sonyasha -> RE: Promena prezimena pri udaji? (14.6.2011 14:26:09)
|
Ja sam uzela prezime mm. Što se tiče uzimanja njegovog, tu nisam imala dileme, nekako mi je to romantično i bio mi je znak prave predaje, tj. da sam žrtvovala nešto što je meni mnogo važno, prezime, i da sam se predala u potpunosti - sada smo porodica! A po meni porodica treba da je pod jednim prezimenom! Postojala je opcija da samo dodam njegovo, ali moja mama je dodala tatino prezime i ceo život je gledam kako se muči sa potpisivanjem, pa je iz praktičnih razloga to otpalo u startu. I ako moram da naglasim da mnogo volim moje devojačko prezime i da sam sa njim bila jedina na fejsu u kombinaciji imena i prezimena, a sada nas ima hiljade [sm=smiley22.gif] Sve u svemu, danas - sutra će i naša deca da nose to isto prezime pa mi se cela priča čini logičnom, da postoji uvek pitanje zašto ne moje nego njegovo, ali eto, takve su karte podeljene i ovde u zemlji Srbiji je to uobičajenije tako da neću da se bunim - bilo bi iluzorno. Naravno, poštujem svačiju odluku, svi smo različiti! [sm=smiley2.gif]
|
|
|
|