Diabla
|
ja nikako da ugrabim 5 minuta da pisem nas problem sa pelenama. evo i sad u brzini pisem, ne marim za veliko-malo slovo, pa mi ne zamjerite. mis smo poceli sa "odvikavanjem" prije 3 sedmice, ali ne ide. problem je kad ja radim, cuva ga moja mama kod nje kuci, a ona nece da ga drzi bez pelena, jer on nekontrolisano piski i kaki. tako kad bi bio kod nje ili kod zene koja ga cuva, nosio bi pampers, nisam imala drugog izbora. doduse, one su ga cesto stavljale na tutu, ali nece pa nece. meni zna i po 45 min da sjedi na tuti, i popiski se cim ga ustanem. u ovih 25 dana se desilo da je 5 puta piskio na tuti, a kakio nijednom kad treba da kaki, ja mu vidim po ponasanju i faci, i pocne da bjezi po kuci. kad krenem da ga stavim na tutu, ukoci se kao daska, i nece da sjedne. ali izborim se, sjednem a, i opet nista. cim se ustane, koliko se stiskao, tako u tom momentu govanca pod pritiskom izlete suda po kuci koliko je komicno, toliko mi dodje da vristim od muke. prije je i piskio niz noge, a ovih dana je poceo da trpi i da piski i da kaki. Znalo se desiti po 3 dana da ne kaki, a ranije je kakio svaki dan po 2 puta najmanje. njemu je 2 god i 3 mjeseca. bas sam u dilemi, sta da radim. ne svidja mi se to sto se stiska, satima nece da piski, ali cim legne da spava, stavim mu pelene i upiski se, napuni je kao da je 12 sati spavao. nemam vremena ni da pogledam predhodne stranice, ali cu morati ugrabiti koji minut.