|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Skidamo pelenu!
20.9.2011 20:51:47   
Verus
Joj ana, svekrvi ne ide nikako, a bas sam se nadala, jer je ona sa njom kuci mesec dana, ja radim, pa je u jaslicama, a oni ne uce decu do 2 godine: hoce da mi izadju u susret, ali recimo, stave ih na nosu u 9, pa u podne itd.  A ne ono da ih "pecaju"....

A u kuci mi je svuda itison!  Pa mozes misliti taj uzasuser posted image   Ja se nadala da je naucim pre druge bebe, pa da imam jednu u pelenama, ali izgleda da ce morati biti leto dogodine...

A recimo: AKO je drzim ta 3 dana dok sam kuci bez pelena, pa nam ne ide, ok je da je vratim u pelene?  Hocu reci, nece je to jos vise poremetiti u svemu, ili je bolje, ni  ne probati?

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 501
21.9.2011 7:49:05   
JMPM
Moje dete je stvarno resilo da skida pelenu cudnim nekim redosledom- od nocne user posted image ! Vec nekoliko noci nam je pelena suva i ujutro piskimo u nosu user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 502
21.9.2011 23:20:10   
ana77
IZVORNA PORUKA: Verus RR

Joj ana, svekrvi ne ide nikako, a bas sam se nadala, jer je ona sa njom kuci mesec dana, ja radim, pa je u jaslicama, a oni ne uce decu do 2 godine: hoce da mi izadju u susret, ali recimo, stave ih na nosu u 9, pa u podne itd.  A ne ono da ih "pecaju"....

A u kuci mi je svuda itison!  Pa mozes misliti taj uzasuser posted image   Ja se nadala da je naucim pre druge bebe, pa da imam jednu u pelenama, ali izgleda da ce morati biti leto dogodine...

A recimo: AKO je drzim ta 3 dana dok sam kuci bez pelena, pa nam ne ide, ok je da je vratim u pelene?  Hocu reci, nece je to jos vise poremetiti u svemu, ili je bolje, ni  ne probati?

Za tri dana ne verujem da mozes bilo sta da uradis, a samo ces se nanervirati i naprati podova tako trudna :D :D :D. Mozes da pokusas jedan dan da vidis kako ce da reaguje kad se upiski u gace, onako cisto eksperimentalno mada realno ako neces dovrsiti sad posao ni to nema neke svrhe. Cekaj onda leto. Znam da neka deca od dve i kusur godine ukapiraju tipa za dva-tri dana. Moja sestricina od 21 mesec je otprilike za dve nedelje savladala. I da, mnogo je lakse kad tecno pricaju.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 503
21.9.2011 23:20:32   
ana77
IZVORNA PORUKA: JMPM

Moje dete je stvarno resilo da skida pelenu cudnim nekim redosledom- od nocne user posted image ! Vec nekoliko noci nam je pelena suva i ujutro piskimo u nosu user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 504
22.9.2011 1:54:13   
gagana83
Verus, ja se slazem sa Anom. Za 3 dana se ne moze dete tog uzrasta odviknuti od pelena.Polako.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 505
22.9.2011 11:06:01   
JMPM
Jos jedna noc sa suvom pelenom! Presvukla sam ga sinoc oko 20.30h, piskio u nosu, stavim mu pelenu. Ustao u 6.30h suuuuuv skroz i seo na nosu user posted image .
E sad, sta je pametno? Da mu nocu probam obuci gacice ili da mu jos stavljam pelenu? Nisam pametna jer u vrticu nekad ide na nosu nekad ne. Nekako mi je naopacke krenuo sa odvikavanjem, od noci, pa sam sva zbunjena. Sta raditi preko dana kad je kuci? Pelene ili gacerone?

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 506
22.9.2011 11:08:00   
Anoniman
Ja se stalno iznenadim kad kažete da vam dete ne piški noću- Mihajlo već godinu dana uopšte NE piški dok spava. Nama je dan problem... user posted image

(odgovor članu JMPM)
  Direktna veza do poruke: 507
22.9.2011 11:11:36   
JMPM
user posted image  Nama je do pre koji dan bas bila mokra pelena ujutro. A naliva se vodom i dalje nocu, 5-6 puta minimum pije iz flasice. Obzirom na to da i ja pijem po 3-4 litre dnevno, zna se na koga je user posted image . Samo me buni sta da radim kada ga dovedem iz vrtica, da ga ostavim u peleni ili da obucemo gacice user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 508
22.9.2011 12:23:44   
Verus
Slazem se sa vama...Leto it isuser posted image
IZVORNA PORUKA: gagana83

Verus, ja se slazem sa Anom. Za 3 dana se ne moze dete tog uzrasta odviknuti od pelena.Polako.

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 509
22.9.2011 15:08:30   
goda
Još uvek se nismo odvikli od pelena ali ja sam veoma zadovoljna kako napedujemo sobzirom da ima samo 16 meseci. Piski i 10 puta dnevno od toga možda 2 ili 3 puta ne stignim na vreme ostalo piški u nošu. Nezna da kaže sta hoce ali počne da kmezi i vuče me po kuci,to su joj sada neki novi fazoni i ja je odvedem na nošu/tutu i to je to. Kada je pitam hoces li da puškiš,ako hoce odmah krece ka kupatilau ako nece a ja je povedem počne da plače. Kada hoce kakiti zove me mama kaki,kaki kaki,to smo u potpunosti savladali. Dešava se da nisam kući i nemam tutu u tim situacijama mi je jako nezgodno na šolju nece nikako ali sam skontala ako je stavim na solju ona pretrpi i ne kaki nego ceka i cim dođemo kuci ubrzo opet traži da kaki. To smatram još jednom dobrom okolnosti,jer nije poželjno da se ukaki u gace skinuti ssmo sa terapije za eserihiju Bogu dragom hvala.

Kada se upiški u gace zove me upiki pšš pšš,da je to uradila i da je presvučem.
Pošto je hladno vreme i veš se teže suši stavljam joj pamučnu pelenu u gace tako kada se upiški samo je izvadim ali sam primetila da ona nece tako da se upiški jer joj ne odgovara kad je pelena mokra i radije me zove,tako da to sada praktikujem ima nekoliko dana non stop pa cu napisati rezultate.
Ipak sam gotovo apsolutno sigurna da ce se skroz odvici od pelena do kraja moje trudnoce verovatno imnogo pre,jer svakim danom se sve bolje razumemo i svaki dan me iznenađuje iznova kada progovori ili nešto uradi.

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 510
22.9.2011 15:29:32   
Verus
To je super godauser posted image   Ja znam da bi mi mogli drugacije da sam ja kuci, ali ovako je teze, pogotovo sa zabavistem.  Eto, bice i moja od onih sto ce imati 2 godine kad krene da koristi nosu...

Nego: u zabavistu ih stavljaju na redovnu wc solju, naravno sa onim umetkom za decu: jel neko radio to odmah umesto nose?  I ako jeste, kakva su vam iskustva?

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 511
22.9.2011 19:33:46   
ana77
Eto, da prijavim napredak :D!!! Presli smo sa kade na nosu, a malopre smo probali i na onaj umetak za WC solju i tamo je piskila :D! Kakenje hoce u kadu i danas i juce, a sutra cu da pokusam na nosu da vidim da li ce hteti (mada sumnjam) ali glavno locirani smo, nije se ni jednom upiskila eto dva dana i onda nam ostaje jos samo nocna pelena ali to mi je sad najmanja briga u odnosu na sve ovo sto smo uradili :D :D :D! Bravo Sonja (KONACNO) :D :D :D!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 512
22.9.2011 19:34:20   
ana77
I da, bravo za Godu :D :D :D!!! Pametno dete, svaka cast :D!

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 513
22.9.2011 19:36:18   
ana77
IZVORNA PORUKA: JMPM

Jos jedna noc sa suvom pelenom! Presvukla sam ga sinoc oko 20.30h, piskio u nosu, stavim mu pelenu. Ustao u 6.30h suuuuuv skroz i seo na nosu user posted image .
E sad, sta je pametno? Da mu nocu probam obuci gacice ili da mu jos stavljam pelenu? Nisam pametna jer u vrticu nekad ide na nosu nekad ne. Nekako mi je naopacke krenuo sa odvikavanjem, od noci, pa sam sva zbunjena. Sta raditi preko dana kad je kuci? Pelene ili gacerone?

Stavi mu gacerone user posted image   po kuci ako si resena da isteras sad do kraja. Samo tako moze da nauci :D! Srecno!!!

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 514
23.9.2011 13:31:10   
goda
Bravo ana 7.
Verus
ni ja ne bih nista uspela da nisam kuci sa njom,cak sta više verujem da bi bila i gladna i žedna još plus na sve to.
Ja je hranim za večeru u 20 h a svekrva kaže,ja joj ne bi dala ništa sita je a dete jelo zadnji put u 3 h i to jedva pola svog obroka,nije htjela ništa za užinu mucili je zubi,ali nije tema za ove price.
Zato ne opterecuje se važno je da je zdrava,vesela a odvici ce se svakako,nece ostati da piški u gace. Ni ja ne bih forsirala da nije bila situacija sa urinarnom infekcijom i verovatno ne bih bila ni trudna i počela bih raditi. Zato polako,opusti se i uživaj igraj se sa njom,mazi se umesto da jurus je sa tutom po kici imaces manje vremena za nju kada se porodiš moras ljubav i pažnju podeliti na dva dela (ako i muža racunas ona da 3 user posted image ).

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 515
23.9.2011 15:15:00   
Verus
Sve si u pravu draga goda!  A ovo na kraju je bas za temu kako voleti drugo dete...uf

(odgovor članu goda)
Direktna veza do poruke: 516
23.9.2011 18:21:15   
Mivica
Drage moje, moj Boris je tek sa 2 godine i 8 meseci skinuo pelenu. Do tada sam mogla da provedem dan dubeći na trepavicama-nije bilo sile! Izludela sam od nerviranja, već sam bila po drugi put trudna, a on još u peleni... I onda je sam prelomio i za dva-tri dana je se rešio. Mislim da ću sa Todorom biti mnogo opuštenija, pokušaću sledeće leto, ako ne ide, ništa ne forsiram, guramo do 2013. user posted image

Evo jedan user posted image za sve!

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 517
23.9.2011 18:31:11   
liliana
Naša noša izgleda ima zube i uješće Tinu za guzicu ako slučajno sedne na nju!!!user posted image user posted image

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Mivica)
Direktna veza do poruke: 518
23.9.2011 18:55:12   
Snelle
Goda, razlika izmedju naše dece je 2-3 dana. Tvoja zna da kaže i kad joj se piški i kaki, a moja može da bude u us*anoj peleni satima i ništa joj ne bi smetalo, mislim da uopšte nije ni svesna kada se ukaki user posted image

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 519
23.9.2011 19:05:33   
goda
snele draga,mene usta zabolese pevajuci i pricajuci po citav dan. Ja prestanem ona se buni nije ni cudo sto je progovorila rano,ona izgovara bas mnogo reci samo mislim da ne zna tacno cemu sluze po neke reci tj sta u stvari znace a shvatila je da se koriste u odredjenim momentima.
Ne opterecuj se nisu sva deca ista,ko zna da li bi i ona znala ovo sto sada zna u ovom uzrastu  da nisam bila primorana da forsiram iz dana u dan i jos uvek svaki dan ponavljam ko papagaj svaki put kako da zove kad kaki kako kad piski da ne bi kojim sliucajem zaboravila.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 520
23.9.2011 22:06:49   
gagana83
IZVORNA PORUKA: Snelle

Goda, razlika izmedju naše dece je 2-3 dana. Tvoja zna da kaže i kad joj se piški i kaki, a moja može da bude u us*anoj peleni satima i ništa joj ne bi smetalo, mislim da uopšte nije ni svesna kada se ukaki user posted image

Snelle, bas zato i trpi sto je u pelenama. Tako je i kod nas bilo. Dok je nosila pampers nije joj smetalo ni kad se ukaki, zavrsi posao i nastavi da se igra.
Kad sam joj obukla gacice pocela je da primecuje i da joj smeta. U pocetku je samo zacudjeno gledala u baricu ne shvatajuci da je ona odgovorna za to delo, onda je naisla faza kada bi nakon obavljenog posla trazila da je svucem, pa tek kasnije je pocela sama da prica kad joj se piski.

Opusteno, tvoje dete ima tek 16 meseci, naucice, ima vremena.

I ja opet ponavljam, u ovom uzrastu se mogu nauciti na nosu samo ako im se skinu pelene i obuku gacice. Nema drugog nacina. Znaci, tesko cete uspeti da naviknete dete na nosu ako ne bacite pelene.

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 521
27.9.2011 9:52:55   
Anoniman
Mi pravimo jedan korak unazad user posted image

Mihajlo evo već 4-5 dana unazad sedi za veliku nuždu i po pola sata na noši, sve kobajagi gura pa mi kaže: mama, ne meze user posted image (ne može)... I ja ga dignem, on već grabi pelenu da mu stavim, prođe maksimalno 10 minuta i ukaki se u pelenu!!! I još beži da ne mogu da ga presvučem! user posted image A kad ga pitam da li je kakio, pre je govorio Pii mudi!user posted image , a sad viče Ne Ne i beži... Ne znam što sad to user posted image

(odgovor članu gagana83)
  Direktna veza do poruke: 522
27.9.2011 12:29:36   
Verus
Helena ovo radi....zato sam mislila da je spremna na "obuku" al eto, trpi na nosi ili prekine kakenje, a 20min kasnije iskaki u pelenu.... Jbg, imacu 2 dece u pelenama iako sam htela to da izbegnem.  Sta sad kad dete nece...
IZVORNA PORUKA: n i n a

Mi pravimo jedan korak unazad user posted image

Mihajlo evo već 4-5 dana unazad sedi za veliku nuždu i po pola sata na noši, sve kobajagi gura pa mi kaže: mama, ne meze user posted image (ne može)... I ja ga dignem, on već grabi pelenu da mu stavim, prođe maksimalno 10 minuta i ukaki se u pelenu!!! I još beži da ne mogu da ga presvučem! user posted image A kad ga pitam da li je kakio, pre je govorio Pii mudi!user posted image , a sad viče Ne Ne i beži... Ne znam što sad to user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 523
27.9.2011 12:34:53   
Olga75
IZVORNA PORUKA: Olga RR

ja sam proslo leto pokusala da je istreniram za nosu ali nije islo , dreka , nece da sedne na nosu , upiski se i ne smeta joj
i sad je sama trazila da piski u nosu
ja sam se time bas opterecivala ali sad vidim da dete kad je spremno jednostavno trazi nosu
e , da , zvercica ima nosu sa patkicom kojoj kljun pisti kad se pritisne i jedino sto je sa njom radila proslo leto je bilo vozanje user posted image sad je tek pocela da sluzi svrsi
kupili smo i adapter za WC u obliku kornjace , to je nosila pod miskom
sledeci korak nam je koriscenje velike nose user posted image

pocela je da koristi i veliku nosu user posted image
necu da pametujem ali mozda jos nisu zreli za skidanje pelana

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 524
27.9.2011 12:36:39   
Anoniman
Mihajlo je 3 meseca redovno kakio u nošu, ovo odbijanje je novitet!

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Sanke Deda Mraza
video
Preko brda, preko brega i debelog snega jure neke čudne sankesrebrne i tanke!
Pepeljuga ( srpska narodna bajka)
Bajke i pripovetke za decu na Ringeraja.rs

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here