi sam da kaki i piski,nekada se upiski u gace al nije strasno.. nije nikada imao fobiju od tute... sretno vam svima!!!

"Ne idi onuda kuda staza vodi.
Radije kroči onamo gdje puta nema
i ostavi trag..."

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 537
27.9.2011 16:32:18   
jovicaa
ja nisam ni znala da ce on piskiti na nosu odmah, mislila sam da ga stavljamo po malo cisto da bi imao nosu u glavi i da ne bi posle pravio haos kada dodje do odvikavanja. ali eto posto hoce da piski stavljacu ga po par puta na dan, pa ko zna mozda se brzo i odvikne.
pravo da vam kazem uopste nisam zelela da zurim sa skidanjem pelena, ali on u poslednje vreme pravi takav haos dok ga presvlacimo da to nije normalno, go_na lete na sve strane, a on HISTERISE kao da mu deremo kozu sa ledja. bojim se da ne dobije neke traume od togauser posted image

(odgovor članu bojana86)
Direktna veza do poruke: 538
13.10.2011 13:59:24   
ivaj
Jeca je vec "spremna" za skidanje pelene.U samo jednom smislu a to je da nosu obozava,da evo vec mesec dana nije kakila u pelenu i da definitvno zna cemu ta stvarcica sluzi.
Ni slutila nisam da ce sve tako lagano teci,Janu sam npr tek sa pune dve pocela stavljati,a sad reko' ajde da probam.Lakse ce da sedi dok je manja nego kad prohoda.I uspelo je.

E sad...Ne znam,necu da zurim i skidam skroz pelenu jer je jos mlooogo mala i cini mi se da suvise cesto piski,sto znaci da bi bilo mucno.I za nju i za mene.Ne mogu dete da mucim i da je svakih pola sata stavljam na nosu.
Koliko se secam,kad su veci oni redje piske pa je zato i lakse.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 539
13.10.2011 14:04:43   
Verus
Heleni sam prekljuce stavila pamucnu pelenu po podne ( u jaslicama je u jednokratnim) i pocela je da piski i rekla "o, o", i otrcala po nosu!  Nisam mogla ocima da verujem.  Naravno, stavimo je ujutru kad god zeli da sedi, nekad kaki, nekad piski, a nekad nista.  Stavila sam je na nosu kad ju je donela, i sedela je jedno 15 tak minuta i naravno nije nista uradila jer se vec upiskila, ali bar konta cemu sluzi, samo jos da nauci da trazi pre.  Tako da mislim da ce na prolece sigurno biti spremna.  Kupicu jedno 40tak gacica i samo cu joj to stavljati.  Kad skinem pelenu, kao sto mi neko rece, vise je necu vracati, osim mozda nocu...

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 540
13.10.2011 14:05:03   
gagana83
Kazu da je jedan od uslova da se krene sa odvikavanjem od pelena taj da dete moze da bude suvo bar 2 sata.
E sad, kad smo mi poceli sa odvikavanjem od pelena, Una je znala da piski i na 15 minuta. To je trajalo par dana i ubrzo je pocela redje da piski. Prvo na sat, kasnije jos redje.
Svejedno, mislim da je za vas jos uvek rano.
Super sto kaki u nosu, i to je nesto user posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu ivaj)
Direktna veza do poruke: 541
13.10.2011 14:07:30   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Verus RR
pocela je da piski i rekla "o, o", i otrcala po nosu! 

Jao tačno mogu da je zamislim onako slatku user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 542
13.10.2011 14:08:13   
gagana83

Heleni sam prekljuce stavila pamucnu pelenu po podne ( u jaslicama je u jednokratnim) i pocela je da piski i rekla "o, o", i otrcala po nosu!  Nisam mogla ocima da verujem.  Naravno, stavimo je ujutru kad god zeli da sedi, nekad kaki, nekad piski, a nekad nista.  Stavila sam je na nosu kad ju je donela, i sedela je jedno 15 tak minuta i naravno nije nista uradila jer se vec upiskila, ali bar konta cemu sluzi, samo jos da nauci da trazi pre.  Tako da mislim da ce na prolece sigurno biti spremna.  Kupicu jedno 40tak gacica i samo cu joj to stavljati.  Kad skinem pelenu, kao sto mi neko rece, vise je necu vracati, osim mozda nocu...

Bezbroj puta sam pisala o ovome i slazem se sa tobom.
Verujem da cete vi to brzo nauciti.

Mi jos uvek nocu nosimo pampers. Ne verujem da cemo ga skoro skinuti. Nema veze, ne zurim.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 543
13.10.2011 18:23:50   
Verus
Jako je bila slatka.  Uhvatila se levom rukom za koku i tako dolsa ' o, o'.  Nekad kaze i "opa" ako nesto lose uradi. user posted image
IZVORNA PORUKA: Ana RR

pocela je da piski i rekla "o, o", i otrcala po nosu! 

Jao tačno mogu da je zamislim onako slatku user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 544
13.10.2011 18:25:56   
Verus
gagana, i mene ne brine nocna, pa nek nosi sta ima veze?  Ima i onih kao gacice sto se svlace, mozda joj stavim i te nocu, mada mislim da su skuplje, a u principu, spavaju pa nema veze koje su.  Bitno je da nemaju pelenu dok su budni, i svesni svojih radnji.  I ja se nadam da ce ici ok.  Vec mesecima nosa stoji u dnevnoj sobi i polako je navikavamo, tako da mislim da se nijednom nije osetila prinudjenom, nego da polako sama, prihvata.

Nisam rekla da kad je ustala sa nose, iako nije nista uradila, tapsala sam joj bravo, i onda je i ona sebi tapsala, to je uvek radujeuser posted image

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 545
13.10.2011 18:32:32   
Didy
Ne znam u čemu je fora sa Stefanovom noćnom pelenom, ali ja kad mu je ne stavim, on se upiški. Kad mu je stavim, bude suva.user posted image Dugo sam se bojala da mu skinem noćnu, iako je bila suva jedno 5 noći zaredom. I konačno se osmelim, on se skroz upiški. I tako već nekoliko puta.user posted image

< Poruku je uredio Didy -- 13.10.2011 18:33:21 >

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 546
18.10.2011 13:33:08   
goda
Mi smo imali kritican period sa nosom,nekoliko dana i sada se oporavljamo.Pošto je hladno  i ne grijem celu kucu ja ubacila nošu u dnevni boravak inace je uvek bila u kupatilu. Kad treba kakiti,"Ana kaki kaki" to je u redu pokaki se lepo u nosu ali kad treba da piški nece da sedne i vriska je stoji. Ja se nervirala nervirala i tako gotovo 7-8 dana 2 puta piški u nošu 7 puta u gace.Stavljam joj pamucnu u gace tako da ne protopi do pantalona,a cim se upiša uhvati se za nogavice zavrce ih,tj vuce i vice pisa,pasa,ja zavirim ona mokra kao cep.
Juce se iznerviram i vratim nosu u kupatilo,sednem da ja da obavim svoje kad ona skakuce uz mene i vice pisa Ana,pogledam nije upišana stavoim je na nošu pola noše napišila.
Tada ukapiram u cemu je fazon sto dete nece. Nije navikla piškiti u dnevnom boravku zna gdeje se piški u kupatilu. Danas cu da vidim koliko je zaboravila za ovih 7 dana,a bas nam je bilo lepo jednom ili 2 puta se samo upisa poinekad ni jednom,cak je znala i po pola noci biti suva ja kada vidim podignem je i stavim na nosu,piski obucem je a ne probudi se.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 547
18.10.2011 13:37:49   
Anoniman
Miša se u poslednje vreme lepo strpi do noše za pipi, a kaka redovno samo u pelenu user posted image

(odgovor članu goda)
  Direktna veza do poruke: 548
18.10.2011 13:43:14   
liliana
Naša noša i dalje "ima zube"!!!user posted image
I- uješće Tinu za guzu čim sedne na nju...

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 549
18.10.2011 13:48:14   
*Alexx*
Kad smo bili sad na kontroli kod pedijatra, pita nas dr da li smo skinuli pelenu. Mi, naravno, nismo, rekli da smo probali, blabla. Ja sam očekivala da će da nas "pokrpi", kad ona kaže: ma da, rano je za dečake sa dve godine user posted image Sve više volim našu pedijatricu user posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  20 21 [22] 23 24   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Zvončići no.1
video
Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here