|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kada ste prvi put osjetili bebino pomijer...
3.7.2010 10:29:39   
pahulja76
IZVORNA PORUKA: Sonreir

Lakse mi je da nabrojim mesta u koja ne udara jer ih ima mnogo manje user posted image Udara bre svuda, kao da je velik bar pola metra, ne znam ni kako postize da udari na toliko razlicitih mesta za kratko vreme user posted image

kao hobotnica je, auser posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sonreir)
Direktna veza do poruke: 351
3.7.2010 13:55:00   
Anoniman
Juce je beba pocela jace da udara,sva se najezim od tog osecaja,nekako mi je user posted image ...Ne znam zasto to tako,kada se sve zene odusevljavaju a kod mene je obrnutouser posted image ,ja volim svoju bebu,ali tesko podnosim kada mrda.Djubre sam nezahvalnouser posted image user posted image

(odgovor članu pahulja76)
  Direktna veza do poruke: 352
6.7.2010 15:12:04   
Anoniman
Devojke , ja sam 20-a nedelja , i pre par nedelja sam osetila neko pomeranje bebe, ali kako trudnoća odmiče - sve je manje tog pomeranja . Ne osetim nikakve nagle pokrete, udarce , ništa ... Samo ponekad neko vibriranje i vidim da su se male "grbice" na stomaku pomerile , recimo nisu više ispod rebara nego malo niže , ili bočno ... Ali nigde pomeranja , da baš osetim ... user posted image Treba  li da brinem ??? 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 353
6.7.2010 17:58:32   
Anoniman
Nema nikog user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 354
6.7.2010 18:00:43   
minna
Ja mislim da nema nikakvog razloga za brigu...jos je rano za jace udarce...a i sve je individualno...neke bebe su mirnije, neke aktivnije...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 355
6.7.2010 18:05:01   
buhla
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Devojke , ja sam 20-a nedelja , i pre par nedelja sam osetila neko pomeranje bebe, ali kako trudnoća odmiče - sve je manje tog pomeranja . Ne osetim nikakve nagle pokrete, udarce , ništa ... Samo ponekad neko vibriranje i vidim da su se male "grbice" na stomaku pomerile , recimo nisu više ispod rebara nego malo niže , ili bočno ... Ali nigde pomeranja , da baš osetim ... user posted image Treba  li da brinem ??? 

ne! ni ja nisam osecala bas neke udarce, cak ni u 40nedelji!

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 356
6.7.2010 18:06:54   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image Duše drage , hvala punooo ...

(odgovor članu buhla)
  Direktna veza do poruke: 357
6.7.2010 18:35:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Draga mislim da je sve relativno.Neke bebe su aktivnije a neke su male lenštine ... user posted image
Recimo baš pričam sa Cipi o tome kako je beba udara a ja još uvek mislim kako je reč o onim leptirima ...user posted image user posted image user posted image
Međutim , Ivona je baš udara! Recimo, ja sam tek kansije osetila ono baš da me šutne pošteno ... tako da sve je relativno.
Čekaj da pone, kod mene je u 23. postalo konkretno...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 358
6.7.2010 20:35:47   
ivaj
Ima jos vremena-kazu da su bebe najaktivnije izmedju 24 i 28 nedelje.Ali kod svakog je to razlicito.
Licno mislim da je pomalo rano-ni ja sa 20 nisam osecala pokrete kao sto ih osecam sad u 24. nedelji.Do skoro je vise licilo na leptirice i nista vise.
Nemas razloga za briguuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 359
7.7.2010 17:37:49   
Anoniman
sada svakodnevno osecam,samo mi je malo vise gadno kada prvo zategne pa udari(ako me razumete),lakse mi je kad me tresne neocekivano.Evo vec oko 15 minuta se bucka po stomakuuser posted image .Nocu mi ne da da spavam,pre neku noc sam bila budna od 2 do 15 do 3 jer je nenormalno ludeo.Ne znam sta mu je interesantno da me udara u besiku,imam osecaj da cu se upiskiti.jel se desava to jos nekome???user posted image

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 360
7.7.2010 18:02:55   
minna
meni se desava da me drmne u besiku i onda mi se pripiski...nekad me i zaboli...samo ne kapiram cime me to udari jer je okrenut glavom na dole...verovatno rukicamauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 361
7.7.2010 22:16:34   
mirks
cindarella duso i meni se desila ista situacija kao i tebi kad je beba pocela da se pomera da je osetim...bas mi je bio gadan osecaj...i ja sam se isto pitala sta se sa mnom desava kad se svi odusevljavaju a ja imam grozan osecaj...ali ja mislim da je to normalno...user posted image ...i ja sam mislila da sam mnogo los covekuser posted image ...svakojake ruzne misli su me spojileuser posted image ...ali kasnije sam se navikla...sad ne mogu bez brbocanja u stomakuuser posted image user posted image user posted image ...a beeesika...ma nije samo besika i creva i besika i neki put me tako pritisne umalo na ulici da se upiskim...user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 362
8.7.2010 9:29:00   
Anoniman
mirks,posle koliko si se navikla?Gledam klipove,bebe se mrdaju,mame maze svoj stomak,pipkaju...ja to ne mogu,ja ne smem da pogledam stomak kada se mrda,a kamoli da pipnemuser posted image user posted image .

(odgovor članu mirks)
  Direktna veza do poruke: 363
8.7.2010 9:40:55   
ivaj
Mislim da je to kod tebe nesto vise "psiholoski".Ne,necu da kazem da si luda i sl.,taman posla,nego verovatno je za tebe sve to novo i mozda ne mozes da prihvatis neko novo bice u stomaku onako kako svi to od tebe ocekuju.Pa se osecas jos gore jer mislis da ces biti losa majka i grize te savest.
Znas kako ja umem da kazem-dolazak deteta na svet za mene je bila najveca i najtraumicnija promena u mom zivotu! Godinu dana mi je trebalo da se sastavim i postanem svesna.Ali ne mislim da sam zbog toga bila nesto losija od drugih.Jednostavno,to su krupne zivotne promene na koje ne reagujemo svi isto.
Zato sad,kad sam po drugi put trudna,sve je drugacije.Volim to bebce svim srcem iako ga jos nisam u ruke uzelauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 364
8.7.2010 9:53:04   
Anoniman
Ma u glavi mi je zbrka,ponosim se time sto je moj mali zivahan,ali nikako da naviknem,da skupim snagu i presecem pa da i ja to ispratim pogledom,dodirom...Uvek kazem sebi ,,neces vise,sada ces da vidis kako tvoj sin to radi'',i uvek cim osetim da je zategao,da ce da udari,skacem iz kreveta da setam...user posted image

(odgovor članu ivaj)
  Direktna veza do poruke: 365
8.7.2010 11:07:24   
mirks
IZVORNA PORUKA: Cindarella

mirks,posle koliko si se navikla?Gledam klipove,bebe se mrdaju,mame maze svoj stomak,pipkaju...ja to ne mogu,ja ne smem da pogledam stomak kada se mrda,a kamoli da pipnemuser posted image user posted image .

pa da ti kazem trajalo je dok nisam razgovarala sa mojom snajkom...ali prvo mi je trebalo hrabrosti da izjavim takvo nesto jer sam mislila da sam ja nenormalna a svi ostali normalniuser posted image i razmisljala sam sta ce ljudi misliti o meni...i sta sam ja sve mislila o samoj sebi...i kad sam joj rekla ona mi je rekla da je i ona bila isti slucaj i upravo mi opisala osecaj koji sam ja imala i ona je rekla da je to normalno...ipak je beba jedan mali "parazit" a mi ljudi smo po prirodi i sebicni i egoisticni i svasta nestouser posted image user posted image user posted image ...ali kad sam se resila tog svog straha kao "strano telo u mom organizmu" i sto mi je razbijena ta iluzija da bezuslovno moram da se lepo osecam sto se nesto mrda u mom stomaku polako polako svaki dan sam se navikavala....a eto pre neki dan me je uhvatila prpa jer mi se beba nije javljala kako sam vec navikla da mi se javi....I VERUJ MI DOK MI SE NIJE JAVILA DUSICA MOJA HTELA SAM DA CRKNEM OD TUGE TOG DANA....skoro ceo dan do uvece...mnogo sam se bila uplasila...VIDECES I SAMAuser posted image ...sada "razgovaramo" i mazimo se...neki put mi se cini da i moja beba mazi mene iznutrauser posted image user posted image user posted image ...jos 1000 raspolozenja i misli ces promeniti do kraja trudnoce...valjda se zato i zove drugo stanje to nase drugo stanje....tokom ovog perioda u nasem organizamu se i fizicki i psihicki desavaju "atomske bombe"...samo bez straha i napred...SVE CE DOCI NA SVOJE MESTOuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 366
8.7.2010 11:59:18   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image Jako lepo rečeno .

(odgovor članu mirks)
  Direktna veza do poruke: 367
8.7.2010 12:16:49   
Anoniman
Prelepo si to napisala..Nadam se da cu uskoro da popustim....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 368
8.7.2010 12:27:05   
mirks
hvala duse drageuser posted image ...pa zato i postoji ovaj forum da utesimo i podrzimo jedna druge, razbijamo strahove i polako se pripremamo za jos jednu vrstu LJUBAVI u svom zivotuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 369
14.7.2010 4:37:28   
vukosava
Ja sam 19. nedelja i nista ne osecam. Samo nekad kad legnem boli me nesto na momenat, pa kad se okrenem na drugu stranu ne boli vise.

(odgovor članu mirks)
Direktna veza do poruke: 370
15.7.2010 16:28:04   
Lili1905
Prva mi je trudnoca a prvi pokreti koji su se osjetili bili su negdje sa 3-3,5 mjeseca..prvo sam mislila da je to rad crijeva ali kako se pocelo cesce ponavljati i uvijek na isti nacin shvatila sam da bi to moglr biti nogice user posted image . Super je bio osjecaj :)

(odgovor članu BINCE)
Direktna veza do poruke: 371
15.7.2010 16:34:22   
Mayablue82
Ja sam konkretne bebine pokrete pocela da osecam u 23.nedelji. Do tada nisam bila sigurna da li je u pitanju beba ili nesto drugo. Napominjem da imam visak kilograma, a citala sam da i to moze da utice na to kada cemo moci lepo da osetimo bebicu. U mom slucaju malo odlozeno user posted image

(odgovor članu Lili1905)
Direktna veza do poruke: 372
30.7.2010 13:25:54   
Vika
ja pročitah da se pokrti mogu osetiti već od 14. nedelje, a većina ih oseti od 18.-22.nedelje, i to žene koje su rađale i mršavije ranije, a prvorotke i punije kasnije. Po tom autoru ako se ne osete do 22. nije zgoreg javiti se dr.

Ja sam danas 17+1, i već sam "nešto" osećala, ali naravno nisam sigurna da je to moj dečkić.user posted image

(odgovor članu Mayablue82)
Direktna veza do poruke: 373
30.7.2010 14:39:08   
Natalie018
IZVORNA PORUKA: Vika

ja pročitah da se pokrti mogu osetiti već od 14. nedelje, a većina ih oseti od 18.-22.nedelje, i to žene koje su rađale i mršavije ranije, a prvorotke i punije kasnije. Po tom autoru ako se ne osete do 22. nije zgoreg javiti se dr.

Ja sam danas 17+1, i već sam "nešto" osećala, ali naravno nisam sigurna da je to moj dečkić.user posted image

Ja sam danas 17+4 i takodje sam vec nesto osecala, ali ni ja ne mogu da budem sigurna da je to to.. Neko treperenje ponekad i blago lupkanje po 2-3 puta za redom.. i onda ceo dan nista.. Ne osecam to ni svakog dana.. mozda svakog drugog-treceg.. Ne znam.. mozda su to bebini pokreti.. ali cekam da bude bas konkretno pa da mogu da racunam da sam osetila pokrete.. A bas sam nestrpljiva.. user posted image

(odgovor članu Vika)
Direktna veza do poruke: 374
3.8.2010 15:19:23   
Mivica
Prvi put u 18. nedelji, sada već u 16. user posted image

"Zeko, zeko, zeko...
tape meke...gude usi...lep...
zeko, zeko, lep!" :)

(odgovor članu Natalie018)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here