vukosava -> RE: Promena prezimena pri udaji? (22.10.2013 4:35:19)
|
IZVORNA PORUKA: Azra_ Ja sam nekako oduvek znala da neću moći da se prezivam drugačije nego što mi je već rođenjem dato... Kad se dete rodi, prezime već ima, ime mu daju roditelji, kum, ko već, po dogovoru.... Zašto bi onda, jednog dana, menjao to prezime? To je neko moje gledanje na stvar, mada, nekako emotivno. Moja sestra nije razmišljala, jednostavno uzela muževljevo, eto, takav je običaj... Stari obicaji su obicnoi podrazumevali da nema razvoda. Ulazis u porodicu (pleme) pa kao cin pripadnosti postajes jedna od njih... Danas retki zive sa ostalim precima pa je sve to malo na drugi nacin. Moj muz se zezao da uzme on moje jer sam ja poznatija od njega hehe. Spancima je fer das detetu i tatino i mamino da se zna cije je. Mada je obicno uvek veoma jasno ko je mama, a za tatu se nazalost nekad samo tako tvrdi a bude i poneki komsija ili prijatelj. [sm=smiley36.gif] Disclaimer: ja se malo zezam, ne zelim da uvredim tradicionalne zene koji veruju da je zeni mesto uz muza i stoga i uz njegovo a ne njeno prezime
|
|
|
|