|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vakcine
27.5.2013 20:07:27   
Azra_
Bojim se da nisam razumela. Ne kupujem 4. dozu Pentaxina, nego odlučujem između te dve državne...?

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu Leax)
Direktna veza do poruke: 351
27.5.2013 21:35:48   
Leax

IZVORNA PORUKA: Azra_

Bojim se da nisam razumela. Ne kupujem 4. dozu Pentaxina, nego odlučujem između te dve državne...?

U prethodnom mom postu kada misem kliknes na rec "KLIK" otvorice ti se prozor sa clankom o vakcinama gde je sve detaljnije pojasnjeno.

A sto se tice cetvrte doze ili tacnije revakcine na roditelju(tebi) je da odluci da li ces kupiti ponovo Pentaxim ili ces se odluciti za "drzavnu vakcinu" a u sklopu drzavne varijante beba treba jednu da popije( dve kapi Polio vakcine) a drugu dobija u misic iznad nadlaktice( DiTePer vakcina)
Sto se tice Hib (Haemophilus influenzae b)vakcine, ona se daje samo u tri doze tako da je dete ne dobija prilikom revakcine sa napunjenih 18meseci pa zato nije neophodan Pentaxim

Znaci ili kupujes ponovo Pentaxim ili drzavna(Polio+DiTePer) koja je besplatnouser posted image

-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.-
-Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.-
-Dušan Radović-

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 352
27.5.2013 21:46:26   
minnica
Mi smo vakcinisali dete Pentaximom, ali za tu 4. dozu nam je dr rekla da mora državna, pa smo tako i uradili. Nije bilo reakcije ni na nju.

No need to run and hide
It's a wonderful, wonderful life

(odgovor članu Leax)
Direktna veza do poruke: 353
27.5.2013 23:47:14   
Azra_
IZVORNA PORUKA: minnica

Mi smo vakcinisali dete Pentaximom, ali za tu 4. dozu nam je dr rekla da mora državna, pa smo tako i uradili. Nije bilo reakcije ni na nju.

Minnice, kad ste vi primali ˝4.dozu˝, koliko ste bili stari? Videću šta kaže dr, ako može, ja bih opet Pentaxim, fino smo prošli sa njom.

Da li ima veze to što dete nije primilo MMR, a već dolazi vreme za revakcinaciju Pentaxim(ili po želji...ko šta izabere)? Mislim da može da ide na revakcinaciju koja ga sleduje u periodu od 1,5-2godine, iako nije još uvek primio MMR, ili grešim???

< Poruku je uredio Azra_ -- 27.5.2013 23:56:19 >

˝ Ko sam? Šta sam? Ja sam samo sanjar, čiji pogled gasne u magli i memli... Živio sam usput, kao da sanjam, kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.˝

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 354
28.5.2013 2:12:08   
Leax
Azra ,najverovatnije cete dobiti prvo MMR , jer redosled davanja vakcina se ne menja vec se samo odlaze/pomera npr.ako je dete bilo bolesno .

Minnice i u nasoj opstini sva cetiri pedijatra imaju isti stav da cetvrta doza tj revakcina ne bude pentaxim vec samo kombinacija DiTePer+Polio ali u nekim opstinama su drugacijeg stava .

-Strasno je to kad imate da ispricate nesto vazno a nemate kome. A jos je strasnije kad imate kome, a nemate sta.-
-Samo kukavice vole po nekoliko zena. Hrabri muskarci ne plase se rizika da vole samo jednu zenu.-
-Dušan Radović-

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 355
28.5.2013 6:25:58   
minnica
Azra, MMR je primila u avgustu sa 14 meseci, a DTP Polio (4. dozu) u januaru sa skoro 19. Mi zaista nismo imali ama baš nikakve reakcije ni na državne ni na ove što smo platili sem blagog crvenila na mestu uboda, ali i to bi do sutradan prošlo.

No need to run and hide

(odgovor članu Leax)
Direktna veza do poruke: 356
28.5.2013 9:26:29   
Modessty

IZVORNA PORUKA: Azra_

Minnice, kad ste vi primali ˝4.dozu˝, koliko ste bili stari? Videću šta kaže dr, ako može, ja bih opet Pentaxim, fino smo prošli sa njom.

Da li ima veze to što dete nije primilo MMR, a već dolazi vreme za revakcinaciju Pentaxim(ili po želji...ko šta izabere)? Mislim da može da ide na revakcinaciju koja ga sleduje u periodu od 1,5-2godine, iako nije još uvek primio MMR, ili grešim???

AKo si koristila Pentaxim koristiš ga do kraja. Nema mešanja. Dobiće verovatno prvo Pentaxim pa za neko vreme ćete dati MMR. Ja savetujem Priorix. Nije skup (za razliku od Pentaxima košta samo 1300din). TZo što neka druga deca nisu imala reakciju ne znači da je tvoje u toj grupi. Naročito ako si mu do sada davala Pentaxim nema razloga da ne daš Priorix. Sigurnije je. Inače dr u Domu zdravlja ne sme da preporuči kupovne vakcine jer može da dobije otkaz. Ako hoćeš Priorix kažeš to.

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 357
28.5.2013 10:27:02   
bea83
Eto opet milion različitih mišljenjauser posted image  Mojoj drugarici su rekli da se državna vakcina i Pentaxim i ona je bebcu dala prvo državnu pa Pentaxim bez problema.
Inače mi 4.dozu Pentaxima primamo u julu, MMR smo primili odavno, čini mi se početkom marta, bez ikakvih reakcija

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 358
28.5.2013 11:41:50   
cockic
primila mi oba deteta MMR iz dz.reakcije nije bilo.a sa 18meseci je sin primio pentaxim,i isto tako ce i lena.nisam za drzavne vakcine.za MMR kazu da ova sto se daje u dz.nije drzavna nego uvozna.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 359
28.5.2013 11:47:51   
nela79

IZVORNA PORUKA: cockic

primila mi oba deteta MMR iz dz.reakcije nije bilo.a sa 18meseci je sin primio pentaxim,i isto tako ce i lena.nisam za drzavne vakcine.za MMR kazu da ova sto se daje u dz.nije drzavna nego uvozna.

Ovo je tacno. Torlak nije proizvodio MMR vakcinu neko vrijeme. E sad, prije dan-dva sam u Blicu procitala da drzava pritisce Torlak da u sto skorije vrijeme pocne ponovo sa proizvodnjom MMR vakcine. Kad ce to da se desi nemam pojma

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 360
28.5.2013 13:59:52   
Moiraina

Eto, a mi smo 4. dozu primili isto Pentaxim (kao i ostale 3), dr nije ni pomenula da mora državna.

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 361
28.5.2013 14:41:02   
minnica

IZVORNA PORUKA: Moiraina

Eto, a mi smo 4. dozu primili isto Pentaxim (kao i ostale 3), dr nije ni pomenula da mora državna.

Ja sam je baš i pitala da li mogu opet Pentaxim jer je lepo reagovala na njega, a ona je rekla ne, pošto nam treba samo DiTiPer i polio. Eto, ne pokušavam nikog da ubedim ni u šta, možda je to tako samo kod naše dr, samo sam podelila svoje iskustvo. Ta dr više ne radi kod nas, pa će mi sa drugim detetom možda reći drugačije.

No need to run and hide

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 362
28.5.2013 15:04:24   
Moiraina
Sad sam setila da je jednoj mojoj drugarici za ćerku dr isto savetovala (ne i rekla da mora) da za 4. dozu primi državnu. E sad, ona je meni objasnila zašto, ali se ne sećam baš najbolje (mislim da je rekla da je to zato što je u državnoj "živi" virus, pa je kao bolje zbog nečeg). Mislim da je to ipak do ličnog stava samog dr, jer je naša bila u fazonu "Hoćete opet Pentaxim? Ok."
I naravno da nema ubeđivanja, samo razmenjujemo iskustva. user posted image

(odgovor članu minnica)
Direktna veza do poruke: 363
30.5.2013 0:53:56   
Azra_
Mame, hvala vam puno...

Državna ili uvozna vakcina? Po meni je to izbor roditelja, koji će napraviti na osnovu predloga svog lekara, iskustava drugih roditelja... Lično sam za to da bude uvozna. I na jednu i na drugu može imati reakciju, ali ću biti mirnija da sam uradila sve što sam mogla da ne dođe do reakcije, a niko ne može da garantuje da će bolje proći sa nekom od ove dve vakcine nego kako bude...

Mi smo bili do pre 10ak dana slinavi. Samo neodekascin kapi i prošlo. Koliko da prođe da bude skroz ˝čist˝ da bismo išli na vakcinu?

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 364
30.5.2013 8:18:47   
Moiraina
Eto, moj stariji sin je imao ogroman i prilično bolan otok na mestu uboda posle 4. doze Pentaxima, a na prethodne 3 doze ništa. Pretpostavljam da bi još jače odreagovao na državnu vakcinu. Mlađi je do sada primio 3 doze i samo posle druge je imao mali otok koji je prošao istog dana.
Azra, ako je dete zdravo već 10 dana, pretpostavljam da bi pedijatar već sad dozvolio da primi.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 365
31.5.2013 0:19:13   
Leax
Azra ako bebac nema temperaturu, sekret iz nosa, ne kaslje, i sl. onda ce sigurno moci da primi vakcinu mada pri pregledu konacnu rec daje pedijataruser posted image

-Dušan Radović-

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 366
31.5.2013 0:28:07   
Azra_
Od kad je počela zima on deset dana slinavi, deset bude ok i tako u krug. Sačekaću ovaj ciklus da vidim da li će potrajati duže, mada, ako uradimo krvnu sliku, videćemo da li je spreman za vakcinu. Uf, baš mi se ne ide...user posted image

(odgovor članu Leax)
Direktna veza do poruke: 367
1.7.2013 15:45:04   
Azra_
Nos nam se konačno sredio, napunili 1,5god i taman se poklopilo da odemo na redovnu kontrolu i vidimo da li će dr reći da prvo prima MMR ili revakcinacija Pentaksima. ALI! Kakvi smo mi baksuzi!!! Od juče ima ređu stolicu. Juče kakio 4 puta, od toga jednom retko, ostalo onako, prihvatljivouser posted image . Juče i danas sam mu dala Bacilac, a sutra imamo zakazano savetovalište. Jutros opet retka stolica, dva puta. I sad sam baš u bunilu. Da li uopšte sutra da ga vodim u savetovalište??? Šta vi kažete??? Njemu inače uveliko izbijaju trojke i četvorke, može biti i od toga, ali ko će ga zanti...

< Poruku je uredio Azra_ -- 1.7.2013 15:46:13 >

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 368
1.7.2013 16:12:27   
Ana RR
Azra, ja bih sačekala da se sve stabilizuje pa tek onda bih dala vakcinu. Mi smo pre svake vakcine radili kks, za svaki slučaj.

< Poruku je uredio Ana RR -- 1.7.2013 16:13:07 >

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 369
1.7.2013 18:58:45   
branki*
azra,slazem se sa anom,ne bih ga vodila dok se ne stabilizuje stolica.ipak.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 370
1.7.2013 20:45:50   
Azra_
KKS obavezno u svakom slučaju. Danas kakio dva puta. Jednom kašasto, jednom ređe(oprostite na opisuuser posted image ). Možda sutra odemo do dr, kad smo već uspeli da zakažemo termin. Videžemo, neka mu pipne stomačić, da pitam još to što me zanima, uzmem uput za fizijatra, a za vakcinu kad bude... Hvala vam mame...

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 371
3.7.2013 0:59:13   
Azra_
Bili smo kod dr. Objasnila o čemu se radi. Kaže da 3-4 ređe stolice ne znače proliv, ali da treba obratiti pažnju. Pošto prima Pentaxin, kaže da nema problema, kada bi primao onu državnu vakcinu koja se i pije, tada bismo morali da čekamo da se stolica stabilizuje kako bismo bili potpuno sigurni. Danas primili poslednju dozu Pentax. a MMR nekad od septembra. Nešto se i doktorici ne žuri sa mmr-om.

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 372
3.7.2013 13:09:19   
Ana RR
MMR uglavnom ne daju preko leta, zbog vrućine.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Azra_)
Direktna veza do poruke: 373
3.7.2013 13:44:40   
Olga75
ja moram da pitam : zasto KKS ( to je invazivna dg ) ako nema nekih simptoma ?
kapiram ja strah i isve ali daj

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 374
3.7.2013 14:09:12   
bea83
Mi nismo vadili KKS pre vakcine, bilo koje. Vadimo je samo kad je bolestan i to ne uvek već kad zaredja jedno za drugim pa da vidimo da l može da prodje bez antibiotika, dal je virus...

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here