nina26 -> RE: Promena prezimena pri udaji? (13.6.2011 21:48:55)
|
IZVORNA PORUKA: ksena Neke moje drugarice iz Francuske nisu mogle da se nacude tome sto kod nas kad se udas na izvodu vise ne pise tvoje devojacko prezime Stvarno ne pise? Mislim, ja nemam problema s tim zato sto ga nisam promenila, ali ne zbog toga sto nisam htela....Prva ideja mi je bila da imam oba, onda da uzmem samo njegovo, a na kraju sam ostavila samo svoje zato sto mi je maticar rekao da nije dozvoljeno da dodam njegovo???(zivim u Grckoj) Ispostavilo se da maticar nije upoznat sa zakonom najbolje, ali na kraju nam je ucinio uslugu jer su mi trebala tri meseca da prijavim brak i bez promene prezimena (zato sto i na srpskim salterima egzistiraju jos neki nedovoljno evoluirani primerci zivotinjskog carstva), ne smem ni da mislim sta bi bilo da sam htela da dodam strano prezime... Kseno kako maticar nije upoznat sa zakonom? Ja sam bila napravila haos kad su mi rekli da PO ZAKONU ne moze zena da menja prezime, to je zakon jos od 1983 ako se ne varam. Vecu glupost nisam cula!! Pa rekoh, nemam cak ni prava da dodam prezime od mm na svoje, kazu NE!! Ja odlepila, trebali su meseci da prodju da bih to prihvatila, a bas sam htela da promenim svoje prezime. E,posle saznam da moze preko advokata da se promeni, tj da on preda zahtev na sud, ali posle ko zna sta bi mi bilo sa pasosem i lk, i boravisnom dozvolom[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|